Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 210880 Прегледи
Re: Композит
« Отговор #840 -: Май 07, 2012, 09:59:50 pm »
Това по картата на Milkyway ли е или аз да чопля на тез двамата Сатурна, Луната и Марса?  :-[
по картата на милки беше

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #841 -: Май 07, 2012, 10:02:37 pm »
гледа се опозиционния дом на неаспектираната планета , като се разглеждат управителите и по номер на дома и по знак в който е разположен и се търсят техните аспекти да се намери начина по който трябва да се отработят .

Благодаря ти, сега ще ида да гледам.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #842 -: Май 07, 2012, 10:03:56 pm »
Благодаря ти Зъболекар,въпреки че още ми е трудно да анализирам думите ти.
Единствено ме плаши съвпада на слънце и хирон,но какво да се прави.Ето какво пише тук,за него и според мен много вярно.
http://pims.ucoz.net/publ/sinastrija/kompozit/79-1-0-137

« Отговор #843 -: Май 07, 2012, 10:07:48 pm »
Да стане по ясно си представете , че сте се загубили някъде и си търсите начин да излезете на познато място . Поглеждате остреща и четете табелите там са ви дадени насоките . Управителите на дом и знак са ви пътните знаци . Планетата , която е сама е много силна защото се откроява на фона на останалите планети с нетипичната за другите светлина дава и се допълнителен блясък от мястото където е разположена . В случая на Милки страстта е много силно подчертана защото Венера е в марсов знак , а марс във венерин , на всичко отгоре марса е във осми дом , който отговаря за страстта и това допълнително акцентира върху действието на венера .

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #844 -: Май 07, 2012, 10:10:29 pm »
Добре, де. В композита, който чопля, Венера си е в нейния знак - Везни. Приемам, че е кралицата на бала. Противополжен й е 1ви дом, управляван от Нептун. Нептун е в точен съвпад с МЦто. На мен малко ми е мътна тук трактовката, как Нептун на МЦто дава индикация за ролята на неаспектирана Венера на трон...  :'(

Хм, мисля си за романтика тук... Но пък МЦто е статус, постижения, своеобразния връх на картата и там Нептун... Илюзия ли е, романтика ли е, блясък ли е?

« Отговор #845 -: Май 07, 2012, 10:14:00 pm »
Нептун какви аспекти сключва ?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #846 -: Май 07, 2012, 10:15:58 pm »
Ако ти е по-лесно, картата е на предишната страница. Нептун е в точен тригон с Луната в 6ти (У5), 4-градусов квадрат със Сатурн в 7ми (У11). Картата е интересна, защото имат стелиум в 7ми.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #847 -: Май 07, 2012, 10:18:39 pm »
Да стане по ясно си представете , че сте се загубили някъде и си търсите начин да излезете на познато място . Поглеждате остреща и четете табелите там са ви дадени насоките . Управителите на дом и знак са ви пътните знаци . Планетата , която е сама е много силна защото се откроява на фона на останалите планети с нетипичната за другите светлина дава и се допълнителен блясък от мястото където е разположена . В случая на Милки страстта е много силно подчертана защото Венера е в марсов знак , а марс във венерин , на всичко отгоре марса е във осми дом , който отговаря за страстта и това допълнително акцентира върху действието на венера .
Мерси Зъболекар.И въпреки,че отговаряш на двама човека едновременно ,като Наполеон ;D ,кажи ми лошо ли е като въпросният марс е в съвпад със сатурн??

« Отговор #848 -: Май 07, 2012, 10:23:37 pm »
заради Сатурна и Юпитера написах , че липсата на секс и страст може да доведе до проблем между двамата . Трябва да се намери баланса .
Сатурна показва , че ще съществува проблем ако се ограничи действието на Марса и от опозицията със Юпитер който пък води до излишество да не се прекалява , че може да звучи като изнасилване  ;D .

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #849 -: Май 07, 2012, 10:27:47 pm »
То и в тази, която аз гледам са в съвпад Сатурн и Марс в 7ми... Но опозиция нямат с никого.  :-\ Четох, че тази комбинация е проблемна, студ и жега, неразбирателство.

