скрито, като подсъзнателна мисъл /т.е. питаш едно, а подсъзнателно си мислиш за друго, или
скрито, като неясно
По-скоро си мислех за тези две опции.
Възможно е и да си мислила за нещо друго /допълнително/, повторно задавайки въпроса (Луна в сепариращ квадрат с Меркурий).
Не се занимавам активно с хорарна астрология, но, доколкото съм чела, трябва да се има едно наум, ако Луната в хорара попада на Асц, в 1ви дом или в 12-ти.
Освен това ти не питаш за някой конкретен човек дали предстои връзка с него, а по принцип дали скоро ще срещнеш такъв. Което още повече ме затрудни да отговоря.
В случай, когато няма конкретен "обект", т.е. за една хипотетична бъдеща "среща" какви домове и сигнификатори се гледат?
Ако трябва да импровизираме, според мен това ще са:
- За предстояща среща - 3ти и 7ми (управителите им и планети в тях, ако има);
- За връзка може да е 5ти дом (любовна/интимна) или комбинация 5 + 7 дом (любовна връзка + обвързване).
И, естествено, важни са апликиращите аспекти на Луната, защото загатват за това, което предстои, т.е. как ще се развият нещата
Втората карта - тази с по-късен час - някакси ми изглежда "по-радикална".
Асц е Везни, което загатва какво може да бъде естеството на въпроса.
В 10 дом, символизиращ "целта" (и "резултата") се намира Марс, който е управител на Дсц. Тоест виждаме, че целта е връзка. МС е в Рак и управителят му е Луната. Позицията й в 12 дом може да загатва и за "неясен" резултат, който, да речем, може да зависи от други обстоятелства, които засега не могат да бъдат предвидени.
На Луната й липсват "подкрепящи" /в апликация/ аспекти, освен предстоящия тригон със Слънцето. Но то, заедно с владетеля на Асц /Венера/ е в 8 дом. Венера е на трон, но пък домовата й позиция и изгарянето от Слънцето според мен не показват бързо развитие ("фиксирала" се е по знак и дом); като че ли по-скоро в момента заемаш пасивна/изчакваща позиция, липсва активно търсене, т.е. инициатива за връзка. Имай предвид, че всичко това го пиша "по интуиция" без де се съобразявам с общоприетите "стандартни" правила за тълкуване, така че има вероятност да греша
В 5 дом в хорара (ако отчитаме влиянието на транссатурновите) се намира Нептун в съвпад с нодалната ос, което за мен е още един показател за липса на яснота.
Господарите на 3 и 7 дом не се аспектират взаимно. А ретро Плутон в 3 дом не се "вижда" с господаря на Дсц /Марс/. Господарят на 3 дом също не е в много "изгодна" позиция (ретрограден и в падение).
Господарят на Дсц е в ъглов дом, но пък му липсват аспекти в картата. Няма аспект и със сигнификатора на питащия. Луната също /според мен/ не показва кой знае какво развитие, ако се вземе предвид домовата й позиция и предстоящите аспекти.
Съжалявам, ако съм те разочаровала... Но все пак имай предвид, че отговорът не е от професионелен астролог :rolleyes: