Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 129672 Прегледи
*

Nebesna

Re:Земетресенията
« Отговор #160 -: Септември 13, 2009, 05:18:19 pm »
След потопа и земетресенията в Турция преминал смерч и ранил туристи, съобщиха от бТВ.

*

Skarlet

« Отговор #161 -: Септември 13, 2009, 05:21:07 pm »
След потопа и земетресенията в Турция преминал смерч и ранил туристи, съобщиха от бТВ.

Ауууу!!!  :'( После ще гледам и аз в 19 ч. Недей да ходиш в Турция,моля те. Аз ако съм,няма да мръдна. Виж си хубаво прогресиите и транцитите.

*

Nebesna

« Отговор #162 -: Септември 13, 2009, 06:14:16 pm »
ТранЦитите ми са следните - транЦитен стелиум в 9-ти дом (Слънце, Сатурн, Луна, ретро Меркурий).
Меркурий ми управлява 9-ти дом - транЦитният е в опозиция с натален Сатурн в 3-ти.

Абе ето я картата.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #163 -: Септември 13, 2009, 06:50:11 pm »
Ха,Юпитер ти е в съвпад със Слънце/Луна и ще ходиш в чужбина,даже май сега е точно на мидпойнта им.
Абе така като гледам няма тежки влияния към 4 и 8 дом и техните управители в транзитите,така че няма опасност.
Само съвпада на Сатурн с Уран (диспозитор на светилата) е леко притеснителен -кога каза че смяташ да ходиш?

*

Nebesna

« Отговор #164 -: Септември 13, 2009, 07:13:16 pm »
На 19-ти тръгваме от Варна в 4:45 сутринта. На разходка за един ден, не повече. Предполагам, че към 10,00 часа ще сме в Одрин.

*

Nebesna

« Отговор #165 -: Септември 13, 2009, 07:18:15 pm »
Прогресивната ми Луна е в последните градуси в Лъв (8-ми дом) и прави секстил с наталния Марс (управител на 4-ти дом - домът на края). И транзитната венера е в съвпад с прогресивната ми Луна в Лъв. Точката ми на смъртта е на около 8,5 гр. в Рак и транзитният Марс е преминал вече оттам.

Другият дом на края - 8-ми дом се управлява от Луна и Слънце, които са в съвпад с транзитен Юпитер.

Третият дома на края, 12-ти е в Стрелец и се управлява от Юпитер в Рак. Натален Юпитер прави секстил с транзитния стелиум в 9-ти дом.

*

Nebesna

« Отговор #166 -: Септември 13, 2009, 07:26:30 pm »
Погледнах, че през 1980 г., транзитен Сатурн също е бил в съвпад с наталния ми Уран в 9-ти дом. И транзитен Юпитер е бил в първата декада на 9-ти, в опозиция с натален Меркурий (Меркурий ми управлява 9-ти, но е позициониран в 3-ти). Тогава ходих в Прага за 1 месец. Не са ми се случвали инциденти.

Къде да вървя с този стелиум в 9-ти дом - в чужбина, естествено. За пръв път отивам на юг. Обиколила съм много държави на север от нас - Полша, Украйна, Молдова, Румъния, Унгария, Чехия.... Ходи ми се в Турция. И догодина ще отида, но по-задълго, на лятна почивка.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #167 -: Септември 13, 2009, 07:30:55 pm »
Ма да бяхте прескочили поне до Истанбул, в Одрин какво има да гледате...

*

Nebesna

« Отговор #168 -: Септември 13, 2009, 07:38:31 pm »
Ма да бяхте прескочили поне до Истанбул, в Одрин какво има да гледате...

Що бе, има две български църкви и втората по големина джамия...И за Стамбул не е късно....Има време. По-ми се ходи на почивка в Мармарис.

*

Инти

• 2068
« Отговор #169 -: Септември 13, 2009, 08:17:10 pm »
Небесна, гледам че Ретро Меркурий ще ти бъде в опозиция на Сатурн в трети дом, плюс това е изгорен , движи се към точен съвпад със Слънцето, който ще бъде абсолютно точен на следващия ден слава богу. Правило ми е впечатление, че изгорен Меркурий и в ретро фаза е много силен.

Да не изпадаме във фатализъм, все пак отиваш до Одрин само,но ако минаваш през Свиленград хапни едно малеби и донеси малко турска баклава, че много я обичам :P ::)
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 08:35:56 pm от Инти »

*

Инти

• 2068
« Отговор #170 -: Септември 13, 2009, 08:34:18 pm »
Силно земетресение удари Венецуела

Трусът е бил с магнитуд 6.4 по Рихтер, епицентърът е на 36 км от едно от основните петролни пристанища в света Пуерто Кабело

Силно земетресение с магнитуд 6,4 степен е накарало хора да излязат по улиците от тресящи се сгради в цяла Венецуела и е довело до изключване на електричеството в някои части на експортиращата петрол държава, предаде Ройтерс. По-рано се съобщаваше за трус със сила 7,0 степен по скалата на Рихтер.

Ръководителят на службите за извънредни ситуации Луис Диаз Курбело заявява, че трусът е бил почувстван по цялата територия на Венецуела.

