Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 130209 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Земетресенията
« Отговор #640 -: Май 12, 2011, 07:01:59 am »
Всичко може да бъде предсказано...нужен е прочит! Правилен.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #641 -: Май 12, 2011, 05:34:06 pm »
Имало е земетресение в южна Испания. За сега има 8 жертви.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #642 -: Май 12, 2011, 05:51:05 pm »

( не е познал града и не знам как би могло да се каже с такава точност,
но определено е познал района  - преди толкова години си е постижение)

Това са космически фактори, все пак. Представете си колко малка прашинка е земята, та да се предскаже на коя точка от нея ще бъде епицентъра. Направо с изумление слушам, как някои учени хора твърдят, че планетите не оказвали влияние върху сеизмичната активност и, че това били фактори вътре в земното ядро. Тези хора въобще елиминират факта, че сме част от едно единно цяло.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #643 -: Май 12, 2011, 06:18:23 pm »
Вулканът Етна се е активизирал през нощта и е започнал да изригва лава и пепел.
Междувременно в Испания има доста вторични трусове и броят на загиналите може да нарасне (защото има доста ранени,
някои от които са в тежко състояние) .

*

AH

• 2201
« Отговор #644 -: Май 12, 2011, 08:07:00 pm »
Интересно защо е отбелязана тая дата за възможни земетресения и то точно за Италия и Испания.......

Още арабските астролози са обърнали внимание върху изключително злотворната природа на  неподвижната звезда Алгол, която е на 25гр в Телец. Отбелязали са войни и други  негативни събития, когато тя е в аспект с планети в Овен. Наименованието и означава дявол или зъл дух. Звездата е с природа сходна на Юпитер и Сатурн. Тия няколко дни имаме полусекстил на Меркурий, Венера и Юпитер с Алгол, както и ингресията на Марс в Телец.  Слънцето е в орбис на съвпад с Алгол.

А Италия и Испания- доста италиански градове са под знака на Овен, макар че Рим и Италия са под знака Лъв.

*

Stella

• 7765
« Отговор #645 -: Май 12, 2011, 08:28:15 pm »
Вулканът Етна се е активизирал през нощта и е започнал да изригва лава и пепел.

Междувременно в Испания има доста вторични трусове и броят на загиналите може да нарасне (защото има доста ранени,
някои от които са в тежко състояние) .

Етна изригна още на 12 април - точно преди месец, за пръв път, след толкова време "мълчание". Ето линк към темата за вулканите във форума : http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5237.0.html

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Re: Земетресенията
« Отговор #646 -: Май 22, 2012, 02:26:24 am »
Усетихте ли земетресението в 03:00:33 AM? В Пловдив беше доста силно.

« Последна редакция: Май 22, 2012, 04:33:42 am от romantica »

*

Grace

• 2257
« Отговор #647 -: Май 22, 2012, 02:34:15 am »
в София също се усети много силно ...

« Отговор #648 -: Май 22, 2012, 03:15:22 am »
http://republika.bg/index.php?id=43909 :unsure:

През какви ли изпитания ще минем още!? Дай Боже да оцелеем до 12-12-2012 :25:

« Отговор #649 -: Май 22, 2012, 04:12:22 am »
Силно земетресение с магнитуд 5,7 по скалата на Рихтер беше усетено в София тази нощ. Трусът е регистриран в 3.00 ч. след полунощ и е с дълбочина 10 км, съобщи Европейският сеизмологичен център.

Епицентърът е бил на 25 км западно от София и на 6 км северозападно от Перник.

20 минути по-късно е бил регистриран и втори трус със сила 3,1 по скалата на Рихтер

Последното чувствително земетресение в Пернишко е на 28 януари 1965 година. Магнитуд 4.6, интензивност в епицентъра от 6-7 степен по скалата на Медведев-Шпонхойер-Карник
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #650 -: Май 22, 2012, 05:32:38 am »
В София се усети много силно.Токът спря и след земетресението доста хора излязоха навънка.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #651 -: Май 22, 2012, 05:35:56 am »
В София се усети много силно.Токът спря и след земетресението доста хора излязоха навънка.
Тежко,много тежко.От леглото ,директо грабнахме детето и в колата.Стрес ужасен,боли ме сърцето.
Ще бъде дълъг ден :'(

« Отговор #652 -: Май 22, 2012, 06:11:41 am »
Усетихте ли земетресението в 03:00:33 AM? В Пловдив беше доста силно.

