Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 130167 Прегледи
*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
Re:Земетресенията
« Отговор #480 -: Октомври 12, 2010, 10:32:01 pm »
http://dnes.dir.bg/news/zemetresenie-slivnitza-7248528?nt=4

Сага какво пак ще опровергаят?
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #481 -: Октомври 21, 2010, 04:17:07 pm »
Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси късно вечерта централната част на Чили, като разлюля сградите в столицата Сантяго, но няма информация за жертви и материални щети, предаде агенция Ройтерс.

http://www.dariknews.bg/view_article.php?article_id=605556
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #482 -: Октомври 26, 2010, 04:18:00 am »
Хм, я вижте какво става днес в Индонезия.

Земетресения:
2010-10-25   07:28:13    4.5    JAVA, INDONESIA
2010-10-25   14:42:21    7.6    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2010-10-25   15:21:10.    5.1    SOUTHWEST OF SUMATRA, INDONESIA
2010-10-25   15:31:09    5.2    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2010-10-25   15:55:56    4.9    SOUTHWEST OF SUMATRA, INDONESIA
2010-10-25   17:36:41        4.4    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2010-10-25   18:40:32    5.0    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA

Вулкан
25.10.2010, 15:09

Властите в Индонезия започнаха масова евакуация на населението около вулкана Мерапи на остров Ява, тъй като се очаква той да изригне в най-скоро време.
Вулканът с височина близо 3000 метра рязко се активизирал през последната седмица и властите обявиха най-висока степен на опасност от изригване.

Цунами
25.10.2010, 18:40

Предупреждение за възникваща заплаха от образуване на цунами бе разпространено в Индонезия, след силното земетресение, което бе регистрирано по-рано днес.

*

kaily

• 5145
« Отговор #483 -: Октомври 26, 2010, 04:54:01 am »
2010-10-25   19:37:32.2    14min ago        6.3    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA

*

kaily

• 5145
« Отговор #484 -: Октомври 26, 2010, 04:17:07 pm »
2010-10-25   19:54:27     4.9    KEPULAUAN OBI, INDONESIA
2010-10-25   19:58:01     4.9    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2010-10-25   20:22:15     5.0    SOUTHWEST OF SUMATRA, INDONESIA
2010-10-25   22:10:03     5.0    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2010-10-25   22:59:54     6.1    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2010-10-26   03:28:33     5.0    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA
2010-10-26   03:50:17     4.8    KEP. MENTAWAI REGION, INDONESIA

За 24 часа 15 земетресения, от които
под 4             - 0
между 4 и 4,9 - 6
между 5 и 5,9 - 6
между 6 и 6,9 - 2
над 7             - 1

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #485 -: Октомври 26, 2010, 04:54:10 pm »

За 24 часа 15 земетресения,

Колкото и да звучи грубо, нещата там не вървят на добре.  :-X В хороскопа на Индонезия юлското затъмнение съвпада точно с наталния им Сатурн в Рак /в заточение - управител на 4-я им дом/ в съвпад с Венера /управител на 1 и 8 домове/. Имат натален Плутон в Лъв и квадрата на транзитния Марс към него явно е отключил изригването....или по-скоро къкренето. Имат и нат. Марс в съвпад с Уран в Близнаци, през ноември транзитния Марс ще ги опозира. Тази година имат и възврат на лунните възли. Всичко това ще увеличи броя на земетръсите, ще засили изригването на вулкана, предполагам. Дано успеят да евакуират хората навреме. И дано поне с цунами се разминат, ама като знам Уран с какво се свързва....под управлението на Меркурий...Бог да ги закриля!

*

kaily

• 5145
« Отговор #486 -: Октомври 26, 2010, 05:12:25 pm »
Бе не са само те, това пряко засяга и нас.

ето кратък текст отнякъде

Част от "Огнения Пръстен", с двете най-мощни вулканични изригвания в запоменната история (Кракатау, Тамбора), и с изригването на вулкана Тоба, което се води "супервулкан" и има теория, че е причинил "ботълнек" в човешката еволюция преди около 70 хиляди години - т.е. - негово изригване е причинило колапс на броя на хората до около 10 хиляди по целия свят...

А за Кракатау

Изригването на вулкана Кракатау на 27 август 1883 година е наречено най-голямата катастрофа в историята. То унищожава 300 села и убива 36 000 души; разрушени са къщите в радиус 160 км; ревът на вулкана се чува на 4800 км; ударната вълна обикаля по въздуха земното кълбо седем пъти; а тела и отломки плават в морето дълго след това.
Скоро територия, широка 280 км, потъва в пълен мрак. Грохотът от изригването временно оглушава жителите на северните части на Ява, които са отдалечени на 160 км, а обитателите на остров Родригес в Индийския океан на 4800 км на запад предполагат, че някъде на хоризонта се води грандиозна морска битка.
От острова остава само гигантски кратер с диаметър 6 км на 275 м под водата. Когато той се изпълва с вода, се ражда мощна приливна вълна, висока 40 м, която тръгва от острова със скорост 1100 км/ч - почти със скоростта на звука. Огромната водна стена помита съседните острови, включително хора, постройки и кораби, залива крайбрежията и е усетена на Хавай и в Южна Калифорния. Силата на приливните вълни зависи от дълбочината, на която са формирани. Тази, която се е образувала при запълването на кратера на Кракатау, е формирана надълбоко и е несравнимо по-разрушителна от плитководните.
Вулканичният прах се задържа в атмосферата повече от година, ставайки причина за впечатляващи залези и образуване на слънчеви корони. Заради него понякога слънцето и луната изглеждат зелени или сини, а дневните температури падат под нормалните стойности. Когато вулканът утихва, всички форми на живот са погребани под дебел слой пепел. Минават пет години, преди там да се зароди нов живот.

http://www.ngm.bg/phpBB2/viewtopic.php?t=720

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #487 -: Октомври 26, 2010, 05:17:48 pm »
Разрових се малко из нета. През 1930 г. вулканът Маунт Мерапи на остров Ява е изригнал и са разрушени 30 села, а са загинали около 1400 души. Тогава транз. Сатурн е бил в опозиция на наталния Сатурн /с малко по-широк орбис/, а транз. Плутон е бил в Рак, в съвпад с нат. Сатурн в Рак - У4 д. Транзитният Уран е бил в Овен и той също е квадратирал нат. Сатурн и тр. Плутон. На 29 април 1930 г. е имало същия таоквадрат, но с разменени знаци - Сатурн в Козирог, Уран в Овен и Плутон в Рак. Този таоквадрат е отключил събитията, акцентирайки наталните им Сатурн и Венера. Но лунните възли са били в Телец и самото затъмнение не прави точни аспекти към наталните планети. А тази година има точен аспект на затъмнението с нат. Сатурн и възврат на възлите. Това никак не е добре.  :-X

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #488 -: Октомври 26, 2010, 07:11:11 pm »
гледам индонезия , с тая нат.луна в овен и ингреса на уран там , с тая квадратура на плутон към овен , не ми се мисли....
възможно е дори да изчезнат някои части от индонезия ,имаше остров-няма остров.
големи природни катаклизми ги чакат ,страшно е....
тао квадратурата ще е страшна там...

:-X :-\
« Последна редакция: Октомври 26, 2010, 08:20:48 pm от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #489 -: Октомври 26, 2010, 09:35:18 pm »
гледам индонезия , с тая нат.луна в овен и ингреса на уран там , с тая квадратура на плутон към овен , не ми се мисли....

Много хубаво си го написала, но я няма астрологичната аргументация. Аз ще я допълня /току що я написах в блога си/, за да не се чудят хората кое откъде иде и дали не е преписано като инфо от някъде.  :blink:

Квадратурата на транзитния Марс в Скорпион към Нептун активизира тези дни вулканичната активност на вулкани в Индонезия, а също и на земетресенията. Но засега вулканът Мерапи според мен само къкри. Съвсем скоро - <strong>на 6 ноември има новолуние</strong> /всеки месец има пълнолуние и новолуние, наречени в астрологията лунации/ на 14 градуса в Скорпион. Това новолуние прави предизвикателен аспект квадратура /ъгъл 90 градуса отстояние на една планета от друга/ с Плутон от хороскопа на Индонезия - планетата на подземното царство и вулканите. Ето и наложена картата на новолунието върху хороскопа на Индонезия:

Но тази или друга лунация не биха били притеснителни, ако слънчевото затъмнение на 11 юли 2010 година не правеше точен съвпад със Сатурн в заточение в знака Рак от хороскопа на Индонезия. Ето и него, наложено върху хороскопа на Индонезия:

Сатурн управлява 4 дом в хороскопа на Индонезия - дом, представящ населението на държавата. Сатурн от своя страна се свързва с възрастните хора, със сградите и строителството. А знака Рак е воден знак. Някой може и да подцевяна водната стихия, но аз не им го препоръчвам.
 Та, да се върна на новолунието през ноември. Освен, че новолунието квадратира наталния Плутон в хороскопа на Индонезия, Марс към средата и края на месец ноември 2010 ще бъде в опозиция на наталните Марс и Уран в Близнаци. Пълнолунието на 21 ноември е в критичните 29 градуси на знаците Телец и Скорпион, които освен всичко друго образуват таоквадрат с Нептун. А знаем, че Нептун е богът на моретата и океаните. 29-ят градус в знака Телец съвпада със звездния куп Плеяди, който е известен като "плачещите сестри". С най-силно влияние са звездите Алциона и Електра от този звезден куп. Когато са включени в предизвикателни аспекти с планетите, тези звезди нямат положително влияние. При положение, че този съвпад е по време на пълнолуние /в съвпад с Луната/, не очаквам нещо положително. Транзитният Сатурн във Везни квадратира наталната им Венера във водния знак Рак - управител на техните 1 /дом,управляващ територията на страната/ и 8 /дом на Плутон, свързан със смъртта и груповите фактори/. Транзитният Нептун е в опозиция на Слънцето им в знака Лъв /държавата и обстоятелства, независещи от нея/, а транзитния Плутон в земния знак Козирог е в квадратура с наталния им Нептун. Така че, месец ноември ще бъде доста труден за Индонезия и се надявам да бъдат взети навременни мерки за безопасността на хората. Многобройните земетръси /само около 15 за последното денонощие/ са доста тревожни и ако това продължи, може да ги връхлети и цунами, освен изригването на вулкана.
 Декември също няма е лек, ако някой си мисли, че всичко бързо ще отшуми. И не само в Индонезия. Лунното затъмнение на 21 декември отново е в критичния 29 градус, но в знаците Близнаци и Стрелец. На 29-я градус в Близнаци се намира неподвижната звезда Бетелегейзе. Тази звезда е с положително влияние, но в това затъмнение тя е в съвпад с южния лунен възел и Луната. А както вече споменах - една звезда от 1 или 2 величина в неблагоприятни аспекти не очаквам да донесе положителни събития. А между 12 и 15 декември транзитните ретрограден Меркурий, Марс и Плутон в земния знак Козирог с в най-точен аспект.

*

Марая

• 28287
« Отговор #490 -: Октомври 26, 2010, 09:56:57 pm »

Много хубаво си го написала, но я няма астрологичната аргументация. Аз ще я допълня /току що я написах в блога си/, за да не се чудят хората кое откъде иде и дали не е преписано като инфо от някъде.  :blink:

Квадратурата на транзитния Марс в Скорпион към Нептун активизира тези дни вулканичната активност на вулкани в Индонезия, а също и на земетресенията. Но засега вулканът Мерапи според мен само къкри. Съвсем скоро - <strong>на 6 ноември има новолуние</strong> /всеки месец има пълнолуние и новолуние, наречени в астрологията лунации/ на 14 градуса в Скорпион. Това новолуние прави предизвикателен аспект квадратура /ъгъл 90 градуса отстояние на една планета от друга/ с Плутон от хороскопа на Индонезия - планетата на подземното царство и вулканите. Ето и наложена картата на новолунието върху хороскопа на Индонезия:

Но тази или друга лунация не биха били притеснителни, ако слънчевото затъмнение на 11 юли 2010 година не правеше точен съвпад със Сатурн в заточение в знака Рак от хороскопа на Индонезия. Ето и него, наложено върху хороскопа на Индонезия:

Сатурн управлява 4 дом в хороскопа на Индонезия - дом, представящ населението на държавата. Сатурн от своя страна се свързва с възрастните хора, със сградите и строителството. А знака Рак е воден знак. Някой може и да подцевяна водната стихия, но аз не им го препоръчвам.
 Та, да се върна на новолунието през ноември. Освен, че новолунието квадратира наталния Плутон в хороскопа на Индонезия, Марс към средата и края на месец ноември 2010 ще бъде в опозиция на наталните Марс и Уран в Близнаци. Пълнолунието на 21 ноември е в критичните 29 градуси на знаците Телец и Скорпион, които освен всичко друго образуват таоквадрат с Нептун. А знаем, че Нептун е богът на моретата и океаните. 29-ят градус в знака Телец съвпада със звездния куп Плеяди, който е известен като "плачещите сестри". С най-силно влияние са звездите Алциона и Електра от този звезден куп. Когато са включени в предизвикателни аспекти с планетите, тези звезди нямат положително влияние. При положение, че този съвпад е по време на пълнолуние /в съвпад с Луната/, не очаквам нещо положително. Транзитният Сатурн във Везни квадратира наталната им Венера във водния знак Рак - управител на техните 1 /дом,управляващ територията на страната/ и 8 /дом на Плутон, свързан със смъртта и груповите фактори/. Транзитният Нептун е в опозиция на Слънцето им в знака Лъв /държавата и обстоятелства, независещи от нея/, а транзитния Плутон в земния знак Козирог е в квадратура с наталния им Нептун. Така че, месец ноември ще бъде доста труден за Индонезия и се надявам да бъдат взети навременни мерки за безопасността на хората. Многобройните земетръси /само около 15 за последното денонощие/ са доста тревожни и ако това продължи, може да ги връхлети и цунами, освен изригването на вулкана.
 Декември също няма е лек, ако някой си мисли, че всичко бързо ще отшуми. И не само в Индонезия. Лунното затъмнение на 21 декември отново е в критичния 29 градус, но в знаците Близнаци и Стрелец. На 29-я градус в Близнаци се намира неподвижната звезда Бетелегейзе. Тази звезда е с положително влияние, но в това затъмнение тя е в съвпад с южния лунен възел и Луната. А както вече споменах - една звезда от 1 или 2 величина в неблагоприятни аспекти не очаквам да донесе положителни събития. А между 12 и 15 декември транзитните ретрограден Меркурий, Марс и Плутон в земния знак Козирог с в най-точен аспект.

На мен ми стига един кладенец , понякога.....Другото е свише...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #491 -: Октомври 26, 2010, 10:09:30 pm »
Марая,
пък на мен ми стига да прочета един текст веднъж, няма нужда да копираш целия текст с 3-4 снимки и пет шест карти на площ от една интернет страница, само за да напишеш половин ред собствено изречение отдолу.

Админа, няма ли начин да се ограничат цитатите, защото ето в случай като този работата става зле.

*

Марая

• 28287
« Отговор #492 -: Октомври 26, 2010, 10:43:52 pm »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #493 -: Октомври 26, 2010, 10:46:49 pm »
Аз пък сега прочетох, че Индонезия имала Луна в Овен.  :-\ Пък тя е в Стрелец. Някаква друга карта ли ползваш, Марая? Може ли да я видим, ако е удобно?  :unsure:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #494 -: Октомври 27, 2010, 01:12:31 am »
Много хубаво си го написала, но я няма астрологичната аргументация. Аз ще я допълня /току що я написах в блога си/, за да не се чудят хората кое откъде иде и дали не е преписано като инфо от някъде.  :blink:

Не е нужно и да я има,Скарлет  :blink:

Добрите астролози,следва да познават и да разбират,а не да говорят на астрологичен език- било при работа с клиенти,в интервюта,статии и т.н. след като говорят конкретно по дадена тема от позицията на астролог. Хората не ги интересува къде е к12 или транзитния Хирон,а какви са прогнозите и тенденциите.Астрологичният език е само за цвят-основното е какво се казва без него,при това всеки астролог е свободен сам да избира как да се изразява и не следва да ограничаваме Марая в стила и или методите и-и тъй като това е раздел Астрология,а не Мистика-не вярвам да мята по цял ден боб изричайки своите прогнози.  ;D

Пък и това постоянно търсене на аргументация,започва да звучи сякаш някой иска да вземе хляба на другия,да види как познава (или не познава в зависимост от случая)-е само че не с това Марая си го вади,нито е длъжна да учи някой как и поради кои астро фактори си вади заключенията-тъй като това тук не е училище.

Марая може и да ми е близка,но причината поради която се намесвам сега така не е за да я защитавам тъй като няма за какво-тя си е застанала зад прогнозите още като ги е публикувала публично без значение колко познава,а по принцип за отношението към астролозите и астрологията-което за всеки е индивидуално.На теб като ти харесва си говори колкото искаш за аспекти и позиции-но разбери не всеки е длъжен,а и да не кажа че и въобще не е необходимо,тъй като пак повтарям-това не е училище.Колкото до това кой в какво ще се усъмни-прав му път,има хора които независимо от всичко пак го правят, но който е във форума от по-дълго време познава Марая и не виждам къде е проблема  :unsure: Като изключим разбира се евентуалното желание за извличане на тънкостите...  :-\

Никой не е длъжен да пише как прави прогнозите си, да, но след като пишем в астрологичен форум и търсим причините за някакво минало или бъдещо събитие, дори е наложително да напишем тук защо мислим така. Ако си пишем прогнозите в друг собствен сайт или даваме интервю в медиите, не е наложително да го правим с подробни аргументации, защото читателите няма да ни разберат. Но тук е друго. На мен не ми пречи нищо, Синухе, нито пък ме притеснява да обяснявам тук във форума какво, защо и как го мисля....за каквото и да било. Хляб има за всички под слънцето и никога не съм се притеснявала за него. Но подобни твърдения без аргументация в астрологичен форум, на мен меко казано ми звучат като чута или прочетена информация отнякъде. В най-добрия случай Марая сигурно има видения. И в това няма нищо лошо. Иначе човек не може да твърди, че Индонезия ще изчезне просто ей така. Звучи несериозно. Марая, нищо лично, мила. Просто отговорих на Синухе. Не знам защо всяко нещо се превръща в спорове? Не можем просто да говорим като нормални хора и да си обясняваме нещата на астрологичен език в астрологичния ни форум.  :-\

*

Марая

• 28287
« Отговор #495 -: Октомври 27, 2010, 01:35:04 am »
курсове по мунданна астрология с/у 50 евро на час. за записване на лични-марая :93: :93: :93: :wink2: :kissd:

Скарлет , от това не си вадя хляба , както казва Синухе....
Блог не ми е нужен , но за твое успокоение съм в процес на разработване на сайт по астрология!
Когато съм готова , ще има линк към него!
Моя стил е мой - навремето в едно интервю чух за себе си :*Харсва ми тя има стил!*
Късно е да го променям....Твърде късно!
Освен теб и мен - никой не пише в прогнози 2010.....и земетресения...Ничия прогноза не съм прочела....Чета само критики и паники и нищо друго......
Как ще покажеш колко си добра , ако липсва база за сравнение? :rolleyes:
За мен астрологията е любов , от нея пари не печеля...., но искам да знаят хората , че тя не е шарлантанска наука....
Друг е въпроса , че ти имаш друг подход , на който аз не се сърдя и не искам да променям стила ти! Дай Боже повече хора , които да познават!
А това , че постоянно нещо не ти харесва у мен ме навява на мисълта , че нещо не харесваш у себе си!Нищо лично!

*

Марая

• 28287
« Отговор #496 -: Октомври 27, 2010, 01:58:16 am »
Ето ви наталната карта на Индонезия:

Транзитният Плутон в момента е в съвпад с нат. Слънце в Козирог, тр. Сатурн /ретрограден/ е в съвпад с нат. Марс във Везни, тр. Слънце в Овен е в опозиция с нат. Нептун във Везни. Като погледнеш и натала....плаши с този кардинален кръст. И се сетих веднага за Лунното затъмнение на 26 юни 2010 г. Вижте го и него:

Освен точните аспекти от Лунното затъмнение и Плутон към наталните Слънце и Уран, транзитният Марс е точно на куспидата на ИЦ, а транз. Меркурий /управител на натален 4 дом в картата на Индонезия/ е в съвпад с нат. Уран.  :-X Лунните възли също са в квадрат.

Пускала съм и Лунното затъмнение наложено върху натала на Гърция, но го пускам пак за сравнение:

Тук също има съвпад на Марс от картата на Лунното затъмнение с Марс от натала на Гърция, както и другите напрегнати аспекти, но не са чак толкова точни, както в картата на Индонезия. В Гърция според мен ще се отрази на обществено-политическия живот - протести, метежи, недоволства от страна на народа от управляващите.

Аз пък сега прочетох, че Индонезия имала Луна в Овен. :-\ Пък тя е в Стрелец. Някаква друга карта ли ползваш, Марая? Може ли да я видим, ако е удобно?  :unsure:

S това приключвам разговора на тема ИНДОНЕЗИЯ! :blink: ;)
« Последна редакция: Октомври 27, 2010, 02:17:33 am от Марая »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #497 -: Октомври 30, 2010, 12:36:06 am »
Аз пък ще подмина обидните ви реплики с мълчание.   :rolleyes:  Искам само да спомена, че освен посочената карта на Индонезия, има още една. Ама вие от къде ще знаете?  ;) Простено ви е. Ето ви и другата карта:

*

Марая

• 28287
« Отговор #498 -: Октомври 30, 2010, 02:46:29 am »
Аз пък ще подмина обидните ви реплики с мълчание.   :rolleyes:  Искам само да спомена, че освен посочената карта на Индонезия, има още една. Ама вие от къде ще знаете?  ;) Простено ви е. Ето ви и другата карта:

Ето това е нещото , което буди съмнение у останалите..... :blink:
Толкова ли е трудно Скарлет , да се извиниш?! :unsure: :rolleyes:

Гледала съм карта качена от теб , а не от Аврам бакалина! На мен не ми е нужно да гледам две карти , за да кажа нещо....стига ми една , а понякога дори и не ми е нужна..... :blink: ;)

« Отговор #499 -: Ноември 03, 2010, 01:17:13 pm »
Земетресение с жертви в Сърбия, два труса у насhttp://dnes.dir.bg/news/zemetresenie-sarbia-7375069?nt=4
Някой има ли картата на Сърбия?