Lillie,
абсолютно вярно е това, което отбелязваш за Хирон. Аз също си мислих да спомена основно неговите транзити в посочените случаи, защото те ми се струват по-показателни, дори по-силни от аспектите на нодалната ос. За първото мога да спомена, че тр. Хирон е в съвпад с наталното слънце и в квадратура с натален Хирон в съвпад с транзитно Слънце; в 8 дом са Марс, Уран и транз. Сев. лунен възел. Можеш ли да познаеш за какъв тип загуба и травма става дума във втория случай, когато ретрограден транзитен Меркурий беше в точен съвпад с натален Уран в 4-ти дом, Скорпион; на 5 градуса от тази точка е транзитен Хирон, където са също транзитно Слънце, Луна и Плутон; транзитния ретр. Сатурн е в точен съвпад с нат. Хирон в 10и дом, а тр. Марс в 5-ти. ? Сега на Десцедента в абсолютно точен съвпад е транзтния Хирон, тр. Лунни. Като цяло квадратите с наталния Хирон ми създават чувството за обреченост, за нещо предопределено, нямам усещане за личен избор, защото ситуацията като че ли е заключена, заскобена, ако ме разбираш какво имам предвид. За мен е наистина интересно кои аспекти символизират ситуация на избор. Трябва да потърся...