По принцип за изгубени вещи не гледам, но надниках тук, видях хорара и също ми изглежда доста противоречив.
Имайки предвид, че въпросът не е зададен директно от човека, загубил документите, отговор се дири чрез производни домове.
Разглеждаме картата от 10 дом - бащата. В случая Меркурий е не само сигнификатор на документите, а и на човека, който ги е загубил. Вероятно е бил разсеян и е станало по невнимание, забутал ги е някъде...
За самите документи мисля, че е добре да се разгледат 2-ри и 3-ти дом.
Но не съм сигурна как да тълкуваме новолунието в картата при условие, че Слънцето е сигнификатор на вещта, т.е. на портфейла, в който са стояли документите. По принцип точният съвпад на светилата не е много благоприятен, ако има отношение към въпроса (при елекции също е добре да се избягва). В случая Луната е косигнификатор на бащата, тъй като управлява интерсептиран в 1-ви дом Рак.
Тоест според мен ситуацията в момента е неблагоприятна за собственика на вещта.
В 3-ти дом имаме Сатурн, който управлява 7-ми от 10-ти. Първият сходящ аспект на Луната в хорара е квадрат със Сатурн, което може да се тълква, че човекът, намерил документите на мястото, където са забравени, най-вероятно няма да ги подхвърли на притежателя им. Имаме Плутон в 7 дом, затова честно казано не разчитам много на благородни прояви от страна на намерилия портфейла, ако се изкуши да посегне върху съдържанието му (ако се окаже дребен крадец). Но в 7 дом има интерсептиран знак, освен това Луната в хорара почти едновременно прави квадрат с Уран и секстил с Юпитер, което само по себе си е доста противоречиво. Луната обаче е косигнификатор на бащата и няма връзка с отсрещната страна. Човекът, който евентуално ще намери вещта, е представен от Плутон в 7 дом и Юпитер в съвпад с Нептун, затова някак си ми е трудно да повярвам дали ще постъпи етично и няма да се изкуши да задигне съдържанието на портфейла, ако е имало пари там. Но не е изключено, ако реши да опразни портфейла, да го хвърли някъде и после вещта да бъде намерена от друг човек. Но това са само хипотези...
Всичко това ме навежда на мисълта, че ако все пак му подхвърлят или върнат по някакъв начин документите, това няма да се случи чак толкова скоро.
Дано греша. Много е объркващ този хорар, а и по принцип не ми се е случвало досега да отговарям на хорарни въпроси за изгубени/забравени вещи и не се чувствам достатъчно добре подготвена.