Според американския Геоложки преглед, земетресението е станало на около 36 км на север-североизток от Пуерто Кабело, едно от основните петролни пристанища на страната. Епицентърът е бил на дъното на морето на дълбочина около 10 км. Телевизии съобщават за малки вторични трусове в някои региони. Една от главните петролни рафинерии на Венецуела, Ел Палито, и петролнохимически комплекс са разположени в регион, в който трусът е почувстван най-силно.

Земетресението е засегнало също петролното сърце на страната Зулия, където се разклатили сгради в столицата на щата Маракайбо. Няма съобщения за повреди на петролните инсталации.

*

Инти

• 2068
« Отговор #171 -: Септември 13, 2009, 08:49:05 pm »

*

Инти

• 2068
« Отговор #172 -: Септември 13, 2009, 08:54:49 pm »
Ако вземем втората карта за вярна, имаме транзитен Плутон съвпад с Луната, транзитен Марс съвпад със Слънцето в Рак, и транзитен Нептун квадрат натален Марс.
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 09:20:39 pm от Инти »

*

Nebesna

« Отговор #173 -: Септември 13, 2009, 09:04:03 pm »
Мило, ми то май са ползвали равнодомната система във втората карта.

Ако гледаме първата - то планетите в Дева правят тао-квадрат, засягайки натален Сатурн - първи управител на 4-ти дом и натален Плутон - в 4-ти дом в Риби. Плутон в Риби добре се свързва с находищата на петрол в морето, което е и основния профил на държавата.

*

Инти

• 2068
« Отговор #174 -: Септември 13, 2009, 09:12:23 pm »
Видях, че е равнодомна после.

Мисля, си че градуса на наталната Луната трябва да е в първите градуси на Козирог, не към 4тия и 5тия градус, само така си обяснявам силния трус. Все пак е управител на наталното Слънце.

Интересно , че Слънцето е в точен съвпад със северния възел.
« Последна редакция: Септември 13, 2009, 09:18:35 pm от Инти »

*

Skarlet

« Отговор #175 -: Септември 15, 2009, 07:09:10 am »
Земетресение от 4,2 по Рихтер снощи в Италия.   :'(  "Товарен кораб с 120 бидона радиоактивни отпадъци, потопен от мафията, беше открит в събота на 28 км от бреговете на Калабрия, съобщи за Франс прес прокурорът на град Паола, Бруно Джордано."
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2437931  Ето че има и екокатастрофа.  :'(

*

veshti4ka

« Отговор #176 -: Септември 15, 2009, 08:02:20 am »
хъмхмммм статистиката е грозна:

наводнения в Турция http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2427271

наводнения в Гърция http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2432651

наводнения в Западна Африка http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2435411

и всички наводнения и земетресения само от този месец тук http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12720

*

Инти

• 2068
« Отговор #177 -: Септември 15, 2009, 10:56:21 am »
Като се топят ледниците се вдига нивото на световния океан, и така най-застрашени са държавите с излаз на море и океан. Температурата на Антарктида е с 2.5 гр. по -висока. , а за да се стигне до определена точка  вече е необходимо да се изминат 750 км повече .

При ретрограден Нептун , Уран, и Юпитер положението става катастрофално, а да не говорим за Плутон .

Половината Австралия беше залята, обърнете внимание, че земетресенията в Грузия и Венецуела са с магнитуд 6.2 и 6.4., a в Албания е отчетено дори 7 .

ENVISAT наблюдава процесите на откъсване на ледника Уилкинс в Антарктида

В последните месеци, учените наблюдават постепенното разрушаване на ледените „мостове“, които свързват шелфовия ледник Уилкинс (с размери 150×110 km) с островите Шарко и Латади. Изображенията, получени с уреда ASAR (Advanced Synthetic Aperture Radar) на европейския спътник ENVISAT показват, че пукнатини се появяват по целия леден мост. Европейската космическа агенция ежедневно публикува изображения на ледника.

Повече информация на: http://esamultimedia.esa.int/images/wilkinsarctic/pub/animation_resize_09150909.gif
« Последна редакция: Септември 15, 2009, 11:31:36 am от Инти »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #178 -: Септември 15, 2009, 02:54:28 pm »
Земетресение от 4,2 по Рихтер снощи в Италия.   :'(  "Товарен кораб с 120 бидона радиоактивни отпадъци, потопен от мафията, беше открит в събота на 28 км от бреговете на Калабрия, съобщи за Франс прес прокурорът на град Паола, Бруно Джордано."

Да,само не мога се сетя къде и поради какви фактори го каза това преди да се случи и тъй като сега не ми се търси,как мислиш дали няма и пръст Хирон в цялата работа-все пак се свързва със екологията и е в съвпад с Нептун (замърсяване по вода)?И кой е отключващият фактор освен куинконса със Сатурн?

*

ga3l

« Отговор #179 -: Септември 15, 2009, 03:21:12 pm »

Всъщност едва сега се е разсмърдяло., но екокатастрофата не е от вчера..

След 20 години търсене робот откри на 487 метра дълбочина и на 14 мили от калабрийския бряг на Тиренско море дълъг 110 метра плавателен съд с голям отвор на носа. Според прокуратурата в южната италианска област най-вероятно става дума за кораба „Курски", който навремето бил натоварен със 120 варела изключително опасна „радиоактивна смет" и умишлено потопен...

http://www.monitor.bg/article?id=213741