Самото земетресение ме събуди и в първия момент не знаех какво става. :unsure: За първи път преживявам подобно нещо и много се изплаших.

*

Stella

• 7765
« Отговор #653 -: Май 22, 2012, 08:31:38 am »
Баш на перигея нямаше земетръс, а сега се прояви на новолуние. то не е твърде далеч от перигея, де!

Колко е трудно да се прогнозират тези неща!

Аз бих го очаквала на Супер Луна (5-6 май) : http://www.chudesa.net/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D1%83%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%B9/

*

Asol

• 4140
« Отговор #654 -: Май 22, 2012, 08:45:14 am »
Антивирусната програма ми се включи при отварянето на този линк.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #655 -: Май 22, 2012, 09:11:28 am »
Практични съвети при земетресение

Не се паникьосвайте и не хуквайте да бягате напосоки; Не трябва да напускате сградата, в която се намирате, освен ако можете да излезете на открито до 10 секунди;

В никакъв случай не тръгвайте да бягате по стълбите или с асансьора. Това може да е смъртоносно;

Заемете най-безопасното място в помещението в което сте – под рамката на вратата, близо до вътрешна стена, колона, под стабилна маса или легло;

Ако сте на улицата застанете далеч от сгради и далекопроводи;

Ако земетресението ви завари зад волана, спрете на открито, безопасно място и изчакайте;

В обществения транспорт е по-добре да изчакате края на труса в превозното средство;

След затихването на земетресението напуснете по най-бързия начин сградата, като преди това изключете тока, газта и водата.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #656 -: Май 22, 2012, 09:38:26 am »
... уф, дано не се налага да ги спазваме тия препоръки....тук в Шумен някои са го усетили, други не сме....снощи около полунощ ми стана адски напрегнато нервно и ме стегна главата/обясних си го със затъмнението/.....безкрайно съжалявам за случилото се и съчувствам на потърпевшите...така е - природата не си играе "на дребно" с нас.... :(...

п.с. сина ми е в Сф и каза,че някъде са падали телевизори/ от земетръса/.... :-\
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #657 -: Май 22, 2012, 09:44:40 am »
зравейте,усетих го и още как-от Перник съм :(
такъв тътен не съм чувала в живота си :'( на трети етаж съм и имам  гардероб-2,50 на 2-изместило го е по средата на стаята :'( спалнята се удари в него :( втория трус ме завари в колата на път за открита поляна..уж за безопасно....вкъщи е  :-X,но  сме здрави,макар и наплашени,което е на важното..Марая ,много е добре ,че си публикувала инструкции.Интересно ,за тези които имат домашен любимец-усетил ли е нещо предварително.

*

Grace

• 2257
« Отговор #658 -: Май 22, 2012, 10:14:25 am »
не знам защо, но ми се струва, че този квадрат Уран/Плутон и то в Овен/Козирог има основна роля и занапред все сътресения ще носи  :unsure:
а и това затъмнение ..., май древните правилно ги свързват все с катаклизми и бедствия

« Отговор #659 -: Май 22, 2012, 11:21:40 am »
Ужасно съжалявам, че не заподозряхме своевременно реакцията на "Гея" и си мисля разминахме се с малко. Като гледам картата на България (24.04. 680 ) имало е потенциал в транзитите за 8-ма / 9-та степен т.е.  БОГ пак е бил милостив към нас, в сърцето си съм сигорен в това. Самият факт,  че става веднага след затъмнението,  ми говори че трябва да пуснем "фаровете защото влизаме в тунела" от които надявам се повечето от нас ще излезнем 2016. :unsure: