Здравей Гост

Транзити на нодалната ос

• 421 Отговора
  • 86339 Прегледи
Re:Транзити на нодалната ос
« Отговор #40 -: Юли 09, 2009, 12:31:44 pm »
А когато СЛВ е в съвпад с планета управител на асцендента на върха на 10, това какво значи?  ::)
ще разберем на есен!!!! ;D
Докато дишаш...надявай се!

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Юли 09, 2009, 12:53:50 pm »
Що па наесен?  ???

« Отговор #42 -: Юли 09, 2009, 01:01:01 pm »
тогава ще е отминал транзита поне при мен  ;)
Докато дишаш...надявай се!

« Отговор #43 -: Юли 09, 2009, 01:21:46 pm »
аз пък имам съвпад на СЛВ със слънце и IC / водолей /
и квадрта марс,плутон, АСЦ

и още чакам да се случи нещо- каквото и да е -хубаво,лошо все тази,
че съм се вкарала в едно разнообразие, голяма скука :(

а дано да се случва вече  ;D

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #44 -: Юли 09, 2009, 01:35:16 pm »
Северен възел в Близнаци - Южен възел в Стрелец
Роденият е подобен на избягал жребец, истинска природна сила! Когато е препускал с развята по вятъра грива през девствените степи на миналите животи, не е признавал ни закон, ни господар. Понеже бил изключително независим вървял по своя си път, без да иска каквото и да било, от когото и да било. Идо днес все още в него живее дивият мустанг и той продължава да изпитва силна страст по далечните пътувания.
Този авантюрист ще трябва да се научи да живее в общество. Голямият урок, закодиран тук, се състои в търпението, вниманието към детайлите, увладяването на диалога с другите.
Програмата на неговото съществуване включва и дълги престои в града, които да го научат да се среща със себеподобните си и да уважава техните права.Същевременно спортът му е абсолютно необходим.

Ей това съм аз.  ;D  ::)  ;D  Обаче сега не изпитвам чак такава силна страст по далечните пътувания.

Баси, това за мен е писано!  :o
И какво сега, ще трябва да се интегрираме в обществото  ;D
А ако СЛВ е в съвпад с ДСЦ и ЮЛВ е в съвпад с АСЦ?  ???
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Helo

« Отговор #45 -: Юли 09, 2009, 01:39:07 pm »
Баси, това за мен е писано!  :o
И какво сега, ще трябва да се интегрираме в обществото  ;D
А ако СЛВ е в съвпад с ДСЦ и ЮЛВ е в съвпад с АСЦ?  ???

Щем не щем, ще ни се наложи.  ;)

Тя съдбата ни поставя в такива ситуации, въпреки, че може и да не го искаме много.  8)

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #46 -: Юли 09, 2009, 01:42:04 pm »
А-ха. Обаче описанието е доста точно, поне за мне...От къде е цитата?
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Helo

« Отговор #47 -: Юли 09, 2009, 02:11:17 pm »
А-ха. Обаче описанието е доста точно, поне за мне...От къде е цитата?

От тук:

http://www.astro5.net/forum/viewtopic.php?t=598

*

sunrain

• 6710
« Отговор #48 -: Юли 09, 2009, 05:34:51 pm »
По Южния жънеш, по Северния твориш нова...
Макар че това е твърде тесногръдо разбиране на причинно-следствената връзка.
Но принципно не е изключено да сътворим нова карма, стъпвайки на ЮЛВ и това, което той ни носи - срещи, хора, събития...

Оле, аз имам чувството, че не мога да се оттърва от тежки транзити ... то нямам думи просто. Не стига, че южния ми мина през Луна, Слънце/Сатурн, сега да го чакам и през Венерата, като ще активира квадрата с Плутон, който пък ми е в съвпад със северния. Туй някой преживял ли го е - квадрат на възлите южен-северен? 
Вече направо съм спряла да мисля какво ме чака, щото само като се сетя за някой предстоящ транзит и настръхвам.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

aiia

« Отговор #49 -: Юли 09, 2009, 05:47:04 pm »
Не се измъчвай. Мисли позитивно. То само хубаво не може. Все някой транзит се задейства. Може пък да е нещо за добро. Какво като е квадрат на възлите. То ако не са тия квадрати, ще живеем като едноклетъчни амеби. Ще се разплуем направо от безгрижие.

Аз спирам да се опитвам да гадая бъдещето по транзити. Преди 8 месеца ми правиха хороскоп. Нито едно нещо не се сбъднало до момента.  Спирам с предсказателната астрология. :P Викам да се забавляваме просто, а не да очакваме всеки транзит с настръхнали коси.  :D :-*

Сега гледам в деня в който съм срещнала г-н Рака - тр. Нептун и СЛВ са били в съвпад с наталната ми Луна, а Южния възел съвпад натален Юпитер. Това пак е в периода на ''умопомрачение''-то ми.  ;D Не е трябвало изобщо да го заглеждам ама на... къде ти. Бях на ''вие'' с астрологията.   :-[

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #50 -: Юли 09, 2009, 08:13:55 pm »
[quote author=freebird link=topic=2428.msg45379#msg45379 date=1247139316

Баси, това за мен е писано!  :o
И какво сега, ще трябва да се интегрираме в обществото  ;D
А ако СЛВ е в съвпад с ДСЦ и ЮЛВ е в съвпад с АСЦ? ???
[/quote]

За това ти е толкова близко тълкуването-като е на АСЦ тези минали черти и посоки са важали в голяма степен за личността ти,с удвоена сила-съответно и нуждата от уроци по партньорство и социализиране са в двойна сила в този живот.Както и по останалите страни на възлите  ;)

Имам много близки наблюдения за тези възли,че и за точно в тези домове,при това от различни поколения-привличам такива възелчета като магнит направо  ???

« Отговор #51 -: Юли 09, 2009, 08:48:14 pm »
 Helo ,freebird  и аз съм така СЛВ Близнаци / ЮЛВ Стрелец , но в 10 / 4 дом, трудна работа
особено при Слънце в Стрелец- дивак по рождение :)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Helo

« Отговор #52 -: Юли 09, 2009, 09:10:48 pm »
Имам много близки наблюдения за тези възли,че и за точно в тези домове,при това от различни поколения-привличам такива възелчета като магнит направо  ???

Значи привличаш свободолбивите и леееко асоциални натури?  ;D

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Юли 09, 2009, 10:53:26 pm »
Туй някой преживял ли го е - квадрат на възлите южен-северен?  

Аз съм го преживявала и на два пъти се повтаряше една и съща кармична ситуация (така прецених като си направих ретроспекцията). Значи, текущата ти кармична тема ще бъде в домовете, където попадат транзитните възли. Квадратурата с наталните възли показва, че докато разрешаваш текущите кармични уроци, това ще те отклонява от твоя предначертан път и може да има забавяне в развитието ти. Но тези уроци са необходими и трябва да бъдат научени по трудния начин (квадратура), преди да се придвижиш напред.

Ситуацията, за която говориш, при мен се проявява по следния начин.
Наталният ми СЛВ е в Телец в 5-ти дом (оста 5-11 дом),
Транзитният СЛВ е във Водолей във 2-ри дом (оста 2-8 дом).

Винаги, когато тр.СЛВ попадне в моя 2-ри дом във Водолей, аз трябва да разрешавам карма на оцеляването със собствените сили и средства, защото "това се насърчава от съдбата" - СЛВ. Трябва да се откажа от всяка подкрепа и зависимост от партньора (тр.ЮЛВ в 8-ми дом). подобни очаквания обикновено са болезнени, тъй като водят до създаване на отношения на нездравословна зависимост. Казвам "болезнена зависимост", защото все пак във 2-ри дом имам водолей, а този знак не обича каквито и да било зависимости, особено със Слънце и Луна тук.

Предният път, когато СЛВ беше върху Луната ми, аз бях материално зависима от съпруга си, понеже бях в майчинство. Мисля, че тогаа си отработих позицията а Луната (управителка на 8-ми дом).

Сега мисля, че си отработих Слънцето - станах самостоятелен предприемач, като се отделих от човека, който ми даваше възможност за допълнителни доходи и така постигнах известна финансова независимост.

А поради квадратурата с възлите, жертвах свободното си време, прекарано с приятели, личните си цели (натален Южен възел в Скорпион в 11-ти дом) и времето, посветено на детето си, любовта и забавленията (натален СЛВ в Телец в 5-ти дом). С нетърпение чакам изместването на тр. нодалната ос по оста Рак-Козирог, (тригон с наталната). Е, пак има някои неблагоприятни съвпади с планети (тр.ЮЛВ в съвпад с Юпитер-господар на Асцендента), но това преминава с разпадането на допустимата орбиса. А влиянието на аспектите между възлите (натални и транзитни) се чувства, докато транзитните възли не напуснат знака.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #54 -: Юли 10, 2009, 09:17:51 am »
Helo ,freebird  и аз съм така СЛВ Близнаци / ЮЛВ Стрелец , но в 10 / 4 дом, трудна работа

Хелоу, кармични ми колега  ;D
Мойто слънчице е в Дева, не мога да кажа, че съм много диво :) Ама свободата съм си я ценял винаги :) Моите възелчета са: СЛВ е върху ДСЦ, както споменах, но е в края на 6-ти Дом, съответно ЮЛВ е в края на 12-ти Дом върху АСЦ.
Често се чувствам леко настрана от всички и от всичко, обаче сякаш сам си го правя (като самомъченик  :D ). Разбирам се със всички около себе си, много рядко съм попадал в пререкания, но понякога общувам трудно...Все си мислех, че е от Меркурий, който е в Дева в 9-ти Дом и е връх на тау-квадрат със Уран в 1-ви Дом в Стрелец и Хирон в Близнаци в 7-ми Дом. Явно обаче и лунните възли си казват тежката дума :)
The Tea Party
Jeff Martin

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #55 -: Юли 10, 2009, 09:38:39 am »
При мен транз.СЛВ е на МЦ в опозиция на четвърти, в който имам сам нат. Part of Fortune.В натала СЛВ ми е в 5 дом/Лъв/в съвпад с Марс/Лъв/ и ретро Юпитер/Дева/.
Може би по-интересно ще стане на 22 когато затъмненито ще ми засегне 4  дом в опозиция на СЛВ... ???
Има ли някой идея какви възможности носи това положение?

*

Helo

« Отговор #56 -: Юли 10, 2009, 09:44:39 am »

Често се чувствам леко настрана от всички и от всичко, обаче сякаш сам си го правя (като самомъченик  :D ). Разбирам се със всички около себе си, много рядко съм попадал в пререкания, но понякога общувам трудно...

И аз съм така. Както казва американския писател Натаниел Хоторн, сякаш някаква магия или проклятие го държи настрана и го кара да върши подобни неща. Той го казва по повод на самоизолацията си, защото след като завършил колежа се затворил в дома си и за 12 години не е излизал изобщо. Сестра му му носела храна и дрехи. Е, накрая решил да се сгоди и излязъл.  :P
Та, има и по-зле от нас.  ::)

Обаче правилно е описал в едно писмо защо прави това и се самоизолира. Не, че го иска ... хем го иска, хем не го иска, ама нещо го кара да го прави.  ::)

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Юли 10, 2009, 09:48:46 am »
Тр. СЛВ в момента ми е в точен съвпад с десц. и.....засега..нищо.
Ще кажа след 1-2 месеца как се е отразил транзитът.

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #58 -: Юли 10, 2009, 09:58:26 am »
Нали трябва да отработваме положенията на ЛВ-ли. Аз бях в доста тежък период август-ноември 2003-та. Тогава беше "голямата изолация", "самоотхвърляне от обществото", "бягство...ама от какво  ???"... радвам се, че си стъпих на краката. Помогна ми тогава един човек :) Помагаше ми и в следващите 5 години, беше до мен постоянно. И в момента, в който се вкопчихме прекалено много един в друг...или може би аз в нея (все пак съм с Рачешка Луна), тя сложи край. Близнака не издържа  ;D Е, сега се отърсих от нещата, чувствам силно АСЦ си в Стрелец. Може би защото и до мен стои жена Стрелец. Но преживявам една доста по отворена връзка, "...свободата, Санчо..." :)
Нови хора навсякъде около мен, станал съм по решителен, говоря по-лесно с другите :) И чакам с нетърпение тр. Плутон да влезе във 2-ри Дом, за да може и бюджетно да има промени, за добро или за зло...Ама аз съм оптимист в момента, сякаш сам "тикам" Стрелеца да излиза пред Девата  8)

ПС: пуста Дева обаче, много е критична към дреболиите...
The Tea Party
Jeff Martin

*

Kaya

• 2893
« Отговор #59 -: Юли 10, 2009, 10:07:34 am »
 труднично е сигурно с жена стрелец и девешко слънце (дано дамата да има козирог, телец или застъпен плуто- скорпи)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.