Винаги съм смятала испанците, в това число и южноамериканците, за импулсивни, отличаващи с по-буен темперамент, поради което съм по-склонна да вярвам че са под влиянието на огнения елемент, и ми е трудно да си представя, такъв народ да се управлява от знак Скорпион.
Що се отнася до другата алтернатива - "Водолей", пак съм резервирана, тъй като този знак се характеризира със свободолюбивост, индивидуалност, прогресивен ум. Ако направим сравнителна характеристика с Русия, която е под знак Водолей, аз лично не откривам прилики между двете нации. Испанците не се характеризират като нация с висок интелект, в това число не са дали на човечеството много учени, открития и технологии. Русия е единствената държава, която е успяла да отблъсне нахлуването на Наполеон и Хитлер, защото Уран е антагонизмът на робстовото и символ на свободата и революцията, а испанският народ е бил повече от 500 години под арабско владичество.
Това, което ги отличава е че са много жизнени и оптимистични натури, те са също така много танцувални,което се определя повече като лъвска черта, обичат да се веселят,но пък големите географски открития принадлежат на не малко испански откриватели, а да не говорим за инквизицията, която е имала изключителна власт в Испания, което се характеризира с негативното влияние на Юпитер, религиозни догми и изкривени схващания.
Интересен факт е, че Христофор Колумб и Америго Веспучи са италианци по рождение, но са починали в Испания, и са направили своите географски открития под флага на испанското знаме.
Цитат: "Инквизицията взема най-много жертви в Испания след като от 1480 г. става и кралска институция. Обвързването на държавната и религиозната власт става по времето на обединителите на Испания крал Фердинанд и кралица Изабела. През първите 18 години от въвеждането ѝ са изгорени на клада над 10 хиляди души, в т.ч. еретици, евреи и мюсюлмани, приели християнството. Активна дейност тази институция развива до 1808 г., като през този период само в Мадрид са изгорени около 32 хиляди осъдени, а други 300 хиляди са понесли други тежки наказания. Последното изгаряне на клада в тази държава става през 1826 г., а през 1834 г. Инквизицията е отменена."