Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 130208 Прегледи
*

porto_kalka

Re:Земетресенията
« Отговор #20 -: Април 06, 2009, 11:07:03 pm »
Правя сравнение между двете събитие от гл. точка на действието на транзитите върху тази карта на Италия.
----------------------------------------------------------------------------
23.11.1980                                                            06.04.2009
- тр. Марс в опозиция на Меркурий      -тр. Плутон в опозиция на Меркурий
в 8 дом и управител на 8 -ми                 в 8 дом и управител на 8 -ми
/смъртта на хората, населението/

-Транз. нодална ос е в съвпад с          - Транз. нодална ос е в съвпад с
Плутон /управител на асцендента/         Плутон /управител на асцендента/
Северен възел съвпад с Плутон –           Южен възел съвпад с Плутон – орбис 4*                                             орбис 4*

-Транз. Плутон квадрат Сатурн            - Транз. Марс квадрат Уран /съвре-
/традиционния управител на 4 дом          менния управител на 4 дом/
– земята, територията/                       - Транз. Меркурий квадрат Сатурн
                                                          /традиционния упр. на 4 дом/-
                                                          придвижване, мобилност, бягство

- Транзитен Сатурн в 10дом
                                                           квадрат с Уран /упр-л на 4 дом,
                                                           находящ се в 8 дом/

-Транзитен Нептун задейства                -Транзитен Нептун съвпад с ИЦ
в съвпад нодалната ос /съвпад                /загуба на земя, сгради, недв.
южен възел и в опозиция на Слънце        собственост/
и северен възел в 8дом/                       -Транзитен Нептун опозиция на
                                                           Марс

-Транзитен Уран в квадрат с Марс         -Транз. Уран в куинкокс с Марс
в 10дом

-Юпитер квадрат с асцендент

« Отговор #21 -: Април 06, 2009, 11:15:45 pm »
И в програмата Janus датата е 10,6,1946. 18 ч РИм. хм! Може би тогава са обявили резултата или е подписан някакъв документ?

Интересна съпоставка си направила, Porto_kalka!
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

porto_kalka

« Отговор #22 -: Април 06, 2009, 11:20:51 pm »
Правя сравнение между двете събитие от гл. точка на действието на транзитите върху тази карта на Италия.
23.11.1980                                                            06.04.2009
-Транз. нодална ос е в съвпад с          - Транз. нодална ос е в съвпад с
Плутон /управител на асцендента/         Плутон /управител на асцендента/
Северен възел съвпад с Плутон –           Южен възел съвпад с Плутон – орбис 4*                                             орбис 3*
Плутон е на мидпойнт Марс/Сатурн - свързва се с разрушение, смърт, а в случая Плутон е управител и на асцендента, така че когато се задейства чрез транзит води до подобни фатални последици за страната.
И сега жертвите ще са много, както е било и тогава преди 29години :D
« Последна редакция: Април 06, 2009, 11:26:41 pm от porto_kalka »

*

porto_kalka

« Отговор #23 -: Април 06, 2009, 11:22:22 pm »
И в програмата Janus датата е 10,6,1946. 18 ч РИм. хм! Може би тогава са обявили резултата или е подписан някакъв документ?
Да, вероятно са провъзгласили републиката или нещо такова.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Април 07, 2009, 12:45:01 am »
епицентъра ма магнитната вълна е в България ,това чух днес от новините....
плутон е в козирог ,ретро.трябва да се наместят земните пластове >:( >:( :( :( :(
язък за хората! :'(

п.п. дали всички ,които умират масово при такива катаклизми имат точка на смър в хороскопа си?
винаги съм се вълнувала от това , при наводненията ,особенно при самолетните катастрофи? :o :-[
« Последна редакция: Април 07, 2009, 02:52:40 am от maraj »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Skarlet

« Отговор #25 -: Април 07, 2009, 10:45:06 am »
Цитат

В момента разглеждам картата на България и транзитите й за 4 Март 1977 г., когато при земетресение е засегнат родния ми град Свищов.
АС е Козирог и е в опозиция със Сатурн и съвпад с Нептун.
Точно на 4-ти Март транзитен Сатурн прави опозиция на H2(съвсем на интуиция и логика, но това трябва да е върха на 2 дом, който в случая попада във Водолей)
Точно на 4-ти Март Сатурн прави съвпад с H8 и ако съм била логична и това е К8, то попада в Лъв. Слънцето е в съвпад в Уран и с IC в Телец в картата на България.
Транзитен Уран е в тригон със Сатурн почти през целия Март.
А транзитен Нептун е в съвпад с H12 през целия Март. Връх на 12-ти дом попада в Стрелец.
През целия месец транзитен Плутон е в квадрат с Нептун(в Телец и съвпад с IC и Слънце) и е ретрограден, ако може да се вярва на астрокома.
И други неща ми се набиха на интуицията, но тях ще си ги премислям.

