Здравей Гост

Sinastria ?

• 83 Отговора
  • 22904 Прегледи
*

astarta

Sinastria ?
« Отговор #40 -: Юни 26, 2004, 12:29:22 am »
Цитат
v karmi4nata sinastria nai-silni sa syvpadite, opoziciite i kvadraturite na lilith osobeno sys svetilata na partnoira, a na selena - syvpadi i trigoni.
Лилит в съвпад със северен възел брои ли се?А тигоните и секстилите й с Луна? :)  

*

Guest_lillie

Sinastria ?
« Отговор #41 -: Юни 26, 2004, 09:10:05 am »
edna, az pyk na 1vi 6te vzemam:))) za kompozita niamam nikakvi nabliudenia, kato 4e li na-dobre raboti klasi4eskata sinastri4na karta. Opitvah se da interpretiram razni tam kombini i kompoziti, no bez zadovolitelen rezultat. Eto s moiata ribka, naprimer, kakto si imame perfektna syvmestimost, kompozityt /ili kombinyt, ne si spomniam koe sym gledala/ e mnogo skapan. Dokolkoto si spomniam, venerata ni e v 6 dom, lunata e v 12 ti v syedinenie s neptun i t.n., i t.n. Moje i da gre6a, niakoi pyt pak 6te pogledna... mai ima6e skapana kvadratura mejdu mars i pluton, hmmmmmmm, lo6o lo6o...:((

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #42 -: Юни 26, 2004, 10:47:08 am »
Цитат
edna, az pyk na 1vi 6te vzemam:))) za kompozita niamam nikakvi nabliudenia, kato 4e li na-dobre raboti klasi4eskata sinastri4na karta. Opitvah se da interpretiram razni tam kombini i kompoziti, no bez zadovolitelen rezultat. Eto s moiata ribka, naprimer, kakto si imame perfektna syvmestimost, kompozityt /ili kombinyt, ne si spomniam koe sym gledala/ e mnogo skapan. Dokolkoto si spomniam, venerata ni e v 6 dom, lunata e v 12 ti v syedinenie s neptun i t.n., i t.n. Moje i da gre6a, niakoi pyt pak 6te pogledna... mai ima6e skapana kvadratura mejdu mars i pluton, hmmmmmmm, lo6o lo6o...:((
To ne moje vsichko da e cvetia i rozi :D
Nali i ti si kazvala, che ako v edin horoskop ima samu hubavi aspekti tova ne oznachava che choveka e super i mai davashe za primer kak kvadraturi ili opozicia pravioat chioveka po deen ambisozen...mislia che neshto v tozi duh beshe..
Traibva da si bila ti , nali ne barkam B)
S tolkova info si nablaskah glavata tia dni i sega malko mi e trudno da sleda koe ot kade idva :D  

*

Guest_lillie

Sinastria ?
« Отговор #43 -: Юни 26, 2004, 11:34:31 am »
mdaaaa, ama zavisi moje bi ot simvilokata na planetite, mejdu koito e vyprosniat napregnat aspekt. Slynce kvadrat luna - dobre, slynce opozicia luna - ne tolkova dobre. Aspektite mejdu mars i pluton po prinsip sa si dosta zlove6ti, akkto i mejdu mars i saturn. Prosto triabva da obyrnem vnimanie dali dve priatelski planeti sa v negativna vryzka, ili dvama zlostornici. Naprimer, kavadraturata ili opoziciata mejdu venera i neptun se smiata, 4e nosi mnogo pove4e potencial, stremej za iziava v syotvetnata sfera i t.nar. duhovna ambicia, otkolkoto edin trigon venera-neptun, mnogo hudojnici i hora na izkustvoto imat tozi napregnat aspekt. Za syvpadite vaji sy6toto pravilo - niakoi ottiah sa blagopriatni, a niakoi ne 4ak dotam. Naprimer, edin syvpad mejdu luna i venera e zareden s dosta po-razli4na energia, otkolkoto da re4em syvpadyt mejdu lunata i saturn, luna-pluton ili venera-pluton, da ne govorim za syvpadite na dve zli planeti, naprimer mars i saturn /edna moia priatelka go ima v 7 dom v kvadratura sys syedinenieto na slynceto i venera v 4ti i kvadratura s neptun v 10ti, t.e. t.nar. tau-kvadratura - 2Xkvadrat i 1 opozicia/. No da kaja, 4e opoziciata vener/slynce - neptun ia e naso4ila kym sferata na izkustvoto i krasotata, ne bih mogla... po-skoro tova ia kara neprekysnato da hlenci za 6tialo i ne6tialo, da tyrsi vnimnie i da se oplakva ot priatelia si, s koito vryzkata i otdavna e agonia, skysva se da go kritikuva i da se oplakva ot lo6oto mu otno6enie, no ne predpriema ni6to i prodyljava da kara po inercia ve4e pove4e ot 4 godini...a da kajem, 4e vryzkata se krepi na niakakve ogromna i vsepogly6tata liubov napravo 6te byde sme6no i obidno...

