Интересно ми е да знам, има ли потенциал съответния композит според вас ?
Ще напиша какво е положението според моите много много скромни познания в областта
, първо гледам най-високо издигнатите Венера и СЛВ в Рак - кармичност, грижа, любов ..., Луната в 5-ти дом във Водолей, според мен дава интересни и нестандартни отношения и с това се изчерпват познанията ми.
Имам огромна нужда от истински взаимоотношения и връзка в която, душите се сливат.
Чак сега виждам поставения от теб композит и тъй като никой досега не се е изказал, ще си позволя да кажа няколко думи, които те моля да не приемаш насериозно. Също така разгледай синастрията ви, тъй като тя показва как се възприемате един друг. Погледни и неговата натална карта, за да си наясно какво търси той в една връзка, каква партньорка предпочита.
Опозиция между светилата (както и квадратура) може да е проблематична в композита. Много зависи от това как се отнасят Луните и Слънцата ви в синастрията, но композитен напрегнат аспект между тях може да показва, че двамата дърпате в различни посоки, че не сте на едно мнение относно това в каква посока желаете да се развие връзката ви. Знаците на опозицията са Лъв и Водолей, домовете - 5-ти и 11-ти. Към това добавям, че Луната не получава мажорни хармонични аспекти (напр. с Венера или Нептун). Изразяването на чувствата ви може да е проблематично. В основата на отношенията ви би могло да стои едно красиво приятелство, но когато нещата опират до "Обичам те", страхът от това да не бъдеш обсебен от другия, да не ти бъде отнета свободата, може да надделява. Управителят на АС Меркурий в съвпад със Слънце в 11-ти дом също може да подсказва за връзка, основана повече на сходство в начина на мислене, комуникация, идеология, отколкото романтични чувства. Тригонът на Уран в 3-тия дом към Слънце/Меркурий ми изглежда като трето потвърждение на горното, а също и че липсата на страст всъщност може и да не ви дразни, даже може да ви допадат по-умерените отношения. Би трябвало да си давате достатъчно свобода един на друг, без непрекъснати подозрения в изневяра, следена на партньора час по час какво прави. Интелектуално сте добре съвместими. В добавка към горното Венера е ъглова, но слабо аспектирана. Надявам се, че секстилът с Марс компенсира поне донякъде това, което ми изглежда като липса на страст.
Като тегля чертата, мисля, че картата е добра за връзка от тип "приятелство", почти без излишни драми. Интелектуална връзка между интелигенти хора. Единственият подводен камък е това, че не винаги сте съгласни относно какво искате от връзката.
Всичко зависи от наталните ви карти - какво търси всеки от вас в една връзка.
Към момента транзитен Плутон и Уран са в напрегнати аспекти с композитна Венера. Наскоро ли е започнала връзката? Защото, ако е така, надали е започнала като интелектуална връзка. По-скоро като смесица от "искам го/я" и "да бягам по-далече".
Изглежда, че към момента и двамата сте в период на сатурнов възврат - казват, че е подходящ (често срещан) момента за стартиране на връзка.