Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 129557 Прегледи
Земетресенията
« -: Май 14, 2008, 06:44:24 pm »
Кога се прояват,има ли връзка Сатурн в Дева?И каква планетана конфигурация отключва това природно бедствие като в Китай,например?

*

Lillie

• 30532
Земетресенията
« Отговор #1 -: Май 14, 2008, 08:02:07 pm »
С мунданна астрология не се занимавам.
Но принципно може да се проследи астрологичното влияние върху картата на Китай  преди и непосредствено в деня на стихийното бедствие. Основната техника, която се използва, са транзити, планетни цикли, затъмнения, лунации...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Земетресенията
« Отговор #2 -: Май 14, 2008, 09:48:30 pm »
На 21.02.2008 имаше лунно затъмнение, а сега там транзитира Сатурн.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
Земетресенията
« Отговор #3 -: Май 14, 2008, 09:54:12 pm »
Ако някой може да намери и постне и картата на Китай...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Земетресенията
« Отговор #4 -: Май 14, 2008, 10:08:34 pm »

*

Kali

• **
  • 1411
Земетресенията
« Отговор #5 -: Май 14, 2008, 10:19:10 pm »
И аз намерих една карта, не знам коя е истинска. Ако поровим, ще излезнат и други.

http://www.astrologyweekly.com/countries/china.php

Рахари, май сме сърфирали едновременно.  :D  
« Последна редакция: Май 14, 2008, 10:23:49 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

Земетресенията
« Отговор #6 -: Май 14, 2008, 10:26:27 pm »
Луна 8 градуса в Дева. По време на затъмнеието Луната е била на 2 -3  :rolleyes:  градуса, а там сега е Сатурн.

Двете карти,които сет постнали са различни. Едната е с дата 21,09,1949 /тази с Луната в Дева/, а другата е с дата 1,10,1949 г.
« Последна редакция: Май 14, 2008, 10:29:01 pm от Aurora Borealis »

Земетресенията
« Отговор #7 -: Май 15, 2008, 01:10:56 am »
карти на самото земетресение:
http://www.astrologyweekly.com/forum/showthread.php?p=74451
« Последна редакция: Май 15, 2008, 01:11:18 am от РаХари »

*

Lillie

• 30532
Земетресенията
« Отговор #8 -: Май 17, 2008, 03:24:03 pm »
Колеги,

Мисля, че първо е добре да изясним как се разглежда картата на стихийно бедствие, т.е. да начертаем някои основни насоки  :)

За пример предлагам картата на земетресението в Пакистан на 8.10.2005 г. около 5.30 ч MEZ, с магнитуд 6,7 по скалата на Рихтер.
Статията е на немския астролог Olaf Staudt, в превод от немски.

Цитат
На 8 октомври 2005 година в 5.30 часа се регистрира силно земетресение с матнитуд 6,7 по Рихтер в Пакистан, Индия и Афганистан. Два дни по-късно става известен ужасяващият мащаб на катастрофата: само в Пакистан загиват около 40 000 души, освен тях има още много ранени.
2,5 милиона души загубват дома си според данните, представени от международните организациите, които оказват помощ в района на земетресението. Хиляди души продължават да се издирват. Това е най-тежкото земетресение в историята на този регион.

Авторът на статията прави астрологично изследване на планетната динамика по време на световноизвестни тежки катастрофи, терористични актове и атентати. Заключенията му се основават на тъй наречените "групови хороскопи", т.е. хороскопи една автономна общност, народ (*разработени от швейцарския астролог Клауде Вайс и известни с наименованието "Menschheitshoroskop") и съдържат следните основни моменти:

Цитат
- Прогресивното Слънце в точен SP (Spiegelpunkt, т.е. антис) с Уран.
- Транз. Уран сключва точен квадрат с Нептун/Плутон в съвпад, която представя "ядрото" на този хороскоп.
- Градусът на новолунието в груповия хороскоп получава аспект от транз. Плутон (сескиквадрат).

В момента на събитието са активирани следните констелации:
- Транз. Нептун сключва точен четвъртквадрат с Уран.
- Транзитиращ ретрограден Марс в точен антис с градуса на новолунието в груповия хороскоп.

Вж. по-долу Карта №1: Групов хороскоп с координатите на Исламабад.
* Външният кръг представя динамиката по вторична прогресия в момента на природното бедствие.

Карта №2: Групов хороскоп за Исламабад с включени транзити във външния кръг: транз. Уран = Нептун = Плутон; транз. Нептун = транз. Уран; транз. Плутон  = Слънце = Луна = транз. Марс.

Според информацията от медиите районът около град Музафарабад е пострадал най-силно. В груповия хороскоп, построен за този град, в момента на катастрофата транз. Уран се намира в точен съвпад с Асцендента (вж. Карта №3).

По същото време прогр. МС за Исламабад се намира точно върху Марс/Сатурн.

Дотук можем да обобщим, че в своя предсказателен "инструментариум" мунданните астролози използват основно:
- планетни цикли
- затъмнения и лунации
- ингреси
- транзити (понякога в съчетание с прогресии) и огледални точки.

източник

« Последна редакция: Май 17, 2008, 03:30:02 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Emma

• *
  • 321
Re:Земетресенията
« Отговор #9 -: Април 06, 2009, 04:10:53 pm »
В продължение на разговора от "Говорилня" по повод земетресението в Италия.

Цитат
Следите ли новинарските емисии?  :-[

6,3 по Рихтер уби десетки в Италия*

От безкрайно любопитство разгледах картата на Италия, както и транзитите за днес. Все още не мога да навържа всичката информация, но ако някой реши да се включи и да ме упъти дали съм в правилна посока в мислите си, а и просто за дискусията, ще ми е хубаво, а и ще науча нещо ново.
От прочетеното в интернет видях, че Юпитер, Уран и Нептун се явяват като някакъв сигнал за събития от този тип - земетресенията. И Плутон също - поне това прочетох във форума.
В момента Юпитер и Нептун транзитират през 3 дом Водолей в картата на Италия, Плутон през 2 дом, а Уран през 4-ти дом Риби.
Не знам дали при мунданната астрология се употребява "рождена карта", но така или иначе ще ме разберете.  ;D
АС на Италия е Скорпион, а Плутон е в квадрат с АС.

Транзитен Юпитер е бил в тригон със Слънцето(8 дом, Близнаци) до 6-ти Април(включително).
Транзитен Уран е в тригон със Сатурн (9 дом, Рак) и ще е така още една седмица.

На 5-ти Април транзитен Марс е направил квадрат с Уран(8 дом, Близнаци)
На 5-ти Април транзитен Юпитер е направил тригон със СЛВ( 8 дом, Близнаци).
На 6-ти Април транзитен СЛВ прави тригон с Нептун(11 дом, Везни).
И Плутон е ретро.
А транзитен Хирон е в опозиция на Марс почти до края на месеца.

Кое е важното и значимото във всичките тези аспекти и въобще има ли нещо, което да е важно?
Не обърнах внимание на другите аспекти, тези ми се набиха в интуицията, защото дори и на погледа не ми се набиха, а на интуицията.  ;D

Ето картата на Италия.

п.п. Вече забелязвам и защо Италия толкова ми харесва - много въздух, малко огън и вода, никаква земя, стелум в 8-ми дом - много ми е познато това.  ;D :D

По тази карта събитието има резон:

Опозицията Сатурн- Марс попада в 10/4 дом и квадратира наталният Уран и К8.

Повтаря се планетна връзка Уран/Марс- транзитен Уран в куинконс с натален Марс.

В натала има аспект между Уран и Марс.

Макар и с 2 градуса орбиса може да броим Луна съвпад МЦ опозиция ИЦ по време на събитието.

Това е което ми се наби освен от това което си описала.Но си имаме тема за земетресения и катаклизми и е добре такива карти и случаи да се слагат там  ;)

Другата тема, в която са се коментирали земетресенията, може да откриете тук(автор е Скарлет).
Ще допълня поста си с линкове към други теми, в които са се коментирали тези събития, а съм ги пропуснала от невнимание.  :-[

*

Skarlet

« Отговор #10 -: Април 06, 2009, 05:01:15 pm »
Тази тема винаги ме е вълнувала.Не искам да преча да анализирате първо картата,която Лили е пуснала,пък по-късно ще ви пусна картите на още две земетресения.Аз пак ще тичам по събрания,та ще се включа спокойно чак утре.Направи ми силно впечатление,че в картата на Индонезия има съвпад на Слънчевото затъмнение на 22 юли на 29 градуса в Рак.Сега не мога да открия картата,че бързам,но някой може да я пусне да я видите.За земетресенията винаги са намесени Юпитер,Уран и Нептун.Като влезе Марса в Телец и ги квадратира,ще видим.Сега не знам дали ще има нещо силно,но като влезе Сатурн във Везни и квадратира Плутон,после и Уран в Овен??? Ще се включа утре с по-смислен пост,че от бързане не мога да мисля.  ;D ;D

*

Helo

« Отговор #11 -: Април 06, 2009, 05:12:06 pm »
Тази вечер е имало силно земетресение с жертви в Италия:

http://www.dnes.bg/article.php?cat=2&id=68913

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #12 -: Април 06, 2009, 05:15:42 pm »
Ще чакам с нетърпение да се включиш, Скарлет.
Аз не обичам да мисля за лошите неща, предпочитам да гледам положителните, но това ми стана интересно.