« Отговор #850 -: Май 07, 2012, 10:39:42 pm »
То и в тази, която аз гледам са в съвпад Сатурн и Марс в 7ми... Но опозиция нямат с никого.  :-\ Четох, че тази комбинация е проблемна, студ и жега, неразбирателство.
Сатурн може да не е толкова лош  ;D не се плашете от стария чичко . Като се комбинира с Марс може да покаже по-зрели действия , което си е вид форма на ограничение .

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #851 -: Май 07, 2012, 10:42:46 pm »
Сатурн може да не е толкова лош  ;D не се плашете от стария чичко . Като се комбинира с Марс може да покаже по-зрели действия , което си е вид форма на ограничение .

;D Не е ли садо-мазо туй.... ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #852 -: Май 07, 2012, 10:50:56 pm »
за тази двойка зрялото отношение и ограничението му е ок , Съвпада е поставен във владение на меркурий и в земен знак Дева , което няма да насочи Сатурн да се проявява като незрял тиквеник .

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #853 -: Май 08, 2012, 12:31:10 pm »
"Незрял тиквеник" ми хареса.  ;D Добре, а неаспектираната Венера във Везни в 7ми как се връзва с опозиционния управител Нептун, който е на МЦто? Не мога да разбера как да свържа неаспектираната планета и управителя на опозиционния дом, извинявай. Не схващам обработката каква е.  :-\

« Отговор #854 -: Май 08, 2012, 06:01:40 pm »
Значи неаспектираната планета ти е като някой луд изпуснат от дом за психично болни . Не се знае какво ще сътвори ако я оставиш да се гламосва , затова гледаш отсрещния дом за указания какво да я правиш,  в него се намират пищовите за изпитите и . И тъй като си няма аспекти я свързваш един път по дома където се намира и управителя на знака и втори път с опозицията и управляващите планети . Те имат задачата да ти покажат как да компенсираш в хороскопа си липсата на аспект към шашавата планетка  . Това , което те правят като конфигурации те спасява от лудото ленче в твоята карта .
а се гледа опозиционния дом защото показва какво на планетата и липсва най-много . От мястото на , което е разположена за нея се опозиционния се явява партньорски . Както е по оста 1-7 дом . Първи показва твоята личност , а седми какво ти липсва и какво търсиш .

Надявам се сега да е станало по-ясно защо се гледа опозицията .

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #855 -: Май 08, 2012, 06:09:42 pm »
Значи неаспектираната планета ти е като някой луд изпуснат от дом за психично болни . Не се знае какво ще сътвори ако я оставиш да се гламосва , затова гледаш отсрещния дом за указания какво да я правиш,  в него се намират пищовите за изпитите и . И тъй като си няма аспекти я свързваш един път по дома където се намира и управителя на знака и втори път с опозицията и управляващите планети . Те имат задачата да ти покажат как да компенсираш в хороскопа си липсата на аспект към шашавата планетка  . Това , което те правят като конфигурации те спасява от лудото ленче в твоята карта .
а се гледа опозиционния дом защото показва какво на планетата и липсва най-много . От мястото на , което е разположена за нея се опозиционния се явява партньорски . Както е по оста 1-7 дом . Първи показва твоята личност , а седми какво ти липсва и какво търсиш .

Надявам се сега да е станало по-ясно защо се гледа опозицията .

Точно!
Тук обаче повече от всичко има значение къде е субдиспозитора и в какви пози е към самата планета и управителя.... ;)

И още нещо...някои хора/астролози/ казват , че минорните аспекти нямат значение... :blink: Да се търси най-близкия минорен по градус също е много важно в такива ситуации....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #856 -: Май 08, 2012, 07:29:45 pm »
"Незрял тиквеник" ми хареса.  ;D Добре, а неаспектираната Венера във Везни в 7ми как се връзва с опозиционния управител Нептун, който е на МЦто? Не мога да разбера как да свържа неаспектираната планета и управителя на опозиционния дом, извинявай. Не схващам обработката каква е.  :-\
Специално за Нептун идва от положението на Венера в седми дом , а "шеф" на първи ти е Нептун затова освен Марс за знаков търсиш и домовия управител .

