Имаш опозиция Плутон-Юпитер по соларната ос Асц.-ДЦ. Плутон е изгряваща планета. В наталната ти карта той аспектира Луната. Според мен това е година на радикални промени в теб самата - първо в мисленето, после и в заобикалящата среда. Включително и във външния ти вид. Имала съм изгряващ Плутон в солара, който даде доста сътресения. Впоследствие се оказа, че всички до едно са били за добро и от там нататък бих казала, че живота ми тръгна в нова, по-добра посока.
Акцентът върху 3 и 9 дом освен с пътувания е свързан и с работа с чужденци. Юпитер вече ще се е обърнал директен и е на ДЦ в девети дом. Опозицията Плутон-Юпитер е напрежение и противопоставяне. Индикации за това имаш и по съвпада на асц.
Колебая се дали ще донесе и работа с чужденци или връзка с човек, който не е от тук или който работи далече. Ако си била омъжена или си имала връзка със статут на брак, то за втора такава при теб важен е девети дом, а не седми.
Управителят на сол. хороскоп Сатурн е ретро при това в 10 сол. дом. Затова съм склонна да мисля, че не става въпрос за смяна на работа или нови неща в тази сфера, а за нови лични отношения - не е задължително да са интимни. Интересна е опозицията на сол. Луна с наталната. При това соларната е много напрегната и попивателна - на асц., а и в съвпад с Марс. СЛВ през асц. или дц. винаги дава влизане на нови хора в живота. Това потвърждава темата за новото обкръжение.
Слънцето ти е в сол. втори дом, там е и Меркурий, който отива към съвпад с Нептун. Управителя на сол. хороскоп е на К2. Ще има ревизия на ценностите, по друг начин ще започнеш да гледаш на това кое ти е важно и кое не. Но тази ревизия ще е провокирана от първоначални заблуди и объркване. Това се връзва със сътресенията по Плутон.