Здравей Гост

Хорарен въпрос

• 119 Отговора
  • 20426 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #40 -: Май 14, 2008, 10:08:11 pm »
Луната в съвпад с Асцендента, е в апликиращ куинконс с Нептун, управителя на 7-ми дом. Самия Нептун е в 5-ти дом в хорара от 15.17 часа.

В хорарната астрология това може да се тълкува като промяна в обстоятелствата, в случая в отношенията мужду теб и Рибата.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #41 -: Май 15, 2008, 09:25:19 am »
Цитат
скрито, като подсъзнателна мисъл /т.е. питаш едно, а подсъзнателно си мислиш за друго, или
скрито, като неясно
По-скоро си мислех за тези две опции.
Възможно е и да си мислила за нещо друго /допълнително/, повторно задавайки въпроса (Луна в сепариращ квадрат с Меркурий).
Не се занимавам активно с хорарна астрология, но, доколкото съм чела, трябва да се има едно наум, ако Луната в хорара попада на Асц, в 1ви дом или в 12-ти.
Освен това ти не питаш за някой конкретен човек дали предстои връзка с него, а по принцип дали скоро ще срещнеш такъв. Което още повече ме затрудни да отговоря.
В случай, когато няма конкретен "обект", т.е. за една хипотетична бъдеща "среща" какви домове и сигнификатори се гледат?

Ако трябва да импровизираме, според мен това ще са:
- За предстояща среща - 3ти и 7ми (управителите им и планети в тях, ако има);
- За връзка може да е 5ти дом (любовна/интимна) или комбинация 5 + 7 дом (любовна връзка + обвързване).

И, естествено, важни са апликиращите аспекти на Луната, защото загатват за това, което предстои, т.е. как ще се развият нещата  :)

Втората карта - тази с по-късен час - някакси ми изглежда "по-радикална".
Асц е Везни, което загатва какво може да бъде естеството на въпроса.
В 10 дом, символизиращ "целта" (и "резултата") се намира Марс, който е управител на Дсц. Тоест виждаме, че целта е връзка. МС е в Рак и управителят му е Луната. Позицията й в 12 дом може да загатва и за "неясен" резултат, който, да речем, може да зависи от други обстоятелства, които засега не могат да бъдат предвидени.
На Луната й липсват "подкрепящи" /в апликация/ аспекти, освен предстоящия тригон със Слънцето. Но то, заедно с владетеля на Асц /Венера/ е в 8 дом. Венера е на трон, но пък домовата й позиция и изгарянето от Слънцето според мен не показват бързо развитие ("фиксирала" се е по знак и дом); като че ли по-скоро в момента заемаш пасивна/изчакваща позиция, липсва активно търсене, т.е. инициатива за връзка. Имай предвид, че всичко това го пиша "по интуиция" без де се съобразявам с общоприетите "стандартни" правила за тълкуване, така че има вероятност да греша  :)
В 5 дом в хорара (ако отчитаме влиянието на транссатурновите) се намира Нептун в съвпад с нодалната ос, което за мен е още един показател за липса на яснота.
Господарите на 3 и 7 дом не се аспектират взаимно. А ретро Плутон в 3 дом не се "вижда" с господаря на Дсц /Марс/. Господарят на 3 дом също не е в много "изгодна" позиция (ретрограден и в падение).
Господарят на Дсц е в ъглов дом, но пък му липсват аспекти в картата. Няма аспект и със сигнификатора на питащия. Луната също /според мен/ не показва кой знае какво развитие, ако се вземе предвид домовата й позиция и предстоящите аспекти.
Съжалявам, ако съм те разочаровала... Но все пак имай предвид, че отговорът не е от професионелен астролог  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #42 -: Май 15, 2008, 10:13:52 am »
благодаря Lillie,

и в двата случая на задаване на въпроса, особено във втория, подозирам че паралелно е "вървяла" и мисълта за работата ми и въпрос, свързан с нея, както и мисълта за приключила вече връзка, колкото и на съзнателно ниво да не ми се иска да е така B)  

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #43 -: Май 15, 2008, 10:58:06 am »
Днес докато си мислех за хорарите и за това как е правилно да се подхожда към тях и кава е същността на този тип консултация като цяло попаднах на Сайт за психотерапия.

Ето и един цитат от него:

За аналитика е привична позицията на ненатрапване на своите мисли върху субекта. Субектът е този, който има водеща роля в структурирането на съдържанието в съответствие с неговата собствена психична организация. Едва ли подходът на аналитика би могъл да бъде друг. Та нима е възможно да помогнеш на едно дете, ако му отнемеш избора на съдържанието? Ако му отнемеш избора да бъде във или извън непривичната, неочаквана за него ситуация, да бъде животно, дете или възрастен, мъж, а защо не жена? Понякога, но много рядко, се налага да се използват преки интервенции, при които на детето се дават за избор образи или черти на характера, или се предлага да изиграе току-що разказан епизод от реалния живот.

*

Инти

• 2068
Хорарен въпрос
« Отговор #44 -: Май 15, 2008, 11:18:29 am »
Лили, пожелавам ти Юпитеровото изкачване по стълбицата да е за в бъдеще  още по-удовлетворяващо за теб, в смисъл и за теб да има пай от сиренцето!

« Последна редакция: Май 15, 2008, 11:25:58 am от Asaia »

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #45 -: Май 15, 2008, 01:37:14 pm »
Цитат
както и мисълта за приключила вече връзка, колкото и на съзнателно ниво да не ми се иска да е така B)
Всъщност имах известни, да кажем, "съмнения"...
Като да речем твои съмнения в момента на задаване на въпроса, породени от някакво минало разочарование. Не го написах във форума, защото не бях сигурна. Често имам чувството, че си внушавам нещо, но интуицията рядко лъже.
Аспектът, който ти "спестих", е първият /и вече в сепарация/ аспект на Луната във втория хорар - съвпад със Сатурн, от който се "отделя" и прави квадрат с Меркурий непосредствено преди задаване на въпроса /още в първия хорар, доколкото се сещам/.
« Последна редакция: Май 15, 2008, 01:39:12 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #46 -: Май 15, 2008, 01:57:45 pm »
Цитат
Всъщност имах известни, да кажем, "съмнения"...
Като да речем твои съмнения в момента на задаване на въпроса, породени от някакво минало разочарование.
точно така :huh:
това означава ли, според теб, че тя (хорарната) отразява по-скоро това ми състояние

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #47 -: Май 15, 2008, 02:49:39 pm »
Цитат
това означава ли, според теб, че тя (хорарната) отразява по-скоро това ми състояние
Не съм се замисляла, но е възможно...
Дори според мен по-скоро да.
Казват, че цялата "предистория" на въпроса може да се проследи в хорара. Особено ако знаем как да работим с производни домове  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #48 -: Май 16, 2008, 12:34:07 pm »
Цитат
Лили, пожелавам ти Юпитеровото изкачване по стълбицата да е за в бъдеще  още по-удовлетворяващо за теб, в смисъл и за теб да има пай от сиренцето!

Благодаря, Asaia, и да ти се връща  :P  

С транзитна Венера на ДС през последните два дни ми върви на подписване и сключване на договори.
Вчера подписах още едно споразумение (за допълнителна работа).
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #49 -: Май 16, 2008, 09:30:30 pm »
Колеги, още една хорарна задачка-закачка  :rolleyes:

Мейл, изпратен от потенциален работодател /пробен тест/ на 22.08.2007 г. в 14:24:33. Получателят се намира във Варна. Не знам откъде е изпратен мейлът, вариантите са два - София или Варна.

Може ли да се проследи по тази карта какво ще е по-нататъшното развитие и дали въобще  ще има някакво развитие? Или поне да предположим какви са били намеренията на изпратилия този мейл?

Само ще уточня, че мейлът не е прочетен от получателя веднага. Бях кандидатствала за две от обявените вакантни позиции и така се случи, че в деня, в който ми пращат този мейл с пробен тест, бях доста по на юг от Варна и се върнах чак след 17 часа. Не помня в колко часа съм прочела мейла, може би в интервала между 17 и 17.30 часа...

Надявам се да има ентусиасти да се включат в упражнението :)
« Последна редакция: Май 16, 2008, 09:32:55 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Хорарен въпрос
« Отговор #50 -: Май 16, 2008, 09:53:22 pm »
Добре бе, много ми е интересно аз оттатък си задавам съвсем реални хорарни въпроси, вие тук с примерни тестове се занимавате. И как ще удостоверите дали сте прави или не, като единственият коректив е живота. :angry:  

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #51 -: Май 17, 2008, 08:57:17 am »
Това не е "примерен тест", съвсем реален си е  B)

Цитат
Подател: ххх ххх <ххх@ххх.com>   добави в адреси   
До: <ххх@ххх.com>   
Дата: Сряда, 2007, Август 22 14:24:33 EEST

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Хорарен въпрос
« Отговор #52 -: Май 17, 2008, 12:09:58 pm »
Според мен е по-добре преди всичко Lillie да си види транзитите за момента в който е видяла съобщението-Асцендента и Луната и други фактори естествено вероятно са загатнали за природата на "събитието". :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #53 -: Май 17, 2008, 12:28:20 pm »
Цитат
Според мен е по-добре преди всичко Lillie да си види транзитите за момента в който е видяла съобщението-Асцендента и Луната и други фактори естествено вероятно са загатнали за природата на "събитието".
Абе транзитие ги видях, ти какво си мислиш  :P

Специално този съвпад на Слънцето със Сатурн в последните градуси на Лъв бе много показателен, при мен 'отключи' някои събития. Горе-долу по същото време започнах и работа (на 31 август).  
За тези, които все пак ще се "престрашат" да разгледат хорара, - внимавайте, има "уловка"  ;)
« Последна редакция: Май 17, 2008, 12:28:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #54 -: Май 18, 2008, 12:20:47 am »
Мисля, че ако ще гледаме хорар, трябва да го посторим за часа на задаване на въпроса, все пак ти питаш.

Като се вземе предвид съобщението ти от 2-ра страница на тази тема и се коригира времето, се получава 21:47 РМ, град Варна.

Асцендент Стрелец, Юпитер-във 2-ри дом ретрограден. Изпращачът на мейла е представен от 7-ми дом, той се управлява от Близнаци, а Меркурий е в него, съвсем близо до Асц. Силна позиция за него.

3-ти дом /мейла/ се управлява от Водолей, Уран е в трети дом, а Риби са интерсептирани в него.

Управителят на 7-ми дом квадрат упр. на 3-ти. Това може да значи първоначален отказ, частичен, примерно предложили са ти позицията, която не ти харесва.

Луната в този хорар се намира в 10-ти дом и е доста аспектирана, ситуацията е била сложна. В квадрат е с Юпитер, управителя на Асц - това може да значи, че си била загрижена за професионалната си реализация, борила си се за по-доброто.

В картата откриваме и един голям въздушен тригон, с включени в него важни планети - Меркурий, Луна, Нептун /управителя на затворените в 3-ти дом Риби/. Това е добър показател, смятам, че събитията са се развили добре за теб.

Понеже асцендентът се управлява от Стрелец, а Юпитер е ратрограден, вероятно е имало забавяне, но с положителна развръзка.

А какво всъщност се случи?

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #55 -: Май 18, 2008, 12:41:00 pm »
Това, което най ме озадачава в случая, е че хорарът е с изтекъл срок. Тоест според мен не може да се гледат датата и часът на постването му във форума. Със сигурност ще се получи някакво "изкривяване". Хорарът на постването му може да се отрази моето отношение към отминало вече събитие.
А по принцип, когато правим хорар на получено писмо/съобщение/имейл, изпращачът е представен от Асц, 1 дом и планетите в него  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #56 -: Май 18, 2008, 03:34:50 pm »
Напълно съм съгласна, твоя въпрос беше много сложен, но това не пречи да разкажеш какво се случило, минало е много време.

Ако търсим мотиви, по-добре да се гледат транзити на изпращача в момента на създаването на мейла. От друга страна този който е прикрепил примерно файл и е натиснал копчето send може да е само изпълнител. И става все по-сложно  :D .

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #57 -: Май 18, 2008, 04:24:46 pm »
Цитат
От друга страна този който е прикрепил примерно файл и е натиснал копчето send може да е само изпълнител. И става все по-сложно  :D .
Абсолютно вярно. Между другото, и аз си мислех за този вариант.
Ок, тогава утре ще ви разкажа. Уикендите са ми по-натоварени и от делника  :unsure:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #58 -: Май 19, 2008, 12:19:02 pm »
:unsure: пак да се включа, този път с по-конкретен, надявам се, въпрос:
предстои ли ми някаква промяна в работата /позиция, длъжност, напускане.../в скоро време
въпросът е зададен в 12.32 ч., София  

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #59 -: Май 19, 2008, 01:03:47 pm »
след като "попитах", видях картата, никак не изглежда добре, май.... :(