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #44 -: Юни 27, 2004, 10:44:58 am »
:D Zrasti lillie  :D chetoh i mislish mnogo ...
Polse se hvarlih v neta i razglejdah edin forum pak za astrologia i tam vinagi ima mnogo interesni neshta :)
Ima edna tema za brachnite aspekti mnogo mi haresa :) Eto pak sam otkradnala neshto ot tam.
Tova koeto mi napravi vpechatlenie e che tam obrashtat mnogo goliamo znachenmie ne samo na personalnite planetia i na zad Saturnovite :)Tova go gepih ot tam to e na Beatrice :

Заех се да проверя това твърдение на Аройо, който е един от любимите ми автори, и направих около 50 синастрии до този момент - на всичките ми роднини и приятели. Говоря за брачни синастрии.
Действително, поразяващ е фактът, че почти всичките имат квадратура между Слънце и Сатурн. Забележете - не съвпад, не опозиция, не тригон или секстил - само квадратура. Още Линда Гудман в нейната книга за сродните души определя квадратурата между Слънцето и Сатурн като единствения "любовен" аспект. Още тогава ми беше загадка къде се крие силата на тази квадратура.
Между другото, много активно участва и аспектът Венера-Сатурн, и то във всичките му разновидности. Луна-Сатурн по-рядко, и то предимно съвпад, тригон и сектил.
Направи ми впечатление и за един друг аспект при почти всички хармонични бракове (продължили повече от 20 години) - тригон Марс-Сатурн. Между другото веднага искам да кажа, че в поне 5 синастрии на разведени видях опозиция и квадрат Марс-Сатурн.
Наблюденията са ми много оскъдни засега, но аз продължавам.
Ако се сетиш нещо повече за съвпада Юпитер-Сатурн, адски ще ти бъда благодарна. Много живо ме интригува точно този съвпад. Не ми е направил впечатление да е често повтарящ се в синастриите, които разгледах досега, но никак не липсват аспекти между тези две планети.
Имам, обаче, лично пристрастие точно към този съвпад. Благодаря ти.

A az sega sam vzela da cheta kinijkata na Linda Gudman - "Znacite na srodnite dushi" tia opisva, kato mnogo zdravi vrazkite v koito Saturn e v niakakav aspekt sas barzite planeti ,a da ne govorim za Slanceto i Lunata tam rabotat naprovo si e predopredelena ot predishen jivot :)
Stranno e , che kvadratura Slance - Saturn  moje da obvarje horata za cial jivot  :D
Ti kakvo mislish :)

*

Guest

Sinastria ?
« Отговор #45 -: Юни 27, 2004, 11:56:16 pm »
Цитат
Polse se hvarlih v neta i razglejdah edin forum pak za astrologia i tam vinagi ima mnogo interesni neshta :)
Stranno e , che kvadratura Slance - Saturn moje da obvarje horata za cial jivot 
Ti kakvo mislish 
Zdravei !
Bi li napisala adresa na tozi forum, shte mi e interesno da go pregledam ?
Blagodaria predvaritelno i uspeh s Astrologiata !
Az lichno mislia, che aspektite mejdu Saturn i lichnite planeti v sinastriata izraziavat PREDOPREDELENOST i KARMICHNOST, t.e. sabitia, koito triabva da se sluchat nezavisimo ot tvoeto jelanie i uchastie.
Poznavam edin chovek, kogoto mnogo haresvam, a mislia, che i toi ne e bezrazlichen, no veche poveche ot deset godini patishtata ni se razminavat.... :ph34r:  :ph34r:
Moiat Saturn e v savpad s negovoto Slantze, a
Negoviat Saturn e v kvadrat s moite Slantze i Luna.
Taka che sigurno kvadraturata mejdu Saturn i Slantzeto obvarzva horata za tzial jivot, no tova moje da se iziavi samo s misal, nezbadnati kopneji i mnogo taga, s edna duma : frustratzia... :(
Iskrenno ti pojelavam da ne e taka v tvoia sluchai  ;)

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #46 -: Юни 28, 2004, 08:54:03 am »
Цитат
Zdravei !
Bi li napisala adresa na tozi forum, shte mi e interesno da go pregledam ?
Blagodaria predvaritelno i uspeh s Astrologiata !
Az lichno mislia, che aspektite mejdu Saturn i lichnite planeti v sinastriata izraziavat PREDOPREDELENOST i KARMICHNOST, t.e. sabitia, koito triabva da se sluchat nezavisimo ot tvoeto jelanie i uchastie.
Poznavam edin chovek, kogoto mnogo haresvam, a mislia, che i toi ne e bezrazlichen, no veche poveche ot deset godini patishtata ni se razminavat.... :ph34r:  :ph34r:
Moiat Saturn e v savpad s negovoto Slantze, a
Negoviat Saturn e v kvadrat s moite Slantze i Luna.
Taka che sigurno kvadraturata mejdu Saturn i Slantzeto obvarzva horata za tzial jivot, no tova moje da se iziavi samo s misal, nezbadnati kopneji i mnogo taga, s edna duma : frustratzia... :(
Iskrenno ti pojelavam da ne e taka v tvoia sluchai  ;)
Zdfravei :D
V moia sluchai oshte ne znam kak e, zashtoto e ot skoro, vremeto shte pokaje kakvo shte izlezne. Pri vsichki polojenia Saturn e planetata na karmata i kolkoto poveche obshti planeti imate svarzani s nego tolkova po- silna e karmichnata obvarzanost...V knigata na Linda Gudman "Znacite na srodnite dushi" ima mnogo dobro opisanie za tova kak Saturn deistva v takiva vrazki s personalni planeti :). Tam pishe , che pri vsichki sluchai vi e predopredeleno da se sreshnete za da nauchite tova koeto e propusnato ot predi , kato Saturn se iaviava uchitelei , a Slanceto uchenika :D
Mislia, che kvadraturata Saturn i Slance obvarzva, za cial jivot , no ne e zadaljitelno da e v brak - tova moje da e edno silno i sdravo priatelstvo , moje da e vrazka roditel dete... i t.n. :)))
A sashto mislis, che ako ne nauchish karmichnia urok zaradi, koito tia te svarzva s daden chovek cial jivot moje da te presledva i dori i v sledvashtia ;)
Saita e v dir.bg- astrologia :))))

*

Guest_lillie

Sinastria ?
« Отговор #47 -: Юни 28, 2004, 01:58:58 pm »
mdaaa, taka si e... s predposlednia mi priatel, s koito btw be na-prodyljitelnata mi i bezsmislena vryzka, imahme opozicia mejdu moia mars i negovia satrurn, kakto i super to4na kvadratura mejdu moia saturn i negovoto slynce...da, ama ni6to ne izleze, prez cialoto vreme si be6e edna agonia - dvama du6i, govore6ti na razli4ni ezici i jivee6ti v razli4ni svetove. Pyrvona4alnoto privli4ane sigurno e bilo ot to4noto syedinenie na negovata venera v skorpion s asc i ot silno natovarenia mu znak skorpion i lunata mu vyv vezni /az pyk sym oven/, no s te4enia na vremeto se razvi silna neponosimost... interesni sa i aspektite venera-saturn, makar 4e za tiah pi6e, 4e dori harmoni4nite kato trigon ohlajdali strastta, no praveli vryzkata mnog traina...

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #48 -: Юни 28, 2004, 04:24:20 pm »
Цитат
mdaaa, taka si e... s predposlednia mi priatel, s koito btw be na-prodyljitelnata mi i bezsmislena vryzka, imahme opozicia mejdu moia mars i negovia satrurn, kakto i super to4na kvadratura mejdu moia saturn i negovoto slynce...da, ama ni6to ne izleze, prez cialoto vreme si be6e edna agonia - dvama du6i, govore6ti na razli4ni ezici i jivee6ti v razli4ni svetove. Pyrvona4alnoto privli4ane sigurno e bilo ot to4noto syedinenie na negovata venera v skorpion s asc i ot silno natovarenia mu znak skorpion i lunata mu vyv vezni /az pyk sym oven/, no s te4enia na vremeto se razvi silna neponosimost... interesni sa i aspektite venera-saturn, makar 4e za tiah pi6e, 4e dori harmoni4nite kato trigon ohlajdali strastta, no praveli vryzkata mnog traina...
Zdravei lillie  :)
Ne viarvam da e bila bezmislena vrazkata ti s tozi tvoi predishen priatel, moje bi ima neshto koeto si nauchila za samata teb ili si si dala isna predstava kakvo iskash i kakvo ne iskash ?!? Ne moga da znaia , no vse si msilis, che si nauchila neshto ot neia . Tvoia Saturn e bil uchitelia za negovoto Slance  :D.
Mislia , che vapreki vsichko nehstata za edna dalga i hubava vrazka ne zavisist samo ot tova, koeto sam napisala za Saturn i negovata karma , zashtoto toi moje da obvarzva , no dalis shte bade v dobri otnoshenai tova zavisli i ot drugite neshta, ne moje da razchitame samo na tova....Eto v tvoia sluchai ne e bilo za cial jivot, a v drugi stava, koeto e samo pokzatelno, che edna ptichka prolet ne pravi  :D  