В картата на България за 4 март 1977 година,освен това,което си написала,аз виждам и друго:освен квадратът на транз.Плутон към нат.Нептун,той прави квадратура и към нат. Сатурн в Рак.Транзитният Нептун прави опозиция на наталните Венера/упр. на 4 дом/и Плутон.И транз. Слънце прави квадратура към нат.Венера и Плутон-т.е.имаме таоквадрат.Лилит е в съвпад със СЛВ и в опозиция на Венера/упр. на 4 дом/,която пък е в съвпад с ЮЛВ.
Нещо става с цитатите!!!

*

Skarlet

« Отговор #26 -: Април 07, 2009, 11:57:00 am »
Забелязали ли сте днешните транзити? Няма начин днес да няма разтърсващи събития.Разглеждах досега картата на Гърция.Ретро транзитен Сатурн в квадрат с нат.Сатурн,Венера,Меркурий,Новолуние в Близнаци.Съвпад на транз. Марс с натален.Има и Лилит на 22 градуса в Стрелец,който образува таоквадрат с Марса и целия натален стелиум в Близнаци.Транзитната Лилит е в близък съвпад със СЛВ от натала.Не можах да кача сега картата,че фотобукета нещо прави номера.Но по-късно ще я кача.

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #27 -: Април 07, 2009, 12:15:03 pm »
Аз гледках картата на България и транзитите от началото на годината. Някои неща ми направиха впечатление, но ще ги систематизирам по-късно, когато имам време, защото сега ми е невъзможно.
Става въпрос за леките земетресения от началото на годината.
Ако някой има точните дати или спомени, ще съм благодарна да ги сподели, защото аз не помня, а и в интернет никъде не видях място, където да са систематизирани по дати, а нямам необходимото търпение да преровя архивите на всички новинарски сайтове.  :-[

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #28 -: Април 23, 2009, 01:51:23 pm »
Дайте да разгледаме картата на Китай дали е работеща:

Източник: http://www.astrologyweekly.com/countries/china.php

The People's Republic of China was formally established on October 1, 1949, 3:01:36 pm CCT, Beijing, China

Earthquakes in China: Sep 27, 1290 (100.000 deaths), Jan 24, 1556 (830.000 deaths), Dec 16, 1920 (200.000 deaths), Mar 16, 1925 (5.000 deaths), May 22, 1927 (200.000 deaths), Dec 25, 1932 (70.000 deaths), Jan 4, 1970 (10.000 deaths), Jul 27, 1976 (255.000 deaths), Nov 6, 1988 (1.000 deaths), Feb 3, 1996 (300 deaths), Jan 10, 1998 (50 deaths), Feb 24, 2003 (261 deaths).

Да разгледаме това настоящото 22/23.4 и последното което е 7,8 по Рихтер от миналата година 12/5/2008 и по-разрушително  http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=1197126 .

Интересното и при двете земетресения е транзита на Сатурн през наталният му знак-Дева,като сега прави възврат.

На това от вчера няма никакви стресиращи и тежки транзтити (освен Сатурновият възврат).  ???
Има само един Меркурий (УПР на 8 дом) съвпад ИЦ
И Слънце квадрат Луна  
аспекти които се повтарят всяка година

В дирекциите има обаче по-сериозни аспекти: Плутон съвпад ЮЛВ в 8 дом; Марс съвпад Нептун в 8 дом.

Излизам и нямам сега време да видя всичко,както и предното земетресение, който може да се включва  ;)

*

Skarlet

« Отговор #29 -: Април 23, 2009, 06:19:44 pm »
На това от вчера няма никакви стресиращи и тежки транзтити (освен Сатурновият възврат).  ???
Има само един Меркурий (УПР на 8 дом) съвпад ИЦ
И Слънце квадрат Луна  
аспекти които се повтарят всяка година

Явно си бързал и затова не си имал време да разгледаш добре транзитите за земетресението от тази нощ.Най-важното е възврата на Сатурн/както отбеляза/,който е точно на куспидата на 8 дом и в куинконс със СЛВ в картата на Китай.Транзитният Марс прави квадратура към наталния Уран.Управителят на 4 натален дом-Венера е в опозиция на наталната Венера.Транзитният Плутон е в опозиция на наталния Уран и заедно с транзитния Марс образуват таоквадрат.А транзитното Слънце в Телец прави квадрат с наталната Луна.Новолунието на 6 градуса в Телец ще раздруса де що има с акцент на този градус в негативен аспект в наталите,тъй като и Лунните възли го квадратират.Ако разгледаме прогресиите и дирекциите,няма начин да няма още.Но дори и само по транзитите се вижда достатъчно.Но картинката със земетресенията ще стане още по-интересна като влезе Марс в Телец.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #30 -: Април 23, 2009, 06:50:45 pm »
Скарлет добре че се включи  :)

Наистина бързах,даже и сега пак изчезвам (а преди малко се прибрах),смятай колко съм бързал щом най-набиващото около възврата на Сатурн ,че е на 2 градуса от К8 не съм видял  ;D Тамън си виках-абе те китайците хубаво ще се структурират нещо,но в 7 дом си викам-отношения с държави и външна политика,пък то транзитния Сатурн е около К8- ами ще строят хората след разрушенията,катаклизмите.Даже се чудя може ли 12 дом мунданно да означава бедствия и природни сили,освен всичко друго?  :-\ Сатурн е упр на 12 дом-или изплащат национална карма ?  ??? Ясно е,че всеки народ си има някаква лична карма,работата е там доколко картата на държавата може да отрази това ,особено пък тази новичката,като се има предвид колко е древен този народ.

Аз пък не искам да ги питам като Сатурн им мине над тройният съвпад във Везни-ще удари сърцето на картата Слънцето в 8 дом,заедно с Нептун и Меркурий-управителите на 2 и 8 дом.Или ще са катаклизми с този 8 дом пак или пари ще въртят и извличат (и двата дома на парите са замесени).Възможно е и да се издължават-Сатурнов транзит. :-\

По време на миналото земетресение от май 2008 пък е имало възврат отново-на Юпитер в 12 дом упр на 11 дом (макар че за мен това добре отбелязва олимпийските игри-съвпада с годината на олимпийските игри,които за 1път се водят в Китай).Хм,тия възврати май не им се отразяват добре-все пак възврата означава големи промени...

*

Skarlet

« Отговор #31 -: Април 23, 2009, 08:48:16 pm »
Не ми се мисли как ще се отрази Новолунието на 25-ти на 6 градуса в Телец,което е в точен съвпад с Уран от хороскопа на България.И същият този съвпад е в точен квадрат с възлите Водолей/Лъв и с дирекционния Плутон във Водолей на 6 градуса.Това е посока север.Няма нищо общо май с Хасково.Но ще видим.

*

Skarlet

« Отговор #32 -: Април 23, 2009, 11:17:28 pm »
Сетих се нещо много съществено да допълня:за да има земетресения в дадена държава,то трябва в така наречения натал на конкретната държава да има такива предпоставки.В картата на Китай Венера управлява 4 дом-земята,корените.А тя е в заточение в Скорпион и в напрегнати аспекти към Марс и Плутон.Отделно Слънцето е в 8 дом в съвпад с управителя на 8 дом-Меркурий.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #33 -: Април 24, 2009, 12:20:17 am »
Много хубаво си се сетила  ;)

Сега като го видях това което казваш и чак настръхнах  :( Толкова изразен Плутон и 8 дом ...и Венера за капак има слаб секстил към Юпитер в 12-в падение в Козирог.Секстила дава възможност  религиозната/духовна вяра в тази държава да тушира част от напрежението ,но Юпитер е в падение в Козирог-което повече говори за формалност в това отношение , наложени традиции,които може вече да са без съдържание или да не се изпълняват с необходимото качество :(

Така и никой не ми каза какво мисли-може ли УПР на 12 дом замесен да говори за изплащане на национална карма, особено ако е Сатурн в подобни или други бедствени случаи (дори и да не са с природен характер) ?  :D 

*

Skarlet

« Отговор #34 -: Април 24, 2009, 01:04:25 am »
Така и никой не ми каза какво мисли-може ли УПР на 12 дом замесен да говори за изплащане на национална карма, особено ако е Сатурн в подобни или други бедствени случаи (дори и да не са с природен характер) ?  :D 

Оооох,няма сън за мен.Тъкмо легнах и пак се почнаха кризите на баща ми.Изпратих сина ми да спи там,пък чакам да ми звънне да се успокоя,че е по-добре.
 Та,как да ти отговори някой на този въпрос,като не сме специалсти чак толкова в мунданната астрология.Не,че тя е чак толкова по-различна,но все пак..... 4 дом са корените и праотците,а Венера/управителка на ЮЛВ/ е в квадрат с Плутон и Марс в 7 дом-външната политика,враговете,войните.И като прибавиш там и Сатурн,като управител на 12 дом???Мисля,че да,има доста кармични изплащания в тази карта.

*

Skarlet

« Отговор #35 -: Април 24, 2009, 01:17:58 am »
Аз пък не искам да ги питам като Сатурн им мине над тройният съвпад във Везни-ще удари сърцето на картата Слънцето в 8 дом,заедно с Нептун и Меркурий-управителите на 2 и 8 дом.Или ще са катаклизми с този 8 дом пак или пари ще въртят и извличат (и двата дома на парите са замесени).Възможно е и да се издължават-Сатурнов транзит. :-\

Като се има предвид,че Уран управлява асцендента,той пък заедно с преминаването на Сатурн във Везни,ще влезе в Овен и ще направи квадрат към наталния Уран.Слънцето пък.....за него думи нямам.Хем е в падение,хем е в 8 дом,хем управлява 7-я им дом,хем Сатурн ще съвпадне с него.И си представи какво ще стане след около година и половина,2. Е ви единия участник в големите очакващи се световни битки.Мъка ми е за техните врагове,пък и за самите тях.Малееее,къде отидохме?От земетресението,та във войните.  :(

« Отговор #36 -: Април 24, 2009, 11:24:45 am »
   Единственото земетресение, което съм усетила в този си живот е това, което се случи на 17.08.1999г. в Турция, Измит - 3.02ч., 7.4 по скалата на Рихтер, аз бях тогава в Черноморец. Обявените жертви са 20 000 души, но се говори че реално са два пъти повече. Очевидци разправят, че след две седмици търсене на жертви под развалините, смрадта е била ужасна и нетърпима и с булдозери всичко се е разчистило, като между бетона и другите боклуци са се подавали и човешки крайници. И всичко това се е изсипало в морето.
   Направих карта за момента, като следните неща ми направиха впечатление: - 5 дена преди земетресението е имало пълно слънчево затъмнение, има голям квадрат между Юпитер, Меркурий, Луна, Нептун; Слънцето е в градуса на самоубийството и саморазрушението, Луната в градус на насилствената смърт, Венера в градус на насилствената смърт, Сатурн в градус на убиеца, Вертекс градус на насилствената смърт, Жребий на смъртта в градус на убиеца. Мисля си, че тези градуси също имат значение, защото повторяемостта на различните аспекти е много честа, но когато са комбинирани и с подобни градуси, тогава предполагам че катаклизмите са неизбежни.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #37 -: Април 24, 2009, 01:05:15 pm »
И всичко това се е изсипало в морето.

Просто чудесно  >:(

Тези морета и океани отдавна ги взеха за мезе,направо нямам думи какво ли не се излива там...

Иначе за градусите може и да е така.Тъй като определно доста от аспектите са повтарящи се често,в случая има налагащ се тежък транзит,а по-малките дооформят отключването на събитието.

*

Skarlet

« Отговор #38 -: Април 24, 2009, 01:48:54 pm »
   Мисля си, че тези градуси също имат значение, защото повторяемостта на различните аспекти е много честа, но когато са комбинирани и с подобни градуси, тогава предполагам че катаклизмите са неизбежни.

Добре мислиш.  ;D Но важността на градусите отдавна е открита.Добре е винаги да се гледат.По-късно,ако някой друг преди мен не успее да направи тази карта,ще направя картата за деня на това земетресение и ще качим картата и на Турция.Много е важно освен транзитите за момента,да се разгледат и наталните предпоставки.  :)  :-*

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Април 25, 2009, 08:45:01 pm »
Току-що имаше лек трус във Варна.