Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 129819 Прегледи
*

Veselin

Re:Земетресенията
« Отговор #580 -: Март 14, 2011, 08:18:20 pm »
Моята работа е само да разпрострaнявам информацията, която съм чул..

Не знаех, че има и такава работа.  :rolleyes:
Работа не е точната дума, но се чувствам длъжен да разпространявам информацията, която ми се стори интересна и достоверна, да я споделя с другите.

*

Uran

• 6041
« Отговор #581 -: Март 14, 2011, 08:23:27 pm »
Вярно е, че има такива оръжия, но не съм сигурна, че използвайки ги в такъв мащаб биха могли да контролират последствията от тях.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #582 -: Март 14, 2011, 08:29:47 pm »
Работа не е точната дума, но се чувствам длъжен да разпространявам информацията, която ми се стори интересна и достоверна, да я споделя с другите.

Трябва да споделиш това с японците, щото те са потърпевшите, а не ние, въпреки че простотията по нашите земи е взела най-голям брой жертви.  :mellow:

*

Uran

• 6041
« Отговор #583 -: Март 14, 2011, 08:36:38 pm »

*

honi

• *
  • 96
« Отговор #584 -: Март 15, 2011, 02:03:17 am »
http://earthquake-prediction.hit.bg
Случайно попаднах на този сайт - един физик предсказва земетресения и събира пари, за да отиде на конференцията по предсказване на земетресения в Инстанбул през септември. Не знам дали наистина ще успее, но ако все пак може да предсказва земетресения, смятам, че опитът му е полезен. Вижте и кажете какво мислите.
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

Stella

• 7765
« Отговор #585 -: Март 16, 2011, 12:31:55 am »
Защо японците не плячкосват магазините?

http://profit.bg/news.php?id=76739

В кадрите, показващи ужасяващите неща, които се случват в Япония след земетресението и цунамито, се забелязва и нещо доста интересно - липсата на плячкосване на магазините от страна на японците. Вместо да се възползват от кризисното положение и да извлекат лична облага, са обединени и спазват законите.

Подобни природни бедствия -като земетресението в Чили през 2010-а, наводненията във Великобритания през 2007 г. и урагана Катрина в САЩ, доведоха до ширеща се престъпност на фона на царящата анархия.

"Солидарността изглежда особено стабилна в Япония," пише Ед Уест в британския Daily Telegraph.

"Нещо по-впечатляващо от технологичната мощ на Япония е социалната сила на тази страна, където супермаркетите намаляват цените, а собственици на улични автомати раздават безплатни напитки, докато хората работят заедно, за да оцелеят. Най-впечатляващото обаче е, че няма плячкосване на магазини."

Според Уест това отсъствие на лошо поведение е "доста необичайно за човешката култура. След земетресението в Чили през миналата година плячкосването беше в такива размери, че трябваше да се намеси армията; в Ню Орлиънс след урагана Катрина пък плячкосването беше в шокиращи размери."

Докато положението в Япония се влошава на фона на недостига на хранителни продукти, горива, вода и електричество, поведението на хората изглежда се подобрява.

Според свидетел в префектура Мияги (епицентъра на трагедията) газта и водата са спрени. С малки изключения и електричеството е спряно. Въпреки това обаче няма паника нито по улиците, нито в магазините."

"Магазините са променили начина си на работа. Купувачите не се допускат вътре от страх, че хората могат да започнат се запасяват с хранителни продукти и така продоволствията могат да бъдат разпределени неравномерно между жителите."

Според Грегъри Пфлугфелдер, директор на Японския културен център към Колумбийския университет, казва: "В Япония просто няма плячкосване. Дори не съм сигурен, че там има дума, която ясно да изразява смисъла на думата „плячкосване", както ни е познат на нас.

Той също така добавя, че японците "имат усещането, че първо и основно трябва да са отговорни пред общността."
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #586 -: Март 16, 2011, 12:43:16 am »
Губернаторът на Токио се извини, че определи цунамито като „божие наказание”
15 март 2011 | 14:11 / Агенция "Фокус" / Свят

Токио. Губернаторът на столичната префектура Токио Синтаро Исихара поднесе публични извинения за думите си, че стихийното бедствие, разрушило Япония миналия петък, е „божие наказание”, предаде РИА Новости, като се позова на японското издание „Йомиури шимбун”.
В понеделник по време на свое изявление пред журналисти Синтаро Исихара заяви,че случилото се в петък е „божие наказание” за егоизма, стремежът към забогатяване и липсата на духовни ценности”. Думите му срещнаха недоволството на населението.
„Отказвам се от думите си и поднасям искрените си извинения”, заяви губернаторът, признавайки, че думите му „сериозно са наранили” гражданите на страната.

http://www.focus-news.net/?id=n1502788

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #587 -: Март 16, 2011, 04:41:29 pm »
Учени "видели" труса в Япония още през 1997г.

http://news.ibox.bg/news/id_786382902

Руски учени още през 1997 година прогнозирали разрушителното земетресение в Япония. Мрачната прогнозата била публикувана в списание, което неминуемо е станало достояние на властите в страната.

Това заяви Валерий Абрамов от Лабораторията по регионална геология и тектонофизика към Тихоокеанския институт, цитиран от РИА Новости.

Земетресението с магнитуд от 9 по скалата на Рихтер разтърси Япония на 11 март и предизвика цунами, чиято височина надмина 10 метра. Епицентърът на труса бе 373 км североизточно от Токио и на дълбочина от 24 километра. От тогава в района са регистрирани множество вторични трусове.

Прогнозата за голямо земетресение в Япония бе публикувано още през ​​1997 година. Ние предсказахме, че през 2011 година районът Канто ще бъде разтърсен от силно земетресение, което ще причини сериозни щети, заяви Абрамов.