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #857 -: Май 08, 2012, 09:03:17 pm »
Зъболекар- какво мислиш за СЛВ ЮЛВ съпад кардиналните оси- 1-7  4-10?....може ли да се каже..съвместния им живот е...като " писано е да бъде"...сещаш се.

Един ЮЛВ на ДЦ може би ще значи, че са имали брак/любов от минал живот...на ИЦ- че са били роднини/семейство?, на МЦ.. съмишленици...на АЦ.....приятели или хора които са се прераждали съвместно често заедно?

това са някакви мои си тълкувания, де..но за мен Съпад нодални/кардинални оси би трябвало да е важен сигнификатор в композита...
"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #858 -: Май 09, 2012, 12:45:49 am »
Гледайте северен възел с ASC, IC, DSC, MC и аспектите, които сключва , защото той отговаря за бъдещите събития и търсете предимно сходящи аспекти , а не разходящи .

П.П това е нещо, което искам да допълня и важи за всички аспекти в композита  . Отбележете си сходящите аспекти , защото те показват , че връзката има основа за бъдеще , а разходящите обратно .Ако Слънце ,Луна, северен възел не са с мажорни аспекти то връзките са кратки . Могат да продължат няколко години , но в крайна сметка ще се разпаднат отношенията .

за тази двойка зрялото отношение и ограничението му е ок , Съвпада е поставен във владение на меркурий и в земен знак Дева , което няма да насочи Сатурн да се проявява като незрял тиквеник .

За това положение конкретно и сатурн   докато ме е хванала музата  ;D
В случая в Дева Сатурн дава една практична , високоморална и трудолюбива двойка .Техните отношения са много коректни , като двойка са праволинейни , уверени в комбинацията си с Марс ще се впускат в спорове за дреболии малко в дребнав вид , понякога ще им липсва чувство за хумор в отношенията , но положението  по дом 7 подвластен на венера/везни  / тя не допуща неизискани и неделикатни прояви / нещата биват смекчени . За тази двойка може да се каже , че след първоначалния порив при оформянето като двойка се усеща период в който все едно нищо не се развива и променя . /може да продължи с месеци/ 

Друг е въпроса дали това , което се получава между участниците в двойката задоволява личните потребности на Ronia ;D .

« Отговор #859 -: Май 09, 2012, 01:03:36 am »
Зъболекар- какво мислиш за СЛВ ЮЛВ съпад кардиналните оси- 1-7  4-10?....може ли да се каже..съвместния им живот е...като " писано е да бъде"...сещаш се.

Един ЮЛВ на ДЦ може би ще значи, че са имали брак/любов от минал живот...на ИЦ- че са били роднини/семейство?, на МЦ.. съмишленици...на АЦ.....приятели или хора които са се прераждали съвместно често заедно?

това са някакви мои си тълкувания, де..но за мен Съпад нодални/кардинални оси би трябвало да е важен сигнификатор в композита...
Не търси под вола теле  ;)
Едни такива "кармични" аспекти могат да ти извадят здравенцето  :P
Като примерче : северен възел в съвпадче с ДСЦ  - ежедневни жертви по отношение на чувствата на партньора . Обвързващи са да , но са и изискващи . Тук няма минал живот , минали либови и т.н. разглеждаме хороскопа на нещо което се формира за бъдеще при това като двойка .

За четвърти дом северен възел -жертват кариерата в името на двойката.
за първи -ще им се наложи да се борят за да се запазят като двойка , може да им се наложи да се изправят срещу приятели близки и т.н.
за десети - двама кариеристи събрани на едно място , на които им е по-важно кариерите отколкото съвместния живот , но пък ходи ги раздели де , нали си имат от специалните аспекти в картата . /освен ако всичко останало не показва самата раздяла/