Здравей Гост

"Лошите" транзити..

• 43 Отговора
  • 10979 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
"Лошите" транзити..
« -: Май 21, 2008, 04:38:49 pm »
Съвпадът на наталното Слънце и тр. Северен възел може ли да е положение,носещо негативни последици?
От половин година ме "преследват" гадости от всякакъв род,но сега просто не виждам светлина в тунела...
Препоръчайте някое книжле,описващо аспектите между транзитни и натални планети...
Мерси предварително...
« Последна редакция: Май 21, 2008, 04:39:44 pm от mims »

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #1 -: Май 21, 2008, 05:58:37 pm »
Понякога "лошите" транзити дават повече събитийност от хармоничните транзитни аспекти. И нерядко те ни "помагат" да постигнем целите, които си поставяме, съобразно наличните ресурси и възможностите за постигането им. Макар че "помагат" не е точната дума. Транзитите нищо не "причиняват" и не "предизвикват", те просто отразяват вътрешното ни състояние (актуално в даден момент или период) във външния, материален свят, което от своя страна поражда събитийност. В момента на даден транзит ние просто осъзнаваме и изживяваме някоя част от себе си, поставяйки на фокус определени приоритети.

Идеята ми е, че в повечето случаи важни събития в живота на всеки човек стават факт на фона на някои по-напрегнати аспекти ("тежка артилерия" - Сатурн и "оттатък"), в съчетание с един-два "подкрепящи" хармонични аспекта. Но само тригони и секстили не са достатъчни и резултатни в прогнозирането на конкретна събитийност.

При мен най-важните неща идват и си заминават ръка за ръка с транзит на тежка планета, и в повечето случаи това не са хармонични аспекти. Най-силни са съвпадите, квадратите и опозициите на "тежкарите", а моментът на събитието често се 'отключва' от няколко по-бързи транзита (преобладаващите аспекти определят насоката и характера на събитието) в съчетание с прогресивни такива.

В интерес на истината, дори не знам коя книга да ти препоръчам, че да ти бъде полезна. Всичко, което споделям тук, е изживяно и подплатено с емпиричен, практически опит  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #2 -: Май 21, 2008, 08:05:03 pm »
Цитат
Съвпадът на наталното Слънце и тр. Северен възел може ли да е положение,носещо негативни последици?

При такъв транзитен аспект преди около 2 години започнах работа в една фирма, но не беше кой знае какво. Впоследствие, след една година, напуснах. През този период нямаше значими събития...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
"Лошите" транзити..
« Отговор #3 -: Май 21, 2008, 08:19:33 pm »
Благодаря за отзивчивостта... :)
Питах по-скоро не заради това,че ми предстои или пък очаквам  някаква промяна и се опасявам дали е за добро или не,а заради нещата,които ми се случиха в последно време-болести,напрежение в работата и проблеми от всякакво естество...
Изобщо в пълна сила важи онази гадна мисъл "Не казвай,че си зле,защото винаги може да стане още по-зле"... :(
Сигурно Сатурн ще да е виновен... :rolleyes:
« Последна редакция: Май 21, 2008, 10:51:30 pm от mims »

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #4 -: Май 21, 2008, 08:32:56 pm »
От гледна точка на съвременната западна астрология надали ще е само от транзита на Лунните възли през нат. Слънце, макар че в индийската астрология Раху, Кету и Слънцето по-скоро са малефици. Но в Джьотиш те изпълняват съвсем друга роля - Лунните възли причиняват затъмнения и "поглъщат", а Слънцето - "изгаря" планетата, с която е в близък съвпад. А Слънцето е сигнификатор на живота и виталността по принцип.  
« Последна редакция: Май 21, 2008, 08:34:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Лошите" транзити..
« Отговор #5 -: Май 22, 2008, 02:48:47 pm »
Цитат
нерядко те ни "помагат" да постигнем целите, които си поставяме, съобразно наличните ресурси и възможностите за постигането им. Макар че "помагат" не е точната дума.
Какво ще кажете за опозиция на транзитен Уран към Слънце? (Уран транзитира през 4-ти дом).

