Здравей Гост

Земетресенията

• 720 Отговора
  • 130172 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Земетресенията
« Отговор #220 -: Март 01, 2010, 09:59:15 pm »
По новините май по БТВ някакъв учен български прогнозира, че през втората половина от месеца може да има много силно земетресение в Гърция. Казаха, че тоя бил познавал в 80% от прогнозите си.

Ето картата на Гърция:

Меркурий управлява 4 дом, а Меркурий от Новолунието на 15 март е в съвпад с Уран и в близък съвпад с наталния Плутон - управител на 8 дом. Транзитния Плутон е в съвпад с нат. Нептун - управител на асцендента. Транзитният Сатурн е в съвпад с нат. Луна във Везни. Има предпоставки за силен трус,но нещо не се връзва транзитния Марс никъде. А без Марса кво земетресение? Може би да има,но да не е разрушително. Зависи и от солара,прогресиите и дирекциите. Виж - наводнения....няма начин да няма. Този месец мисля,че ще прелеем отсекъде.  :-\  По-вероятно е да стане към 26 юни, по време или около Лунното затъмнение. Тогава и транзитния Марс е в съвпад с наталния в Дева. Ето наложените карти на Лунното затъмнение върху натала им:

Съжалявам, но синастричната карта не ми се променя. Имаше грешка и в наталната карта.Там я оправих. Бях сложила координатите на София.  :-[
« Последна редакция: Март 02, 2010, 09:09:11 am от Скарлет »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #221 -: Март 01, 2010, 10:24:28 pm »
България - втори център на земетресения

Вече наближава времето, когато България ще се разлюлее с магнитуд над 7-а степен по Рихтер. Това, заедно с разрушаване на сгради и разтваряне на земята прогнозират наши учени.    :(  :'(
Територията на България спада към земетръсно опасните зони на земята. По света най-силни и чести са в Тихоокеанския земетръсен пояс - 75-80%. Ние пък сме в центъра на Балканския полуостров, който е най-активният възел в Европа от Алпо-Хималайския земетръсен пояс. В него стават останалите 15-20% от трусовете по света. На Балканите обаче те са 2-3 пъти по-слаби и редки, отколкото в най-активните места в Тихоокеанския пояс - Япония, Алеутските острови и Камчатка. Затова районът, включително и страната ни, се числят към вторият ранг на опасните участъци на планетата."

http://www.journey.bg/bulgaria/bulgaria.php?gtype=2&&city=2061&searchsub=1   :lol:  :(

*

Nebesna

« Отговор #222 -: Март 01, 2010, 11:32:40 pm »
"България е люляна най-силно в Европа"

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-04-16&article=185776

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #223 -: Март 02, 2010, 12:02:27 pm »
Поредица от трусове са били усетени през последната нощ в Турция, Киргизстан и Филипините.

Земетресението, регистрирано в най-северната част на Филипините, е било с магнитуд 6,1, съобщи филипинската сеизмологична агенция.

Засега няма данни за щети и пострадали.

*

kaily

• 5145
« Отговор #224 -: Март 02, 2010, 01:13:44 pm »
Земетресението в Чили съкратило денонощието

Земетресението в Чили е намалило продължителността на земното денонощие с 1,26 микросекунди, съобщи Лента.ру, като се позова на информация на Лабораторията за реактивни двигатели, чийто сътрудник Ричард Грос е извършил изчисленията.

Грос е установил, че чилийското земетресение е довело до преразпределение на земната маса и е изместило с около 8 сантиметра оста, спрямо която е балансирана Земята. Тази ос се различава от оста на въртене на планетата. На северния полюс, например, точките на пресичане на осите на повърхността на Земята са на разстояние около 10 метра една от друга.

Освен това Грос е сравнил земетресението в Чили с това в Суматра през 2004 г. Въпреки че подземните трусове преди 6 години са били по-силни, изместването на оста тогава е било 7 сантиметра. Причините се крият във факта, че епицентърът на чилийското земетресение се намира в средните ширини (а в случая със Суматра - в екваториалните), а също в това, че разломът в района на Чили навлиза в земната кора под голям ъгъл.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #225 -: Март 04, 2010, 07:31:57 am »
Рано тази сутрин 6,4 по Рихтер в Тайван  :( : http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2813991

А откъде ли се взеха тези 8-метрови вълни в Средиземно море???  :unsure:  " 8-метрови вълни убиха двама на кораб"   http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2814031

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #226 -: Март 04, 2010, 08:55:44 am »
Риба валя над пустинята в Австралия, отново
03.03.2010 23:45

Дъжд от жива и умряла риба валя два дни в град в австралийската пустиня, на над 500 км от най-близката река.

669-те жители на Ладжаману, намиращ се в Северната територия, наблюдавали в продължение на дни как блестящи риби падат от небето.

Според експертите рибата е била засмукана в облак по време на буря, а след това се е изваляла над малкото градче от височина 12-15 м.

"Веднага щом попадне в облака, рибата замръзва, а след известно време пада на земята", обяснява Марк Карсмейкърс от местната метереологична служба.

Това е третият рибен дъжд над Ладжаману от 1974 г. насам.

Жителите обаче се притесняват повече дали следващия път няма да падат и по-едри животни.

"Това може да се окажат крокодили, което би било страшно", казват те.

от тук: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2813631

виждате ли, някъде е лошо ама другаде е добро  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Kaya

• 2893
« Отговор #227 -: Март 04, 2010, 09:21:22 am »
откакто са почнали трусовете не мога да спя нормално  :lol: и други познати споделиха подобен опит
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #228 -: Март 04, 2010, 10:07:46 am »

Дъжд от жива и умряла риба валя два дни в град в австралийската пустиня, на над 500 км от най-близката река.

Боже, Боже!!!  :o  :o И това доживях да чуя.  :o  :o

*

kaily

• 5145
« Отговор #229 -: Март 04, 2010, 10:08:19 am »
Хм...в интерес на истината и аз не мога да спя добре в последно време, но го отдавах на лични проблеми и изнервеност.
Заспивам бързо, но после се будя по няколко пъти на нощ, преди не ми се е случвало - да става редовно и почти всяка нощ.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #230 -: Март 04, 2010, 10:22:18 am »
Хм...в интерес на истината и аз не мога да спя добре в последно време, но го отдавах на лични проблеми и изнервеност.
Заспивам бързо, но после се будя по няколко пъти на нощ, преди не ми се е случвало - да става редовно и почти всяка нощ.

Това е от аспектите на Нептуна в хороскопа ти.  ;)

« Отговор #231 -: Март 04, 2010, 10:24:09 am »

ТОва ми напомня филмът Магнолия, където в края на филма валяха жаби  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #232 -: Март 04, 2010, 10:25:38 am »

Когато тр. Нептун ми беше в съвпад с нат. Слънце, не страдах от илюзии, а от безсъние. :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #233 -: Март 04, 2010, 10:31:31 am »
Когато тр. Нептун ми беше в съвпад с нат. Слънце, не страдах от илюзии, а от безсъние. :blink:

Кайли сподели същото:
Цитат
Хм...в интерес на истината и аз не мога да спя добре в последно време
   ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #234 -: Март 04, 2010, 11:47:19 am »
А, то мойто Слънце какви ли не още ветрове не го веят, ще взема да спра да го мисля и него и да се оправя само, то иначе не се издържа. Транзитен Плутон отгоре, транзитни Сатурн и Уран квадратури, дирекционен Нептун отгоре, прогресивен асцендент отгоре, соларен асцендент отгоре, прогресивна Луна скоро отгоре...чудя се да намеря начин да го отрежа от себе си, докато му мине всичкото през главата и после да си го прибера чистак новичко и окъпано.

*

Uran

• 6041
« Отговор #235 -: Март 04, 2010, 12:03:15 pm »

Кайли сподели същото:
Цитат
Хм...в интерес на истината и аз не мога да спя добре в последно време
   ;)

Не само, че нямах илюзии, но и това беше времето в което виждах нещата и предстоящите събития кристално ясно. :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #236 -: Март 04, 2010, 12:56:41 pm »
На мен пък ми се спи, две не виждам.  :blink: И то предвид опозицията на Нептун към Слънцето, абсолютно ме е омагьосал, безсъние имах покрай Уран, с Нептун - не и не го свързвам някак си.   
Сега и Юпитер, откакто ми се мотка в 4-ти дом съвсем взе да ми се спи. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #237 -: Март 04, 2010, 01:27:16 pm »

Това му трябва да някое супер набожно население, за да повярва, че Боговете му пращат берекет, представям сииии...... ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #238 -: Март 04, 2010, 01:30:00 pm »

Това е от аспектите на Нептуна в хороскопа ти.  ;)

Сериозно ли? А аз си спинках като къпана при съвпада с натално Слънце/Луна. Имам си квадратче по рождение...По-скоро транзитен Уран ги върши такива, напряга нервната система и предизвиква безсъние.

*

Uran

• 6041
« Отговор #239 -: Март 04, 2010, 01:32:01 pm »

Съвсем! Бях на път да посегна към сънотворни, но здравият ми разум ме възпря. Заспивах към 3- 4 часа през нощта и ставах в 7:00. По него време отслабнах неимоверно.

Сериозно ли? А аз си спинках като къпана. Имам си квадратче по рождение.