*

Guest_lillie

Sinastria ?
« Отговор #49 -: Юни 28, 2004, 05:32:16 pm »
edna, prava si, tova, na koeto me nau4i tazi vryzka e kakvo iskam az i kakvo ne iskam, osven tova se nau4ih da pravia neveroiatni kompromisi, da sym po-sdyrjana /koeto ne e tipi4no za edin oven/...ta zna4i vse pak ne e bila bezsmislena, makar i da e bilo zaguba na vreme i nervi:))) i az imam nabliudenia za aspektite /nai-vere syvpadi, kvadraturi i opozicii/ mejdu saturn i svetilata v sinastriata i moga da tvyrdia, 4e ne e zadyljitelno vryzkata da e bra4na, liubovna, romanti4na ili ne6to ot toia sort. Naprimer, vtoriat syprug na maika mi mi e kato vtori ba6ta, ta s nego imame tezi aspekti - syvpad an moia saturn s negovata luna i opozicia s negovoto slynce... a s maika mi pyk te niamat nikakvi karmi4ni aspekti, samo negovata venera v syvpad se neinoto slynce i syvpadi po liniata asc-dsc...

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #50 -: Юни 28, 2004, 07:16:12 pm »
Цитат
edna, prava si, tova, na koeto me nau4i tazi vryzka e kakvo iskam az i kakvo ne iskam, osven tova se nau4ih da pravia neveroiatni kompromisi, da sym po-sdyrjana /koeto ne e tipi4no za edin oven/...ta zna4i vse pak ne e bila bezsmislena, makar i da e bilo zaguba na vreme i nervi:))) i az imam nabliudenia za aspektite /nai-vere syvpadi, kvadraturi i opozicii/ mejdu saturn i svetilata v sinastriata i moga da tvyrdia, 4e ne e zadyljitelno vryzkata da e bra4na, liubovna, romanti4na ili ne6to ot toia sort. Naprimer, vtoriat syprug na maika mi mi e kato vtori ba6ta, ta s nego imame tezi aspekti - syvpad an moia saturn s negovata luna i opozicia s negovoto slynce... a s maika mi pyk te niamat nikakvi karmi4ni aspekti, samo negovata venera v syvpad se neinoto slynce i syvpadi po liniata asc-dsc...
:D E niamam dumi  :D I az kato edin oven, shte kaja , che ot poslednite si otnoshenia s choveka, koito haresvam i ves oshte darja na nego,( makar da se chudia sashto) ;) , nauchih pone edno neshto -  da bada tolkova hladnokravna i tarpeliva kolkoto nikoga ne sam si predstavial, che moga da bada  :D
A za Saturn i az sashto kazvam, che aspektite mu ne sa nepremenno brachni kogato gi ima  :D  

*

Фиона

Sinastria ?
« Отговор #51 -: Юли 03, 2004, 05:50:41 pm »
На edna: "Действително, поразяващ е фактът, че почти всичките имат квадратура между Слънце и Сатурн. Забележете - не съвпад, не опозиция, не тригон или секстил - само квадратура. Още Линда Гудман в нейната книга за сродните души определя квадратурата между Слънцето и Сатурн като единствения "любовен" аспект. Още тогава ми беше загадка къде се крие силата на тази квадратура."

проверих всички своите сполучливи синастрии (за чуждите нямах сили, а и не би могла да преценя: дългата връзка не винаги е струваща връзка) на тема Сатурн-Слънце: винаги е имало тригон или секстил между моят Сатурн и слънцето партньора ми! Ами сега? :huh:  

*

edna

• **
  • 541
Sinastria ?
« Отговор #52 -: Юли 04, 2004, 02:12:20 pm »
Цитат
На edna: "Действително, поразяващ е фактът, че почти всичките имат квадратура между Слънце и Сатурн. Забележете - не съвпад, не опозиция, не тригон или секстил - само квадратура. Още Линда Гудман в нейната книга за сродните души определя квадратурата между Слънцето и Сатурн като единствения "любовен" аспект. Още тогава ми беше загадка къде се крие силата на тази квадратура."