Много напрежение, ужас направо :blink:  

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #6 -: Май 22, 2008, 03:09:01 pm »
Вече го изживях в транзит през Марс на IC...
Наистина е нещо, което не се забравя, имаше много промени. А напрежението с Марс в 4 дом е перманентно състояние   ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Лошите" транзити..
« Отговор #7 -: Май 22, 2008, 04:09:33 pm »
Цитат

Наистина е нещо, което не се забравя, имаше много промени.
Имаш предвид транзита през 4-ти дом или опозицията със Слънцето?
Какви промени? Аз имам чувството, че нищо няма да остане :)
Четох назад за транзитите на Плутон, доста неща са разказани...
Какво е характерно за тези на Уран - освен промяна, внезапна, в неочкавана посока...?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
"Лошите" транзити..
« Отговор #8 -: Май 22, 2008, 04:31:46 pm »
В най-стресираща,нестабилна и нервна ситуация съм попадал на транзитен Уран в квадрат с Луна от 6 към 10 дом и беше свързано с тези домове съответно...Обаче независимо от всички критични и нестабилни моменти тогава и желанието за освобождение,някак си успях да задържа положението-на това му викам Козирочка упоритост.Всеки различно се справя с Уранови транзити-независимо от събитието отношението ни след това е от което зависят доста на пръв поглед неясни последствия,така че е много важно какви сме в същтността си  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #9 -: Май 22, 2008, 04:45:23 pm »
Цитат
Имаш предвид транзита през 4-ти дом или опозицията със Слънцето?
Какви промени? Аз имам чувството, че нищо няма да остане :)
Имам предвид тразита на Уран през нат. Марс в съвпас с IC в хороскопа. Марс е диспозитор на Слънцето и още две лични планети в Овен.
Промени имаше много и всякакви - в семеен, професионален и личен план.

Преместване в друго жилище.
Професинални лутания (с преобладаващи несполуки, но "разковничето" не е в Уран).
Нова любовна връзка и "зарастване" на стара емоционална рана. Тогава приключих и цяла "глава" от живота си.

Мога да кажа, че усещането ми за този транзит бе по-скоро позитивно. Е, имаше и напрежение, семейни неуредици, но кой ли ги няма...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
"Лошите" транзити..
« Отговор #10 -: Май 22, 2008, 10:44:21 pm »
На мен сега ми предстои квадрат на тр. Уран към нат. Луна. По време на квадрата към нат. Слънце имах напрежение, но в рамките на приемливото, всъщност дори не се сещам за нещо много лошо, което да ми се е случило в този период и още да го помня. Явно са действали и други транзити, вероятно в положителна посока.

Квадратът към нат. Венера е друго нещо.  :lol: Събития и промени имаше най-различни и 4 големи катастрофи с МПС за 5 месеца, с последствия.

Лили, има ли разлика между индийска астрология и Джьотиш?

Пак много се отдалечихме от темата. :D

Мимс, колкото и труден да ти изглежда периода, ще свърши. Всяко нещо, което има начало има край, пък и нали казват, че трудните моменти са с най-голям градивен потенциал.  :)  
« Последна редакция: Май 22, 2008, 10:49:38 pm от Kali »
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #11 -: Май 23, 2008, 10:37:27 am »
Цитат

Лили, има ли разлика между индийска астрология и Джьотиш?

Не, разликата е като между "шия" и "врат"  :D

Jyotish се превежда като "Учение за светлината".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
"Лошите" транзити..
« Отговор #12 -: Май 23, 2008, 02:12:52 pm »
Не, разликата е като между "шия" и "врат"  

Jyotish се превежда като "Учение за светлината".

Благодаря,  и аз така предполагах.

*

Инти

• 2068
"Лошите" транзити..
« Отговор #13 -: Май 23, 2008, 03:48:59 pm »
При мен Уран едновременно ми направи тригон с Луната, квадрат със Слънцето и секстил с Лилит, но нищо стресиращо, по-скоро ми въздейства прогресивно, и повече в психилогически аспект, отколкото събитийно.