А всъщност, сега ми направи впечатление, че в момента Сатурн е ретрограден и транзитира през Дева, 10 дом.
От първия пост ме навява на мисли, че по време на земетресението в Китай, Сатурн отново е бил в Дева.  :D

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Април 06, 2009, 06:22:05 pm »
С навлизането на Плутон в Козирог започна една вълна от земетресения, включително и в България, за която се твърди, че е с Асцендент Козирог. На 5-ти Плутон стана ретро. Възможно е това да епредизвикало раздвижването на земните пластове. Плутон се свързва с вулканичната дейност, а Козирогът управлява земята и планината.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #14 -: Април 06, 2009, 07:34:38 pm »
Небесна това което казваш определено има връзка-като цяло за планетата  :)

Туко що погледнах отново картата на Италия и освен,че транзитите аспектират най-високо поставената планета Марс (включително и от транзитния съвпад Хирон/Нептун),нещо друго ми направи впечатление не свързано със земетресението.

В картата няма Земя  :o Разбирате ме какво имам предвид,нали  ::)  Е то бива буквализъм понякога... (в геоложки смисъл)

Дори като оставим че ИЦ е точно в края на Водолей,обхваща целите Риби (пак вода).

Така тук в транзитите са замесени и двата управителя на 4 дом(Уран и Нептун).

Дори покрай събитието и Луната се чудя дали МЦ/Иц не са в 1 градус на Дева/Риби,но разбира се от само едно събитие не може да се съди  :)

*

porto_kalka

« Отговор #15 -: Април 06, 2009, 07:51:28 pm »
Какво е станало на 10 юни 1946 г за да се разглежда тази дата като отправна за картата на Италия? Защото това е страна, която е съществувала векове преди това. ???
А и съм срещала информация, че Италия е под знака на лъва.
« Последна редакция: Април 06, 2009, 07:56:29 pm от porto_kalka »

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #16 -: Април 06, 2009, 08:58:57 pm »
Цитат
Италианска република (1946 — днес)
На 2 юни 1946 г. се провежда референдум за монархията, след който се създава Италианската република и по тази причина се приема нова конституция на 1 януари 1948 г. Членове на кралското семейство са изпратени в изгнание заради връзки с фашисткия режим и получават правото да се върнат в родината си едва през 2002 г.

Италия е сред страните-учредителки на НАТО и Европейския съюз и взима участие в обединението на Европа, приемайки еврото през 1999 г.

Wikipedia

В момента разглеждам картата на България и транзитите й за 4 Март 1977 г., когато при земетресение е засегнат родния ми град Свищов.
АС е Козирог и е в опозиция със Сатурн и съвпад с Нептун.
Точно на 4-ти Март транзитен Сатурн прави опозиция на H2(съвсем на интуиция и логика, но това трябва да е върха на 2 дом, който в случая попада във Водолей)
Точно на 4-ти Март Сатурн прави съвпад с H8 и ако съм била логична и това е К8, то попада в Лъв. Слънцето е в съвпад в Уран и с IC в Телец в картата на България.
Транзитен Уран е в тригон със Сатурн почти през целия Март.
А транзитен Нептун е в съвпад с H12 през целия Март. Връх на 12-ти дом попада в Стрелец.
През целия месец транзитен Плутон е в квадрат с Нептун(в Телец и съвпад с IC и Слънце) и е ретрограден, ако може да се вярва на астрокома.
И други неща ми се набиха на интуицията, но тях ще си ги премислям.

Ето я картата на България.

« Отговор #17 -: Април 06, 2009, 09:02:21 pm »
Обединяването на Италия като държава е станало на  17,3,1861 г. А през юни 1946 е проведен референдум за монархията, но не на посочената дата.  :-\
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%8F

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #18 -: Април 06, 2009, 09:10:34 pm »
Признавам си, че картата и данните първо видях тук: http://www.astrologyweekly.com/countries/italy.php
Дори не проверих достоверност.  :D ???

1946 - June-July

June 2 - In a referendum Italians decide to turn Italy from a monarchy into a Republic. After this referendum the king of Italy Umberto II di Savoia was exiled. Women vote for the first time.
June 10 - Italy declared republic.
« Последна редакция: Април 06, 2009, 09:35:29 pm от Emma »

*

porto_kalka

« Отговор #19 -: Април 06, 2009, 10:08:38 pm »
В Италия е имало и друго разрушително земетресение - на 23.11.1980 в 0:20ч в Ирпиня, Южна Италия. Тогава загиналите са 3000 души. :(
Дали има повтарящи се аспекти към тази мунданна карта на Италия тогава и сега?