Здравей Гост

Хорарен въпрос

• 119 Отговора
  • 20481 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Хорарен въпрос
« Отговор #80 -: Май 22, 2008, 12:24:42 pm »
Нямам идея къде можем да търсим причините, може да е просто въпрос на обстоятелства, без лични мотиви.  :)  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Mims

• **
  • 772
Хорарен въпрос
« Отговор #81 -: Май 29, 2008, 12:46:27 pm »
Бихте ли помогнали за отговора на следния въпрос:"Срещата  със сродната  ми душа  :)  начало на приятелство или на любов е?"
Въпросът се "роди" в главата ми на 28.05. в 23.55 ч.
« Последна редакция: Май 29, 2008, 10:40:01 pm от mims »

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #82 -: Май 29, 2008, 10:10:03 pm »
Всъщност нека първо уточним какъв е въпросът /да ме прощава ретро Мерк/.
Дали въпросът е:
1. "Ще го срещна ли?"
или вече си Го срещнала и питаш
2. "Дали това е Истинският"? /сиреч дали това е голямата любов/.

Когато въпросът не е формулиран достатъчно лаконично и конкретно, рискуваме да се отклоним в посока имагинерност  :rolleyes:
С други думи, първата ни стъпка е да определим сигнификаторите.

Въз основа на картата, която ни предлагаш за анализ, по съм склонна да избера вариант 2, т.е. предполага се, че вероятно вече си го срещнала  :)

Факторите, които загатват за това, според мен са следните:
- ретро Юпитер на Асц
- изгорена Венера в края на 4 дом /близо до върха на 5-ти/
- Марс в 7 дом /представя човека, за който се пита/.

Не знам какви са ти отношенията с този човек, затова се затруднявам да преценя кои домове го сигнифицират.
Освен това Сатурн попада в 7 дом, макар и в края, която позиция не е много препоръчителна за тълкуване на хорарната карта. А и тази Луна във 2 дом като че ли няма връзка с въпроса, така зададен...

А с този съвпад на Северен лунен възел с Нептун в 1 дом в хорара, изгорена Венера и ретрорадни Меркурий и Юпитер неслучайно питаш за soul mate. Да не би случайно си имала усещане за дежа вю в момента на срещата или непосредствено след нея? В такъв смисъл, че сякаш не срещаш въпросния човек за пръв път, а ако досега ти е бил напълно непознат, имаш натрапчиво усещане, че го познаваш "отнякъде"... като че ли това усещане се "връща" незнайно как и откъде в живота ти...  :rolleyes:

Как биха могли да се развият отношенията по-нататък ми е трудно да да кажа на база този хорар. Според мен отговорът е нееднозначен. Среща може и да има или, да речем, поредица от срещи, но някакси ми се струва, че в началото отношенията могат да не се развият според очакванията... сякаш и двамата сте подвластни на редица независещи от вас обстоятелства...
« Последна редакция: Май 29, 2008, 10:13:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
Хорарен въпрос
« Отговор #83 -: Май 29, 2008, 10:36:31 pm »
Благодаря,Лили! :)
Права си ,абсолютно за всичко!!Направо съм изумена,но хорарите ми са "висока летва"все още..
Срещнах го 2 часа преди да задам въпроса,иначе има двумесечна предистория с тел. разговори,чатове,писма и т.н. По странни и даже смешни причини не успяхме да се видим до вчера..Но въпреки това имам чуството,че го познавам отдавна,трудно е за обяснение,но беше и  е една безкрайна поредица от "знаци",предчуствия,съвпадения,чак стряскащо на моменти...
Каквото и да се случи,всъщност няма голямо значение,като знам,че си имам сродна душица... :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #84 -: Май 29, 2008, 10:42:27 pm »
Цитат
Направо съм изумена,но хорарите ми са "висока летва"все още..

И за мен все още са...
А ако ти кажа, че буквално преди година-година и половина си казвах "Много ми е скучна тази хорарна астролоия, нищо не разбирам и не искам да я уча!"  ;)

В интерес на истината, не съм прочела нито една книга по хорарна астрология, ако изобщо е за вярване... Много често разчитам повече на интуиция, отколкото на теоретичен и практически опит. И нещата просто се случват... странно, нали?  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
Хорарен въпрос
« Отговор #85 -: Май 29, 2008, 11:04:19 pm »
Интуицията е голяма работа!!! ;)
Моята ме напуска понякога,но пък появи ли се-никога не ме лъже... :P
Мерси още веднъж...

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #86 -: Юни 03, 2008, 09:19:11 am »
Днес в 9.11ч., в София зададох въпрос и се опитвах да си отговоря. В хорарната луната предстои да направи съвпад последователно с венера, слънце и меркурий. Това е доста добър показател за положителен отговор, нали? Нищо, че всички те не попадат в ъглов дом и знакът е близнаци?? :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #87 -: Юни 03, 2008, 04:59:39 pm »
Цитат
Днес в 9.11ч., в София зададох въпрос и се опитвах да си отговоря. В хорарната луната предстои да направи съвпад последователно с венера, слънце и меркурий. Това е доста добър показател за положителен отговор, нали? Нищо, че всички те не попадат в ъглов дом и знакът е близнаци?? :rolleyes:
Сега да не си помислиш, че съм песимист  :rolleyes:

Но констелацията, за която споменаваш, предполага утвърдителен или не чак толкова утвърдителен отговор в зависимост от естеството на зададения въпрос. А за въпроса нищо не споменаваш...
Луна във фаза непосредствено преди новолуние, ретро Меркурий, изгорен сигнификатор (Венера)... така че зависи от въпроса  ;)

Луната е сигнификатор на питащия и първият й аспект е съвпад с Венера, което е добър показател. Но, от друга страна, Луната се намира в 11 дом, чийто сигнификатор (а също и на 4 дом - "краят на нещата") е изгорен от Слънцето. Да не би въпросът ти засяга повече от един-двама души или очакваш някакво решение, което не се взема от един човек?

