Здравей Гост

"Лошите" транзити..

• 43 Отговора
  • 10981 Прегледи
*

Agna

• 21
"Лошите" транзити..
« Отговор #20 -: Юни 10, 2008, 11:39:08 pm »
:) е на мен само ми се е настанил Сатурн баш на нат. Венера - уж стари любови ще срещам, а то само познати от детската градинка :P  

"Лошите" транзити..
« Отговор #21 -: Юни 11, 2008, 07:29:52 am »
Цитат
:) е на мен само ми се е настанил Сатурн баш на нат. Венера - уж стари любови ще срещам, а то само познати от детската градинка :P
В момента една моя приятелка преживява такъв транзит в 7 дом и ситуацията при нея е мноооого тежка. Тя е от типа жени, които не могат да дишат без мъж до себе си, или по-точно без "семейство" (има натална Луна в рак, Слънце на куспидата на ДС). Та интересното е, че Сатурн докосна Венерата й в края на Октомври, а тежките събития около връзката й започнаха в деня, когато тръгна директен. Голямата й любов реши, че е по-добре да се разделят, изтощен от непрестанните караници за дребни неща. И оттогава тя живее на цигари и 2-3 часа сън на денонощие...
Сега обаче виждам реален шанс да се съберат и само на това се надявам, за да я видя пак щастлива. Но мисля, че си е извадила доста поуки от този "Лош" транзит. Притеснява ме само, че предстои нов точен съвпад на Сатурн с Венера, като той още дълго ще поостане в 7-ия й дом. Явно има да учи още уроци, дано обаче да са по-леки...

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #22 -: Юни 11, 2008, 11:21:57 am »
Цитат
Тя е от типа жени, които не могат да дишат без мъж до себе си, или по-точно без "семейство" (има натална Луна в рак, Слънце на куспидата на ДС).
Тъкмо щях да питам дали случайно Слънцето не е около ДС  :D
Някои Слънца в 7 дом до такава степен се идентифицират с връзките си и с партньора/партньорите, че им е трудно да ги разграничат от себе си. Което от своя страна поражда изкривена представа от типа "Аз съм връзката ми". В смисъл такъв, че нерядко - без да осъзнават - те проектират представата за самите себе си върху половинката.

А караниците за "все дребни неща" също имат подобно обяснение. В повечето семейства те са част от ежедневието. Причината се корени в силната им взаимна обвързаност, която поражда идентификация с другия. Възникналата по този начин астрална "пъпна връв", която ги свързва, е толкова силна, че ги превръща в "скачени съдове". Партньорите не могат да разграничат очакванията си от представата за половинката. С други думи, градят представата си върху очакванията, т.е. тя е един вид психологическа "надстройка". Не съумяват да видят отсрещния такъв какъвто всъщност Е, а го отъждествяват с очакванията си и доколко той/тя "отговаря" или "не отговаря" на тези очаквания... В такива случаи  дребнавата критика и свръхизискванията, насочени към партньора, нерядко са само огледално отражение на вътрешния дискомфорт и неудовлетвореност на този "с претенциите".

В интерес на истината планетите и транзитите per se са по-скоро неутрални. Оценката "лоши" и "хубави" отразява нашата реакция, отношение към тях. Тоест ние сме тези, които им придават негативна или позитивна конотация.
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 01:35:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
"Лошите" транзити..
« Отговор #23 -: Юни 11, 2008, 01:19:57 pm »
Има още един вероятен сценарий - случаите в които единия партньор се опитва да променя другия, да го моделира спрямо собствените си представи. Наскоро срещнах двойка на около 50 години, разминавахме се около блок-маса и случайно станах свидетел на разговора им. Съпругата правеше забележки на мъжа си, че си е взел плитка чиния, а не дълбока, че я е напълнил с много храна, защо е избрал точно това ястие.  
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

"Лошите" транзити..
« Отговор #24 -: Юни 11, 2008, 01:58:12 pm »
Здравейте,преживях сатурново възвръщане
преди няколко месеца-нищо особено не се случи,
Сатурн ми управлява 4дом и се намира в 11.

По рождение имам квадратура между Венера и Сатурн.
Сега тр. Сатурн за 3 път направи точна квадратура с
Венерата ми,която е във втори дом в натала.
Интересно ми е какви събития да очаквам?
Притеснението ми е,че Венера управлява Ас и 8дом,
а сатурн 4/началото и края/
Колкото и пъти да се опитвах да тълкувам транзита
не успявам.А това е транзит,на който не мога да не обърна внимание,все пак Сатурн е намесен,управлява ъглов дом.....
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 02:15:15 pm от Lina_re »

*

Agna

• 21
"Лошите" транзити..
« Отговор #25 -: Юни 11, 2008, 06:29:40 pm »
Седмодомо слънице е мн. изискващо :все  имат усещането,че мн. дават, но партньора винаги е в тяхната сянка  ;)

виждала съм лющбовни отношения от подобна квадратура независимо от "материалното" й разположение. И предполагам Азова трансормация:)

При мен  ефекта от съвпада транз. Сатурн и нат. Венера започна още с преминаването на транз.Сатур над 7 дом.
« Последна редакция: Юни 11, 2008, 06:31:34 pm от Agna »

"Лошите" транзити..
« Отговор #26 -: Юни 11, 2008, 10:51:02 pm »
Цитат
Някои Слънца в 7 дом до такава степен се идентифицират с връзките си и с партньора/партньорите, че им е трудно да ги разграничат от себе си. Което от своя страна поражда изкривена представа от типа "Аз съм връзката ми". В смисъл такъв, че нерядко - без да осъзнават - те проектират представата за самите себе си върху половинката.

А караниците за "все дребни неща" също имат подобно обяснение. В повечето семейства те са част от ежедневието. Причината се корени в силната им взаимна обвързаност, която поражда идентификация с другия. Възникналата по този начин астрална "пъпна връв", която ги свързва, е толкова силна, че ги превръща в "скачени съдове". Партньорите не могат да разграничат очакванията си от представата за половинката. С други думи, градят представата си върху очакванията, т.е. тя е един вид психологическа "надстройка". Не съумяват да видят отсрещния такъв какъвто всъщност Е, а го отъждествяват с очакванията си и доколко той/тя "отговаря" или "не отговаря" на тези очаквания... В такива случаи  дребнавата критика и свръхизискванията, насочени към партньора, нерядко са само огледално отражение на вътрешния дискомфорт и неудовлетвореност на този "с претенциите".

В интерес на истината планетите и транзитите per se са по-скоро неутрални. Оценката "лоши" и "хубави" отразява нашата реакция, отношение към тях. Тоест ние сме тези, които им придават негативна или позитивна конотация.
Много добре казано!
Да си призная аз също имам лека склонност да се отъждествявам с партньора (имам 5 планети във Везни!), но я потуших навреме в юношеските си години. От дете умишлено се боря срещу зависимостта си от другите (в какъвто и да е аспект- материален или душевен) и смея да твърдя, че съм постигнала относително пълна независимост. Но обратната страна на монетата е, че май така много лесно успявам да изпъдя мъжете от мен...
 B)  

"Лошите" транзити..
« Отговор #27 -: Юни 11, 2008, 11:11:13 pm »
Цитат
От дете умишлено се боря срещу зависимостта си от другите (в какъвто и да е аспект- материален или душевен) и смея да твърдя, че съм постигнала относително пълна независимост. Но обратната страна на монетата е, че май така много лесно успявам да изпъдя мъжете от мен...

Хм... Аз съм забелязала, че в процес на промяна човек е склонен да изпада от едната крайност в другата. Когато видиш слабите си места, в усилието си да "се справиш" с тях, се превръщаш в тяхна противоположност... за известно време. Примерно - от зависимост от дадено нещо - в независимост. Но това още не е свобода... т.е. когато се научиш да бъдеш независима, без това да е фикс идея, тогава си свободна да бъдеш това, което си и няма как да изпъдиш някого, когото искаш... примерно.

:)  

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #28 -: Юни 12, 2008, 08:02:57 am »
Цитат
От дете умишлено се боря срещу зависимостта си от другите (в какъвто и да е аспект- материален или душевен) и смея да твърдя, че съм постигнала относително пълна независимост. Но обратната страна на монетата е, че май така много лесно успявам да изпъдя мъжете от мен...

Стелиумът във Везни да не е минал на другия полюс? Много "овенски" ми прозвуча  :)

ПП. Без да съм чела отговора на бръмбърче, съм написала почти същото. За пореден път се изумявам на синхроничността в този форум  :)  
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 08:04:06 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Лошите" транзити..
« Отговор #29 -: Юни 13, 2008, 10:39:55 pm »
Цитат
Стелиумът във Везни да не е минал на другия полюс? Много "овенски" ми прозвуча  :)

Съвсем възможно е. Ненавиждам типично "везняшките" си качества: съгласяване с другите на принципа "само мир да има", несъзнателно и съвсем автоматично хамелеонство спрямо вкусовете и желанията на другите, желание да се угажда на партньора, нужда да имаш партньор на всяка цена... При мен нещата са много усложнени, защото имам Слънце/ АС/ Луна/ МС в земни знаци: една постоянна борба между здравия разум и реализма срещу идеализма, вярата в красотата и доброто... Ужас!

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #30 -: Юни 14, 2008, 11:05:27 am »
Зададох този въпрос, защото и при мен положението е почти същото. Със силно натоварен Овен съм, но непрекъснато са хващам как проявявам някои типично "везнишки" характеристики (с изкл. на някои, които не понасям, като например, двойните стандарти). Наскоро четох и в една астрологична книга, че такива ситуации са възможни, т.е. преди да интегрираме конструктивно енергията на силно натоварен знак, трябва да изживеем срещуположния му полюс  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Лошите" транзити..
« Отговор #31 -: Юни 14, 2008, 06:27:21 pm »
Всъщност това може да обясни откъде идва целият този огън в мен, при положение, че съм основно въздух и земя. Интересно обяснение и наистина има резон в него  :rolleyes:
Но като гледам как съм го подкарала, май още доста време ще се уча да интегрирам правилно енергията на везните...
Излиза, че цял живот се борим срещу себе си, за да разберем накрая, че всъщност не само не можем да избягаме от своето истинско аз, ами посредством тази борба сме се учили да обичаме най-дразнещите страни от себе си. :D  

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #32 -: Юни 14, 2008, 06:50:27 pm »
Цитат

Излиза, че цял живот се борим срещу себе си...
А може би, за да опознаем себе си /чрез разграничаване/, първо опознаваме срещуположния полюс, т.е. всичко, което ние "не сме"  :)
« Последна редакция: Юни 14, 2008, 06:51:20 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Agna

• 21
"Лошите" транзити..
« Отговор #33 -: Юни 15, 2008, 10:29:04 am »
забелязали ли сте, че обикновенно набавяме "антинатоварващ" баланс не с нас самите, а с хората, които са ни приятели. Добавяме си липсващия въздух или олекотявме "нивелираме" стихиите с ясно изразните полиси на друг човек. Например натоварен Овен- везни при другартчетата

в тази връзка не мисля,че става въпрос за интегриране на  срешуположния знак, а по- скоро на отразяване в него. За да постигмен образ огледало :)  

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #34 -: Юни 15, 2008, 12:08:46 pm »
Абсолютно. В повечето случаи "набавяме" липсващата стихия чрез другите - партньори, приятели, близки...
Винаги съм се чудила защо толкова силно привличам комбинация Земя-Въздух, с чийто прагматизъм по принцип нямам нищо общо. Или индивиди с драстична липса на Вода в хороскопа...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
"Лошите" транзити..
« Отговор #35 -: Юни 15, 2008, 12:28:55 pm »
Цитат
забелязали ли сте, че обикновенно набавяме "антинатоварващ" баланс не с нас самите, а с хората, които са ни приятели. Добавяме си липсващия въздух или олекотявме "нивелираме" стихиите с ясно изразните полиси на друг човек. Например натоварен Овен- везни при другартчетата

Смятам, че си права, нещо повече-много бързо открих такива отношения. В моята карта например са застъпени основно земя и вода, при мъжа ми-огън и въздух. Това явно е израз на набавяне на липсващи качества. От друга страна трябва да си изясним доколко сме обективни и прями, когато си мислим, че "не сме" или че нещо ни липсва, дали това е наша представа за самите себе си или нагласа, създадена от обществото и средата, която включва общоприети, защо не и в някаква степен негативни качества.

« Последна редакция: Юни 15, 2008, 01:06:37 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #36 -: Юни 15, 2008, 02:13:46 pm »
Цитат

От друга страна трябва да си изясним доколко сме обективни и прями, когато си мислим, че "не сме" или че нещо ни липсва, дали това е наша представа за самите себе си или нагласа, създадена от обществото и средата, която включва общоприети, защо не и в някаква степен негативни качества.
Права си, това усещане за "липса" може да бъде много субективно или, да речем, изградено под влияние на ранната среда и семейството, в което сме израснали. Като например, има "теми", които не се толерират в дадено семейство - независимо дали "забраната" е изрична или по негласно споразумение, което намира ясно отражение в картата на детето/децата. От друга страна, всяко следващо дете отразява различен етап от семейната динамика. Според доминиращите планетни архетипи в хороскопа може да се определи какви теми са били потискани и изтласквани в подсъзнанието, а също какви принципи и светоглед са били приоритетни в дадено семейство. Впоследствие потиснатото и изтласканото намира огледално отражение в динамиката на нашите връзки и междуличностни отношения.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
Re: "Лошите" транзити..
« Отговор #37 -: Септември 19, 2008, 10:19:38 pm »
Тия дни транз. Сатурн ми мина през ИЦ-то.Доста дарове ми "донесе"-смяна на длъжността в работата,която хич не ми изнася и мисълта за напускане ми се върти нон-стоп в главата..Само обещанието на шефа,че е временно,ме държи още там..Но Сатурн и временно някак не ми се връзва..Едно неочаквано заминаване на майка ми за дълго време и още куп промени..
Пиша по темата,защото видях,че още през май съм го пратила в тая му позиция... ;DЯвно Нептуна върху Слънцето ми все шеги си прави с мен... :)

*

mamma_mia

« Отговор #38 -: Септември 20, 2008, 09:19:28 am »
А преминаването на Сатурн през ИС,не носи ли промени с дома на човека? 8)
А майка ти за чужбина ли замина?
И изобщо какво най-често се случва с майката на човека? Най-общо....

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #39 -: Септември 20, 2008, 10:37:37 am »
Нали все пак е в опозиция на МЦ-то?? ;)
Така си ми пишеше и в Астро.ком,но не ми се вярваше..Точно от 1 до 16 продължи точния съвпад и точно в тоя период по 3 пъти на ден ту ме повишаваха,ту ме понижаваха..
Сега Сатурн е в квадрат с нат.Нептун,кой знае какво ново ще ми се сервира..
Иначе промени в дома-доволно много...На принципа "Всяко зло за добро"..
Колкото до майка ми-да,престоят е в чужбина...