Здравей Гост

Хорар

• 10 Отговора
  • 2184 Прегледи
Хорар
« -: Май 20, 2008, 01:43:06 pm »
 :)
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 01:27:50 pm от Lina_re »

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #1 -: Май 20, 2008, 02:07:43 pm »
На такива хорари досега не ми се е случвало да отговарям, а пък и бих предпочела да се въздържа.

Имам един въпрос към теб.
Доколко основателни са твоите съмнения? Подплатени ли са с факти?
Защо просто не намериш начин да го изясниш със съпруга?

Последният аспект на Луната в хорара е опозиция с Меркурий и според мен не допринася за изясняването на този въпрос само с помощта на хорарната астрология.
Според мен в хорара по-скоро има тенденция за "връщане" на съпруга (ретрограден управител на 7 дом, тригонът му с Венера е разходящ, Слънцето се "отделя" от Венера).

:)
« Последна редакция: Май 20, 2008, 07:48:22 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Хорар
« Отговор #2 -: Май 20, 2008, 02:14:35 pm »
Здрасит,Лили!
Не бих искала да споделям личните си преживявания,поради много причини.
Основание за подозрения имам,живеем заедно и разговори на тази тема от негова страна се избягват.
Но както и да е...
« Последна редакция: Септември 21, 2009, 01:28:15 pm от Lina_re »

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #3 -: Май 20, 2008, 03:34:10 pm »
Цитат
Интерсно ми е да разбера,кой управител на 7 дом да използвам в хорара Нептун или Юпитер,5 дом или 8 дом да отнеса към евентуална сексуална връзка?
Снощи точно това бе една от темите на разговор с един познат астролог.
Дали в интерпретацията на хорарната карта трябва да спазваме строго правилата. Отговорът е, че всеки практикуващ астролог сам избира онзи комплекс от правила и фактори, с който ще работи, стига да му бъдат максимално полезни.
Основният "препъни камък" са транссатурновите - дали да ги отчитаме и какво е влиянието им в хорарните карти. Според мен всеки е свободен да ги използва или да не ги използва. Но за мен лично основен ориентир остават планетите от септенера + възлите.
Така че в случая по-скоро бих приела Юпитер за сигнификатор на 7 дом, а Нептун и Уран за ко-сигнификатори.

За евентуална любовна връзка на съпруга според мен би трябвало да се използва опцията за производни домове. Но нямам все още опит в "завъртането" на хорарните карти и не мисля, че бих била полезна, ако се включа.

Иначе любовна /извънбрачна/ връзка търсим не само по 5+8, а и по 3+12 домове. Например, в картата на слънчевата революция едно от значенията на 3 дом в мъжка карта може да бъде "неангажираща любовна връзка". Афинитета към тайни и паралелни връзки търсим по 12 дом. При акцент върху 8 дом роденият по-скоро ще предпочита да не афишира връзките си, но не е задължително да има афинитет към кръшкане (тъжен факт е, че 8 дом все още се възприема като "коренът на злото" от мнозина астролози във виртуалното пространство, но това е и един от най-малко и ненапълно разбрани домове).  

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Хорар
« Отговор #4 -: Май 20, 2008, 08:46:55 pm »
Цитат
тъжен факт е, че 8 дом все още се възприема като "коренът на злото" от мнозина астролози във виртуалното пространство, но това е и един от най-малко и ненапълно разбрани домове).
  Аз пък много го обичам точно този дом,свързва се и с големите наследства и с банките, а не знам някой да има нещо против тях. :D  

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #5 -: Май 20, 2008, 09:26:10 pm »
Цитат

Аз пък много го обичам точно този дом,свързва се и с големите наследства и с банките, а не знам някой да има нещо против тях. :D
Ами...
С Луна в 8 дом още не съм станала богата наследничка и надали ще стана... за разлика от Парис Хилтън (Луна в Лъв в 8 дом), ама тя си има и мини стелиумче във втори  :P  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
Хорар
« Отговор #6 -: Май 21, 2008, 10:19:47 am »
Е, моля ви се ... и аз с моята Венера в осми се надявам на нещо си. Досега само с кредитите ме бива, други облаги, нема.  :lol:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #7 -: Май 21, 2008, 10:50:18 am »
С Нептун във 2 дом кави облаги можеш да очакваш? Нептун ни дарява с "облаги", които често не са "от този свят", затова рядко ги оценяваме  :)
А ако богатството и състоянието на банковата сметка бяха по 8 дом, отдавна да сме станали... кредитни милионери  :lol:
Познавам стелиуми в 8 дом, които цял живот работят за някой и живеят от заплата до заплата. Показателите за материално и обществено положение в хороскопа са други, разглежда се цял комплекс от фактори.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Хорар
« Отговор #8 -: Май 21, 2008, 10:52:41 am »
Дано не прозвучи грубо,но темата не е за 8 дом,
а е свързана с конкретен въпрос и насоки за
интерпретирането на хорара.

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #9 -: Май 21, 2008, 11:21:22 am »
Пардон  :)
Като се зададе страничен въпрос в темата, често имаме навика да минаваме в обширни оф-топици. За щастие тук няма модераторска диктатура  ;)

« Последна редакция: Май 21, 2008, 11:23:07 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #10 -: Май 21, 2008, 01:10:18 pm »
@Lina_re

Питах те нещо на лични бележки. Не беше за във форума, пред всички...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.