Здравей Гост

Още хорар

• 399 Отговора
  • 64657 Прегледи
*

Nebesna

Re: Още хорар
« Отговор #60 -: Октомври 02, 2008, 04:15:11 pm »
Доколкото разбирам, тя не е заченала още и въпросът е за зачеване. Това може да се види най-добре в транзитите и прогресиите. Гледа се 8-ми дом, който е много показателен. Както и аспектите към господаря на 8-ми дом.
Аз мислех, че става дума за готова бременност.

Значи въпросът трябва да се зададе по друг начин: 1. "Ще забременея ли?".  2. Ако е "Да" Ще износя ли бебето?"

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #61 -: Октомври 02, 2008, 04:51:02 pm »
Определено въпроса и не е зададен правилно. Така че явно хорарната карта не е валидна  :-X

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Октомври 02, 2008, 05:23:25 pm »
Има огромна разлика в тълкуването в зависимост от това дали въпросът е "ще бъде ли успешна поредната бременност за мен?", "ще имам ли проблем с бременността" или "заченала ли съм?". За един хорарен астролог е много важно да знае какво точно търси в картата.
Хорарната карта, така разгледана, отразява по-скоро притесненията й, а не толкова бъдещото развитие на ситуацията. Двата сигнификатора на въпроса са с неблагоприятен есенциален статус, в сепариращ съвпад са в картата... Марс и Слънцето, които са ко-сигнификатори, също. Луната е в апликиращ секстил със Сатурн, но в случая е извънредно важно да се знае какъв е бил въпросът, от което зависи и отговорът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

edna

• **
  • 541
« Отговор #63 -: Октомври 02, 2008, 05:43:01 pm »
Въпроса  и е точно в този аспек – ще бъде ли успешна поредната бременност ?

:D

*

123

« Отговор #64 -: Октомври 13, 2008, 04:42:12 pm »
направих си хорар за въпрос, зададен в София на 13.10.2008 в 14.58 ч.: ще прераснат ли деловите отношения с лицето Х в лични/интимни скоро време. Ей, по-категорично Не не бях виждала... ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #65 -: Ноември 03, 2008, 12:52:18 pm »
Какво ме чака на професионалното поприще и къде да се насоча?
12,45 е часът българско време.

Преди малко шефът ни привика един по един и каза, че щяло да има големи съкращения заради кризата из строителството и да сме се ослушвали за друга работа.
То си беше ясно отдавна де, ма сега много мразим зимата точно и по празниците.  >:(

Та - накъде вика хорарът да се насоча - у нас или в чужбина, откъде ще си вадя доходите занапред?  :-\

*

Skarlet

« Отговор #66 -: Ноември 03, 2008, 01:33:03 pm »
Та - накъде вика хорарът да се насоча - у нас или в чужбина, откъде ще си вадя доходите занапред?  :-\

Ми,няма място на задаване на въпроса,и по-ясно би се видяло в рождената карта,солара,прогресия и т.н.Дай поне град,за да видим тоя хорар кви ги показва.  ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #67 -: Ноември 03, 2008, 01:36:22 pm »
София бе.  ???
На бележка пращам личните данни, не че всички ги нямат де.  ;D

Ама много ми е важно, щото това ми е много решаваща крачка сигурно за живота занапред, колкото ми е останал.
Иначе Сатурн, Уран и Венера много ми харесват.  :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Ноември 03, 2008, 01:48:02 pm »

Би могла да си зададеш въпроса и по друг начин. При липса на конкретика и отговорът ще е неясен...
Например "ще си намеря ли скоро нова работа?", "ще загубя ли сегашната си работа?"...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #69 -: Ноември 03, 2008, 02:14:58 pm »
Е да, ама то ще си намеря ли скоро работа значи че ще си намеря, всички си намират, винаги мога да стана уличен чистач примерно, мен за това не ме е страх.
Та и питането ми е неясно щото и аз не питам конкретно.
Ама искам да знам накъде мога да се насоча, така че да постигна максимум резултати, примерно ко не ми е писано да се влача в чужбина, що трябва да губя години в напразни опити, вместо да се концентрирам другаде.
И обратно, ако имам път в чужбина, що трябва да скуцкам тук като кон на празни ясли в тая тъпа и порочна родна действителност.
А сегашната работа колкото и да е хубава, от самото начало знаех, че е временна.
Значи какво искам - добри доходи, материално благосъстояние, реализирана любов и излизане на светлата страна на живота.
А ти ми кажи как да го вместя в един въпрос, на който отговорът му да бъде да или не.  :o :P

*

Skarlet

« Отговор #70 -: Ноември 03, 2008, 02:23:14 pm »
София бе.  ???
На бележка пращам личните данни, не че всички ги нямат де.  ;D

Ама много ми е важно, щото това ми е много решаваща крачка сигурно за живота занапред, колкото ми е останал.
Иначе Сатурн, Уран и Венера много ми харесват.  :'(
Виж кво,наборе,не искам да чувам такива приказки:"за живота занапред, колкото ми е останал". ;D
 В соларната 2007/2008 Нептун е в 10 дом в квадрат със соларната Венера в 6-ти.Меркурий/упр. на 10 д./и Марс/упр. на 6 д./ са в опозиция в сораната карта.Вярно е,че си и в навечерието на новата соларна 2008/2009 година,но ще има промяна на работата.
 В соларната 2008/2009 МЦ е в 6 натален дом,а соларния ти асц. е в 9 натален дом. ;D Луната ти управлява 9 дом в натала и в солара е в 4 дом,на върха на асцендента ти,което за мен показва възможност за промени в дома,преместване или емигриране.Ти си ги имаш като даденост по натал-Луната,упр. на 9 дом,е в 4 натален,а диспозиторът на Луната в Риби-Нептун,е в 12-ти.Да не изпадам в много подробности,защото съм така болна,че от работа не мога да оздравея.Пиеме топли чайчета и се лекуваме,но трябва и почивка.Главата ми е като олово.
 Та,скъпа ми Kaily,според мен ти е ред и ти се пада да си стягаш багажа за чужбина.Освен,ако не решиш да учиш или пък да имаш юридически дела да вършиш.
 Като гледам,имаш Венера/упр. на 7 д./ в опозиция с Уран и сигурно имаш развод.Нищичко не знам за теб.Но ми се наби в очите в новата соларна карта соларните Венера и Хирон-в 7 соларен,в съвпад с рождената Венера във Водолей.И като се има предвид,че диспозитора на Венера е Уран,а той е в 9 рожден дом,започва да ми мирише/не на 2-ро районно/ на нова връзка,възможно е и да е в чужбина или с чужденец.Спирам,че се олях пак,а вече не ме държи канчето/главата/. ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #71 -: Ноември 03, 2008, 02:59:49 pm »
Цитат
В соларната 2007/2008 Нептун е в 10 дом в квадрат със соларната Венера в 6-ти.Меркурий/упр. на 10 д./и Марс/упр. на 6 д./ са в опозиция в сораната карта.Вярно е,че си и в навечерието на новата соларна 2008/2009 година,но ще има промяна на работата.

Само да вметна, че аз тая работа сегашната я почнах януари тази година, та промяната в работата съм си я изконсумирала може би...

Развод имам, много правилно го рече.  :-X

Господ да те поживи, здраве да ти дава, да си оправиш главата и стига почивки, я как хубаво владееш материята на астрологията, пиши се врачка.  ;D

Мерси много!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Ноември 03, 2008, 03:13:55 pm »
Значи какво искам - добри доходи, материално благосъстояние, реализирана любов и излизане на светлата страна на живота.
А ти ми кажи как да го вместя в един въпрос, на който отговорът му да бъде да или не.  :o :P

Ех, де да знаех само!
А това, което подреждаш приоритетно, всеки иска... Ала не на всекиго се случва. Може би зависи върху какво си се концентрирал в даден момент?  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #73 -: Ноември 03, 2008, 03:25:16 pm »
Цитат
Само да вметна, че аз тая работа сегашната я почнах януари тази година, та промяната в работата съм си я изконсумирала може би...

Развод имам, много правилно го рече.  :-X

Господ да те поживи, здраве да ти дава, да си оправиш главата и стига почивки, я как хубаво владееш материята на астрологията, пиши се врачка.  ;D

Мерси много!

Kaily,благодаря за изяснението,но и в следващия солар ти е акцентирана работата.Соларният МЦ в Телец е в 6 натален дом.В 6 соларен дом ти е Юпитер и Меркурий/упр. на рождения МЦ/.В 5-ти соларен дом са ти Слънцето,,Марс и Плутон.Има и акцент на любов,събития при децата или с децата на братя и сестри.
Но няма да разискваме цялата карта.Важното е,че Луната/упр. на 9 дом/ има много добри аспекти в рождената ти карта и ти навън ще си по-добре.И с този акцентиран 2 дом и Плутон в 10-айде да не казвам голяма дума,ама имаш шанс да умреш богата от собствения си труд //но с усилен труд/и от наследство от партньора.Юпитер във 2 дом в съвпад със Сатурн дава ограничения в ранните години,но този стелиум/заедно със Слънцето и Меркурий/прави тригон с Плутон и към Уран в 9 дом.Не знам какво си завършила,но май работата ти няма да е свързана с образованието ти-Луната/упр. на 9 д./е в квадрат с Меркурий/упр. на 10 д./ С тази Луна в Риби,що не вземеш да си направиш там един ресторант само за морски деликатеси,пък по-късно да избацаш и едно хотелче край океана......оооох,размечтах се.
 С това мое ранено Слънце в 9 дом,сигурно ще умра без да видя свят.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Ноември 03, 2008, 03:36:05 pm »
Кайли, в случай, ако въпросът ти е "Дали ще си намеря скоро работа?", мисля, че отговорът в хорара е по-скоро да, макар че това може и да не бъде работа, която изцяло да те удовлетворява. Луната, символизираща кверента, е в Козирог и отива към съвпад с Юпитер (в падение). Това може да показва, че в момента не си в особено изгодна позиция и може би работата, която впоследствие ще приемеш, няма да донесе очакваната от теб пълнота. Но и без работа и гладна няма да останеш.
Повечето апликиращи аспекти на Луната са благоприятни - съвпад с Юпитер, тригон със Сатурн и секстил с Марс; при това Луната вече е започнала да нараства и се е показала в небето.
Ако разгледаме производните домове, за нова работа дирим 6ти дом от 6ти. Луната отново е основен сигнификатор, тъй като управлява 6 дом в хорара. Производният шести попада в Стрелец, там е Венера. Управителят му е Юпитер и това е планетата, с която Луната ще направи първия си сходящ аспект. Луната и Юпитер се намират в 7 дом и правят тригон със Сатурн в трети (господар на 7ми производен и техен диспозитор). Ако ти предстои някакъв конкурс, явяване на събеседване, договаряне, според мен ще бъдеш одобрена.
Луната прави сходящ секстил с Марс, а той управлява производния 10 дом в картата (може да сигнифицира и бъдещия работодател), а по Сатурн може да е интервюиращият, т.е. човекът, при който ще си на събеседване. Мисля, че и в двата случая отговорът ще е "да", което предполага, че при евентуално твое явяване на конкурс за работа тези, които осъществяват подбора, могат да сметнат, че отговаряш на критериите за длъжността.
Единственият дисхармоничен сходящ аспект на Луната е квадратурата й с Меркурий, но в случая не съм сигурна доколко може да бъде пречка. Не управлява ключови домове в картата, свързани директно с естеството на въпроса; в производната карта управлява кадентни домове...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #75 -: Ноември 03, 2008, 04:33:54 pm »
Цитат
но и в следващия солар ти е акцентирана работата

Ми  е  акцентирана и любовта?   ;D
Венера съвпад Венера на върха на седми и пети фул барабар със Слънчо вътре.  :-[
И наскоро нали и венериани /венерини възврати/ правихме, та и аз така с мойта - естествено съвпадът е покрай рождения ми ден. И там Венерите са кацнали точно на ИС.

