Интерсно ми е да разбера,кой управител на 7 дом да използвам в хорара Нептун или Юпитер,5 дом или 8 дом да отнеса към евентуална сексуална връзка?
Снощи точно това бе една от темите на разговор с един познат астролог.
Дали в интерпретацията на хорарната карта трябва да спазваме строго правилата. Отговорът е, че всеки практикуващ астролог сам избира онзи комплекс от правила и фактори, с който ще работи, стига да му бъдат максимално полезни.
Основният "препъни камък" са транссатурновите - дали да ги отчитаме и какво е влиянието им в хорарните карти. Според мен всеки е свободен да ги използва или да не ги използва. Но за мен лично основен ориентир остават планетите от септенера + възлите.
Така че в случая по-скоро бих приела Юпитер за сигнификатор на 7 дом, а Нептун и Уран за ко-сигнификатори.
За евентуална любовна връзка на съпруга според мен би трябвало да се използва опцията за производни домове. Но нямам все още опит в "завъртането" на хорарните карти и не мисля, че бих била полезна, ако се включа.
Иначе любовна /извънбрачна/ връзка търсим не само по 5+8, а и по 3+12 домове. Например, в картата на слънчевата революция едно от значенията на 3 дом в мъжка карта може да бъде "неангажираща любовна връзка". Афинитета към тайни и паралелни връзки търсим по 12 дом. При акцент върху 8 дом роденият по-скоро ще предпочита да не афишира връзките си, но не е задължително да има афинитет към кръшкане (тъжен факт е, че 8 дом все още се възприема като "коренът на злото" от мнозина астролози във виртуалното пространство, но това е и един от най-малко и ненапълно разбрани домове).