Здравей Гост

Хорарен въпрос

• 119 Отговора
  • 20483 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #60 -: Май 19, 2008, 01:50:46 pm »
Цитат
:unsure: пак да се включа, този път с по-конкретен, надявам се, въпрос:
предстои ли ми някаква промяна в работата /позиция, длъжност, напускане.../в скоро време
въпросът е зададен в 12.32 ч., София
Нали разбираш, че се упражняваме, затова измисляме въпроси, които могат да се проследят и не са жизнено важни.  :)
« Последна редакция: Май 19, 2008, 01:51:15 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #61 -: Май 19, 2008, 01:58:53 pm »
Цитат
Цитат
:unsure: пак да се включа, този път с по-конкретен, надявам се, въпрос:
предстои ли ми някаква промяна в работата /позиция, длъжност, напускане.../в скоро време
въпросът е зададен в 12.32 ч., София
Нали разбираш, че се упражняваме, затова измисляме въпроси, които могат да се проследят и не са жизнено важни.  :)
точно така
въпросът е съвсем реален и актуален
друга тема е, че май че е жизненоопределящ
пак дръпнах дявола за опашката :ph34r:  

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #62 -: Май 19, 2008, 03:09:53 pm »
Цитат
Само ти ли?  :)  Всички правим понякога неща, за които после съжаляваме.

Ето ти един текст за размисъл:

"Имам любим момент от деня-сутрин рано, когато съм в офиса, защото идвам първи. Тогава си мисля какво ще ми се случи днес, колко бързо трябва да бягам в този ден, тази година, в следващите три...Ще имам ли късмет? А когато загубя, ще мога ли да се захвана и да го направя отново, от началото до самия край, само че този път по-добре?"

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #63 -: Май 19, 2008, 03:27:04 pm »
Цитат
Цитат
Само ти ли?  :)  Всички правим понякога неща, за които после съжаляваме.

Ето ти един текст за размисъл:

"Имам любим момент от деня-сутрин рано, когато съм в офиса, защото идвам първи. Тогава си мисля какво ще ми се случи днес, колко бързо трябва да бягам в този ден, тази година, в следващите три...Ще имам ли късмет? А когато загубя, ще мога ли да се захвана и да го направя отново, от началото до самия край, само че този път по-добре?"
благодаря, а има ли отношение към хорара :rolleyes:  

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Хорарен въпрос
« Отговор #64 -: Май 19, 2008, 03:27:23 pm »
Девойки, какво значи, че Сатурн в първи нанася ущърб на въпроса.
Че не може да се гледа картата ли или че отговорът е не.

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #65 -: Май 19, 2008, 03:35:31 pm »
Цитат
аз не знам за 1-ви, само за 7-ми, че не е желателно да се тълкува в този /втория/ случай
ще се радвам и за Сатурн в 1-ви да е така, защото хорарната наистина никак не ми изглежда добре, а ми е важно... :(  

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #66 -: Май 19, 2008, 04:32:16 pm »
Цитат
Марч и Макевърс казват, че по планетите в първи дом може да се съди за отношението/настроението на кверента. Ако Сатурн е там, този който пита наистина е обезпокоен.

Не знам другите какво мислят по въпроса.

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #67 -: Май 19, 2008, 04:41:51 pm »
Цитат
Ми нали ти казах, че се упражняваме.

Не искам да ти гледам хорара, защото ще повярваш. :) sorry

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #68 -: Май 19, 2008, 04:49:10 pm »
Цитат
Цитат
Ми нали ти казах, че се упражняваме.

Не искам да ти гледам хорара, защото ще повярваш. :) sorry
мисля, че не разбрах
какво като повярвам, хорарната е негативна, нали

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #69 -: Май 19, 2008, 04:54:20 pm »
Цитат
след като "попитах", видях картата, никак не изглежда добре, май.... :(
Видях ти въпроса, канех се да отговарям, но днес ми е много, наистина много напрегнато... и ми е трудно да се концентрирам. Така че не знам дали и доколко ще ти бъда полезна, ако отговоря.

Наистина хорарът ми изглежда "с повишена трудност"  :)

По принцип някои астролози избягват да дават отговор и въобще да разглеждат хорарната карта, когато въпросът е зададен по време на новолуние или пълнолуние. Или, да речем, когато важен сигнификатор е "погълнат" от възлите.
Така че дотук имам две алтернативи - или да се откажа да тълкувам картата, или да импровизирам. И все пак ще рискувам да избера второто  :rolleyes:

Въпросът ти накякси звучи много обобщено - "ще имам ли промяна в работата?". Не се уточнява каква промяна се очаква, т.е. липсва конкретика.

Може да се каже, че въпросът е зададен вследствие на ескалирало/натрупало се вече напрежение или, да кажем, недоволство от текущото статукво.
Също така според мен очакванията на кверента /показани в картата/ са не само ситуацията да се промени, а и да свърши, каквото и да означава това. С други думи, питащата силно желае края на досегашното състояние на нещата.

Принципно опозицията между светилата се счита за кулминационна точка в лунния цикъл, докато новолунието символизира новото начало, а последната /балсамична/ фаза на Луната - упадъка и завършека.
Оттук според мен следва, че въпросът е зададен в момент, в който питащата вече е стигнала до извода, че тази промяна вече е наложителна, а не само желана и очаквана. Тоест, с други думи и образно казано, стига се до някаква точка на пречупване.
В индийската астрология обаче опозицията се счита за един от най-добрите аспекти между светилата. Фазата на намаляваща и особено "невидима" /балсамична/ Луна се счита за зловредна.

Иначе картата според мен си е радикална.
Ако трябва, пак можем да повторим защо  :)

- Слънце /упр. на АС/ в 10 дом
- Сатурн /упр. на 6 дом/ в 1 дом
- Луна в 4 дом (за да има промяна, се окачва да дойде краят на досегашната ситуация, т.е. "краят" е предвестник на ново начало).

Дали отговорът ще е изцяло положителен ми е трудно да кажа.
Луната прави секстил с Юпитер, но струва ми се, че той няма кой знае какво отношение към въпроса, а пък и понастоящем не е в особено благоприятна позиция за нови и широкомащабни начинания.
Квадратът й с Нептун, ако го отчитаме, също не е аргумент в полза на желания положителен отговор.
Последният аспект на Луната е опозиция с управителя на МС /Венера/ и, в рамките на днешния ден, със Слънцето (предстои пълнолуние).

Не знам какъв отговор да ти дам, но бих могла да приема, че може би си подходила малко по-емоционално при задаване на въпроса или, да речем, ти самата не си била в особена "кондиция" да претеглиш вички "за" и "против", макар и да си се опитвала да разсъждаваш трезво (Сатурн в Дева в 1 дом).

В случай, ако търсим крайния резултат по 4 дом, Луната - преди да смени знака - не сключва мажорен аспект в управителите му /Марс и Плутон/. Опозицията й с Венера по-скоро предполага емоционален подход в създалата се ситуация, а квадратът с Нептун повлиява върху обективността в оценката на ситуацията и на действията на "другите".

Това е от мен. Надявам се да не съм те объркала много с така представена интерпретация  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #70 -: Май 19, 2008, 04:56:03 pm »
Цитат
Марч и Макевърс казват, че по планетите в първи дом може да се съди за отношението/настроението на кверента. Ако Сатурн е там, този който пита наистина е обезпокоен.

Не знам другите какво мислят по въпроса.
И аз така го интерпретирам  :)
Обезпокоен, загрижен, "притиснат" дори (да речем, от обстоятелствата...) и т.н.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #71 -: Май 19, 2008, 04:59:37 pm »
Цитат
аз не знам за 1-ви, само за 7-ми, че не е желателно да се тълкува в този /втория/ случай

Да, има си "правила" за тълкуване  :)
Сещам се как преди година или повече една приятелка ми зададе хорарен въпрос дали ще си вземе изпита. Сатурн беше в 7 дом в хорара.
Казах й, че се затруднявам да отговоря, но я посъветвах да се подготви по-добре. Впоследствие ми писа, че не си е взела изпита и ще се явява пак.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #72 -: Май 19, 2008, 05:18:10 pm »
Цитат
мисля, че не разбрах
Не, не съм казвала нищо за негативни и позитивни отговори. Дори не съм поглеждала хорара. Мисълта ми беше, че е най-добре сама да вземеш решение. Нас дори не ни познаваш. :)  Най-лесно е да те настроим против колегите ти, да ти кажем, че положението е розово или че е много зле.  

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #73 -: Май 19, 2008, 05:26:22 pm »
Цитат
Цитат
след като "попитах", видях картата, никак не изглежда добре, май.... :(
Видях ти въпроса, канех се да отговарям, но днес ми е много, наистина много напрегнато... и ми е трудно да се концентрирам. Така че не знам дали и доколко ще ти бъда полезна, ако отговоря.

Наистина хорарът ми изглежда "с повишена трудност"  :)

По принцип някои астролози избягват да дават отговор и въобще да разглеждат хорарната карта, когато въпросът е зададен по време на новолуние или пълнолуние. Или, да речем, когато важен сигнификатор е "погълнат" от възлите.
Така че дотук имам две алтернативи - или да се откажа да тълкувам картата, или да импровизирам. И все пак ще рискувам да избера второто  :rolleyes:

Въпросът ти накякси звучи много обобщено - "ще имам ли промяна в работата?". Не се уточнява каква промяна се очаква, т.е. липсва конкретика.

Може да се каже, че въпросът е зададен вследствие на ескалирало/натрупало се вече напрежение или, да кажем, недоволство от текущото статукво.
Също така според мен очакванията на кверента /показани в картата/ са не само ситуацията да се промени, а и да свърши, каквото и да означава това. С други думи, питащата силно желае края на досегашното състояние на нещата.

Принципно опозицията между светилата се счита за кулминационна точка в лунния цикъл, докато новолунието символизира новото начало, а последната /балсамична/ фаза на Луната - упадъка и завършека.
Оттук според мен следва, че въпросът е зададен в момент, в който питащата вече е стигнала до извода, че тази промяна вече е наложителна, а не само желана и очаквана. Тоест, с други думи и образно казано, стига се до някаква точка на пречупване.
В индийската астрология обаче опозицията се счита за един от най-добрите аспекти между светилата. Фазата на намаляваща и особено "невидима" /балсамична/ Луна се счита за зловредна.

Иначе картата според мен си е радикална.
Ако трябва, пак можем да повторим защо  :)

- Слънце /упр. на АС/ в 10 дом
- Сатурн /упр. на 6 дом/ в 1 дом
- Луна в 4 дом (за да има промяна, се окачва да дойде краят на досегашната ситуация, т.е. "краят" е предвестник на ново начало).

Дали отговорът ще е изцяло положителен ми е трудно да кажа.
Луната прави секстил с Юпитер, но струва ми се, че той няма кой знае какво отношение към въпроса, а пък и понастоящем не е в особено благоприятна позиция за нови и широкомащабни начинания.
Квадратът й с Нептун, ако го отчитаме, също не е аргумент в полза на желания положителен отговор.
Последният аспект на Луната е опозиция с управителя на МС /Венера/ и, в рамките на днешния ден, със Слънцето (предстои пълнолуние).

Не знам какъв отговор да ти дам, но бих могла да приема, че може би си подходила малко по-емоционално при задаване на въпроса или, да речем, ти самата не си била в особена "кондиция" да претеглиш вички "за" и "против", макар и да си се опитвала да разсъждаваш трезво (Сатурн в Дева в 1 дом).

В случай, ако търсим крайния резултат по 4 дом, Луната - преди да смени знака - не сключва мажорен аспект в управителите му /Марс и Плутон/. Опозицията й с Венера по-скоро предполага емоционален подход в създалата се ситуация, а квадратът с Нептун повлиява върху обективността в оценката на ситуацията и на действията на "другите".

Това е от мен. Надявам се да не съм те объркала много с така представена интерпретация  :)
благодаря Lillie
за притесненото съм притеснена от доста време
не знам защо, няма реална причина, освен текущите трудности
просто е като усещане витаещо във въздуха, но такова което можеш да разрежеш с нож
може би по-точният въпрос беше: очаква ли се някакво негативно събитие в работата, което да ме засегне пряко, т.е. такова, като загубата й например

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #74 -: Май 19, 2008, 05:44:05 pm »
Цитат
просто е като усещане витаещо във въздуха, но такова което можеш да разрежеш с нож
О, това марсово-плутоново усещане ми е до болка познато. Усещане за "вакуум", в който в моменти на гняв и безсилие буквално се "давиш"...

Цитат
може би по-точният въпрос беше: очаква ли се някакво негативно събитие в работата, което да ме засегне пряко, т.е. такова, като загубата й например

Хм, честно казано не знам. А пък и въпросът първоначално не бе дефиниран така.
Но ако търсим отговор в хорара, не мисля, че има недвусмислени и категорични показатели за предстоящо негативно събитие. Венера, дори и в опозиция, си остава Венера. Луната няма мажорни дисхармонични аспекти с малефици /от септенера/.
Но позицията й, както вече казах, загатва за дълбоко стаено недоволство, неудовлетвореност, желание "да свърши това". Дали предстои загуба на сегашната ти работа не мога да кажа, съжалявам. В края на краищата нека приемем, че всяко зло е за добро  :)
« Последна редакция: Май 19, 2008, 05:45:24 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #75 -: Май 19, 2008, 07:33:16 pm »
Цитат
Усещане за "вакуум", в който в моменти на гняв и безсилие буквално се "давиш"...

Но позицията й, както вече казах, загатва за дълбоко стаено недоволство, неудовлетвореност, желание "да свърши това". Дали предстои загуба на сегашната ти работа не мога да кажа, съжалявам.

ммда, безсилие...

пак съм преплела въпросът от личен характер /там има ескалиращо недоволство и болезнено желание - просто да "свърши"/ с този от работния, напоследък толкова еднакво ме интересуват, че не мога да ги "разделя"
текущо съм доволна от естеството на работата си, от длъжността и т.н., нямам желание /за сега/ за промяна, по-скоро страхове ме подтикват към въпроса

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #76 -: Май 19, 2008, 07:36:24 pm »
Цитат
Цитат
мисля, че не разбрах
Не, не съм казвала нищо за негативни и позитивни отговори. Дори не съм поглеждала хорара. Мисълта ми беше, че е най-добре сама да вземеш решение. Нас дори не ни познаваш. :)  Най-лесно е да те настроим против колегите ти, да ти кажем, че положението е розово или че е много зле.
за съжаление не става дума за решение, което аз трябва или не трябва да взема, а за страхове по темата и в тази връзка
съжалявам, че ви обърках :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #77 -: Май 21, 2008, 06:33:28 pm »
Колеги, отправям ви истинско предизвикателство  :rolleyes:
Според мен е въпрос с повишена трудност, тъй като не видях недвусмислени индикации за естеството на въпроса в хорарната карта.

Още през деня, докато бях навън, се замислих за едно внезапно прекъснало приятелство и реших да задам този въпрос във форума. А именно дали отношенията с въпросната персона ще се подновят.

В момента, в който си представях как ще задам въпроса във форума, часът бе около 13.43, Варна. Сега е 18.30 часа.

Като гледам двете карти, не намирам отговор нито в едната, нито в другата.
А може би трябва да използваме производни домове, тъй като въпросът се отнася до друг човек?
Тогава ще трябва да се предефинира и въпросът, например:
"Ще ми се обади ли въпросната особа до края на годината?"

Не знам дали "предисторията" на въпроса се вижда в картите.
Не става въпрос за истинско приятелство, макар че е било сравнително дълготрайно (няколко години). Имах съмнения за неискреност от страна на въпросната жена. Винаги съм я подкрепяла с каквото мога, но като че ли общуването ни с нея не бе двустранно, винаги бях в позиция на "даващия".
В един момент тя просто се оттегля, изчезва и спира да се обажда...
Все още продължавам да се чудя какво всъщност се е случило.

Само да уточня, че истинските приятели са по 11 дом (в производната карта), а добрите познати - по 7ми (в този дом има и елемент на "конкуренция", независимо в какво е изразена). Така че най-вероятно ще трябва да "врътна" картата спрямо ДС.

За изходна съм склонна да приема втората карта, т.е. в момента, в който започвам да пиша този въпрос във форума.

Някой иска ли да се включи?  :rolleyes:

* в момента на публикацията на въпроса часът е 18.48
« Последна редакция: Май 21, 2008, 08:15:18 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #78 -: Май 22, 2008, 07:55:08 am »
Аз съм с нова стратегия.  :D  Построих хорар за часа, в който видях въпроса ти-21 май 21:50 часа.

Управител на Асц. е Юпитер, във втори дом, ретрограден. Управител на Дсц. Меркурий /Близнаци/ в 7-ми дом. Луната е в 1-ви дом в апликираща опозиция с Меркурий. Малко вероятно е в близко бъдеще да се подновят топли/приятелски отношения. Тъй като Меркурий и Юпитер са в куинконс, е възможно приятелството да се възобнови, когато и двете се промените.

Сетих се за една мисъл на майка ми - Висша форма на егоизъм е когато се чувстваме щастливи давайки/правейки нещо за някой друг.  :D

Лили, може и да си ме сугестирала с тази предистория.  :(  

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #79 -: Май 22, 2008, 08:13:17 am »
Благодаря за включването по темата, Кали  :)
Макар че и двете карти не ми изглеждаха много радикални, опитах се да ги разгледам, използвайки производни домове. Според мен отговорът също е по-скоро отрицателен. По-скоро мотивът ми бе с помощта на хорарната карта да установя евентуалните причини.
Само да добавя, че "топли приятелски" отношения никога не е имало. И определено това не е "приятелство", на което държа и което бих искала да подновя. Все едно да кажа на някой "обади ми се пак да ме изцедиш" или "обади ми се да ме натовариш"  :D
А иначе с телешки неаспектиран Юпитер в 7 дом съм ларж като става въпрос за даване. Не ме бива много в получаването, а и никога не ми е било самоцел.

Причината да задам този въпрос бе тоталното ми недоумение и чуденки каква може да е причината въпросната "приятелка" да изчезне от живота ми. Конфликти, обиди и недоразумения не е имало. А може би просто е намерила друго кошче за душевни отпадъци или вече няма нужда от такова... или пък вече тази "роля" да не ми импонира на мен :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.