Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 129723 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Земетресенията
« Отговор #540 -: Март 12, 2011, 11:52:16 pm »
Кофти. Ако се обърнат полюсите след още няколко такива катаклизма, жална ни майчица.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #541 -: Март 12, 2011, 11:58:55 pm »
Земетресението в Чили побутна оста на Земята, това в Япония също. Така е със земетресенията от 9та степен по Рихтер  :( А представяте ли си, ако има 2-3 последователни подобни/не дай си Боже едновременни/  на различни точки на планетата? :'(
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #542 -: Март 12, 2011, 11:59:52 pm »
Кофти. Ако се обърнат полюсите след още няколко такива катаклизма, жална ни майчица.

Ако се обърнат, няма да сме живи да го видим...

*

123

• *
  • 230
« Отговор #543 -: Март 13, 2011, 12:57:59 am »

Ако се обърнат, няма да сме живи да го видим...

Щоооо кво ви пречи, ако се обърнат? Те не се ли обръщат от време на време, така или иначе .... Ами остта на Земята вече като се промени ... остта на въртене ... тва вече е кофтито ...
« Последна редакция: Март 13, 2011, 01:06:43 am от 123 »
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

« Отговор #544 -: Март 13, 2011, 01:11:17 am »
Ох,сега гледах по новините за Япония - ужас,много е страшно.  :(

« Отговор #545 -: Март 13, 2011, 01:12:38 am »
Земетресенията побутват оста, но не предизвикват обръщане на полюсите. Сещате се, че оста не остава накривена  ;D. За постоянния й наклон се грижи Луната. Иначе относно обръщането на полюсите - това се предхожда от общо отслабване на магнитното поле на Земята, което всъщност е в ход. А не бихме го преживели, защото отслабването на МП увеличава слънчевата радиация, която иначе се улавя от полюсите /и се връща обратно в космоса/ и за да се обърнат полюсите МП е необходимо критично да намлее до степен слънчевата радиация да ни изпържи  :'( .

ПП

Ето полюсите от какво ни защитават  :blink:

« Последна редакция: Март 13, 2011, 01:20:20 am от Aurora Borealis »

*

Stella

• 7765
« Отговор #546 -: Март 13, 2011, 01:21:27 am »
Господ е създал света, а китайците и японците са създали всичко останало..  :rolf:
Нормално е да има толкова катаклизми, все пак трябва да има някакъв баланс в света, а там населението е доста гъсто населено  ;)

Нямам думи. :-\
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #547 -: Март 13, 2011, 01:26:10 am »
Изглежда, че има кой да се грижи за редуцирането на "излишния" брой население, особено в някои по-гъстонаселени райони, без да се стига до природни катаклизми и бедствия дори. Визирам нищетата, ранната смъртност, бума на смъртоносните болести сред населението в по-бедните държави. Лабораторно модифицираните вируси и щамове също се грижат за "баланса" в природата.  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #548 -: Март 13, 2011, 02:15:11 am »
По мое мнение това е само началото на катаклизмите  :-X ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #549 -: Март 13, 2011, 02:17:04 am »
Япония е сред най-развитите икономически държави и културата им е доста различна, няма никаква база за сравнение.
Може да има и някаква политика за ограничаване на раждаемостта (не съм запозната много) предвид малката територия, която заемат. Там хората се борят за всяко кътче земя, всеки квадратен метър от пространството и живеят много натясно, в постоянна готовност за поредния земетръс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #550 -: Март 13, 2011, 02:40:00 am »
Нямат политика за ограничаване на раждаемостта, ниската раждаемост е проблем там, както и в съседните им азиатски държави. Така че не мисля, че са ако трябва да се регулира населението на земята, Япония ще трябва да е жертвата. Все пак там живеят качествени хора с принос към света...
Дай боже всичко да се оправи.

Ами точно поради тази причина е логично да бъдат премахнати.

*

Uran

• 6041
« Отговор #551 -: Март 13, 2011, 02:42:34 am »
Няма законодателни ограничения на раждаемостта в Япония, но има такива относно възможността да станеш японски гражданин.
Харесвам тази култура и деликатността й. Някак си много несправедливо доколкото може да има "справедливост" в това, природата да накаже по такъв начин точно тях. :(

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #552 -: Март 13, 2011, 02:54:37 am »
Според мен несправедливости от страна на природата няма.Това че сега те са "наказани", не означава, че няма
да дойде и редът на другите.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #553 -: Март 13, 2011, 03:05:23 am »
Най-наказани ще са най-неподготвените. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #554 -: Март 13, 2011, 03:11:01 am »
И как ще е пренаселено тогава, щом раждаемостта е толкова ниска и наслението се възпроизвежда с бавно темпо? Не беше ли Япония сред държавите с най-много дълголетници? Не съм запозната особено добре с тяхната култура, много далечна ми се струва и непонятна, както и останалите азиатски.
За жалост така е при народите, които обитават силно сейзмични зони - никога не се знае кога може да се събуди "звярът", т.е. природната стихия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #555 -: Март 13, 2011, 03:45:42 am »
 Още информация :

Земетресението измести остров Хоншу с 2.4 м.

" Оста на въртене на Земята се е изместила с около 10 сантиметра вследствие на земетресението, съобщиха вчера Националният институт по геофизика и вулканология на Италия и геодезичният център към Италианската космическа агенция. Британски медии цитират експерти, които не изключват оста на планетата да се е изместила дори с 25 сантиметра. Феноменът нарушава баланса между земната и звездната година; самият той може да предизвика по-нататъшно зачестяване на природните катаклизми"

http://dnes.dir.bg/news/zametresenie-japan-8181896?nt=9

Картата на Земетресението, за съжаление не е съпоставена с
карта на Япония ( Ник Кемпиън дава още две дати за карта на Япония ):

http://www.astrotheme.com/portraits/4kUXGYM633BA.htm
« Последна редакция: Март 13, 2011, 04:27:18 am от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #556 -: Март 13, 2011, 03:54:46 am »
Не знам обаче коя мунданна карта се ползва, защото попаднах и на друг вариант - същата дата (приемане на Конституцията), но с друг час.
Някои астролози свързват държавата със знака Овен, при немския астролог Йоханес Ланг е дадено Овен-Везни.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #557 -: Март 13, 2011, 04:30:09 am »
Съмнявам се японките да започнат да раждат по 4-5 деца в близките години. Раждат по едно, най-много две деца, има много жени, които не искат да се омъжат. Те също имат проблем със застаряващото население като Европа...

Досущ като ситуацията с раждаемостта в България значи (ако изключим малцинствените групи), само че сме на светлинни години от тях по икономическо и технологично развитие.

Между другото, изрових картата на последното лунно затъмнение за изтеклата вече 2010 година, ако ви е интересно.
И като се насложи върху мунданната карта на Япония, се получава интересна астрологична картина.

По принцип при такова катастрофално събитие за цялата страна би трябвало да бъде засегнато ИЦ в картата. В първата карта (на по-предните страници) е даден друг час, съответно ъглите попадат в други знаци.
Тази, която намерих, обаче се споменава в книга по мунданна астрология и всички анализи са основани върху тази карта (за Втората Световна война).

Както виждаме, в картата не е засегнат пряко надирът, но той попада в знака Рак.
Луната управлява ИЦ и се намира в края на Близнаци (Бетелгейзе) - там, където преминава Южният възел непосредствено преди трагедията. Луната има и квадрат с Марс в Риби, а в картата на последното лунно затъмнение има съвпад на Юпитер и Уран в градуса на Марс в картата на държавата. Същевременно самото затъмнение попада много близо до градуса на Луната в картата - популацията, народът. Интересно е също така да се отбележи, че непосредствено преди затъмнението Уран повтаря същата конфигурация с Лунните възли, каквато е налице и в картата на Япония. А в тази карта на държавата конфигурацията на Уран с възлите засяга ИЦ, където се намира Северният възел в Рак. В крайна сметка най-пострадал ще е народът.  :(

Наскорошното новолуние на 4 март в 13 гр. Риби няма мажорни аспекти с планети и ъгли в картата на Япония, но  действа като спусков механизъм.
Картата на лунното затъмнение бе построена с координати на София, но са важни позициите на планетите, а не осите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #558 -: Март 13, 2011, 04:40:42 am »
Според мен природните бедствия не се обуславят само от астрологични фактори и затова не е възможно да бъдат предсказвани
само с астрологични методи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #559 -: Март 13, 2011, 04:43:12 am »
Според мен природните бедствия не се обуславят само от астрологични фактори и затова не е възможно да бъдат предсказвани
само с астрологични методи.

И аз не съм сигурна дали могат да бъдат астрологически предсказани, макар че някои астролози изнасят лекции и доклади за това. Но всички астрологични проучвания дотук се основават на вече случили се събития. Лещански предсказа разрушително земетресение и какво?
В момента не правим нищо по-различно - обсъждаме нещата пост фактум, след дъжд качулка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.