Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211775 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re: Композит
« Отговор #1100 -: Юли 30, 2012, 02:38:43 pm »
Освен това Юпитер не е много силно разположен натално. Моят Юпитер е слаб и транзитите му не ми носят чудеса.

В кой дом е в радикса? Защото ако се намира в активен дом натално ще отключва при транзити.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1101 -: Юли 30, 2012, 04:21:12 pm »
Освен това Юпитер не е много силно разположен натално. Моят Юпитер е слаб и транзитите му не ми носят чудеса.

В кой дом е в радикса? Защото ако се намира в активен дом натално ще отключва при транзити.  :blink:
Моят юпитер също е слаб.Намира се в козирог в 6ти дом.Но пък от друга страна е в тригон със силна венера в телец в 10ти дом. :-\
От друга страна пък е в тао квадратура с плутон и слънце. :angry:

« Отговор #1102 -: Юли 31, 2012, 07:18:31 am »

В 9-ти дом, в Скорпион, в широк квадрат (орбис около 7 гр.) с Меркурий на АС. С Асцендента е възможно да има точен или почти точен квадрат (орбис около 2 градуса).

*

Divna

• 2478
« Отговор #1103 -: Юли 31, 2012, 11:57:28 am »

В 9-ти дом, в Скорпион, в широк квадрат (орбис около 7 гр.) с Меркурий на АС. С Асцендента е възможно да има точен или почти точен квадрат (орбис около 2 градуса).

Той е на трон по дом, а и натално е в активен дом. Защо да не е силен? Квадратът с Меркурий е широк, а при това и е сепариращ. Аз не бих го зачитала. Ако е апликиращ, по-бива, тъй като Меркурий е бърза планета, но в тоя случай 7* са много, освен ако Меркурий не е ретрограден натално и дни след раждането ти да се е върнал на градусите на Юпитер, т.е. да е направил точен квадрат с него.

« Отговор #1104 -: Юли 31, 2012, 02:45:55 pm »
Дивна, благодаря ти за вниманието.
Меркурий е директен (около 2 дни преди рожденния ми ден е тръгнал директно) и е в апликиращ квадрат с Юпитер.
Може би твърде много съм очаквала от Юпитер. Може би той си върши работата, като например нещо от сорта на "щастие в нещастието". Бих писала това вече, но в коя тема - не помня.

*

Divna

• 2478
« Отговор #1105 -: Юли 31, 2012, 03:25:58 pm »
Дивна, благодаря ти за вниманието.
Меркурий е директен (около 2 дни преди рожденния ми ден е тръгнал директно) и е в апликиращ квадрат с Юпитер.
Може би твърде много съм очаквала от Юпитер. Може би той си върши работата, като например нещо от сорта на "щастие в нещастието". Бих писала това вече, но в коя тема - не помня.

Разбрала съм, че Меркурий е в близост до АЦ, затова съм маркирала сепариращ, тъй като Юпитер е в 9ти дом натално.
Квадратът на Меркурий/Юпитер в мунданната е характерен с най-мощните земетресения.
Погледни по кои домове може да очакваш големи житейски промени. Осъзнавайки веднъж това, после е много по-лесно да насочиш енергията градивно.

« Отговор #1106 -: Август 03, 2012, 08:12:43 am »
Интересно ми е да знам, има ли потенциал съответния композит според вас ?
Ще напиша какво е положението според моите много много скромни познания в областта  :-[, първо гледам най-високо издигнатите Венера и СЛВ в Рак -  кармичност, грижа, любов ..., Луната в 5-ти дом във Водолей, според мен дава интересни и нестандартни отношения и с това се изчерпват познанията ми.
Имам огромна нужда от истински взаимоотношения и връзка в която, душите се сливат.
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1107 -: Август 12, 2012, 08:40:50 pm »
Как бихте разтълкували Хирон 15,56 градуса, Телец) в първи дом на композитна карта? Има не много точна опозиция със Слънцето (10,19 градуса) и Меркурии (11,30 градуса в Лъв).
За мен нещата са обречени.

« Отговор #1108 -: Август 12, 2012, 09:10:42 pm »
Интересно ми е да знам, има ли потенциал съответния композит според вас ?
Ще напиша какво е положението според моите много много скромни познания в областта  :-[, първо гледам най-високо издигнатите Венера и СЛВ в Рак -  кармичност, грижа, любов ..., Луната в 5-ти дом във Водолей, според мен дава интересни и нестандартни отношения и с това се изчерпват познанията ми.
Имам огромна нужда от истински взаимоотношения и връзка в която, душите се сливат.

Чак сега виждам поставения от теб композит и тъй като никой досега не се е изказал, ще си позволя да кажа няколко думи, които те моля да не приемаш насериозно. Също така разгледай синастрията ви, тъй като тя показва как се възприемате един друг. Погледни и неговата натална карта, за да си наясно какво търси той в една връзка, каква партньорка предпочита.

Опозиция между светилата (както и квадратура) може да е проблематична в композита. Много зависи от това как се отнасят Луните и Слънцата ви в синастрията, но композитен напрегнат аспект между тях може да показва, че двамата дърпате в различни посоки, че не сте на едно мнение относно това в каква посока желаете да се развие връзката ви. Знаците на опозицията са Лъв и Водолей, домовете - 5-ти и 11-ти. Към това добавям, че Луната не получава мажорни хармонични аспекти (напр. с Венера или Нептун). Изразяването на чувствата ви може да е проблематично. В основата на отношенията ви би могло да стои едно красиво приятелство, но когато нещата опират до "Обичам те", страхът от това да не бъдеш обсебен от другия, да не ти бъде отнета свободата, може да надделява. Управителят на АС Меркурий в съвпад със Слънце в 11-ти дом също може да подсказва за връзка, основана повече на сходство в начина на мислене, комуникация, идеология, отколкото романтични чувства. Тригонът на Уран в 3-тия дом към Слънце/Меркурий ми изглежда като трето потвърждение на горното, а също и че липсата на страст всъщност може и да не ви дразни, даже може да ви допадат по-умерените отношения. Би трябвало да си давате достатъчно свобода един на друг, без непрекъснати подозрения в изневяра, следена на партньора час по час какво прави. Интелектуално сте добре съвместими. В добавка към горното Венера е ъглова, но слабо аспектирана. Надявам се, че секстилът с Марс компенсира поне донякъде това, което ми изглежда като липса на страст.
Като тегля чертата, мисля, че картата е добра за връзка от тип "приятелство", почти без излишни драми. Интелектуална връзка между интелигенти хора. Единственият подводен камък е това, че не винаги сте съгласни относно какво искате от връзката.
Всичко зависи от наталните ви карти - какво търси всеки от вас в една връзка.

Към момента транзитен Плутон и Уран са в напрегнати аспекти с композитна Венера. Наскоро ли е започнала връзката? Защото, ако е така, надали е започнала като интелектуална връзка. По-скоро като смесица от "искам го/я" и "да бягам по-далече".
Изглежда, че към момента и двамата сте в период на сатурнов възврат - казват, че е подходящ (често срещан) момента за стартиране на връзка.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1109 -: Август 23, 2012, 10:02:35 pm »
Трябва да ви кажа, че се появи нещо интересно на хоризонта тези дни и за това ви пускам един композит и ще чакам нетърпение тълкуването ви, да знам дали си струва .... Първата карта е неговата, пускам за разнищване. 
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #1110 -: Август 24, 2012, 08:38:55 am »
Негови Слънце/Сатурн в опозиция с твое Слънце. Твои Луна/Сатурн в квадратура с негова Луна. Не е ли прекалено официално, задължаващо още от самото начало?

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1111 -: Август 24, 2012, 08:47:03 am »
Негови Слънце/Сатурн в опозиция с твое Слънце. Твои Луна/Сатурн в квадратура с негова Луна. Не е ли прекалено официално, задължаващо още от самото начало?
И аз така го усещам, явно от там сигурно идва колебанието от моя страна  ..... ми да ти кажа честно, не знам какво да го правя ...
 А относно композита какво може да кажеш ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #1112 -: Август 24, 2012, 08:57:28 am »
Като видях Слънце в съвпад със Сатурн в 10-ти дом, си помислих, че този мъж прелива от амбиция и при тригона на У10 Нептун с екзалтиран Юпитер в 1-ви със сигурност е постигнал много от целите си. При това и тронов Марс. Има талант да ръководи и всява респект у околните. Представям си го като богат бизнесмен, безпощаден към конкурентите си. Луна в съвпад с Уран и Плутон на IC. Бяга от семейство и обвързване или пък желае да командва не само в работата, но и у дома и това му създава немалко търкания със съпругата/партньорката. Заточени Меркурий и Венера в секстил. Опозиция на Венера и Марс. Мисля, че на думи е голям омайник и обича да се доказва и на любовния фронт.

В композита ме притеснява квадрата Луна/Сатурн, защото повтаря напрегнати конфигурации от синастрията. Евентуално проблеми с емоционалната близост. Тауто между Меркурий, Венера и Плутон създава предпоставки за страстно преследване, ревнуване, опити за контролиране на партньора чрез секс и любовни обещания. Слънцето получава тригон от Сатурн и квадрат от Уран. Чудя се кой е по-силният аспект, дали този с по-тесния орбис? Защото може да действат в противоположна посока - стабилизация/дестабилизация.
« Последна редакция: Август 24, 2012, 09:03:12 am от Mirabella »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1113 -: Август 24, 2012, 11:00:46 am »
Благодаря ти Мирабела, човека наистина е с добро материално състояние и собствен бизнес, пътува много. 
Аз лично незнам дали да започвам нещо ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

« Отговор #1114 -: Август 24, 2012, 01:31:05 pm »
Здравейте :blink:.

Ако може да попитам за тълкуване на транзитен Плутон в точен съвпад с композитна Венера  в 7-ми дом ? Като цяло имат ли значение транзитните планети върху композита и как се изразява това ?

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1115 -: Август 28, 2012, 12:01:31 am »
Момичета, да ви помоля за тълкуване на основните аспекти по този композит? На една приятелка е, която много страда по мъжа от картата, пък нещо не им се получава.
А аз на края ще отворя клуб "Проблемни връзки и помощ от астрологията" :)
« Последна редакция: Септември 02, 2012, 11:20:52 pm от 3apa »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1116 -: Септември 02, 2012, 09:36:36 pm »
Това е композита с телеца :-[
Как ви се струва?

Синастрията я видяхте.

« Отговор #1117 -: Септември 03, 2012, 07:01:42 am »
Какво според вас ще означава стелиумът Меркурий 1*, Плутон 3*, Слънце 3* и Венера4* във Везни, в композитната карта на една семейна двойка е в точен съвпад с моето Слънце 2* Везни?!?! Ще ви споделя малко, имам сексуална връзка с мъжа, а наскоро, по стечение на обстоятелствата се сближихме и с жената, не в същия смисъл, разбира се. Този стелиум в тяхната карта прави квадрат с Марс и Сатурн, и тригон с Нептун. Нямам часовете им на раждане.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1118 -: Септември 03, 2012, 08:51:48 am »
Какво според вас ще означава стелиумът Меркурий 1*, Плутон 3*, Слънце 3* и Венера4* във Везни, в композитната карта на една семейна двойка е в точен съвпад с моето Слънце 2* Везни?!?! Ще ви споделя малко, имам сексуална връзка с мъжа, а наскоро, по стечение на обстоятелствата се сближихме и с жената, не в същия смисъл, разбира се. Този стелиум в тяхната карта прави квадрат с Марс и Сатурн, и тригон с Нептун. Нямам часовете им на раждане.

Нищо не означава, освен че жената нищо не подозира най-вероятно.  :blink:

Но може да станете и приятелки, знае ли човек, неведоми са пътищата.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1119 -: Септември 03, 2012, 10:43:15 am »
Без часове на раждане композитът не дава достатъчно информация. Стелиумът е възможно да показва, че има силно привличане помежду им, но им е трудно да постигнат разбирателство и да вървят заедно в една посока.
А фактът, че им правиш композит, означава, че се интересуваш от връзката им и сравняваш вашата с тяхната. А това какво означава, сама си знаеш. ;)