Здравей Гост

Мунданната астрология

• 21 Отговора
  • 6329 Прегледи
Мунданната астрология
« -: Юли 04, 2008, 04:01:27 pm »
Здравейте,

Къде бих могла да прочета повече за това какви са зодиакалните знаци на държавите?
По - конкретно ме интересува под влиянието на кой зодиакален знак е Аржентина.

*

Инти

• 2068
Re: Мунданната астрология
« Отговор #1 -: Юли 04, 2008, 04:08:41 pm »
Ако имаш книгата на Гита Мерджанова- "Окултна Астрология- 1ва част", можеш да намериш необходимата ти информация.

Снощи аз също имах полемика на тема, под кой зодиакален знак попада Испания?

Моето мнение е, че е под влиянието на знак Стрелец, докато ответната страна, защитаваше тезата, че Испания се управлява от знак Лъв.

А вешето мнение?

« Отговор #2 -: Юли 07, 2008, 10:24:28 am »
Има и още 2 карти - едната със слънце в Скорпион, а другата с Водолей :))

http://www.astrologyweekly.com/countries/spain.php

*

Инти

• 2068
« Отговор #3 -: Юли 08, 2008, 03:28:33 pm »
Винаги съм смятала испанците, в това число и южноамериканците, за импулсивни, отличаващи с по-буен темперамент, поради което съм по-склонна да вярвам че са под влиянието на огнения елемент, и ми е трудно да си представя, такъв народ да се управлява от знак Скорпион.
Що се отнася до другата алтернатива - "Водолей", пак съм резервирана, тъй като този знак се характеризира със свободолюбивост, индивидуалност, прогресивен ум. Ако направим сравнителна характеристика с Русия, която е под знак Водолей, аз лично не откривам прилики между двете нации. Испанците не се характеризират като нация с висок интелект, в това число не са дали на човечеството много учени, открития и технологии. Русия е единствената държава, която е успяла да отблъсне нахлуването на Наполеон и Хитлер, защото Уран е антагонизмът на робстовото и символ на свободата и революцията, а испанският народ е бил повече от 500 години под арабско владичество.

Това, което ги отличава е че са много жизнени и оптимистични натури, те са също така много танцувални,което се определя повече като лъвска черта, обичат да се веселят,но пък  големите географски открития принадлежат на не малко испански откриватели, а  да не говорим за инквизицията, която е имала изключителна власт в Испания, което се характеризира с негативното влияние на Юпитер, религиозни догми и изкривени схващания.

Интересен факт е, че Христофор Колумб и Америго Веспучи са италианци по рождение, но са починали в Испания, и са направили своите географски открития под флага на испанското знаме.

Цитат: "Инквизицията взема най-много жертви в Испания след като от 1480 г. става и кралска институция. Обвързването на държавната и религиозната власт става по времето на обединителите на Испания крал Фердинанд и кралица Изабела. През първите 18 години от въвеждането ѝ са изгорени на клада над 10 хиляди души, в т.ч. еретици, евреи и мюсюлмани, приели християнството. Активна дейност тази институция развива до 1808 г., като през този период само в Мадрид са изгорени около 32 хиляди осъдени, а други 300 хиляди са понесли други тежки наказания. Последното изгаряне на клада в тази държава става през 1826 г., а през 1834 г. Инквизицията е отменена."

« Последна редакция: Юли 08, 2008, 05:33:13 pm от Asaia »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Мунданната астрология
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2009, 03:35:47 pm »
Кой ще се пробва да обясни какво ли пък иде да се случва при тая тау квадратура - Сатурн-Уран-Плутон?
 :-[

*

Uran

• 6041
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2009, 04:02:03 pm »
Инти, инквизицията, откритията, лежерността не говорят ли  по- скоро за стрелец, а не лъв?
« Последна редакция: Ноември 17, 2009, 04:32:59 pm от Uran »

*

Skarlet

« Отговор #6 -: Ноември 17, 2009, 04:31:35 pm »
Кой ще се пробва да обясни какво ли пък иде да се случва при тая тау квадратура - Сатурн-Уран-Плутон?
 :-[
  Ти.  :) Слагаш Овен в 1-ви дом и т.н. домовете. Като знаеш кои домове мунданно управляват Сатурн,Уран и Плутон,както и значението им по знак,спокойно можеш да дадеш предположенията си.  ;)  ;D Аз почвам да връткам баница.  ::)

*

kaily

• 5145
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2009, 08:17:59 pm »
Ми коренна промяна в обществото, 2012 таман сега, така ги виждам.
Апогеят на найсегодишната рецепция Нептун-Уран, Плутонът в козирог де пак свързан с обществени трансформации от всякакъв калибър, опозицията от миналата година, въобще коя тежка и страшна планета не е намесена - всички.
Апокалипсис now.

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Ноември 17, 2009, 09:28:12 pm »
Преди малко даваха събития от 10 ноември 1989. Като отворих картата,лошо ми стана. Сатурн,Уран и Нептун в Козирог,в опозиция на натален Сатурн в Рак и транзитен ретро Юпитер там. Плутон в Скорпион,заедно със Слънцето и Меркурий в 10 дом от картата на БГ. Марс и той в Скорпион,в опозиция на нат. Слънце и Уран в Телец. Слънцето,Мерка и Плутон в квадрат с лунните възли във Водолей,които са във 2 дом. И ако на това не му се вика класика в жанра,здраве му кажи.
А сега Сатурн,Уран и Плутон са в доста дразнещ аспект. То не бяха болести и вируси,то не бяха атентати и отвличания,световна финансова криза. Но такава финансова криза е нож с две остриета,защото наистина може да стане причина за опити за налагане на власт. В държавите с точни акценти може да има смени в правителствата,смърт на дългогодишен държавен глава. Вероятно ще пуснат ядрения ускорител,може да има и влошаване на международните отношения-Сатурн във Везни.А Сатурн управлява нашия асцендент-територията на страната,народа и държавните дела, и съуправлява 2-я ни дом-финансите. Тази зима ще бъде според мен най-тежка от финансова гледна точка за БГ,пък и за света. А за Уран какво да кажем-Уран в Овен си е предпоставка за военни действия с всичките му негативни аспекти.И като прибавим Плутон в Козирог,който е кардинален знак,точно както и Уран и Сатурн.... ша се разтресе света от нови битки,смяна на правителства,убийства на важни управляващи личности,природни катаклизми. Юни 2010 и Юпитер ще влезе в Овен. Много кардинални планети не е на добре,защото всеки ще иска и малко ще са склонни на отстъпки. Не ми се иска да ставанещо лошо. Дано не се проявят планетите с пълната си сила,ама....  ???

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Ноември 20, 2010, 06:38:57 pm »
Повдигам една стара тема по повод на информация
за най-богатите Нации в Света, ако някой се интересува
от световна икономика - в десятката са Кувейт, Бруней,
Сингапур, Хонг Конг.....
Използва се " Брутен национален доход“ като по-точен измерител
от БВП ( брутен вътрешен продукт )

Десетте най-богати нации в света

http://banks.dir.bg/2010/11/20/news7473147.html
Естествени минерали и амулети

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #10 -: Ноември 20, 2010, 06:51:15 pm »
Повдигам една стара тема по повод на информация
за най-богатите Нации в Света, ако някой се интересува
от световна икономика - в десятката са Кувейт, Бруней,
Сингапур, Хонг Конг.....

Използва се " Брутен национален доход“ като по-точен измерител
от БВП ( брутен вътрешен продукт )

Десетте най-богати нации в света

http://banks.dir.bg/2010/11/20/news7473147.html

Е, убуу, ма няма карти, та да ги видим откъде им е дошло.  ;D Ние ги знаем, че са богати, ма нас ко ни грее.  ;D

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #11 -: Ноември 20, 2010, 07:01:45 pm »

Е, убуу, ма няма карти, та да ги видим откъде им е дошло.  ;D Ние ги знаем, че са богати, ма нас ко ни грее.  ;D

http://www.dominantstar.com/tra_nationspage.htm
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Ноември 20, 2010, 08:38:40 pm »
скоро ми мина нещо през слуха...по новините май беше, че пуснали пак колайдера, но поради някакъв глупав инцидент, с птица май, го спрели пак..но доколкото си спомням, до края на този месец ще отстранят там, каквото и ще го пускат :)

Цитат
После каждого неудачного запуска Большого Адронного Коллайдера количество физиков, верующих в Бога, увеличивается вдвое.

;D ;D ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #13 -: Ноември 20, 2010, 09:42:47 pm »
При първите 2- от ресурси ,за които самите те нямат никакъв интелектуален или трудов принос. Преди да се разработят находищата от западните компании, това са си били изключително бедни страни препитаващи се с риболов.
Може да добавите тук и Науру.

*

Uran

• 6041
« Отговор #14 -: Ноември 20, 2010, 09:47:42 pm »
Сингапур и Хонг Конг също са продукт на ЗАПАДА.
Астрологичните анализи могат и да се нагодят към ситуацията.
п.п.Въпросът е: Защо доминира белият човек?
Знам, че не е политически коректно, но е истина.
Ако западът реши да срине Китай- ще го направи, ако ще ония там да 3 милиарда.

*

kaily

• 5145
« Отговор #15 -: Ноември 20, 2010, 09:57:22 pm »
Бе аз не съм толкова сигурна, че белият човек може да срине Китай.
Вече не съм сигурна.
Всички развити държави имат огромни дългове и никой не казва към кого, подозирам, че към Китай. Знае се, че Китай отколе изкупува държавните облигации на САЩ, ще се окаже, че САЩ са собственост на Китай май.

*

Uran

• 6041
« Отговор #16 -: Ноември 20, 2010, 10:05:11 pm »
Бъди сигурна! Правил Го е друг път.
Поразгледайте малко историята, но така- с лупа. Просперитетът спохожда тези нации и страни, които Белият човек е благоволил да посочи.

А относно Китай- ами от мизерия е преминал към бедност. Вярно, че е едно стъпало по-високо от предното но не е кой знае какво. То тяхното е същото като на руснаците през 60-70-те- бедни, но горди хора се зъбят на задоволени и преяли и им се смеят, че са задоволени.
Някои притчи/приказки нали знаеш за какво се измислят- за приспиване съзнанието на масите.

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Ноември 21, 2010, 03:45:20 am »
Можеш ли да ми кажеш фалиращи Гърция, Ирландия, Испания, към кого са им дълговете?
Съжалявам, че не си го запазих, беше ми минало пред очите  - 20-те най-могъщи страни с някакви чудовищни дългове, тук бяха САЩ, Япония, Хонг Конг, Франция, Англия, Германия, Италия - и всички те като имат дългове, кой им е кредиторът? Това ме шокира страхотно, щото излезе, че най-мощните и развити държави са проядени от дългове.
Кой дърпа конците на тая земя!

*

Uran

• 6041
« Отговор #18 -: Ноември 21, 2010, 03:30:08 pm »
Kриско правилно се е ориентирал. ;D
90% от китайците не са виждали равностойността на 90$ за един месец в джоба си.
Пускала съм го този линк, но пак ще го цитирам:
http://www.youtube.com/watch?v=0h7V3Twb-Qk

*

kaily

• 5145
« Отговор #19 -: Ноември 21, 2010, 05:23:14 pm »
САЩ е пътник.
Преди 40 години махнаха златното покритие на долара и последният залязва, сега са му последните отблясъци.
В един друг форум има българин, върл защитник на щатите, живее там от десетилетия. Напоследък го забелязвам с удивление как и той дава отбой.
А освен това САЩ имат също огромна задлъжнялост. Наред с другите страни.
По-умно е да се каже, че не държавата САЩ ще са властелин на света, а банките и евреите-милионери правят отчаяни опити да възстановят и удължат господството си.
Ама те не си правят сметки да извадят и американците от блатото, ритат да извадят само себе си.
Спекулативният капитал се гласи да управлява света, обаче светът почна да му се съпротивлява.