За да потвърди думите си, той показа изданието, в което са публикувани резултати от изследвания, съгласно които през 2011 година Япония ще бъде ударена от мощен трус.

През пролетта на 2006 година Генералното консулство на Япония във Владивосток поиска резултатите от нашите изследвания за тази прогноза. През май същата година аз предоставих на консулството всички необходими материали, но не знам как са били използвани, подчерта Абрамов.

По думите му в същата 2006 година на 3 май в Япония е регистрирано сравнително силно земетресение, което по мнението на учените е предшественик на събитията през 2011 година. За своите предположения специалистите информирали служителите в консулството.

Знаейки предварително за земетресението, японските власти можеха да предотвратят част от щетите. Предвид обстоятелствата обаче явно японските учени - на базата на свои изследвания, са били уверени, че бедствието няма да се случи, поясни той.

Абрамов разказа, че руските учени са прогнозирали земетресението, основавайки се на огромна база данни за сеизмичната активност на Далечния Изток. Взето предвид е и разрушителното земетресение в Япония през 1923 година. На базата на всички събрани данни и с помощта на специални формули учените установили цикличността на тези събития.

*

Veselin

« Отговор #588 -: Март 16, 2011, 05:32:24 pm »
Ето ви една статия, макар и от миналата година, в потвърждение на твърдението, че САЩ са способни да предизвикват умишлено земетресения:
http://www.razkritia.com/27119/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82/

Да видите, че не си измислям. Ще търся още материали по темата.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #589 -: Март 16, 2011, 06:13:54 pm »
Ето ви една статия, макар и от миналата година, в потвърждение на твърдението, че САЩ са способни да предизвикват умишлено земетресения:

Да видите, че не си измислям. Ще търся още материали по темата.

Може и да е отворена кутията на пандора,
но ние едва ли ще разберем истината  :(

Ето ти една книга за HAARP ( има дълга статия за проекта ):
The Military's Pandora's Box

http://haarp.net/

Естествени минерали и амулети

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #590 -: Март 16, 2011, 06:24:39 pm »
Учени "видели" труса в Япония още през 1997г.

http://news.ibox.bg/news/id_786382902

Аз го видях още през 1980 и то без да съм на 3 водки, както гореспоменатите руски учени.  :mellow:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #591 -: Март 16, 2011, 06:28:26 pm »
На три ракийки ли беше тогава? :-\

Не пия, щото като се омешат алкохол и наркотици си е...о мамата.  :mellow:

« Отговор #592 -: Март 17, 2011, 07:29:36 pm »
Ако Шеат символизира катастрофи, свързани с вода, а Уран разглеждаме като символ на урановото ядрено гориво (макар че АЕЦ са основно по Плутон), то в съвпадът им някой може и да е видял аварията във Фукушима. Първи и втори реактор работят с ураново гориво, а трети - с ураново и плутониево.

Ето една статия за астрологично тълкувание на събиията в АЕЦ Фукушима - http://darkstarastrology.com/japanese-nuclear-plant-explosion-fukushima-horoscope/.

От кога зоната за евакуация е 240 км.? На 240 км. е мегаполисът Токио. Кой ще евакуира 35 млн. души? Зоната за евакуация около Фукушима е 20 км., но американските власти настояват тя да бъде увеличена на 80 км.

В картата на България пълната Луна попада в 8-ми дом, така че ще се активира оста 2-8 - финансите на държавата. Луната ще допълни тригона между Юпитер в 1-ви дом и Меркурий в 4-ти до голям трин, а също и ще квадратира съвпада на Марс със СЛВ в 6-ти дом. Не мисля, че има признаци за катаклизми, но пак сигурно няма да останат пари за здравеопазване.

« Последна редакция: Март 17, 2011, 09:10:56 pm от Mirabella »

*

Марая

• 28287
« Отговор #593 -: Март 17, 2011, 09:06:25 pm »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

123

• *
  • 230
« Отговор #594 -: Март 17, 2011, 09:45:16 pm »
То това както и да е ... мина замина по реда си ..., ами сега с тия реактори, тоя уран ... и тея централи ...  страшна работа стана ми се струва, и то за всички, не само японците ...  :-\
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Марая

• 28287
« Отговор #595 -: Март 17, 2011, 09:48:23 pm »
Реакторите не са по Уран....,а по Плутон...

*

Veselin

« Отговор #596 -: Март 18, 2011, 04:56:05 pm »
То това както и да е ... мина замина по реда си ..., ами сега с тия реактори, тоя уран ... и тея централи ...  страшна работа стана ми се струва, и то за всички, не само японците ...  :-\
При това мноого добре замислена.  ;) Включително създаване на паника и тревога у хората, основавайки се на факта, че вече много хора не вярват и на това, което се поднася в медиите (следователно пускане на точно обратната информация, в която биха искали да вярват хората).
Утре ще се разбере какво ще "причини Луната".  ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #597 -: Март 18, 2011, 06:03:37 pm »
да не чувам да мрънкате!
задава се и тао-квадратура, Нептун в ингрес... тогава това ще ни се стори бял кахър  :lol:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #598 -: Март 18, 2011, 06:09:30 pm »
и да мрънкате и да не мрънкате нашите Духове са решили предварително как ще напуснем този свят. тъй че не виждам причини за паника  ;D  па и идиотите както и да си играят със земните нива, Планетата няма да им позволи да я разрушат, въпреки че нас яко ще ни раздруса заради непослушанието ни  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

123

• *
  • 230
« Отговор #599 -: Март 18, 2011, 07:12:41 pm »
Утре ще се разбере какво ще "причини Луната".  ;D
И то е ....
« Последна редакция: Март 18, 2011, 07:22:46 pm от 123 »
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...