Здравей Гост

Аспектите на Пепеляшка

• 76 Отговора
  • 15559 Прегледи
*

Nebesna

Аспектите на Пепеляшка
« -: Юли 14, 2008, 01:10:22 am »
Вярвате ли на връзката на Хирон с брака и на така наречените "аспекти на Пепеляшка", които се тиражират от някои астролози? Аз лично съм скептично настроена.

*

Lillie

• 30532
Re: Аспектите на Пепеляшка
« Отговор #1 -: Юли 14, 2008, 11:01:37 am »
Не знам какво да кажа, защото не съм ги изследвала.
Но авторството на това "откритие" е малко под въпрос...

http://magiastrology.com/
*В полето вляво разгледай някоя синастрия. Мисля, че някъде се споменава за Cinderella аспекти.

ПП. Нямам навика да приемам за чиста монета всичко що ни се пробутва из родното астро пространство.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Юли 14, 2008, 12:36:44 pm »
Хирон все още не е добре изучен, защото е открит скоро от съвременните астрономи, а от древните астролози почти нищо не е достигнало до нас като познание. В момента преживявам съвпади на Хирон с моята Луна и Слънце във Водолей. Ще "снове" между светилата ми аспектирайки ги многократно до края на годината. Мога да наблюдавам и да се уча.  Струва ми се, че Хирон ни учи, чрез болката. Отначало оцветява ситуацията с вълшебни краски, кара ни да преекспонираме положителните си очаквания, да се чувстваме като в приказка, а когато тръгне ретроградно всичко се разпада, сриват се вълшебните кули и се разделяме с илюзиите си. Но не само раздялата с илюзиите е болезнена. Неминуемо осъзнаваме, че сме жертвали нещо. В замяна на това, което ни дава, Хирон изисква някаква жертва, но ние осъзнаваме това в последствие. Това, което се очаква от нас да жертваме е свързано с аспектираната планета (съвпадът се изживява най-тежко). Моето Слънце управлява 6-ти дом на работата и здравето. Когато Хирон го аспектира за пръв път, аз смених работата си - бях много ентусиазирана, виждах ситуацията в оптимистична светлина и не си давах сметка какво точно се очаква от мен да пожертвам...просто не мислех какво ще загубя. Оказа се, че на новото си работно място съм подложена на огромен стрес. И тъй като Слънцето е в 12-ти дом, чувствах се като в заточение. Нервната ми система се разстрои и се разболях. Кризата настъпи, когато Хирон тръгна ретроградно. Изведнъж осъзнах какво съм загубила. Знам, че всичко ще премине и ще се върна на старата си работа (там вече ме чакат и ще ме вземат обратно - все пак съм техен дългогодишен служител). Но с най-голямо нетърпение чакам да влезе Юпитер във Водолей догодина, за да си отдъхна най-после.
Наблюдавайте къде се намира вашия Хирон и ако аспектира (особено със съвпад) някоя планета от наталната карта - внимавайте с положителните нагласи - Хирон винаги очаква от вас някаква болезнена жертва в замяна на прекаления оптимизъм.

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Юли 14, 2008, 12:42:52 pm »
Смея да твърдя, че именно Хирон е "виновника", защото нямам други планети, които да аспектират светилата ми. Тук се намира транзитния Нептун, но това е продължителен аспект, който продължава с години. Също дава илюзии, но не е съпроводено с болка. А и вече е разходящ. Хирон ме издигна високо, както се казва "на седмото небе", а след това ме сгромоляса на земята.

« Отговор #4 -: Юли 14, 2008, 02:20:33 pm »
Става въпрос за аспектите на Хирон към Венера ,Юпитер и Нептун и обратното на Нептун ,Венера и Юпитер към  Хирон. ( или мен ме лъжат мемоарите ;) ;D :P)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #5 -: Юли 14, 2008, 03:44:13 pm »
Преди Чарлз да се ожени за Камила форумите бяха пълни с това тълкуване-аспекта на пепеляшка.
И всички в един глас доказваха и показваха как Даяна се омъжила за принца, щото имала тия аспекти. Пък Камила никога няма да се омъжи, щото ги нямала...някои се бяха успали дотам, че даже след бракуването на Камила и Чарлз продължаваха по инерция да дуднат същото...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Юли 14, 2008, 05:25:45 pm »
Преди Чарлз да се ожени за Камила форумите бяха пълни с това тълкуване-аспекта на пепеляшка...

Да де, сещам се как още преди няколко години удряха тъпан по форумите. Някои бг астролози от професионалните среди дори станаха известни с това... хм, откритие  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Юли 14, 2008, 07:04:52 pm »
Всички бяхме свидетели на приказната свадба на принцесата с принца, а след това и на злощастния и живот. Струва ми се, че в статиите за Пепеляшка твърде много се преекспонира "положителното" влияние на Хирон (не отричам, че е била щастлива), но никой не споменава за последващото разочарование и болката, които Хирон носи...за жертвата. Продължавам да твърдя, че това е неосъзната жертва, сриване на въздушните кули и загуба на илюзиите...Наричат Хирон "раненият лечител".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юли 14, 2008, 08:03:56 pm »
Продължавам да твърдя, че това е неосъзната жертва, сриване на въздушните кули и загуба на илюзиите...

