Здравей Гост

Избор на професия

• 55 Отговора
  • 9322 Прегледи
*

mit53

• 43
  • Тук и сега, навсякъде и никъде...
Избор на професия
« -: Юли 17, 2008, 02:39:43 pm »
Здравейте колеги,
Предлагам на вашето внимание тема за избор на професия. Ето изходните данни: Асцендент телец, марс в 12 дом съвпад с асцендента, венера в рак - 3 дом, луна на върха на 6 дом в дева, сатурн, уран и нептун в 9 дом козирог, сатурн в съвпад ц медиум цели и господар на 9 и 10 дом, плутон в 7 дом на 4 градуса след десцендента, северен възел във водолей в 10 дом.  Слънце в 4 дом лъв, меркурий в 5 дом лъв. Луна секстил с юпитер (4 дом рак) и тригон със сатурн. Венера опозиция на уран ; марс тригон с уран и нептун. овен интерсептиран в 12 дом, а везни в 6 дом. Интересна ми е вашата трактовка, защото аз стигнах до извода, че са възможни две основни посоки на развитие, които предвещават добър успех.  ;) ???

*

Lillie

• 30532
Re: Избор на професия
« Отговор #1 -: Юли 17, 2008, 02:59:20 pm »
Дата на раждане 26.07.1990 г. около 1 през нощта, ориентировъчно 00:45.
Остава да уточним дали картата е на същество от мъжки или женски пол, защото в избора не евентуална професия това има ключово значение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mit53

• 43
« Отговор #2 -: Юли 17, 2008, 03:37:56 pm »
Става въпрос за мъж.

« Отговор #3 -: Юли 17, 2008, 03:42:39 pm »
Аз съм се насочил към учител,но също така лицето с неизвестен пол ;) ;D би имало шансове за нещо свързано с творчество и хазарт.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Юли 17, 2008, 03:59:37 pm »
Става въпрос за мъж.

Интуитивно така предположих. Не че и жени не се раждат с такива карти  ;D
Виждала съм и други жени с тау-квадрат между Слънцето, Марс и Плутон, а ако Марс при това е силно поставен /на трон, екзалтирал, ъглов/, става супер експлозивна комбинация. Целият им живот е надпревара за това "кой ще е отгоре", дори ако съзнателно не си дават сметка за това. А в картата, която ни предлагаш за анализ, опозицията на Марс и Плутон съвпада с оста АС-ДС, което само по себе си е мощен drive, т.е. задвижващ фактор.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Юли 17, 2008, 04:02:50 pm »
Аз съм се насочил към учител,но също така лицето с неизвестен пол ;) ;D би имало шансове за нещо свързано с творчество и хазарт.

Защо? Заради Слънце в Лъв и Меркурий в 5 дом?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mit53

• 43
« Отговор #6 -: Юли 17, 2008, 04:26:55 pm »
Аз не бих препоръчала хазарта, защото меркурий е на върха на Йод - конфигурация, в която сатурн и фортуна са в секстил, но за мен куинконса на меркурий със сатурн и точката на щастието не е подходящ аспект. Аз го наричам "иди ми- доди ми", което ще рече, че ту ще има печалби, ту ще има загуби и накрая нищо няма да остане.
За учител малко се съмнявам, защото една прекалена взискателност и перфекционализъм, плюс безкомпромисност и склонност да налагаш волята си не са препоръчителни качества за учител, който трябва да е и педагог, но без да се ангажира прекалено емоционално, защото иначе просто няма да му издържат нервите и от професия може да се превърне в диагноза. Все пак, много благодеаря и очаквам и други мнения. :-\ :)

« Отговор #7 -: Юли 17, 2008, 04:39:34 pm »

Защо? Заради Слънце в Лъв и Меркурий в 5 дом?
Това ми беше първото усещане като разглеждах картата му .

Юпитер му е в Рак,което дава грижовно отношение към децата,Луната в пети му е някак драматично настроена ,Меркурий в Лъв и в пети дом дава способности на интересен разказвач,който може да влияе на голяма аудитория.Сатурна  в козирог обича да е авторитетна личност .
Пък и управителя на втори дом му е в пети ,което дава най-вероятния източник на доходи  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юли 17, 2008, 04:56:05 pm »
Хайде, да изплюя камъчето  ::)

Съгласна съм с mit53, че картата изглежда твърде "безкомпромисна" за професията учител.
След направена проверка на няколко варианта моите предположения се свеждат до две основни професионални насоки:

1. Право, юриспрунденция, т.е. там, където има приложение на закона. Позиция в орган на изпълнителната власт. Пост в държавния апарат, политиката, но в никакъв случай позиция на семпъл чиновник!
*Първото ми предположение бе за военен или работещ в тайните/секретни/разузнавателни органи.

2. Ръководен пост, публична позиция, която отново предполага делегиране на власт и правомощия. Не съм проверявала дали има подходящи предпоставки за собствен бизнес /мениждърска позиция/, но доходите наистина по някакъв начин могат да бъдат свързани с известна степен на риск.

Мислех си за лекар или дори хирург...
Според мен Луна в Дева на върха на 6 дом не е достатъчна за дефиниране на професията лекар,т.е. в сферата на здравеопазването. Има тригон със Сатурн на МС, който съуправлява 9 дом, което по-скоро предполага успехи на някоя публична или държавна длъжност. В картата има формула на интелектуалната дейност и според мен тук най се връзва със закона и правото. Струва ми се все пак, че Меркурий няма достатъчно подкрепящи аспекти за ловък юрист, освен ако не отчетем широкия квадрат с Плутон в 7 дом. Но за да разберем дали има предпоставки да бъде адвокат, прокурор, следовател или друг, трябва да се разгледат още редица фактори. За преуспяващ адвокат /консултант, съветник/ трябва да има показатели за финансови успехи.
Юпитер е в много силна позиция в картата и е дорифорий на Слънцето, при това има мажорен аспект с господаря на МС. Затова юпитеровите професии са особено подходящи за родения - например, както вече казах, професии, свързани с приложение/упражняване на законодателна власт, социалнозначими професии. Един от ключовите лайтмотиви в живота на родения може да бъде "власт и структури". От друга страна, това няма да е сляпо следване на установените в обществото норми - Сатурн, макар и да се намира на трон по знак, е ретрограден, а най-точният аспект в картата е опозицията между господаря на изгряващия знак /Венера/ и Уран /гос. на 11 дом/, в съчетание със Северен лунен възел във Водолей в 10 дом. Патриотизъм, стремеж към реформи в структурата на обществото.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mit53

• 43
« Отговор #9 -: Юли 17, 2008, 05:12:54 pm »
В интерес на истината аз се насочих към 2 основни или успоредни професии. Тъй като марс, асцендента, луната, сатурн, уран и нептун са в земни знаци, а юпитер е в 4 дом, предполагам, че професията трябва във всички случаи да е свързана с недвижимо имущество, строителен предприемач или такава, която да е наистина свързана с поддръвка, промяна и усъвършенстване на структури.
От друга страна асцендент телец, венера в рак, слънце и меркурий в лъв и плутон в скорпион в 7 дом на публичността, за мен са до известна степен показатели и за писателска дейност, още повече, че марс-планетата на желанията е в 12 дом, макар и близо до асцендента, а слънцето в 4- обича да работи сам и в къщи.
Какво ще кавете по въпроса?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Юли 17, 2008, 05:30:36 pm »
Хм, за писател, редактор, журналист, преводач като че ли не видях кой знае какви заложби, но може и да греша... Но определено е човек, който умее и знае как да направи впечатление със слово, маниер, поведение...
Сигурно ще се учудиш, но не е невъзможно държавен глава или човек, заемащ отговорен обществен пост, с позиции в обществото, да има Слънце в 4 дом.
Според мен в картата има индикации за подкрепа от родителите и добро наследство  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

mit53

• 43
« Отговор #11 -: Юли 17, 2008, 05:39:55 pm »
Lillie, благодаря ти много. Наистина първото, което предположих е политик и държавник, но  18 годишно момче едва ли може да започне директно в политиката. Затова търсех професия, която да развива необходимите качества и да осигури нужния опит. А по отношение на родителите и подкрепата им си абсолютно права. Майката го подкрепя изцяло и му дава нужната свобода за избор. Бащата е изцяло отдаден на семейството. И двамата ги познавам, но  за самото момче нямам преки наблюдения.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Юли 17, 2008, 06:46:10 pm »
Заинтригува ме, проверих и факторите за писател.
По принцип за изяви на писателското поприще търсим в картата индикации за свободни професии. А Козирог и Сатурн на МС в мажорен аспект с Луна в 6ти малко ме съмняват, честно казано.
За реализация в литературните среди търсим силен 3 дом, за дар слово - силен Меркурий и Луна /въздействие върху публиката/.
От друга страна, акцентът върху 3 дом не е задължително условие. Познавам човек със скорпионски стелиум в 3 дом, който изобщо не владее дар слово, хич го няма в писменото и устно изразяване. Дори като малък е заеквал и му е останал лек дефект в говора.
Но да се върнем на въпроса.

В картата на талантлив писател 3 дом трябва да има многобройни връзки чрез аспекти и диспозиция. Колкото повече са връзките на 3 дом, толкова по-широкообхватен е стилът на писателя, не се ограничава с един-два жанра.
Луна/Меркурий дава бъбривост, многословие, въздействие чрез силата на словото, т.е. начинът им на изразяване често предизвиква емоционален отклик.
При взаимодействие между 3ти и 4ти дом роденият може да се отличава с ерудиция, начетеност, докато умението да изразяваме идеите си изисква връзка между 3ти и 9ти дом. Ако участва и 10 дом, вече може да се говори за официална кариера, признание.

Други аспекти - Луна/Юпитер, Меркурий/Юпитер.
Меркурий/Нептун - поезия, любовни романи със сладникав привкус; силно развито въображение, творческо вдъхновение /на приливи и отливи/. При твърд мажорен аспект (съвпад, квадрат, опозиция) може да има и склонност към послъгване, измама, неискреност. Докато, например, Меркурий в твърд аспект с Юпитер може да е склонен да преувеличава, да блъфира.

При връзка на трети с 9ти и 10ти дом вече може да се говори за академични успехи или дори в научната сфера (ако е заложено в хороскопа).

Момчето ми изглежда ученолюбиво, с добре развита интелигентност. Има шансове да получи добро образование  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #13 -: Юли 17, 2008, 10:18:38 pm »
Цитат
Право, юриспрунденция, т.е. там, където има приложение на закона. Позиция в орган на изпълнителната власт. Пост в държавния апарат, политиката, но в никакъв случай позиция на семпъл чиновник!
*Първото ми предположение бе за военен или работещ в тайните/секретни/разузнавателни органи.
Честно казано не го виждам в такива позиции  :-\, стремеж към подобни постове да ,но и невъзможност да го постигне ,заради прекалено честолюбие и незачитане на авторитети.

Между другото как отчитате ретроградните планети ,че днес ,не съм пущал картата в астрокома ,а на една програма ,която половината от символите и се губят и Сатурна ми го отчита ретро ,което ме отвява да си мисля ,че прекаления стремеж към отговорни постове няма да доведе до положителни ,а негативни резултати .
Нептун също е ретро според моята програмка  , което дава самозаблуди и хаос в живота ........Уран също ми е отчетен като ретро , Плутон също е ретро ,което се тълкува ,че прекаления стремеж към властта ,би го повлякъл надолу .

« Отговор #14 -: Юли 17, 2008, 11:16:27 pm »
Искам да вметна ,че от картите ,които ми се е случвало да разглеждам ,втори дом ,планетите ,които се намират в него и управителя на втори дом най-често са показвали професията на човека . Не говоря за образованието ,а за това ,с което си вади парите в живота.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #15 -: Юли 17, 2008, 11:30:08 pm »
А моят втори с какво още може да си вади парите, освен недвижимите?  ::)

« Отговор #16 -: Юли 17, 2008, 11:38:56 pm »
репортер ;D :P, брокер (банков,освен това с недвижимостите)
Ноооооо..... при тоя Плутон на МС трудно ще изпиташ задоволство от всяка една професия . Стремежа ти към обновление на професионалната ти изява и авторитет ,а и струпването на планети във втори дом ,подсказват едно вечно недоволство и разглеждане за нови източници на доходи.
« Последна редакция: Юли 17, 2008, 11:54:51 pm от ЗЪБОЛЕКАР »

« Отговор #17 -: Юли 18, 2008, 12:13:06 am »
и аз съм на мнението за недвижимите.продаване купуване на недвижимо имущество ,което може да е свързано и с чуждестранни купувачи или нещо от тоя род.е аз не претендирам за компетентно мнение ама нещо такова ми се струва...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Юли 18, 2008, 10:28:18 am »
А моят втори с какво още може да си вади парите, освен недвижимите? 

Хм, може би и в застрахователната сфера предвид опозицията с Марс в Рак в 8 дом?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Юли 18, 2008, 10:30:48 am »

Между другото как отчитате ретроградните планети ,че днес ,не съм пущал картата в астрокома ,а на една програма ,която половината от символите и се губят...

Руската програмка Зет ги отчита, но най-лесно е да провериш в ефемеридите кога дадена планета става ретро, както и за периодите на стационарност  ;)
От малкото останали астрологстващи съм, на които книжните ефемериди са останали все още настолна книга, често правя справки в тях вместо да пускам програмата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.