Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211113 Прегледи
Re:Композит
« Отговор #460 -: Октомври 09, 2010, 11:35:11 pm »
Хирон не лежи на ИЦ но е в средата на 4ти дом. А 4ти дом към края е в рак, гледа ли се и луната?

По важно е положението на Мерка, а то е добро, високо в картата, съвпад със Слънцето. От тук натам не всичко е супер : господарят на 10 е в 8 съвпад с южен възел
После, Луната е в Скорпи в падение (изгарящи страсти)  и при това съвпад с Плутон :-\ Това е силно като положение, но пък дали носи положителни емоции  :-[
Венерата във Водолей е прекалено въздушна и незаангажирана, а на всичко отгоре в квадрат с Марс, който пък е близо до върха на трети и бие по комуникациите
Хм хм
Виждам, че си се запалила по този композит, но не е ли по-добре да си хванеш любимия Калоян под ръка и да отидете да се разходите някъде, да се посмеете, животът е пред вас  :P
Отпусни си сърчицето  :P
Аз познавам двама родени на 2 март, много са чаровни и даровити  :wub:
Често имат влияние на Водолей, затова не трябва много да се притискат с изгарящи страсти и обяснения за поведението им, защото ще избягат
Целувки от мен  :wub:

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #461 -: Октомври 09, 2010, 11:56:12 pm »
хихи  :P направо ме засрами  :-[ ;D Да, доста съм се запалила  ;D Ще послушам съвета ти :) Благодаря :)
Поздрави  :P
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #462 -: Октомври 11, 2010, 01:56:58 am »
Елфи, тази двойка има проблеми свързани с деца.
Може би имат вече деца от предишен брак.
Началото на връзката е по 3ти дом /интернет, съседи, близки .../.
Двойката няма обща насока. Не знаят какво да правят. Трудно взимат решение за бъдещето.

Mersi mngo Divna .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Stella

• 7765
« Отговор #463 -: Октомври 12, 2010, 03:59:41 am »
Поставям тук партньорските карти между мен и моя приятел
1. синастрия
2. композит с транзитите от деня на срещата.
3. моят натал с транзитите от деня на срещата.

Вече споменах в една друга тема, че имам пр. венера (У5,10) в точен секстил с натален меркурий (У6,7,9)

Дивна има талант в партньорската астрология, очаквам да каже дали е съдбовна срещата ни, според нейните възприятия. За мен всяка среща е съдбовна, но така като си гледам транзитите, май съвпадът на тр. Марс/Венера с нодалната ми ос в 5/11 дом си е изиграл ролята. Нодалната ос на приятеля ми е в съвпад с моята, но възлите ни са обърнати.

Синастрия

Композит

Моят натал с транзитите в началото на връзката

« Последна редакция: Октомври 12, 2010, 04:22:25 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

« Отговор #464 -: Октомври 12, 2010, 04:55:00 am »
Стела, не е засегната само нодалната ос. Плутон прави секстил с У7 дом /Меркурий/ - това говори за много страст, която за щастие ще е увладяна. Не съм разглегдала другите карти все още. В момента се спирам само на транзитите ти в деня на запознанството. Транзитни Уран и Юпитер пък са в тригон с управителя на 1ви дом – тук може да се говори за влюбване от пръв поглед, което носи доста положителни емоции. Въобще задействан е големия воден тригон Сатурн/Нептун/Юпитер – много емоции. Определено си се почувствала жива и се чувстваш така. Но има баланс, няма губене на ума. С една дума - здравословно влюбена  ;).
Въобще само факта, че е засегната нодалната ос и то не от кой да е, а от две важни планети У5 /Венера/ и Марс, който символизира заедно със Слънцето мъжа в женския радикс, говори, че срещата е съдбовна. Пряко е засегнат ЮЛВ, което пък означава, че тази среща с този човек ще ти позволи да се освободиш от нещо. Оста 5/11 в която е съвпада говори за това каква ще бъде връзката.

Ще разгледам и останалите карти по-късно.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #465 -: Октомври 12, 2010, 05:41:03 am »
А как се тълкува в композита Марс в 4-ти дом (чиито управител е венера, в 5-ти) - възможни конфликти, напрежение или невъзможност за създаване на семейство....?? Сатурн е в 7-ми (неговият пък управител е Луна..и тя в 5-ти :)) - евентуални трудности в партньорството...или трайност на връзката..? И изобщо за по-голямо изясняване какви допълнителни аспекти и положения да гледам в композита и синастрията? Много ви благодаря!

*

Divna

« Отговор #466 -: Октомври 12, 2010, 07:15:09 am »
А как се тълкува в композита Марс в 4-ти дом (чиито управител е венера, в 5-ти) - възможни конфликти, напрежение или невъзможност за създаване на семейство....?? Сатурн е в 7-ми (неговият пък управител е Луна..и тя в 5-ти :)) - евентуални трудности в партньорството...или трайност на връзката..? И изобщо за по-голямо изясняване какви допълнителни аспекти и положения да гледам в композита и синастрията? Много ви благодаря!

Ива, зависи как е аспектиран Марс /какви аспекти получава/. Той не е силен по дом и знак, но зависи също и на кой дом е управител.
Сатурн в 7ми може да означава, че хората ще ви виждат като една отговорна двойка. Връзката ви ще бъде показна /не е скрита/.
За трайност на връзката виж как е аспектиран Сатурн. Погледни също кой е управителя на 4ти дом /края на връзката/ къде се намира и какви аспекти получава.
Погледни също къде е СЛВ.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
« Отговор #467 -: Октомври 12, 2010, 07:44:26 am »

При синастрия Сатурн в 7 дом се стреми да създаде достойна връзка със здрави вътрешни принципи. Може да прекрати връзката с цел израстване на двамата, но обикновено пак се чувства отговорност. Обикновено връзката е поставена на изпитание, но така се случва , че партньорите да са много обвързани по някакъв начин с всякакви други /и вътрешни и външни фактори/ за да се решат проблемите и да се намери баланса. Сблъсък на два свята така да се каже, докато се уравновесят.
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Divna

« Отговор #468 -: Октомври 12, 2010, 08:14:48 am »
Стела, по синастрията ще ти кажа най-важното, което виждам. Твоите светила му аспектират много добре една от най-важните планети в картата му /управителя на АЦ – Плутон/. Тук без никакво съмнение може да се каже, че си му влязла „под кожата”.  Твой Нептун на асцендента му – ти си му муза. Да не говорим пък колко е омаян от теб /Нептун ти тригонира Венерата му/.  Може да познаете вътрешните си състояния без думи. Помежду ви има много финни вибрации /Луна секстил Нептун/.
В емоционален план може да се каже, че всичко е наред /луните и слънцата в приятелски знаци – секстил, въпреки, че астро не ги показва, аз ги отчитам/. Той е роден по Новолуние, ти също, нодалните оси са се ангажирали много здраво също /имате 9 г. разлика затова е така/, управителите на двата 5ти дома/негов и твой/ са в една стихия /тук може да се отчете също един тригон/, твоят управител на 8ми дом е в хубав тригон с неговия управител на Асцендента – сексът за него с теб е запомнящ се. Хубава синастрия! Единственото, което ме притеснява е квадратурата Нептун/Венера. Ти знаеш значението й. Мога обаче да те успокоя, че Близнаци на К8 недава много сексуални връзки в един и същ период, когато в 8ми дом се намира Сатурн /аз съм жив пример/. Лошото е, че в осмия му дом има още един малефик /Марс/, който е управител на 5тия му дом и не знам той какви ги върши. С една дума наблюдавай го човека. Не ми се вярва да прави „магарии” ама може ли да имаш вяра на мъж?  ;D А и ти с тоя твой Юпитер в 8мия му дом – мисля че си му достатъчна  ;). Имате една таоквадратура, която един Господ знае как ще се прояви. От една страна и двата Юпитера са включени в нея и могат да смекчат нещата, но от друга два малефика участват, а ти знаеш какъв е подъл понякога Юпитер. Дано да греша.
Току що видях, че неговия Нептун е ретрограден, значи пиши го в/у твоя асцендент.
Синастрията ви е добре енергийно сложена. Стихиите са балансирани. Не липсва нищо. Има чувства, има емоции, има разбиране, има хубав секс ... Супер!

Ще погледна по-късно и композитната карта.

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #469 -: Октомври 12, 2010, 08:56:21 am »

Ива, зависи как е аспектиран Марс /какви аспекти получава/. Той не е силен по дом и знак, но зависи също и на кой дом е управител.
Сатурн в 7ми може да означава, че хората ще ви виждат като една отговорна двойка. Връзката ви ще бъде показна /не е скрита/.
За трайност на връзката виж как е аспектиран Сатурн. Погледни също кой е управителя на 4ти дом /края на връзката/ къде се намира и какви аспекти получава.
Дивна, Венера е У4 и се намира в 5-ти. Има аспекти, не е да няма :) - съвпад Марс, секстил Юпитер, тригон с Плутон, полу-секстил с хирон, куинконс с Уран, полу-квадрат със Сатурн...Това, че е в 5-ти дом не е ли добре..? там са и слънцето, и луната. СЛВ е в 11 дом, заедно с Нептун (а управители са Плутон/Марс на куспида, и Нептун)...май объркано стана, ама и аз вече се пообърках...може би, защото и връзката е важна за мен...