Добре, а ако го няма Хирон, въпросния "срив" с какви астрологични фактори ще дефинираме? Частта, която цитирам, ми прозвуча като Saturn vs. Neptune  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Юли 14, 2008, 09:02:02 pm »
Опитвам се да разбера Хирон. И аз търся разликите. Струва ми се, че аспектите на Сатурн с Нептун също дават сриване на въздушните кули, но Сатурн най-много да те полее със студена вода и да се получи отрезвяване, докато ключовата дума за Хирон е "болка". През 2007 г. Сатурн беше в Лъв в точна квадратура с моя Нептун в Скорпион. Разделих се с някои илюзии, но някак по-бавно и постепенно настъпи осъзнаването, без резки сътресения. Сатурн ни поставя видими, ясни граници, които са по-лесни за разпознаване. Докато Хирон си прави шегички с нас, подлъгва ни, дава ни големи аванси, и когато тръгне ретроградно, изведнъж се оказваме жертви на собствените си самозаблуди.
Озаглавих темата "Аспектите на Пепеляшка", защото предположих, че повечето от вас са се поинтерсували от аспектите на Хирон с венера, юпитер и нептун...Та нали всяко момиче мечтае да стане принцеса. Предположих, че ще се появи коментар от някой, който е изучил действието на тези аспекти в собствената си карта.
А говорих за аспектите на Хирон със Слънцето, защото в момента моето Слънце във Водолей е в съвпад с Хирон и няма други важни транзити към него, освен С.Л.В. във Водолей (но това вече съм го преживявала). Чудех се на какво се дължи тази болка. И едва когато забелязах Хирон тук, разбрах, че този фактор никак не е за подценяване. До сега не бях обръщала специално внимание на транзитиращия Хирон. Написах нещо реално преживяно.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #10 -: Юли 14, 2008, 10:05:54 pm »
като Saturn vs. Neptune  ;)

Пък съвпад в синастрия Сатурн-Нептун какви бели ми докара...е, според мен и квадратурите на Юпитер, ма щото рече, та се сетих колко му се радвах на тоя съвпад кармичен в началото...

« Отговор #11 -: Юли 14, 2008, 11:24:22 pm »
Озаглавих темата "Аспектите на Пепеляшка", защото предположих, че повечето от вас са се поинтерсували от аспектите на Хирон с венера, юпитер и нептун...Та нали всяко момиче мечтае да стане принцеса. Предположих, че ще се появи коментар от някой, който е изучил действието на тези аспекти в собствената си карта.
Божееее, колко заблуден съм бил :-\ :D :-X ;D
Аз все си мислех ,че момичетата мечтаят да открият онази истинската обич ,а то се оказа ,че те искали принцеси да стават ;) ;D
Край! Отказвам се от детските си мечти да си търся подходяща жена,а и то с това родословие нямам никакви  шансове ;D ;D ;D ;D :P

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Юли 15, 2008, 08:33:48 am »
като Saturn vs. Neptune  ;)

Пък съвпад в синастрия Сатурн-Нептун какви бели ми докара...е, според мен и квадратурите на Юпитер, ма щото рече, та се сетих колко му се радвах на тоя съвпад кармичен в началото...

Когато си се родил с този съвпад, с течение на времето си го отработваш и свикваш да живееш със собствените си ограничения. По-лошо е, когато ти ги налагат отвън. При транзити е някак неопределено, няма кого да обвиняваш, просто чакаш да отмине периода и си учиш уроците. Виж, при синастрия вече е друго. Свързваш ограниченията с другия партньор и вече има кого да "обвиняваш".  ;) Шегичка!

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Юли 15, 2008, 08:44:45 am »
Между другото какво не му харесвате на съвпада между Сатурн и Нептун. Казват, че бил много конструктивен. Наричат го "аспект на архитекта"...Не знам. Аз имам тригон между тези две планети в натала. Предполагам, че един транзит на Сатурн, спрямо натален Нептун се отразява зле най-вече на хората с подсилен нетунов отпечатък, които обичат да витаят из небесата. Земните знаци го преживяват по-лесно.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Юли 15, 2008, 10:25:10 am »
И при мен Хирон засяга Слънцето сега, опозиция, вероятно има някакво значение. Но както спомена Лили, айде бъди сигурен, че нещо той носи, като в момента и лунните възли са ми по тая ос и Нептун и ... Иди разбери. Ще помисля върху написаното от Небесна. Има логика така да се каже.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Юли 15, 2008, 10:26:01 am »
Божееее, колко заблуден съм бил :-\ :D :-X ;D
Аз все си мислех ,че момичетата мечтаят да открият онази истинската обич ,а то се оказа ,че те искали принцеси да стават ;) ;D

В интерес на истината принцеса никога не съм искала да ставам. Е, виж, най-голямата ми детска мечта бе да стана космонавт  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #16 -: Юли 15, 2008, 11:01:06 am »
Сестра ми все искаше да става астроном ,а моята детска мечта беше да съм капитан на кораб ;D

Съжалявам за шеговитото отношение към темата ,но не мога да се въздържа :-[ ;D

*

123

« Отговор #17 -: Юли 15, 2008, 11:21:15 am »
преди една - две години хирон направи съвпад с венера, после юпитер и секстил с нептун, но нищо свързано с брака и/или пепеляшка не се случи, нито на яве, нито на сън ;D

« Отговор #18 -: Юли 15, 2008, 11:26:49 am »
преди една - две години хирон направи съвпад с венера, после юпитер и секстил с нептун, но нищо свързано с брака и/или пепеляшка не се случи, нито на яве, нито на сън ;D
А ти през този период да си се чувствала страшно привлекателна или да се е увеличил броя на ухажорите проявяващи интерес към теб? ;D
« Последна редакция: Юли 15, 2008, 11:34:10 am от ЗЪБОЛЕКАР »

*

123

« Отговор #19 -: Юли 15, 2008, 11:44:31 am »
А ти през този период да си се чувствала страшно привлекателна или да се е увеличил броя на ухажорите проявяващи интерес към теб? ;D
[/quote]

ха-ха, точно обратното :)