Дойде време да го разгледам по-отблизо следващия си солар. Въпреки всичките ми усилия да изместя мястото на друга държава, явно така е трябвало да стане, защото се случиха невероятни неща, за да остане в сила този солар. Дано е за добро.
Основен акцент: 10ти дом. У10 Плутон е върху Асц, а У1 Сатурн върху МЦто, съвпад със Слънце. По всичко личи, че основният акцент, още повече че соларен Асц е Козирог и Плутон и Сатурн са във взаимна рецепция, статусните промени ще са неизбежни. Плутон в 1ви обикновено дава година на много сериозни промени. В моята карта е давал и отнемал, искрено се надявам рецепцията със Сатурн, който е У на Асц да даде живот и да донесе придобивки, не загуби.
Леко не ме радва, че Слънцето е У8 в солара и е в съвпад със Сатурн, но... Вертексът е там, явно К8 ще играе също важна роля. В 5ти соларен са Юпитер и Парс Фортуна, нямам нищо против желана бременност и отново: надявам се соларът да даде живот и да пази сина ми, най-вече!
По темата на Вертекса, в солара образува голям тригон с Марс в Стрелец, на свой ред в съвпад с натален Нептун (продължавам аз с този Нептун), и натален Юпитер, и на свой ред сол Марс е в опозиция на Юпитер в 5ти, който пък е в секстил на Вертекса. Според мен темата с мъжкото присъствие по 5/11 и по Нептун ще остане актуална. Дай Боже, и да донесе плодове, още повече, че ще се видим на фестивала догодина, живи-здрави, когато този солар ще е още активен. А може и по-рано. При всички случаи Марс сочи, че енергията ще се хвърля в целите по Нептун.
Соларът повтаря темата Луна/Венера от прогресиите. По прогресии са в огледален квадрат. Тук са в опозиция по оста 2/8. Струва ми се, че майчинството и любовта няма да са в особен синхрон. Соларната Луна е в тригон със себе си и майчинството изглежда да е по-хармонично. Венера е в секстил с нат Луна, но тригонът е по-силен, все пак се надявам да намеря пътя към компромис и хармония по двете теми.
От друга страна Луната и Венера са съответно в тригон и секстил към соларни Меркурий и СЛВ на К11. Любовта ще продължи да бъде тема. Дали ще си пишем или ще се срещаме (11ти дом), но ще има по-реално изражение заради СЛВто, според мен. Меркурий е У5/8.
Като цяло, 1-10ти, 2-8ми и 5-11ти ми се струват ключовите домове през годината. Соларните домове до голяма степен припокриват и наталните, което обикновено се тълкува като година, в която човек има възможност да изживее много от потенциала на натала си.
Лунарът, който се припокрива с началото на този солар (за следващия месец) е с точен съвпад на Асц/Мц и Дц/Иц. Още един акцент върху Мцто и оста.
На 29ти октомври, два дни след рождения ми ден, пълнолунието ще съвпадне с наталното (и соларно) Слънце и пак върху МЦто. А ноемврийското затъмнение ще съвпадне с наталния възел. За разлика от предишни солари, мисля че този може още от началото си да се задвижи по-осезателно.
Кажете какво мислите... Ще се радвам на мнения. Пусках го преди, само набързо да погледнете, че нали се опитвах да изместя мястото, но сега вече е ясно, че този ще си е в сила.