Много ми харесва как ми баеш, само на теб ще вярвам вече.  :P
Завършила съм икономика и наистина не я работя, служи ми само за загрявка, от години работя недвижими имоти, но вече ми писнаха.
Виж идеята за рибен ресторант покрай океана да я докараме до ресторантче в Гърция некъде по островите?  8)

Цитат
Lillie
, благодаря ти, мила, ама то понеже днес ни съобщиха тази радостна новина, още не съм подавала никъде документи и не очаквам конкурси. Освен да го тълкуваме като - че ще се задържа още малко на тази си работа, докато дойде време за нещо по-качествено на друго място. Щото все пак като съкращават, няма да съкратят всички и поне не едновременно. Въпреки че мойта работа е тотално безмислена отдавна, щото трябва да търся парцели, при положение, че дойде кризата и фирмата няма пари ни да купува парцели, ни да строи, така че длъжността ми е синекурна. И ще съм от първите изхвръкнали поради липса на дейност.

То истина, че и аз май изобщо не трябваше да питам по солар, щото определено не знам какво питам, ама много ми се иска живот и любов в чужбина.

*

Skarlet

« Отговор #76 -: Ноември 03, 2008, 05:05:42 pm »
Завършила съм икономика и наистина не я работя, служи ми само за загрявка, от години работя недвижими имоти, но вече ми писнаха.
Виж идеята за рибен ресторант покрай океана да я докараме до ресторантче в Гърция некъде по островите?  8)
То истина, че и аз май изобщо не трябваше да питам по солар, щото определено не знам какво питам, ама много ми се иска живот и любов в чужбина.

Щом си завършила икономика,това потвърждава предположението ми,че работата ти трябва да е свързана с финанси.
 Ти се бъзикаш,но следи мисълта ми и ако греша-поправи ме:7-ми дом е дом на партньора/те,а 8-ми-там са неговите пари.Меркурий ти управлява 8 и 10 дом.Ако до сега не си работила като икономист,в банка,в застрахователно дружество,то има възможност да се грижиш  за финансите на партньора.Знака Лъв ти е интерсептиран в 9 дом,което забавя делата там,но ето,че момента му идва.Прогресивното ти Слънце във Водолей е в точен съвпад с транзитния Нептун в 3 дом,който ти управлява 4-домът.Прогресивният ти асц. след август 2009 преминава на 0*3' във Везни,а към 15 април 2009 транзитния Юпитер е в съвпад с прогресивното ти Слънце.А Юпитер съуправлява 4-я ти дом.
 Ако някой мисли,че няма да заминеш,нека се обоснове и ще приема,че греша. ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #77 -: Ноември 03, 2008, 05:13:39 pm »
Олеле, много информация и то много сгъстено ми даваш, трябва да я осмисля, като се прибера в къщи, ще пиша пак.
А сега, така и така си ме почнала, виж какво си открих за решетките, дето АН така уж случайно ги спомена наскоро.  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Ноември 03, 2008, 05:45:15 pm »
ама то понеже днес ни съобщиха тази радостна новина, още не съм подавала никъде документи и не очаквам конкурси. Освен да го тълкуваме като - че ще се задържа още малко на тази си работа, докато дойде време за нещо по-качествено на друго място. Щото все пак като съкращават, няма да съкратят всички и поне не едновременно.

Споко, Кайли, нас също вече ни заплашват с рецесията, докато за вопиющата инфлация и нуждата да се актуализират заплатите гък не казват  ;D
Иначе, ако въпросът ти засяга евентуално запазване на статуквото, перфектно би било, ако Луната е без курс. Я пробвай да издебнеш Луница във фиксиран знак и без курс и пак си задай въпроса относно предстоящите съкращения! Майтапче  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #79 -: Ноември 03, 2008, 07:19:13 pm »
А така! Уцели думичката!  ;D

Искам ПОДОБРЯВАНЕ на статуквото. 19,15 час.  :P ::)

А за луната без курс и моето дебнене, просто нема нужда да се шегуваш, аз съм достатъчно луда да го направя.  ;D