Здравей Гост

Хорарен въпрос

• 119 Отговора
  • 20404 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« -: Май 12, 2008, 07:52:28 pm »
Уважаеми колеги  :D
Нека упражним хорарните си умения, хем да свършим и нещо полезно  :P

Задавам следния въпрос, който цял ден ме "мъчи":

Да проведа ли утре важен разговор с работодателя по въпрос, който пряко ме засяга?

Овенът в мен казва, че разговорът не търпи отлагане. Ако трябва да сме честни, задавам го след вече отминало състояние на афект. Но дали утрешният ден ще е подходящ за провеждането на този разговор?  :unsure:
Въпросът е зададен в 19:44 часа във Варна.

Луна без курс в хорара, в съвпад с МС (може би защото вече съм решила?  :( ). Предстои й съвпад със Сатурн в 10 дом след като смени знака. Сатурн вече е директен. Юпитер е ретрограден и се намира в 3 дом. Въпросът засяга два дома - втори и трети, но по-приоритетен засега ми е 3-ти. Вероятно това показва и позицята на сигнификаторите - управителят на 2 дом е в доста по-неизгодно положение.
Но пък лунната стоянка като че ли изглежда по-обнадеждаваща...
В индийската астрология това е Магха, "могъщият", съвпада с Регул. Другото й име, дадено от западноевропейските средновековни астролози, е Дискордиа (от латински - "разногласие") или Ал Сафрах при арабите, като според последните това положение на Луната е благоприятно за "предаване на послания на онези, които работят за другите, т.е. на наемните работници/служители".

Какви са вашите предположения? Някой иска ли да се пробва? :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #1 -: Май 12, 2008, 08:22:11 pm »
Аз искам да пробвам  :D , няма да уточнявам, че се включвам само като любител-астролог.

Основното нещо, което те вълнува е бъдещата ти реализация. Шефа ти според мен е благосклонен към въпроса от 2-ри дом. От друга страна самото решаване на този въпрос е свързано с темите на 3-ти дом, а отношението му към тази част направо е противоречиво. Има една народна мъдрост за такива случаи, но е много цветна и не импонира на форума.  ;)

Смятам, че Луна без курс в случая означава, че решението е взето. Късмет и да разкажеш после какво е станало.
« Последна редакция: Май 12, 2008, 08:29:13 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Хорарен въпрос
« Отговор #2 -: Май 12, 2008, 08:24:19 pm »
Ми аз ще се пробвам без да съм специалист в хорарната ,по мой начин ще ги разглеждам нещата:

Асц Скорпион:
ако управителя е Плутон личността се насочва към този разговор заради финансови/материални причини (тъй като каза че основно 2 и 3 дом залагам на Управител Плутон във 2 дом)
/ако е Марс в 9 причината би следвало да е нещо съдебно или с чужденец или разкриване на истина по груб начин,което е малко вероятно/

Десцендента е другият човек или самата среща-Венера го управлява и съвпада с него,което ще рече че зависи главно от отсрещната страна, Венера няма други аспекти което може да се изтълкува като това,че въпросният човек ще се влияе само и единствено от собствената си преценка или от Венерини мотиви + Слънце и Меркурий вътре в дома (1 за отсрещния), може да се каже че може да Венерин,Слънчев или Меркуриев тип или тяхна комбинация,както и че ще реагира твърде лично в съотвествие с характера си и никакви външни положения(ако има такива).Това може да е на добре или на зле-зависи от гледната точка и от самия човек.

МЦ може да показва шефа като длъжност и професионално отношение (ако реагира като личност ще е 7 дом,ако играе само служебната си роля ще е 10 дом).МЦ Лъв и Слънце в 7 дом могат да покажат важната роля на мъж,авторитет,способност за налагане и заемане на твърди позиции .В случая 7 и 10 дом се преплитат заради Слънцето.Луна и Сатурн в 10 показват,че въпроса определено засяга най-вече кариерата или участници в нея и тяхните взаимоотношения,може да са допълнителни отговорности или умения,които да са част от настоящето положение в кариерата.
Съвпада на Луна и Сатурн и тригона към Плутон вероятно показват големия почти неизбежен процент,че планувания разговор среща ще се осъществи скоро.
Сатурн управлява 3 и прави тригон към Управител на Асц-това е добре за изявата под форма на разговор.Може и да даде успех чрез това,Луната в случая само ще помогне чрез аспекта си.
2 женски планети в съвпад с ъглите могат да покажат намеса от или към на жени или засягане на техните права/положение или се акцентира на въпроса за комфорта,удобството,сигурността и взаимоотношенията.

Управителят на 2 дом е в точен тригон с управителят на 10 дом-според мен това е най-важният фактор,който ако зависи от астрологията казва-на 100% ако въпроса е финансов ще се реши положително(Слънце и Юпитер са бенефици и отделно са склонни към материална щедрост).

Последно се гледа 4 дом-Уран в дома който управлява може да даде бърз или неочакван резултат,точен секстил Уран/Слънце У4/У10 е доста добра предпоставка за добър изход.

Картата може още да се разнищва,но това в основни линии клонят нещата в една посока,поне както аз ги виждам нещата.(по принцип рядко използвам хорари,тъй като се занимавам с Таро) ;)

*

Синухе

• 4978
Хорарен въпрос
« Отговор #3 -: Май 12, 2008, 08:26:57 pm »
Една Луна в Дева в растяща фаза ми се струва доста подходяща за точно такива инициативи,ама то това се знае  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #4 -: Май 12, 2008, 08:31:06 pm »
Sinyhe, моите опасения бяха, че при Луна без курс в хорара разговорът няма да се осъществи. Или няма да бъде проведен утре. Възможно ли е да бъде отложен?

Между другото, имаш доста точни попадения. Само кажи кога да съобщя някои уточняващи моменти  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #5 -: Май 12, 2008, 08:32:36 pm »
Цитат
Една Луна в Дева в растяща фаза ми се струва доста подходяща за точно такива инициативи...
Особено в транзит през МС, на което и разчитам  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Хорарен въпрос
« Отговор #6 -: Май 12, 2008, 08:41:02 pm »
Ами Луната без курс не ме притеснява(първо че утре ще направи точни аспекти в самия хорар),защото въпросът е "Да проведа ли утре важен разговор?"-т.е. въпросът е ограничен времево,а не по принцип дали е подходящо т.е. е подходящо за утре заради това което говори картата ( за това не се занимава много с хорарна защото всичко зависи от тава как е зададен въпроса  :D ), а и Луна съвпад МЦ го в картата го броя за аспект  ;)

Колкото до другото-като имаш какъвто и да е резултат ще кажеш,ако не заради нещо друго то поне да видим кое в картата е проработило или как е проработило и дали картата е дала отговора не на последно място,без значение дали съвпада с моите виждания  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #7 -: Май 12, 2008, 09:08:00 pm »
Цитат
Ами Луната без курс не ме притеснява(първо че утре ще направи точни аспекти в самия хорар),защото въпросът е "Да проведа ли утре важен разговор?"-т.е. въпросът е ограничен времево,а не по принцип дали е подходящо...
Не се бях замисляла за това. Благодаря за насоката!  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #8 -: Май 12, 2008, 09:33:28 pm »
Реших да разбуля някои факти, пустото му овенско нетърпение!  :D

Цитат
Асц Скорпион:
ако управителя е Плутон личността се насочва към този разговор заради финансови/материални причини (тъй като каза че основно 2 и 3 дом залагам на Управител Плутон във 2 дом)
Да, причините са материални, но не това е водещият мотив. Почувствах се ощетена в сравнение с мнозинството и излъгана.

Цитат
ако е Марс в 9 причината би следвало да е нещо съдебно или с чужденец или разкриване на истина по груб начин,което е малко вероятно
Чужденци не са, но работя в преводаческа агенция. Между другото, първоначалното ми намерение бе да реагирам доста по-грубо - "право, куме, в очите" (което, признавам, не е най-добрата тактика в отношенията с работодател със Слънце в Риби, особено в съчатение с променлива Луна). След като си изпуснах парата вкъщи, надявам се да съм по-спокойна, обективна и най-вече овладяна утре.

Цитат
Венера няма други аспекти което може да се изтълкува като това,че въпросният човек ще се влияе само и единствено от собствената си преценка
Точно! Каквото си науми, това прави. И да си блъскаш главата в стената, изградила ли е някаво мнение за теб, трудно ще го промени. Имам чувството, че донякъде се влияе от лични симпатии и преценката й се базира на това.

Цитат
В случая 7 и 10 дом се преплитат заради Слънцето.Луна и Сатурн в 10 показват,че въпроса определено засяга най-вече кариерата или участници в нея и тяхните взаимоотношения,може да са допълнителни отговорности или умения,които да са част от настоящето положение в кариерата.
Разбира се, в повечето случаи се намесват и взаимоотношенията в колектива. Но не това ще е темата на предстоящия /надявам се/ разговор. Макар че индиректно колегите също са намесени.
За допълнителните отговорности: такива засега не се очаква да поемам, проблемът е по-скоро в недооценяването на досегашните поети (характеристиките на длъжността не отговарят на реалните задължения).

Цитат
2 женски планети в съвпад с ъглите могат да покажат намеса от или към на жени или засягане на техните права/положение или се акцентира на въпроса за комфорта,удобството,сигурността и взаимоотношенията.
Отношенията с жени също участват индиректно, тъй като сме предимно женски колектив. Основният момент са правата и задълженията на всяка поотделно според длъжността, на която назначена.

И, накрая, едно кратко заключение.
Не разчитам рогът на изобилието да се излее върху мен. Не става въпрос за преговори относно евентуално увеличаване на заплатата, макар че и това би трябвало да се очаква.
Основният въпрос, който ме вълнува и поради който се чувствам засегната, на пръв поглед е чисто формален. Става въпрос за преназначаването ми на реалната длъжност, която изпълнявам. Това вече е друг клас труд по КТ, с друг осигурителен праг. Повечето колеги, дори новодошлите, бяха преназначени още през зимата. Разбрах го днес и се почувствах излъгана. Все пак вече от една година съм във фирмата. Първочаналната лъжа бе, че преназначават само онези, които са по-отдавна във фирмата, като поощряване. Днес съвсем случайно разбирам, че преназначени са всички... без мен  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #9 -: Май 12, 2008, 09:41:02 pm »
Цитат
От друга страна самото решаване на този въпрос е свързано с темите на 3-ти дом, а отношението му към тази част направо е противоречиво. Има една народна мъдрост за такива случаи, но е много цветна и не импонира на форума.  ;)

Да, става въпрос за формални договорни отношения. Но за мен този спор ще е принципен.
Жалко, че не се сещам коя е народната мъдрост, за която намекваш...
Благодаря и на теб!  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Хорарен въпрос
« Отговор #10 -: Май 12, 2008, 09:52:09 pm »
Значи такава била работата  :rolleyes:

Натоварения и неясен 3 дом-с ретро планета и Нептун-ми говореше за това,че нещо си говорила с познати/колеги и че в някаква степен си сугестирана, в случая май повече означава научаване на тайни чрез колеги заради ретро Юпитер(споделяне на истина свързана с миналото) и Нептун или това че в разговора ще има разкриване на неясни и минали моменти заради ретро Юпитера-но ти това сама си го сподели още в началото .

Мда,такова "женско" влияние по ъглите не можеше нищо да не означава,но факта че шефа ти е жена хич не ми допада  B) (заради самия хорар-такава комбинация и жена е двойно подчертаване  :lol: )Но хорара показва обективно нещата така че независимо каква личност е,нещата клонят в защита на твоя интерес,отделно си си в правото(Марс в 9 дом е борец на закона-всичко да е честно,точно,максимум просто и изкарано на бял свят).

Няма сега  да повтарям хорара,но все си мисля,че ще доведеш нещата до реални материални/очевидни изменения заради аспектите,иначе ти желая успех естествено,дано се извлече максимума от ситуацията(аз като Козирог така щях да ги завъртя нещата,че и над максимума щях да получа при подобен сорт момент  :D ) ;)

И една "шегичка"-тоя Марс остави,че е Упр на 6 дом ми е също без аспекти-което ще рече,че не само ще действаш направо,ами и сама...като оная залюхана Венера в 7  :lol:  

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #11 -: Май 12, 2008, 10:05:08 pm »
Цитат
Натоварения и неясен 3 дом-с ретро планета и Нептун-ми говореше за това,че нещо си говорила с познати/колеги и че в някаква степен си сугестирана, в случая май повече означава научаване на тайни чрез колеги...
От колеги не беше, макар че после го изкоментирах и на някои не им хареса. Факта, за който споменавам, научих от директен източник /документи/. Съвсем непреднамерено, по случайно стечение на обстоятелствата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Хорарен въпрос
« Отговор #12 -: Май 12, 2008, 10:10:12 pm »
Ми то ако не е врат ще е шия  :D  (говоря за 3 дом-документи/разговори)

Не знам нещо ми стана забавно-ами то Луната влязла в Дева и вече ми влияе заради Асц,така че се извинявам ако обръщам нещата в забавна форма  B)  

*

Синухе

• 4978
Хорарен въпрос
« Отговор #13 -: Май 12, 2008, 10:13:08 pm »
Сега видях,че утре за капак е Марсов ден (вторник)  :D

Няма да е зле да видиш в точно какъв вторник си номерологично,в оня сайт който наскоро дадоха,това се взима от имената и датата за това е доста точно(аз си го позлвам на книжен носител)  ;)  

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #14 -: Май 13, 2008, 08:38:08 am »
Моите шефове и тримата са мъже, но най-големия има любовница и с нея сме в една стая  :( . Сетете се от веднъж кой командва парада  :lol: .

И аз миналия месец имах преживявания, даже ми минаха идеи да напускам, докато бях в състояние на афект. Цялата разправия беше за 2 дни.  :)

Между другото обърни внимание на поведението на колегите си, които са си спечелили преназначаване. Там има някакъв ключ, ако го откриеш, ще извлечеш ползи занапред.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #15 -: Май 13, 2008, 09:50:27 am »
Цитат
Моите шефове и тримата са мъже, но най-големия има любовница и с нея сме в една стая  :( . Сетете се от веднъж кой командва парада  :lol: .

Искрено ти съчувствам  :unsure:
Навремето работех в една туристическа агенция... Колежката, с която бяхме в една стая, беше протеже на шефовете. А приятелят й, който заемаше висока позиция във фирмата от години, бе в съседната стая. Една манипулативна плутонова Лъвица  :D
И макар че двете бяхме назначени на еднакви длъжности, условията и отношението бяха различни. За пореден път шуробаджанашки истории, то цялата държава е такава  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #16 -: Май 13, 2008, 01:34:01 pm »
Цитат
Sinyhe, моите опасения бяха, че при Луна без курс в хорара разговорът няма да се осъществи. Или няма да бъде проведен утре. Възможно ли е да бъде отложен?

Обявявам резултата  :rolleyes:

Разговорът се отложи за утре.
Не беше по моя инициатива, а предложение на работодателката.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #17 -: Май 13, 2008, 01:40:00 pm »
А ти успя ли да кажеш за какво искаш да говориш?

*

Синухе

• 4978
Хорарен въпрос
« Отговор #18 -: Май 13, 2008, 02:10:40 pm »
Важното е да се осъществи и да видим какво ще стане  :)

Т.е. интересно е да се разбере дали сценария по хорара ,реално ще се случи такъв независимо от деня,тъй като събитието излиза извън времевата рамка на въпроса  :rolleyes:  

Не знам дали това е заради Луна без курс или заради това,че шефката ти се съобразява само със себе си...пък и това е типично Рибешка стратегия-първо се изплъзва или прави завой преди да  поеме отговорността ;)

*

Синухе

• 4978
Хорарен въпрос
« Отговор #19 -: Май 13, 2008, 02:13:45 pm »
Ако нямаш уточнен час,по това време следобяд е подходящо заради Луната - ще прави тригон към Слънце и Юпитер и опозиция Уран (това може да е аспект който просто да покаже взимане на крайно или бързо решение)  ;)