Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211798 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Композит
« Отговор #1060 -: Юни 27, 2012, 01:04:07 pm »
Даа точно!!...но от тук идва и разликата

едно слънце в композит е в риби в 12, венерата също е в риби 12.

но в комбин то е в дева в 12, венерата отива в 11 дом в Лъв.

Ето 2 напълно различни ситуации в любовта при една и съща двойка....до сега не съм попадала на комбин коейто да е много идентичен с композита...ноо трябва да погледна тези на Грей :rolleyes:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1061 -: Юни 30, 2012, 03:27:41 pm »
Слънце на композита в 9ти дом може ли да индикира втори брак?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1062 -: Юли 03, 2012, 01:09:59 pm »
Слънце на композита в 9ти дом може ли да индикира втори брак?

това защо :rolleyes:

до колкото съм разбрала до сега от смисъла на композита- това показва връзката заедно..опциите за бъдещ живот заедно- но не показва раздели.

Слънце в 9 в композит е положително, ако е и хубав знак- супер  ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1063 -: Юли 04, 2012, 12:41:54 am »
Защото и двамата сме били бракувани по веднъж преди. :) Във Везни.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #1064 -: Юли 10, 2012, 06:28:44 pm »
Ами Рония- аз не мисля, че това има някакво значение за текущ композит с даден човек- какво къде с кой си правил ПРЕДИ.

Ако искаш постни картата да я разгледаме ;)

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1065 -: Юли 14, 2012, 05:22:14 pm »
И моите композит и комбин са коренно различни. Не разбрах само комбинът ли маркира началото? И композита трябва да е, когато вече имате нещо общо, нали?

Ето ги и наште карти:

Синастрия

Комбин:

Композит:

« Отговор #1066 -: Юли 17, 2012, 09:17:14 am »
Можеш ли да уголемиш картите? Синастрията със сигурност не я виждам добре, освен, че единият от двама ви е Водолей, а другият - Лъв. Опозицията на Слънцата създава правличане, но за да работи това нещо в полза на връзката ви, а не да създава само напрежение помежду ви, мисля, че трябват хармонични аспекти между светилата. А вие имате квадрат между Луните. Не сте на една вълна емоционално. Тригонът между твоя Луна и негово Слънце дали е достатъчен, за да компенсира два напрегнати аспекти?

Ако може да направиш синастрията в astro.com или поне да я уголемиш.

Следващото не е само към теб, а към всички колеги.

Във форума на astro5 прочетох доста интересна теория, че аспектите между светилата не били решаващи в една синастрия, а най-важни били аспектите между т. нар. от автора там "романтични планети" - Венера, Нептун, Хирон. Наличието на напрегнати аспекти на Сатурн към трите романтични планети разваляло щастието, било аспект на "разбитото сърце". Може би не съм разбрала цялата идея, защото признавам, че не изчетох докрай постовете на автора. Със сигурност подкрепям, че напрегнат аспект Венера/Сатурн може да разбие сърце. Вие какво мислите? Дали светилата са или не са най-същественото в една синастрия?

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1067 -: Юли 17, 2012, 09:38:17 am »
Още един опит :)

Синастрия:

Комбин:

Композит:

*

Grace

• 2257
« Отговор #1068 -: Юли 17, 2012, 09:50:08 am »
Мирабела, дай линк, моля, към тази статия, после ще коментираме  :blink:

« Отговор #1069 -: Юли 17, 2012, 12:23:15 pm »
По-късно ще допълня поста си. Сега имам възможност само да отговаря на въпроса на Грейс.

Грейси, за жалост не разполагам с линк към статия. Чета изказванията на потребител с никнейм кирилина22 от форума на astro5. Ето като тези например -
http://www.astro5.net/forum/viewtopic.php?t=1138
http://www.astro5.net/forum/viewtopic.php?t=1651
http://www.astro5.net/forum/viewtopic.php?t=1666.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1070 -: Юли 17, 2012, 01:19:24 pm »
Според мен светилата са важни, аз не мога да си представя каквато и да било астрология без Аз-а - Слънцето и вътрешното - Луната. Но от всичко, което съм изчела за синастриите, нови теории никнат постоянно и като чете човек във форумите, действат 50/50. Не се задълбавам излишно, имала съм кофти синастрии, които са произвели хубави връзки и обратното. Истината за мен е, че хората и нуждите се променят и вече приемам, че единственото сигурно нещо в живота е промяната и никаква синастрия не може да ми донесе сигурността, че ще векуваме заедно. Та, с автора не съм съгласна по отношение на светилата, всичко има значение и понякога, напук, работи и най-безнадеждната синастрия.  :blink:

« Отговор #1071 -: Юли 17, 2012, 10:27:50 pm »
къде ми изчезна поста :'(

« Отговор #1072 -: Юли 17, 2012, 10:54:38 pm »
Няма никаква интрига ,така просто става когато искам да добавя цитат.Винаги!!! Почвам от начало... :'(
Та http://www.magiastrology.com/index.php това е по повод постта на Мирабела:

Много подробно по прочетох сайта им. Нова "революционна" теория на базата на "пепеляшковите" транзити и аспекти и "Ядрени "сблъсъци ,които се образуват при 150 градуса на Сатурн  към лични планети-които задължително вещаят крах на връзката. Поразрових се и да си призная и не намерих двойка без такива "Ядрени сблъсъци". Включително и моята синастрия, не ,че не е имало и има драми и раздели....Та това  наистина много ми е любопитно да чуя от вашите знания как ви се струва ,защото ме впечатлиха.Предлагат софтуерите+ книгите от Амазон и като за начало и начинаещ- около 4000 долара. Изглежда  логично ,лесно и мигновено с тях. Проблемът ми е ,че леко се съмнявам в американските " революционни " теории....Не че имам парите да ги купя ,но...пък ако си заслужава ,според вашето мнение, може да се замисля по-сериозно. Благодаря на отделилите време.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1073 -: Юли 18, 2012, 12:15:58 am »
В смисъл-дали са ново име на куинкоса и ти искат $4000 за това?

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1074 -: Юли 18, 2012, 07:48:09 am »
Марс в 4 дом в квадратура със Слънцето (7д), Уран (7д), Меркурии (7д), опозиция с Луната (10д) и съвпад с СЛВ означава ли според вас край на връзката?
Транзитното слънце ще мине скоро през IC и ретро Меркурии  върви към IC.

« Отговор #1075 -: Юли 18, 2012, 08:06:56 am »
Извинявам се, снощи не ми зареждаше сайта продължително време и се отказах да опитвам.

Херлок, благодаря ти много за линка. :wub: Интересно ми е и ще направя справка в картата си и синастрията с мъжа, който ми разби сърцето. Значи решаващите негативни аспекти били квинкоксът (150 гр.) и контрапаралелът. ОК. Много просто и хубаво би било - гледаш, че имаш тези аспекти в синастрията и бягаш надалеч. Дали е толкова просто в действителност?

Зара, разгледах синастрията ви. Мисля, че и двамата в момента сте насочени към градене на кариера (имате активени 10-ти домове по транзити), а от опозицията между негов Сатурн и твоя Луна ми се струва, че той се опитва да те ограничи твърде много, да те държи под контрол, поне емоционалата ти страна. Не че сте в конфликт, защото всеки желае да направи кариера и не оставя място на другия да се развива. Напротив, имате секстил между Марсовете, не си пречите, не се конкурирате. Но ми изглежда сякаш той прекалено много желае да играе водещата роля за сметка на твоята свобода. Страхува се от бурните ти реакции и предпочита да ги ограничи, доколкото може, а това би могло да ти действа подтискащо. Мисля, че физическото привличане помежду ви е много силно. Той има някакъв нереален образ за идеалната жена в главата и всеки малък детайл, който не съвпада с този образ, го разочарова. От една страна е перфекционист към партньора си, от друга ми изглежда, че самият той на моменти не дава достатъчно за връзката, предпочита свободата.

За композита ще добавя, че според мен отразя връзка, в която липсва достатъчно желание за компромиси. По-лесно е да се избяга от конфликтите, отколкото да се изслуша другата страна и да се направи опит тя да бъде разбрана. Уран в 7-мия дом на композита говори за "свободна" връзка - без брак, а може би и дори без съвместно съжителство.

« Отговор #1076 -: Юли 18, 2012, 02:37:00 pm »

Благодаря ,Мирабела, това точно исках да попитам. Аз сега прохождам и още даже ме е срам да пиша тук,а и не всичко разбирам и на вас..та за това се впечатлих когато ти пусна линкове на неща които ги чета в момента и  определено се чудя.Хората казват ,че след както се срещнали с тази теория и се отказват за винаги от  конвенционалната ,ако може така да се нарече, астрология....Твърде..американско ми звучи....,но това е само като вътрешен усет ,не е от много натрупани знания...

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1077 -: Юли 18, 2012, 05:53:16 pm »
Много ти благодаря за тълкуването, Мирабел. Адски си права за всичко. Мисля да те послушам и да си вдигам чукалата от това подбие на връзка.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1078 -: Юли 24, 2012, 07:25:19 am »
Момичета,как ви се вижда този композит?

« Отговор #1079 -: Юли 24, 2012, 11:39:57 am »
От съвпада Слънце/Меркурий/Венера се вижда, че има харесване, привличане, романтика. Съвпадът е в 12-тия дом така че се налага да бъде клиширана и да предупредя, че връзката може да е обрачена на бъде тайна. Напрегнат аспект между светилата в композитната карта не е добре за хармонията във връзката. Такава връзка или трудно се формира, или е прекалено напрегната, за да трае дълго. При вас квадратурата Слънце/Луна е забъркана в тау с Плутон (и участието на Венера и Меркурий). Предполагам, че става дума за ревност, опити за контрол, налагане на мнение и манипулация (чрез секс). Тригонът между Луна и диспозитора й Нептун би трябвало да смекчава малко нещата и да създава атмосфера на чувственост и романтика помежду ви. Ухажване в стил старите черно-бели филми, "Казабланка".
Като цяло има привличане, но има и отблъскване, борба, ревност. Марс не е дисхармонично аспектиран, до физическа борба и словестни атаки надали ще се стигне. По-скоро нещата са под повърхността, на ниво mind games, опити за внушение.
Това е композитът с плутоновия Лъв, нали? Защото се повтаря напрегнат аспект Слънце/Плутон.