Санти, снощи забравих да ти кажа. И все пак Луната ти е във втори дом, какино. :blink Тя си е баш на куспидата на 2 дом, само половин минутка я дели от нея (домификация на Плацидус). По Птолемей планета на 5 градуса от куспида се брои към следващия дом. Но мисля, че оказва влияние и върху дома, в който реално се намира.
Докато планета на един градус от куспида по-скоро ще се брои в следващия, в предходния дом действието е приключило. Аз самата имам доста куспидни планети - Нептун в края на първи дом и на 3 градуса от К2, Марс в края на 3 дом и на 1-1,5 градуса от ІС, Слънце в края на 4 дом и на 1 градус от К5 (Хирон в последния градус на 5 дом, т.е. на К6, но с него не работя). И определено мога да кажа, че усещам влиянието на планетите по-скоро в следващия дом. Може би само Нептун прави изключение - усещам влиянието му и в първи дом, и върху делата на втори.
Ако използваш домификацията на Кох, Луната ти ще се измести в последните два градуса на първи дом, но отново има влияние и върху втори, тъй като се намира много близо до куспидата. Влиянието в последните градуси на дома е най-слабо, символично планетата се намира на "прага", в "предверието" на следващия дом, т.е. може да се каже, че вече с единия крак е там.

При мен пък по Кох всички куспидни планети се местят в следващия дом, с изключение на ъгловия Марс. Но домификацията на Кох се съчетава с малко по-задълбочен анализ на силата на планетите според това в коя част на дома се намират (методът на златното сечение, но е много сложно за обяснение и е към друга школа).