след като "попитах", видях картата, никак не изглежда добре, май.... 
Видях ти въпроса, канех се да отговарям, но днес ми е много, наистина много напрегнато... и ми е трудно да се концентрирам. Така че не знам дали и доколко ще ти бъда полезна, ако отговоря.
Наистина хорарът ми изглежда "с повишена трудност"
По принцип някои астролози избягват да дават отговор и въобще да разглеждат хорарната карта, когато въпросът е зададен по време на новолуние или пълнолуние. Или, да речем, когато важен сигнификатор е "погълнат" от възлите.
Така че дотук имам две алтернативи - или да се откажа да тълкувам картата, или да импровизирам. И все пак ще рискувам да избера второто :rolleyes:
Въпросът ти накякси звучи много обобщено - "ще имам ли промяна в работата?". Не се уточнява каква промяна се очаква, т.е. липсва конкретика.
Може да се каже, че въпросът е зададен вследствие на ескалирало/натрупало се вече напрежение или, да кажем, недоволство от текущото статукво.
Също така според мен очакванията на кверента /показани в картата/ са не само ситуацията да се промени, а и да
свърши, каквото и да означава това. С други думи, питащата силно желае края на досегашното състояние на нещата.
Принципно опозицията между светилата се счита за кулминационна точка в лунния цикъл, докато новолунието символизира новото начало, а последната /балсамична/ фаза на Луната - упадъка и завършека.
Оттук според мен следва, че въпросът е зададен в момент, в който питащата вече е стигнала до извода, че тази промяна вече е наложителна, а не само желана и очаквана. Тоест, с други думи и образно казано, стига се до някаква точка на пречупване.
В индийската астрология обаче опозицията се счита за един от най-добрите аспекти между светилата. Фазата на намаляваща и особено "невидима" /балсамична/ Луна се счита за зловредна.
Иначе картата според мен си е радикална.
Ако трябва, пак можем да повторим защо
- Слънце /упр. на АС/ в 10 дом
- Сатурн /упр. на 6 дом/ в 1 дом
- Луна в 4 дом (
за да има промяна, се окачва да дойде краят на досегашната ситуация, т.е. "краят" е предвестник на ново начало).
Дали отговорът ще е изцяло положителен ми е трудно да кажа.
Луната прави секстил с Юпитер, но струва ми се, че той няма кой знае какво отношение към въпроса, а пък и понастоящем не е в особено благоприятна позиция за нови и широкомащабни начинания.
Квадратът й с Нептун, ако го отчитаме, също не е аргумент в полза на желания положителен отговор.
Последният аспект на Луната е опозиция с управителя на МС /Венера/ и, в рамките на днешния ден, със Слънцето (предстои пълнолуние).
Не знам какъв отговор да ти дам, но бих могла да приема, че може би си подходила малко по-емоционално при задаване на въпроса или, да речем, ти самата не си била в особена "кондиция" да претеглиш вички "за" и "против", макар и да си се опитвала да разсъждаваш трезво (Сатурн в Дева в 1 дом).
В случай, ако търсим крайния резултат по 4 дом, Луната - преди да смени знака - не сключва мажорен аспект в управителите му /Марс и Плутон/. Опозицията й с Венера по-скоро предполага емоционален подход в създалата се ситуация, а квадратът с Нептун повлиява върху обективността в оценката на ситуацията и на действията на "другите".
Това е от мен. Надявам се да не съм те объркала много с така представена интерпретация