Виж тази седмица, една опозицийка на Меркурий към Слънцето ми донесе много повече проблеми, и мисля че е заради фазата преди точно преди да стане ретрограден на 27.05.2008 ;)
« Последна редакция: Май 23, 2008, 04:07:06 pm от Asaia »

*

Kali

• **
  • 1411
"Лошите" транзити..
« Отговор #14 -: Май 23, 2008, 09:38:40 pm »
Цитат
При мен Уран едновременно ми направи тригон с Луната, квадрат със Слънцето и секстил с Лилит, но нищо стресиращо, по-скоро ми въздейства прогресивно, и повече в психилогически аспект, отколкото събитийно.

Виж тази седмица, една опозицийка на Меркурий към Слънцето ми донесе много повече проблеми, и мисля че е заради фазата преди точно преди да стане ретрограден на 27.05.2008 ;)
А Марс активирал ли ти е нещо миналата седмица?

*

Инти

• 2068
"Лошите" транзити..
« Отговор #15 -: Май 25, 2008, 01:41:39 pm »
Да, паралелно с опозицията на Меркурий към Слънцето , Марс ми направи ми тригон с Уран.
« Последна редакция: Май 25, 2008, 01:44:04 pm от Asaia »

*

Mims

• **
  • 772
"Лошите" транзити..
« Отговор #16 -: Май 28, 2008, 08:00:39 pm »
Транз. Сатурн в трети дом и опозиция на МЦ-то -има ли някакво тълкуване ???Или някой да е преживял същото?

*

Agna

• 21
"Лошите" транзити..
« Отговор #17 -: Юни 02, 2008, 10:31:41 pm »

Аз спекулативно си позволявам да се изразя (все пак не знам за други отношения). Нямам наблюдения за мен било е отдавна.

Мисля си, че етичната страна на нещата доста ще те вълнува. Въможни са някои образователни промени (нови езици, квалификации). Чуждестранни пътувания на база професионаилна квалификация. Нещата ще изглежда, че не се случват лесно, но резултатите ще са видими по късно (предполагам, че трудния период е бил по- скоро преди около 7-8 месеца ).Обвързването  в личен план е доста възможно.

« Последна редакция: Юни 02, 2008, 10:35:47 pm от Agna »

*

Lillie

• 30532
"Лошите" транзити..
« Отговор #18 -: Юни 03, 2008, 04:12:39 pm »
Цитат
Транз. Сатурн в трети дом...
Транзитен Сатурн в 3 дом ни кара да направим равносметка и да преразгледаме начините, по които общуваме и по които изразяваме и споделяме мислите си. В рамките на този период може да станем малко по-критични в избора си на познати/контакти или да направим "пролетно почистване" на досегашните такива. Общуването - в най-широк смисъл - излиза на дневен ред. Възможно е или ние самите да станем по-критични или да търпим заслужена или, според нас самите, "незаслужена" критика /Сатурн - Меркурий/.
« Последна редакция: Юни 03, 2008, 04:13:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

"Лошите" транзити..
« Отговор #19 -: Юни 10, 2008, 04:07:16 pm »
Цитат
Транз. Сатурн в трети дом и опозиция на МЦ-то -има ли някакво тълкуване ???Или някой да е преживял същото?
Опозиция на Сатурн с МС-то значи съвпад с IC-то: някакви събития около дома, семейството. А след това Сатурн навлиза в 4 дом, т.е. събитийното поле се пренася в сферата на 4 дом. Според Стивън Аройо преминаването на Сатурн от един дом в друг често носи значителни случки, които често се появяват без наличието на някакви други интересни транзити. Един вид- нещо като "отзнаменуване" на напускането на стария дом и преминаването в новия (предполага се, че вече сме си научили уроците по съответния дом... ) Той прави паралел между транзитите на Сатурн и Прогресивната луна...
Аз от личен опит си спомням значителни събития, когато Сатурн ми премина от 4 в 5 дом: незабавна стагнация в личните и любовните отношения. След това, когато беше ретро и се върна в 4- временно успокояване на нещата и нов мъж. И откакто пак е в 5, бял ден не съм видяла: само провалени любови, още преди изобщо да са започнали! А най-голямото страдание изживях, когато Уран ми беше в опозиция на Слънцето преди няколко месеца: буквално имах чувството, че огнени мълнии пронизват сърцето ми (странно, защото нито околните си даваха сметка, нито човекът си заслужаваше).
Да излиза Сатурн от 5 най-накрая (след около 3 месеца...), че дано дойде краят на самотата и мъката ми! :blink: