Здравей Гост

Транзити на нодалната ос

• 421 Отговора
  • 86309 Прегледи
*

Divna

Re:Транзити на нодалната ос
« Отговор #180 -: Януари 06, 2010, 04:08:12 am »
Около 1 февруари моя натален СЛВ прави съвпадение с тр. Лилит, тр. Венера и тр. Слънце (на върха на 4 дом). Според вас означава ли това, че нещо фатално ще се случи в дома ми, тъй като Хирон, Нептун и Юпитер са ми също в 4 дом?

не твоя СЛВ , а лилит ,венера и слънце ще направят съвпад с него. ;) :) нищо фагално няма да се случи...,напротив ще имаш събитие и то хубаво. :)

Ah, toia Mercurii  :o savsem me o6a6avi ...pi6a glupost sled glupost  :-[
Blagodaria ti Maraya! Ot tvoite usta v bojiite u6i!

*

Helo

« Отговор #181 -: Март 11, 2010, 01:40:35 pm »
Можете ли да се сетите какво ви се е случило, когато транзитният СЛВ ви е бил в съвпад с наталните Юпитер и Нептун? Или поне кажете какво очаквате да се случи при такъв съвпад... ако става в 3-ти дом, а наталния СЛВ е в 8-ми дом?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #182 -: Март 12, 2010, 11:20:51 pm »
предстой ми транзит на нодалната ос в/у марс ,който е във втори дом , управител на 5-ти и втори управител на 12-ти ,щото плуто е първия ,както и на асц.
интересно ми е ,каква би била ващата интерпретация за този транзит. след съвпада ,моментално започва тригона към мц-натално! :rolleyes: в натала СЛВ е в 7-ми.
как ли да го мисля?

по това време диспозитора на марс ще прави тригон с венера във втори дом отново в козирог.
мирише ми на някакъв късмет и нещо като връщане към стабилни и точни и кристални отношения.
/не визрам мъжа си/.
парите не ги коментирам ,щото си мисля ,че ще дойдат ,а и има много индикаций за това....,ама нещо за отношения ще става дума май.
иска ми се за чуя мнението ви!
« Последна редакция: Март 13, 2010, 01:49:34 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #183 -: Март 30, 2010, 09:00:54 am »
Транзитната нодална ос ми е точно на куспидата на 2/8 дом. Нали знаете, че възлите се движат в посока, обратна на планетите, следователно възлите излизат от 2/8 дом и навлизат в 1/7. Казано иначе, транзитният СЛВ предстои да влезе в моя 1-ви дом, а ЮЛВ навлиза в 7-ми дом. В момента транзитната нодална ос е в тригонални знаци с рождената ос. Имам СЛВ в Телец, който тригонира с Козирога и ЮЛВ в Скорпион, който тригонира с Рака. Но мен повече ме вълнува оста 1/7.

Всички важни решения в живота ми, свързани с взаимоотношения са били придружени при транзит на небесно тяло през оста 1/7. Обикновено тежките транзити през 1 дом водят до сближаване, а тези през 7-ми дом - до разпадане на връзки (странна работа?!!)

Чела съм, че СЛВ в първи дом дава индивидуализъм и автономност и трябва да трупам нови опитности в тази посока?
Лично аз забелязвам напоследък, че там където транзитира ЮЛВ следва да очаквам "плодове" и "награди"....
Освен това ЮЛВ позволява да почиваш върху стари лаври.

Някой ще сподели ли как е усетил транзита на възлите през 1/7 дом?

*

abroad

« Отговор #184 -: Март 30, 2010, 10:13:53 am »
Не съм много меродавен източник, предвид наталното такова разположение на възлите, но да споделя:
Откак е в 1-7 транзитната ос сякаш се появи раздвижване по партньорските въпроси, но странното е, че са призраци от миналото...Възможно е Плутон опозиция Сатурн по същата линия все още да влияе, макар че не би трябвало, вече е на почти 6 градуса разходящ :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #185 -: Март 30, 2010, 10:16:26 am »
Небесна, имаше ли ти там някакви планети в 1/7..?
 Мен в момента са ми още във 2/8 и пресни впечатления не мога да споделя. Ще видя, ако се върна назад какво ще ми се набие на очи. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #186 -: Май 17, 2010, 03:57:04 pm »
транзитен СЛВ тригон с луна....,имате ли впечатления и какви?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #187 -: Май 17, 2010, 04:32:21 pm »

Лично аз забелязвам напоследък, че там където транзитира ЮЛВ следва да очаквам "плодове" и "награди"....

Ами хубаво,при мен това е явление през целият ми живот,вече няколко пъти съм споделял  ;)

По СЛВ не съм получил нищо,пък уж Раху бил по-материален  :unsure:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #188 -: Май 17, 2010, 05:20:49 pm »
при съвпад на планета с ЮВ ми се е случвало аз да давам с желание
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Май 17, 2010, 05:26:00 pm »
При преминаване на ЮЛВ през важна планета може и да ни се наложи да отдадем нещо, което сме се опитвали да задържим (в пряк и преносен смисъл), но може и да получим нещо, към което сме се стремяли, което сме искали силно. Но там, където са намесени възлите, при всяко даване/получаване трябва да сме готови да платим "цената".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #190 -: Май 17, 2010, 05:33:35 pm »
добре де , какво да очаквам от тригона на СЛВ /транзитен към/ луната и на ЮЛВ към наталния сатурн.
движението на възлите носи името МЕТОНОВ ЦИКЪЛ - по името на Метон ,които е описал това явление.

*

Nebesna

« Отговор #191 -: Май 17, 2010, 06:03:03 pm »
при съвпад на планета с ЮВ ми се е случвало аз да давам с желание

И това не е лошо.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #192 -: Май 17, 2010, 06:07:28 pm »
При преминаване на ЮЛВ през важна планета може и да ни се наложи да отдадем нещо, което сме се опитвали да задържим (в пряк и преносен смисъл), но може и да получим нещо, към което сме се стремяли, което сме искали силно. Но там, където са намесени възлите, при всяко даване/получаване трябва да сме готови да платим "цената".

У, я глей ти, на мен таман ЮЛВ ми минава през Марс, а северен през Юпитер ще да минава...

*

Nebesna

« Отговор #193 -: Май 17, 2010, 06:12:54 pm »
добре де , какво да очаквам от тригона на СЛВ /транзитен към/ луната и на ЮЛВ към наталния сатурн.
движението на възлите носи името МЕТОНОВ ЦИКЪЛ - по името на Метон ,които е описал това явление.

Аз пък го зная като Цикъл на Сарос (18 години и 11 дни).
А този Метон поне да беше описал съвпадите с планети.

*

Марая

• 28287
« Отговор #194 -: Май 17, 2010, 06:29:18 pm »

Аз пък го зная като Цикъл на Сарос[/b] (18 години и 11 дни).

този цикъл се свързва със затъмненията .така зная аз.
според Метон- чието име носи и цикъла ,целият ни живот се върти около възлите!

*

Nebesna

« Отговор #195 -: Май 17, 2010, 07:02:01 pm »

Нещо бъркаш!  Нодалните оси се възвръщат в същите знаци за 18 години и 11 дни и този цикъл се нарича цикъл на Сарос.

Метоновият цикъл е лунно - слънчев.

Кога настъпва пълнолунието?
"На този въпрос днес е лесно да се отговори. Астрономическите наблюдения са толкова точни, че пълнолунието може да се определи с точност до секунда. Но тъй като все пак това не е толкова важно просто на око може да се определи кога луната е най-пълна. Да! Но това може да стане при непосредствено наблюдение, а за прилагането на някакво трайно правило, което да се прилага векове наред е нужна някаква точна формула. И такава формула е намерена. Тя се базира на така наречения Метонов лунно- слънчев цикъл. Гръцкият астроном Метон е установил, че 235 лунни месеца се равняват с голяма точност на 19 юлиански години. Това означава, че на всеки 19 години, лунните месеци на еврейската година, се повтарят точно в същия ред. С други думи, ако намерим точните дати на пролетните пълнолуния за един цикъл от 19 години, то след това всички те ще се повтарят циклично на същите дати...."

http://pitagorid.blog.bg/drugi/2010/03/30/kak-se-izchisliava-datata-koga-da-se-praznuva-velikden.520595

*

Nebesna

« Отговор #196 -: Май 17, 2010, 07:08:22 pm »
Цикъл на Метон:

"Гръцкият астроном Метон (около 400 г. пр.н.е.) открива, че 235 синодични месеца съвпадат по продължителност с 19 слънчеви тропични години (имат 6 940 денонощия). Цикълът на Метон показва, че ако първият месец на лунната година съвпада точно с първия месец на слънчевата година, то след 19 години се повтаря това съвпадение. Благодарение на откритието на Метон съгласуването на лунното изчисление с египетската слънчева година става лесно...."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80

*

Марая

• 28287
« Отговор #197 -: Май 17, 2010, 07:12:43 pm »
ти до сега ли го търси Метонн ;D
не бъркам , не бъркам ,защото ЛУННИТЕ ВЪЗЛИ се свързват именно с луната.
цикълът на възлите е 18г.и половина. а противофазата е 9,35г.
лунните възли обикновенно носят фатална информация.
лунните възли са фиктивни точки на еклиптиката ,при пресичането на луната,слънчевата и земната орбита.

*

Марая

• 28287
« Отговор #198 -: Май 17, 2010, 07:28:24 pm »
да ме прости Ники , ако наминава и ни чете , ама го вземам от него....

Слънцето е центърът на нашата звездна система, родната ни звезда, около която обикалят планетите, привлечени от неговата мощна гравитация. Тя е наистина грандиозна по размер, щом успява да задържи около себе си толкова далечни планети като Нептун и Плутон, разположени в периферията на системата. Плутон, този потънал в мрак и невъобразим студ свят, е толкова далече от Слънцето, че от неговата повърхност то се вижда като ярка звезда, така, както ние виждаме Венера от Земята.

Със своето движение Слънцето описва една въображаема линия по небесната сфера, наречена еклиптика. Тази линия де факто представлява годишният видим път на Слънцето по небесната сфера и същественото е, че тя се вижда по един и същ начин от всички планети от нашата система. Тази линия минава на фона на 12 съзвездия, които поради тази си специфика се означават като зодиакални. Слънцето със своето движение дефинира зодиака.

Зодиакът е лента с ширина от по приблизително 7º на север и юг от линията на еклиптиката. В тази лента са поместени 12-те зодиакални съзвездия. Съвременната астрономия разделя цялото звездно небе на 88 области – съзвездия, 12 от тях са зодиакални, останали са извънзодиакални и се поделят между северната и южната небесна сфера. Названието еклиптика произлиза от гръцкото еклипсус (ἔκλειψις (ékleipsis)), което значи затъмнение или, както е известна още от Древността – линия на затъмненията. Нарекли са я така поради простата причина, че са забелязали, че всички затъмнения стават в една точно определена равнина или равнината на еклиптиката и никъде другаде по небето. Това е дало и името на тази линия.

Лунните възли нямат материален субстрат, т.е. на мястото на небето, където те се намират, не наблюдаваме небесно тяло. Възлите са пресечни точки ( интерсекции ) на лунната орбита с равнината на земната орбита. Погледнато от гледната точка на Земята, те се намират един срещу друг, имено затова в хороскопа те се нанасят винаги в опозиция. Лунната орбита е наклонена спрямо равнината на земната такава и този наклон е около 5º, ъгъл, който далеч не е толкова пренебрежимо малък, тъй като той представлява едно значително разстояние върху небесната сфера. Видимият диск на Луната така, както ние я виждаме от земната повърхност, е около 1/2 градуса, което значи, че в наклона на лунната орбита може да се наложи 10 пъти лунният диск.

Движението на възлите е 3′/ден. Лунациите и затъмненията се повтарят в един и същи ден на годината през 233 лунации.

*

Марая

• 28287
« Отговор #199 -: Май 17, 2010, 09:32:15 pm »

Нещо бъркаш!  Нодалните оси се възвръщат в същите знаци за 18 години и 11 дни и този цикъл се нарича цикъл на Сарос.
Метоновият цикъл е лунно - слънчев.

Кога настъпва пълнолунието?
"На този въпрос днес е лесно да се отговори. Астрономическите наблюдения са толкова точни, че пълнолунието може да се определи с точност до секунда. Но тъй като все пак това не е толкова важно просто на око може да се определи кога луната е най-пълна. Да! Но това може да стане при непосредствено наблюдение, а за прилагането на някакво трайно правило, което да се прилага векове наред е нужна някаква точна формула. И такава формула е намерена. Тя се базира на така наречения Метонов лунно- слънчев цикъл. Гръцкият астроном Метон е установил, че 235 лунни месеца се равняват с голяма точност на 19 юлиански години. Това означава, че на всеки 19 години, лунните месеци на еврейската година, се повтарят точно в същия ред. С други думи, ако намерим точните дати на пролетните пълнолуния за един цикъл от 19 години, то след това всички те ще се повтарят циклично на същите дати...."

http://pitagorid.blog.bg/drugi/2010/03/30/kak-se-izchisliava-datata-koga-da-se-praznuva-velikden.520595

ТОВА Е ЦИКЪЛА САРОС

Лунни и слънчеви затъмнения

Изпратил: Румяна Кожухарова

АСТРОНОМИЧЕСКИ слънчевите затъмнения стават, когато Луната при своето движение около Слънцето напълно или частично закрива Слънцето. Видимите диаметри на Слънцето и Луната са почти еднакви, затова Луната закрива Слънцето напълно
Пълната фаза на слънчевото затъмнение и неговата продължителност зависят от взаимното разстояние на Слънцето, Земята и Луната. Вследствие на промяната на разстоянието видимия ьглов диаметър на Луната се променя също. Когато той е малко по-голям от слънчевия, пълното затъмнение може да продължи до 7,5 минути, когато е равен това става за миг, а когато е по малък, то Луната изобщо не закрива Слънцето напълно. В последния случай се случва кръгообразно затъмнение. Около тъмния лунен диск се вижда тясно, ярко слънчево колело.
По време на пълно слънчево затъмнение Слънцето има вид на черен диск, който е обкръжен от сияние, корона. Дневната светлина толкова отслабва, че понякога на небето могат да се видят звезди.
Пълно Лунно затъмнение се случва, когато Луната попадне в конуса на земната сянка. Пълното Лунно затъмнение може да продължи 1,5 – 2 часа. То може да се наблюдава в цялото нощно полукълбо на Земята, където Луната в момента на затъмнение се намира над хоризонта. Затова в дадена местност пълните лунни затъмнения се наблюдават значително по често от слънчевите. По време на пълното Лунно затъмнение Лунния диск остава видим, но придобива тъмно червен отенък.
Слънчевите затъмнения се случват в новолуние, а лунните при пълнолуние. Най- често в една година има по две слънчеви и по две лунни затъмнения. Максимално възможното число на затъмненията е седем. През определен промеждутък от време лунните и слънчеви затъмнения следват в същия порядък. Този промеждутък са така наречените цикли "сарос", което в превод от египетски означава повторение. Цикълът "сарос" продължава 18 години и 11 дни. По време на всеки цикъл се случват 70 затъмнения, от тях 42 са слънчеви и 28 лунни. Пълни слънчеви затъмнения в определена местност се забелязват по-рядко, отколкото лунните - веднъж на 200 – 300 години.
АСТРОЛОГИЧЕСКИ затъмненията се случват, когато Слънцето се намира в близост до Лунните възли. Това са кармични фиктивни планети, които при слънчево затъмнение са в съвпад с Луната, а при Лунно в опозиция на Луната. Затова всичко, което се случва в близост до затъмнения има фатален характер, носи отпечатък на неизбежност и необратимост. Особено това касае хората, които се намират на територия от която се вижда затъмнението.
Слънчевите затъмнения се случват близо до новолуние и са свързани с 29, 30 или 1 лунен ден. Близо до новолуние енергията е недостатъчна, работите в такъв период могат само да се започнат във вид на планиране, обмисляне, обсъждане т.е да се направи заявка за бъдещи събития. В затъмнението има не просто спад на енергия, а пълната и липса, като че ли сме изключени от енергозахранващия източник. В такива случаи с помоща на свободната си воля, тоест със своята собствена енергия можем да поставим началото на някакво дело. Но ако работите започнати в новолуние могат да имат видими последици през течение на месеца, то работите започнати при затъмнение могат да имат влияние до следващото слънчево затъмнение или дори в течение на 18 години, колкото е един цикъл "сарос". Затова е важно да се започват работи в които сме уверени, че ще се получат или, че действително ги искаме. Добре е при затъмнение да се строи дом, да се сложат основите му, които ще издържат дълго. Да се изясняват отношения, да се караш с някого по време на затъмнение не трябва, защото можеш да се разделиш с този човек и това ще бъде за дълго. След това може да съжаляваш за това.
Лунното затъмнение става близо до пълнолуние в 14 – 15 лунен ден, когато енергията е максимална, но и трудно управляема. Ако в слънчево затъмнение е добре да започеш някакво дело, то при лунно затъмнение е добре нещо да се остави и разруши, например лоши навици или други препятствия. Можеш да се откажеш да пушиш например. Това е най-добре да се направи в лунно затъмнение.
Изобщо съзнателните действия по време на затъмнение са сродни с магическите ритуали и изискват някаква подготовка. За това трябва да се гледа в какъв знак става затъмнението. За лунното затъмнение гледаме в какъв знак ще бъде Луната. Органът, който съответства на този знак преди затъмнението трябва да бъде здрав. Освен това трябва да е здрава тази зона от тялото, съответстваща на знака. Например при затъмнение случащо се в Близнаците трябва да бъдат здрави белите дробове и не трябва да ви болят ръцете. Ако преди затъмнениет в знака на Близнаци имате кашлица или ви болят ставите на ръцете, то организма ви сигнализира, че не сте готов за работа при затъмнение, че организма ви няма достатъчно енергия. По добре е да пропуснете затъмнението и нищо важно да не предприемате в продължение на 2-3 дни от този ден.
РОДЕНИТЕ в близост до затъмнение – това е един от показателите за фаталност в съдбата на човека. На такъв човек ще му бъде трудно да промени своя живот, който като че ли върви в определен коловоз, по релси, по разписание. На такъв човек лесно се прави хороскоп и прогноза, защото неговия живот е разписан за много години напред. Орбисът на затъмнението е плюс - минус 3 дни, но и родените плюс – минус 10 дни от затъмнението също чувстват неговото действие. В живота това може да се прояви като пречка, стена, която не дава възможност за промени. Янския, мъжкия тип хора възприемат това болезнено, те се мъчат, напрягат до саморазрушение. Инския, женския тип хора се отнасят към ограничението на свободата спокойно, но има опасност окончателно да се предадат, да заспят. Трябва да се разбере къде се намира тази стена, пречка и внимателно да се проучи. За това ще помогне анализът на събитията и ситуациите ставащи през тези 18, 36 години. Особено натоварен кармически е човек, роден в мястото на затъмнението. Неговата съдба е обединена със съдбата на целия регион и той живее не със своята карма, а с кармата на група хора и тя се материализира. Такъв човек трябва да бъде много внимателен в думите и мислите си, защото в най-лошия случай може да стане жертва, да изкупи кармата на тази група от хора.

ИЗТОЧНИК:
astroto.com