Благодаря на всички, които се включиха с коментар към темата.
Моят С.Л.В. е на 11 Телец, а Ю.Л.В. на 11 Скорпион. Слънце и Луна са във Водолей (Луната е в квадратура (17 градуса)
Ето какво показват моите наблюдения по време на съзнателния ми живот:
През 1988 г. , когато Северният възел беше в Риби в съвпад с господаря на десцендента - Меркурий, аз се ожених.
1989-1990 г. Транзитната нодална ос е в квадратура с наталните лунни възли. Северният възел е във Водолей в съвпад с Луната - посветих се на дъщеря си (по това време бях в майчинство и бях изцяло зависима от съпруга си материално).
1994 г- Транзитните лунни възли са с разменени позиции с наталните - Записах се като студентка "задочно обучение". Решението беше взето спонтанно, когато възлите транзитираха през моя 9-ти дом, след един сън, в който сънувах как със всичките си съученици стоим на един гаров кантон, затворени и без телефон. Чакахме да мине влака....Тогава изпитах носталгия по студентския живот и на следващия ден си подадох документите. (моите възли са на границата между 2/3 и 8/9 домове).
През 1999 г. - Северния възел беше в Лъв в моя шести дом в опозиция на Слънце и Луна във Водолей. (налице беше квадратура с наталния). Тази конфигурация я преживях по-трудно. Транзитен северен възел в Лъв в опозиция на господаря - Слънце. Бях почти завършила образованието си и трябваше едновременно да работя и да гледам семейство и да пиша дипломна работа. Имаше и известни материални затруднения. В крайна сметка назначиха ме на по-висока длъжност.
През 2003 г. - възвръщане на нодалната ос. Сдобих се с втора (допълнителна) работа като експерт по специалността като източник за допълнителни доходи. Човекът, който ме покани да работя за него е зодия водолей с Юпитер в Телец в съвпад с моя Северен лунен възел. През това време претърпях и съвпад на транзитен Уран с Меркурий в Риби (последният - господар на десцендента) и квадратура на оста Асцендент-Десцендент (Риби-Дева) с транзитен Плутон в Стрелец....Развод..Но тези допълнителни доходи ми дадоха възможност да оцелея в материален аспект и да добия финансова независимост, да се погрижа за себе си и за детето си. (Телец; 2-ри дом; спечелените с труд пари).
Сега отново се повтаря тази ситуация от 1989 г. Северният възел е във Водолей и наблюдавам същата тенденция с майчинството (луна във Водолей) - изцяло съм погълната от развитието на детето си. Тя предстои да бъде студентка и сега се явява на изпити. Изкара пълен отличен на изпита и това ме кара да се чувствам изключително щастлива и горда като майка.
Направих обаче една грешка. Напуснах сигурната си работа, докато северения възел транзитираше през моя Меркурий в Риби. Помислих си, че с този човек можем да бъдем партньори (бизнес, не брачни), но очакванията ми не се оправдаха, защото той е много труден характер, абсолютен холерик и ми създава много стрес. Сега правя опит да се върна обратно на дългогодишната си работа и знам, че това ще стане.
Лили е напълно права като казва, че човешките избори приличат на броеница. Сега като си направих тази ретроспекция, виждам някакво закономерно развитие - всеки предходен избор предопределя следващия. Животът е "проба-грешка". Важното е да се учим от грешките си.