Здравей Гост

Транзити на нодалната ос

• 421 Отговора
  • 86300 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Транзити на нодалната ос
« Отговор #100 -: Октомври 05, 2009, 06:53:52 pm »
Ох, Синухе, знаеш как съм си блъскала главата какво, аджеба, ще да е било влиянието на този дирекционен аспект в събитен план, в конкретика! Иначе, ако се разглежда от гледна точка на астропсихологията или кармичната астрология, варианти има най-различни и все с нещо може да се свърже въздействието му върху личността.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Октомври 05, 2009, 07:06:22 pm »
Хайде, ще поизчакам още мъничко и ще обявя резултата.  :)
Да ви споделя на какъв принцип подхождам, когато не съм сигурна във въздействието на даден аспект в картата.
Изхождам от есенциалната природа на планетите и, в зависимост от участващите планети, определям евентуалната насока на въздействие. Каква е природата на възлите извън значението им на символични "катализатори" на кармата в хороскопа? С какво се свързва Луната, на какво е сигнификатор в мъжка карта? Каква е природата на въздействие на възлите, Раху и респ. Кету, в материята, в конкретно събитиен план?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #102 -: Октомври 05, 2009, 07:10:08 pm »
   За мен поне срещата непременно ще има кармичен характер...Среща с жена от миналото, неразрешена любовна история, която търси своя кармичен изход...

*

Asol

• 4140
« Отговор #103 -: Октомври 05, 2009, 07:20:03 pm »
Хайде, ще поизчакам още мъничко и ще обявя резултата.  :)
...С какво се свързва Луната, на какво е сигнификатор в мъжка карта?

...на съпругата. Да не става въпрос за развод  :-\

« Отговор #104 -: Октомври 05, 2009, 08:16:48 pm »
Кету освобождава, да не е починала съпругата
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #105 -: Октомври 05, 2009, 08:22:46 pm »
Утре транзитния ЮЛВ ще бъде в точен съвпад с господаря на Асцендента ми (Юпитер в Рак). Каква ли кармична разплата ме очаква? Съвпадът се случва в моя 8-ми дом (на куспидата, където ми е Юпитер). Юпитер натално е в квадрат с Марс във Везни, а след 4-5 дни и транзитния Марс ще направи съвпад с рождения Юпитер в Рак. Малко ме е страх, щото в сряда ще ходя да си вземам резултата от цитонамазката.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Октомври 05, 2009, 08:26:08 pm »
И сега, колеги, като един подчертан огнен знак вече едва го устискам и след малко смятам да дръпна завесата и да обявя резултатите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #107 -: Октомври 05, 2009, 08:28:40 pm »
И сега, колеги, като един подчертан огнен знак вече едва го устискам и след малко смятам да дръпна завесата и да обявя резултатите.  ;D

Тадададаааааам!
Хайде да я видим най-сетне тази дирекционна луна в съвпад с ЮЛВ в 7-ми дом.

;D ;D ;D

« Отговор #108 -: Октомври 05, 2009, 08:36:43 pm »
Утре транзитния ЮЛВ ще бъде в точен съвпад с господаря на Асцендента ми (Юпитер в Рак). Каква ли кармична разплата ме очаква? Съвпадът се случва в моя 8-ми дом (на куспидата, където ми е Юпитер). Юпитер натално е в квадрат с Марс във Везни, а след 4-5 дни и транзитния Марс ще направи съвпад с рождения Юпитер в Рак. Малко ме е страх, щото в сряда ще ходя да си вземам резултата от цитонамазката.

При мен, когато ЮЛВ мина през Юпитера ми в 6-ти натален, упр. 5-ти и 8-ми, бях току-що започнала работа, която се оказа много преспективна и изкара от мен най-спящите ми качества. И адски продължителна  ::) Каква дума използвах  ??? ;D  
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #109 -: Октомври 05, 2009, 08:46:15 pm »
Небесна, не се плаши
при съпругът ми отмина тр.ЮЛВ съвпад Юпитер 30гр Рак,
 като наталният ЮЛВ идва от 8 д.,
а нат. Юпитер е в квадрат с упр. на 8 и 4 дом,кацнали на К12-
освен,че трайно безработен, със здравето си на 6
седи си в къщи, осигурен комфорт, без стрес  не си дава много зор
пък и тр. юпитер му квадратира  от доста време слънцето в 18 градус
пълен застой :'(
язък, че по натал юпитер  е съвпад с уран, нищо изненадващо-матрица

*

missKapriz

« Отговор #110 -: Октомври 05, 2009, 08:46:58 pm »
Цитат
При мен, когато ЮЛВ мина през Юпитера ми в 6-ти натален, упр. 5-ти и 8-ми, бях току-що започнала работа, която се оказа много преспективна и изкара от мен най-спящите ми качества. И адски продължителна  Завърти очи Каква дума използвах  Ъ?
То хубаво,но ако не гледаме това постфактум,а се опитваме да правим прогноза,как да сме сигурни,че ще се отрази на работата,а не на здравето този съвпад :-\

« Отговор #111 -: Октомври 05, 2009, 08:56:11 pm »
Цитат
При мен, когато ЮЛВ мина през Юпитера ми в 6-ти натален, упр. 5-ти и 8-ми, бях току-що започнала работа, която се оказа много преспективна и изкара от мен най-спящите ми качества. И адски продължителна  Завърти очи Каква дума използвах  Ъ?
То хубаво,но ако не гледаме това постфактум,а се опитваме да правим прогноза,как да сме сигурни,че ще се отрази на работата,а не на здравето този съвпад :-\

Е вие търсите някакви абсолютно сигурни, в кърпа вързани събития!  :-\

Може би, защото има и други фактори, които говорят за здравето на човек в наталния му хороскоп. А и едно събитие би трябвало да се потвърди не само по един метод. :)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #112 -: Октомври 05, 2009, 08:56:54 pm »
ко стана с тоз огън , нетърпеливи сме кво се крие зад завесата
на куц крак чакаме

*

Nebesna

« Отговор #113 -: Октомври 05, 2009, 08:58:50 pm »
Цитат

И на двете се е отразил. Щом е просперирала, се е чувствала добре.

*

Nebesna

« Отговор #114 -: Октомври 05, 2009, 08:59:38 pm »
ко стана с тоз огън , нетърпеливи сме кво се крие зад завесата
на куц крак чакаме

Аз се изприщих вече от чакане, нокти не ми останаха.

Лили, хайде, че си изгризах ноктИтИ.
« Последна редакция: Октомври 05, 2009, 09:04:27 pm от Небесна »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #115 -: Октомври 05, 2009, 09:04:48 pm »
strelicka
Цитат
Кету освобождава, да не е починала съпругата

Ами жива съм още  ;D, но няма да коментирам каква агония изживях... Имах чувството, че всяка клетка в тялото ми умира, толкова зашеметена бях...

А сега по същество.
Както знаете, възлите се свързват с "портата", през която хора, събития и определени опитности идват и си отиват от живота ни. И ако Раху е "входът", Кету е "изходът". Ако планета в съвпад със Северния възел добива специфичен фокус, става видима и забележима, планета в съвпад с Южния възел символично се "скрива".
Тогава каква ще е първата асоциация? Може да се предположи, че някой човек, най-вероятно жена "изчезва" от живота на родения, отива си, става "невидима" или "недосегаема". И понеже става въпрос за дирекционен аспект, а те действат бавно, може да се предположи, че това е било усещането, с което е живял, докато е действал аспектът.

Asol
Цитат
Да не става въпрос за развод

Не е развод и не е съпруга, но си много, много близо до верния отговор.

По принцип възлите в индийската астрология не се свързват задължително с кармичност и кармични срещи. Поради простата причина (за кой ли път го повтарям?), че в хороскопа всичко е карма и в него се "вплитат" минало, настояще и бъдеще. Възлите - там, където преминават - имат свойството да "посичат". В индийската астрология те се считат за малефици и при определени обстоятелства действат доста деструктивно. Ключова дума за Кету е "separative", т.е. отделяне, ако трябва да го адаптираме на български, в пряк и преносен смисъл. Това е природата на въздействие на възлите в материята, ако говорим за събитийност извън контекста на кармичната астрология.

daisy696
Цитат
За мен поне срещата непременно ще има кармичен характер...Среща с жена от миналото, неразрешена любовна история, която търси своя кармичен изход...

Дотук почти всичко е вярно, само че "среща" с обратен знак. Жена от миналото си отива, а с нея и една неразрешена любовна история. И определено имаше много силно и особено усещане за "кармичност", като че ли някаква минала карма трябваше да се уравновеси, но това така и не се случи...

Aurora
Цитат
Ако лицето е публична личност възможно ли е да претърпи някакъв скандал?

Лицето не е публична личност.
И тъй като Луната е сигнификатор и на майката, майката на родения също претърпя неуспех. Сриване на семейния бизнес с последвало закриване на фирмата, на която тя бе учредител и управител. Период на сериозни финансови затруднения.

Марая
Цитат
бих предположила няколко неща:
среща с бъдещата съпруга, кармично заложена
среща с партньори от миналото
освобождаване от емоций свързани със жена

От на Марая вариантите само последния приемам за верен. Да се надяваме, че е било наистина "освобождаване".

Честито на позналите!
Както виждате, в предикциите някои концепции от кармичната астрология в частта за Лунните възли не винаги работят.

Както вече разбрахте, става въпрос за раздяла с половинката. Край на дългогодишна връзка и отношения, в които от самото начало е липсвала яснота. И какво може да се очаква от ЮЛВ в съвпад с Нептун в седми дом в мъжка карта!? Риторичен въпрос.

А сега да вдигнем завесата и да изброим някои по-важни транзитни аспекти.
В периода, в който се стига до раздяла, транзитният Сатурн влиза в пети дом на мъжа. Същевременно мунданната опозиция между Сатурн и Уран образува тау-квадрат с Венера в първи дом в картата на мъжа - сигнификатор на любовните отношения и господар на хороскопа. По същото време се разпада съвпадът на транзитния Плутон с нат. Нептун в седми дом и Плутон окончателно напуска знака.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #116 -: Октомври 05, 2009, 09:06:10 pm »

Аз се изприщих вече от чакане, нокти не ми останаха.

Лили, хайде, че си изгризах ноктИтИ.

Ама аз докато си напиша отговорите и ви цитирам всичките една по една...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #117 -: Октомври 05, 2009, 09:11:41 pm »
Цитат
Както виждате, в предикциите някои концепции от кармичната астрология в частта за Лунните възли не винаги работят.

Не съм съгласна. Това е от твоята позиция. Той е преживял транзита върху възела на вътрешно ниво и е развързал кармичния възел за себе си (завършена опитност).

А колкото до дирекциите, аз ги поставям на последно място, след прогресии, транзити, солари. Дирекционната Луна ли смяташ, че е отключила събитие, което транзитите сами по себе си са заложили?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Октомври 05, 2009, 09:21:51 pm »
Имах предвид, че концепциите от кармичната астрология са трудно приложими в дирекциите като техника за предсказване на предстоящи външни събития, макар и обусловени от съответните вътрешни промени.
А съвпадът на Плутон с наталния Нептун беше доста продължителен. На външно ниво обаче не се виждаше и не се усещаше, затова предполагам, че усещането за "завършена опитност" е било най-вече на вътрешно, невидимо за другите ниво, което логически обуслови и последвалата развръзка в отношенията.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #119 -: Октомври 05, 2009, 09:24:43 pm »
пу- пу пу, Лили да си си жива и здрава