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #470 -: Октомври 12, 2010, 09:01:45 am »
а по отношение на трайността на връзката....сатурн има аспекти, но все трудни за съжаление - куинконс с Уран и СЛВ, квадрат с Плутон, полуквадрати със слънце, венера и марс, опозиция с Асц. и един тригон с МЦ за цвят....май не е много розово...

*

Divna

« Отговор #471 -: Октомври 12, 2010, 09:03:25 am »

Дивна, Венера е У4 и се намира в 5-ти. Има аспекти, не е да няма :) - съвпад Марс, секстил Юпитер, тригон с Плутон, полу-секстил с хирон, куинконс с Уран, полу-квадрат със Сатурн...Това, че е в 5-ти дом не е ли добре..? там са и слънцето, и луната. СЛВ е в 11 дом, заедно с Нептун (а управители са Плутон/Марс на куспида, и Нептун)...май объркано стана, ама и аз вече се пообърках...може би, защото и връзката е важна за мен...

Ива, защо не си качиш картата? Така ми е трудно да визуализирам, но по описанието ти изглежда много обещаващо.
У4 в 5ти е супер позиция. Качи си композитната карта и синастрията да ги погледна ако искаш.

*

holanda

« Отговор #472 -: Октомври 12, 2010, 09:18:48 am »
а по отношение на трайността на връзката....сатурн има аспекти, но все трудни за съжаление - куинконс с Уран и СЛВ, квадрат с Плутон, полуквадрати със слънце, венера и марс, опозиция с Асц. и един тригон с МЦ за цвят....май не е много розово...

с подчертана ос 5-11 дом,където присъстват Венера/Марс/СЛВ и Нептун  не мисля,че имаш основание да се притесняваш за споделеността на чувствата.В тази си част композита изглежда обещаващ.Сатyрн е зле аспектиран,но аз съм на мнение,че квадратурите му са до голяма степен полезни.Не ми е ясно обаче как би се проявила опозицията му с АСЦ  :-\

*

Divna

« Отговор #473 -: Октомври 12, 2010, 09:40:50 am »
Ама не разбирам какво му е на Сатурн в 7ми дом? При всички случаи се чувства много по-уютно отколкото да е в 4ти или в 5ти например.
В композитна карта 7ми дом са хората, но не нашите близки, а обществото. Така че когато в композитна карта Сатурн е в 7 дом, то там той си се чувства супер комфортно. Аз вече обесних, че хората ще гледат на тях като на една сериозна и отговорна двойка.

Ива, купсидата на кой дом е в Козирог?

*

Divna

« Отговор #474 -: Октомври 12, 2010, 10:07:20 am »
Хубавото на Сатурн в 7-и дом е, че човек по принцип гледа сериозно на взаимоотношенията и връзките, които създава.

Ако става въпрос за натала е така.

*

Divna

« Отговор #475 -: Октомври 12, 2010, 10:25:54 am »
Ами аз вече писах за композита.
Композитната карта не се чете като натална. Тя си има своите особености.

*

Divna

« Отговор #476 -: Октомври 12, 2010, 10:38:15 am »
Знам и затова питам.

Не те разбирам. Питаш ме как се тълкува 7ми дом ли?

В композитна карта 7ми дом е обществото.
Сатурн в 7ми дом говори за явна двойка, такава, която е призната в обществото, която се ползва с авторитет също.
Има тежест. Уважавана е и зачитана.

*

holanda

« Отговор #477 -: Октомври 12, 2010, 10:45:18 am »
доста астролози откриват несъответствия при анализа на композитната карта.Правилния подход е да я тълкуват като основна насоченост към областите,където има планетно струпване и съответно енергийно взаимодействие.Един вид-ако Сатyрн е в 7 дом,двойката е заставена да поеме отговорности ,а не че са честни и сериозни един към друг.Това все още го обмислям,тъй като аз самата не съм успявала да хвана връзката между композита на приятелски двойки и естеството на отношенията им.

*

Divna

« Отговор #478 -: Октомври 12, 2010, 10:54:22 am »
Лилавка, струпването на планети в ъглови домове /особено в 4 и 10/ е много благотворно, както в 5 и 11 дом.

7ми дом в композитната карта не се разглежда като личен дом на двойката, за да се охарактеризира като заставяне за поемане на отговорности един към друг. Седми дом са другите, а не двойката.

*

Divna

« Отговор #479 -: Октомври 12, 2010, 10:59:53 am »
Сещате ли се за известни двойки? Може да разгледаме композитна карта на някое семейство било на президент, министър, въобще човек, заемащ висок пост в обществото. Там най-вероятно седмият дом на това семейство ще е акцентиран, защото това семейство е почитано и уважавано от обществото.
Разбирате ли какво искам да ви обесня, Лилавка и Крис?