Туй някой преживял ли го е - квадрат на възлите южен-северен?
Аз съм го преживявала и на два пъти се повтаряше една и съща кармична ситуация (така прецених като си направих ретроспекцията). Значи, текущата ти кармична тема ще бъде в домовете, където попадат транзитните възли. Квадратурата с наталните възли показва, че
докато разрешаваш текущите кармични уроци, това ще те отклонява от твоя предначертан път и може да има забавяне в развитието ти. Но тези уроци са необходими и трябва да бъдат научени по трудния начин (квадратура), преди да се придвижиш напред.
Ситуацията, за която говориш, при мен се проявява по следния начин.
Наталният ми СЛВ е в Телец в 5-ти дом (оста 5-11 дом),
Транзитният СЛВ е във Водолей във 2-ри дом (оста 2-8 дом).
Винаги, когато тр.СЛВ попадне в моя 2-ри дом във Водолей, аз трябва да разрешавам
карма на оцеляването със собствените сили и средства, защото "това се насърчава от съдбата" - СЛВ. Трябва да се откажа от всяка подкрепа и зависимост от партньора (тр.ЮЛВ в 8-ми дом). подобни очаквания обикновено са болезнени, тъй като водят до създаване на отношения на нездравословна зависимост. Казвам "болезнена зависимост", защото все пак във 2-ри дом имам водолей, а този знак не обича каквито и да било зависимости, особено със Слънце и Луна тук.
Предният път, когато СЛВ беше върху Луната ми, аз бях материално зависима от съпруга си, понеже бях в майчинство. Мисля, че тогаа си отработих позицията а Луната (управителка на 8-ми дом).
Сега мисля, че си отработих Слънцето - станах самостоятелен предприемач, като се отделих от човека, който ми даваше възможност за допълнителни доходи и така постигнах известна финансова независимост.
А поради квадратурата с възлите, жертвах свободното си време, прекарано с приятели, личните си цели (натален Южен възел в Скорпион в 11-ти дом) и времето, посветено на детето си, любовта и забавленията (натален СЛВ в Телец в 5-ти дом). С нетърпение чакам изместването на тр. нодалната ос по оста Рак-Козирог, (тригон с наталната). Е, пак има някои неблагоприятни съвпади с планети (тр.ЮЛВ в съвпад с Юпитер-господар на Асцендента), но това преминава с разпадането на допустимата орбиса. А влиянието на аспектите между възлите (натални и транзитни) се чувства, докато транзитните възли не напуснат знака.