Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 130311 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:Земетресенията
« Отговор #380 -: Август 21, 2010, 02:31:31 pm »
Земетресенията сабахлем били три.
Марая, даже и преди края на света ли нема престанете се ядете кой е по-по-най бе?
Вижън, като викаш, че ще има, дай някакъв срок, така ептен плашещо седи някак си...

ако знаех срок, още по- добре и дата, да не мислиш, че щеше да ме е страх или срам да я пусна!!??..ама не знам..просто съм усещала на моменти, а съм чувала и други хора да казват, че са усещали- напрежението на земята тука, и то не е само от пренаселването и лудницата..има натрупана енергия, която понякога бучи..моя човек усещаше напрежението на земята в корема, казваше- все едно ти се ходи до тоалетна по голяма, а то реално не ти се ходи, даже докато разбере че е това, веднъж земетресението го застигнало в тоалетната..ама нямаше как по- точно да ми го обясни, все пак мисля, че го разбрах..а и корема е свързан със земята, корема е май за девата, а тя е земна зодия, както и в корема имаш храна, която е произлязла от земята и има сродност с нея, нещо, което е в теб има директна връзка със земята..не мисля, че земята иска да ни изтреби, мисля, че земетресенията се дължат на неизбежни процеси в земята и тя иска да ни предупреди предварително, за да се спасим..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #381 -: Август 21, 2010, 02:41:33 pm »
Е убаво де, мир да има.
Сега последно ще има ли голямо земетресение в София и ако да, кога.

НЕ!Няма да има поне до края на другата пролет-май 2011! Споко ,отдъхнете си....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #382 -: Август 21, 2010, 02:42:11 pm »
Е добре де, ма се пак ти каваш скоро, то това скоро от наша човешка гледна точка може да е няколко месеца. Може няколко години. А може от цемна гледна точка и десетилетия и натам.
Колко приблизително скоро, да знае човек да се изнася своевременно.

*

Vision

• 3523
« Отговор #383 -: Август 21, 2010, 02:47:18 pm »
Е добре де, ма се пак ти каваш скоро, то това скоро от наша човешка гледна точка може да е няколко месеца. Може няколко години. А може от цемна гледна точка и десетилетия и натам.
Колко приблизително скоро, да знае човек да се изнася своевременно.

може да е тази нощ, може да е другата година..от гледна точка на живота на земята това е миг, всеки момент..от наша гледна точка може да минат и години, а това е много..енергията ще се нагнетява, докато не избухне, а вече е много насъбрана..според статистиката средно на 150 години има голямо земетресение в софия, а от последното са минали повече от 170, това го знаеш..живеем спокойно по милост, всеки има глава на раменете и може да мисли..много казват- яж, пии и си носи новите дрехи, пък да става каквото ще, но аз мога да ям, да пия и да си нося новите дрехи, като същевременно се ослушвам за знаци и се оглеждам, като пресичам жп линията, нали.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

kaily

• 5145
« Отговор #384 -: Август 21, 2010, 03:19:17 pm »
Е ясно.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #385 -: Август 21, 2010, 03:32:18 pm »
Е ясно.

На съда е ясно, да влезе убития!  :P  Ще си говорим на лични и по скайп за половия живот на мравките.  ;)

« Отговор #386 -: Август 23, 2010, 09:09:36 am »
Земетресение в района на Крумовград http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=577582

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #387 -: Август 27, 2010, 12:43:13 pm »
Баси...как друсна преди 2 минути, цялата се разтреперих..   :lol: Усетих го като вертикален трус, а те са по-гадни...да не дава Бог да е по-силно. Някой друг усети ли го в Софето?  :-\

*

holanda

« Отговор #388 -: Август 27, 2010, 12:47:00 pm »
Баси...как друсна преди 2 минути, цялата се разтреперих..   :lol: Усетих го като вертикален трус, а те са по-гадни...да не дава Бог да е по-силно. Някой друг усети ли го в Софето?  :-\

значи наистина се е разтресло.Точно закусвах със сестра ми и по едно време се стъписа.Пък аз нищо не усетих   :-\

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #389 -: Август 27, 2010, 12:53:31 pm »
Ми, то друсна за 3 секунди. И не е като хоризонталното да се намества постепенно, ами сякаш някой грабна кооперацията, вдигна я за секунди от земята и я друсна долу отново. Ужас! Като тресе, в къщи ми се смеят моите, защото много се страхувам от природни бедствия.  :-[ А като затрещи небето по време на буря, в къщи става веселба....защото само дето не се крия под масата от ужаса в небето.  :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #390 -: Август 27, 2010, 01:11:26 pm »
защото много се страхувам от природни бедствия.  :-[ А като затрещи небето по време на буря, в къщи става веселба....защото само дето не се крия под масата от ужаса в небето.  :blink:

и мен много ме е страх от природни бедствия... спомням едно земетресение, което ме събуди....беше ме страх да заспя, от светкавици също много ме е страх, но при мен сякаш надделява любопитството, защото отивам на прозореца да гледам....
винаги съм се чудила защо 90-95 % от земетресенията стават вечер? :unsure:....доста е зловещо...

*

Nebesna

« Отговор #391 -: Август 27, 2010, 01:19:31 pm »
2,8 по Рихтер, епицентъра на юг-югоидток от София.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #392 -: Август 27, 2010, 01:33:13 pm »

винаги съм се чудила защо 90-95 % от земетресенията стават вечер? :unsure:....доста е зловещо...

Обяснението е просто.....в хороскопа на БГ на ИЦ имаме Слънце в съвпад с Уран в Телец, което показва полунощ. Планетите в хороскопа са акцентирали от 4 до 7 дом, както и 1 дом. Това обхваща промеждутъка от около 18 часа до полунощ и около 4 до 6,30 часа сутрин.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #393 -: Август 27, 2010, 02:41:48 pm »
Да не дава Господ!!!! :(
Днешното не съм го усетила ,бяхме навън с малкия .
Молете се.

« Отговор #394 -: Август 27, 2010, 06:37:33 pm »
Усетих го като вертикален трус, а те са по-гадни...да не дава Бог да е по-силно. Някой друг усети ли го в Софето?  :-\

Сега един сеизмолог каза, че нямало хоризонтални и ветрикални. Каза, че човек се усеща сякаш земята го подхвърля, а всъщност тя пропада под краката му  ;) :wub:

Някаква жена, която прогнозира земетресенията се е обадила в bTV 5 мин преди земетресението, за да каже, че такова предстои  :unsure:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #395 -: Август 27, 2010, 06:56:04 pm »
Нека се разхлабва напрежнието, иначе е много страшно ,ако друсне само веднъж!
Няма да има разрушително земетресение , споко! :blink:. Страшно е ,ако е около Чирпан....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #396 -: Септември 03, 2010, 11:08:09 pm »
Земетресение с магнитуд 7.2 по Рихтер е разтърсило Нова Зеландия, съобщи СиЕнЕн, позовавайки се на американския геологичен институт.
Няма данни за жертви и материални щети към момента.
Земетресението е регистрирано в 4:35 сутринта местно време на 19 мили от Кристчърч.

Силно земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер е разтърсило Алеутските острови в Аляска. Информацията е на американската геологична служба.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #397 -: Септември 04, 2010, 09:15:22 am »
Има и 2 земетресения от 5 степен в Япония, но не намерих инфо в нета. Чух го в новините по Про БГ. http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home#2 

*

sunrain

• 6710
« Отговор #398 -: Септември 04, 2010, 09:58:26 am »
                     Извънредно положение в Кристчърч след силно земетресение

Властите обявиха извънредно положение, след като силно земетресение разтърси втория по големина град в Нова Зеландия и причини материални щети, но не и жертви.
Официалното извънредно положение за гражданска защита бе наложено в Кристчърч на Южния остров с цел координиране на спасителните операции в града с население от 350 000 души, където фасади рухнаха на улиците, смачквайки коли и блокирайки пътищата.
Трусът с магнитуд 7,1 и дълбочина 10 км разтърси града и околността в 4,35 ч. местно време (16,35 ч. по Гринуич в петък). Градската болница съобщи, че двама мъже са приети със сериозни наранявания. Още няколко души са получили медицинска помощ заради счупени кости и порезни рани.
Вредите, нанесени на инфраструктурата, са огромни. Те засегнаха всяко семейство, всяко домакинство - водопроводите, канализацията, мостовете, електропроводите са пострадали сериозно.
Земетресението е сред 10-те най-силни, регистрирани в Нова Зеландия, която е разположена между Тихоокеанската и Индо-Австралийската тектонична плоча и регистрира около 14 000 труса годишно...

Още на този линк: http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=582572
« Последна редакция: Септември 04, 2010, 10:22:53 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #399 -: Септември 04, 2010, 10:08:19 am »
Това е същото земетресение, което е посочила и Кайли.  :-\