проверих всички своите сполучливи синастрии (за чуждите нямах сили, а и не би могла да преценя: дългата връзка не винаги е струваща връзка) на тема Сатурн-Слънце: винаги е имало тригон или секстил между моят Сатурн и слънцето партньора ми! Ами сега? :huh:
:D Zdravei
Mi vij si barzite planeti Saturn ne e edinstvenia pokazatel za dalga ili obvarzvashta vrazka :D
taka, che spoko  :D A nai-dobre si vzemi i knijkata na Linda Gudman za da si razseesh pritesneniata, tam ima kakvo da se nauchi  :)  

*

Фиона

Sinastria ?
« Отговор #53 -: Юли 04, 2004, 02:55:47 pm »
Мила, Една! Аз не се притеснявам за себе си: когато чувствам една душа сродна на моята, последното , от което бих се ръководила при изграждането на отношенията с нея - наличието или отсътствието на "добри" аспекти. Освен това обожавам парадоксални неща - най-хубавото в живота е винаги на ръба на парадокса! Да кажем, опозиции в една синастрия е любимия ми аспект - те винаги ме привличаха неудържимо и винаги се знаело защо!  ;) Харесвам Линда Гудман.... мисля, че успях да науча това онова от нея, да кажем, че две и две не винаги са четъри!  :lol:  

*

Фиона

Sinastria ?
« Отговор #54 -: Юли 04, 2004, 04:22:55 pm »
Здравей, Марго! :) Как си? Точно за тебе мислих преди малко! :rolleyes:  

*

sneja

Sinastria ?
« Отговор #55 -: Септември 08, 2006, 06:20:03 pm »
Цитат
Цитат

:D Zdravei
Mi vij si barzite planeti Saturn ne e edinstvenia pokazatel za dalga ili obvarzvashta vrazka :D
taka, che spoko  :D A nai-dobre si vzemi i knijkata na Linda Gudman za da si razseesh pritesneniata, tam ima kakvo da se nauchi  :)
kade moga da namerq i da svalq knigite na Linda Gudman,molq vi pomognete.tova mi e imailaSNEJKA26@ABV.BG,pishetemi :huh:  

Sinastria ?
« Отговор #56 -: Септември 08, 2006, 08:31:02 pm »
Vklyo4vam se, za6toto me valnyva temata za sinastryata.
Niyakooy moje li da razgleda kartite s biv6ya mi pryatel=Yj be6e golyama lybov a priklyo4i mnogo nelepo.Ot4ayana sam :(

AZ sam rodena na 6.08.1979 v 7.00 v Plovdiv
TOI roden an 21.09.1980 v Asenovgrad

*

Lillie

• 30532
Sinastria ?
« Отговор #57 -: Септември 08, 2006, 08:48:59 pm »
Актуализирахте една стара тема от форума... като си чета писанията от преди, се чувствам много странно, особено къде-що съм споделяла... Но времето - Сатурн - е неумолимо, животът продължава, нито пък Слънцето е спряло да свети след приключването на която и да било връзка  :huh:   B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Sinastria ?
« Отговор #58 -: Септември 09, 2006, 08:29:54 pm »
Здравейте!

Тъй като темата за синастрията и аспектите в нея ме вълнува,реших да се включа в темата.Доста литература изчетох напоследък ,но никъде не намерих
информация за аспектите които сключват лунните възли,както с планетите,така и помеждуси.Въпроса ме вълнува тъй като имам в синастричната си карта много аспети на Сатурн.Не само квадратура със Слънце,а и опозиция с Луна,квадратура с Венера,съвпад с Юпитер,тригон с Сатурн,квадратура с Нептун и двата лунни възела,съвпад с Фортуна, че и на всичко отгоре опозиция на северен със северен възел и съвпад между северен и южен с точност до 0градуса и 7минути. Преди време един руски астролог ми обясни,че това между лунните възли е карма.Предопределено е да се срещнем и работим заедно с този човек, за да решим миналите си проблеми.Но никога не е така лесно да се направи както да се каже.Независимо от всичките тези аспекти връзката ни е почти умряла,така и ще си останем длъжници,освен ако не пропускам нещо.Някой от вас знае ли повече за аспектите които слючват лунните възлите?    

*

Valda

• *
  • 377
Sinastria ?
« Отговор #59 -: Септември 10, 2006, 07:18:04 am »
Цитат
Независимо от всичките тези аспекти връзката ни е почти умряла,

А какво означава "умряла връзка" :)

Всички аспекти, които описвате означават,че тази връзка ще бъде продължителна, но не непременно приятна. Обикновено се получава ефектът на "скачените съдове" - и на двамата им е неуютно във връзката от един момент нататък, но никой не иска да си тръгне пръв. И така до безкрая....