Луната има и апликиращ секстил с Марс, който е ко-сигнификатор на питащия (и управител на МС), което според мен може да предполага постигане на резултат благодарение на лични усилия. Последният й аспект е съвпад с ретро Меркурий, т.е. връщане към изходно положение или преразглеждане/преоценка на ситуацията.
Въпросът ти служебен ли е и има ли връзка с някакъв разговор или преговори, които включват и финансова част? Или, да речем, важен разговор или обсъждане на нещо, който не се е състоял или който вече се е състоял, но без да бъде постигнат желаният от теб резултат? Да речем, някакъв повторен разговор, преповтаряне на вече възникнала ситуация, предоговаряне?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #88 -: Юни 04, 2008, 08:13:07 am »
става дума за лични взаимоотношения, очаквана положителна, нова промяна в ситуацията
и да, в ситуацията да намесени поне трима души :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #89 -: Юни 04, 2008, 08:30:11 am »
Цитат
става дума за лични взаимоотношения

Този стелиум в 11 дом доста ме затрудни...
Чудех се спрямо кой дом да 'завъртя' хорара, тъй като не знаех какъв е въпросът  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

Хорарен въпрос
« Отговор #90 -: Юни 04, 2008, 08:56:30 am »
Цитат
Цитат
става дума за лични взаимоотношения

Този стелиум в 11 дом доста ме затрудни...
Чудех се спрямо кой дом да 'завъртя' хорара, тъй като не знаех какъв е въпросът  :)
в този случай "изгорената" Венера и ретро Меркурий, не помагат на положителния отговор, така ли?
а за промяна, за появата на нещо ново кое се разглежда :)  

*

Lillie

• 30532
Хорарен въпрос
« Отговор #91 -: Юни 04, 2008, 09:14:16 am »
Ретро Меркурий може да даде утвърдителен отговор при преповтаряне/преразглеждане на някаква ситуация, а принципно погледнато изгорен сигнификатор (Венера) внася неяснота в сферата, която управлява, особено ако директно се свързва с въпроса.
Но не приемай отговора ми за категоричен, това са просто "правила". А астрологът също се случва да греши  :)

Цитат
а за промяна, за появата на нещо ново кое се разглежда
Може би текущото състояние на наталния хороскоп?  :rolleyes:  
« Последна редакция: Юни 04, 2008, 09:15:25 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
Re: Хорарен въпрос
« Отговор #92 -: Юли 15, 2008, 12:35:35 pm »
Една закъсняла благодарност към Lillie -оказа се 100%-во точна в тълкуването на хорара ми отпреди месец...  ;)
Сега обаче имам къде по-сериозен проблем..
Въпроса ми е :"Ще успее ли брат ми да си вземе детето и да се върне в БГ до септември?"
Зададен е в 12.35 ч. на 15.07.
Благодаря предварително.. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Юли 15, 2008, 02:43:09 pm »
Радвам се за теб  :)
Вече забравих какъв е бил хорарният въпрос...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Юли 16, 2008, 11:37:20 am »
Мимс, снощи ти написах цял ферман и, преди да го изпратя, ми блокира компютърът, буквално замръзна. Ужасно много ме е яд, ще се наложи да възстановявам всичко по памет  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #95 -: Юли 16, 2008, 12:49:59 pm »
 :(Леле,явно звездите не искат да си издават тайните пред мен.... ::)
Предишният хорар касаеше една сродна душа,ама не ни било писано в тоя живот повече "сродяване"... ;D В някой от следващите,може би...
Мерси,че си си направила труда... :-[
Аз колкото повече чета,толкова повече се убеждавам,че нищо не знам...За хорарите пък -абсурд..
А въпросът е сериозен и много ме вълнува,рачешката Луна си казва думата... ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Юли 16, 2008, 01:18:14 pm »
Всъщност имаше два варианта на отговор и избраният вариант зависи от теб.
Ако разглеждаме само планетите от септенера, Луната е без курс, тоест не й предстоят сходящи мажорни аспекти, и отговорът е, че... няма отговор  :-[
Ако разширим обхвата на анализа и разгледаме транссатурновите, отговор има, но не знам доколко ще те удовлетвори. Снощи си написах мнението, но по незнайни за мен причини компютърът "отказа" да ме "слуша" непосредствено преди изпращането на отговора  :-\
При всички положения, за да се отговори /поне отчасти/ на така зададен въпрос, трябва да се разгледат производни карти, тъй като се пита за друг човек, дори двама - брат ти и детето му.
Изборът е твой. Кажи дали държиш непременно да чуеш отговора или те устройва void of course  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #97 -: Юли 16, 2008, 02:51:09 pm »
Ами не ми се ще да ти отварям толкова много работа с други карти и т.н. :-[
Каквото има да става,ще става..
Мерси за вниманието...
 :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Юли 16, 2008, 03:19:12 pm »
Анализът на производните карти вече е направен, въпросът беше да възстановя написаното от снощи  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #99 -: Юли 16, 2008, 03:59:11 pm »