Здравей Гост

Индивидуални фактори за астрологична пригодност

• 44 Отговора
  • 6591 Прегледи
*

Kali

• **
  • 1411
Отварям нова тема  :)

Предлагам тук всеки желаещ да напише какво в радикса му определя интереса към астрология. Може също така да разгледаме карти на известни астролози.

А кой транзит и/или прогресивен аспект отключи при вас сериозните занимания?

В моята карта големите виновници са:
- Уран - опозиция на стелиума в Телец, най-високо издигнатата планета в близост до МС откъм 9-ти дом, с широк съвпад (6-7 градуса, не знам дали да го считам за такъв) със Северен възел;
- Плутон - в 8-ми дом (някои източници го тълкуват като желание за трансформация на собствената личност, а това ми се струва свързано със себепознанието);

За друго сега не се сещам, в разговора може да ми дойде още някоя идея.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

mamma_mia

Re: Индивидуални фактори за астрологична пригодност
« Отговор #1 -: Август 05, 2008, 05:38:37 pm »
Аз не знам в моя хороскоп какво показва влечението ми към астрологията ???
Но от много малка(може би 10 годишна)попаднах на едни бумаги-характеристика на зодиака,писани на пишеща машина.Много се въодушавих от прочетеното и много силно анализирах и наблюдавах слънчевите знаци на хората около мен.Това ми бе като настолна книга.Малко по-късно(началото на пубертета) когато започнаха поредицата от платонични влюбвания(може би от Нептун в 5ти дом)винаги питах за зодията поредният възлюбен и виждах "дали пасваме" или не ;D
По-късно започнах да си купувам и други книги,вече по-сериозни.Но в недалечната 2004 г.се регистрирах във един форум на абв(който вече не съществува)и там една отзивчива жена ,ми помагаше в по-дълбокото разбиране на астрологията.
Ако има хора със 100% познания по астрология,моите сигурно са 30% ::)
С нея в последствие станахме приятелки,така и до днес.Нямам много време за съжаление вече да чета.Но добре ,че има интернет и форуми.
Относно аспектите и други положения ,трябва да се напъна да открия нещо което предполага,страст към астрологията.Да стремежа за себеопознаване,както и събитията в живота ми.
В момента,съвсем скоро транзитният уран ми навлезе в 9 дом.Казват че това било добро положение за занимаване с астрология.
Много общо казано,това се сещам сега ;)

« Отговор #2 -: Август 05, 2008, 08:40:47 pm »
Аз имам Слънце съвпад на Уран в 3-ти, като Слънцето ми управлява АС-то. Започнах да чета астологична литература, когато Сатурн беше в Овен и направи опозиция на Слънце/Урана ми. Интересното е, че две години по-рано се запознах с мои приятели, които от години се занимаваха с астрология, но едва, когато Сатурн направи решителния ход се сближихме и аз се зачетох в книгите им. Имам и Меркурий в Скорпион, но то по-скоро показва интерес към окултизма, който имам.

Не знам как е при вас, но у мен има някакъв страх от много голямо задълбаване в тематиката и консултация на хора. Постоянно имам чувтвото, че може да им навредя или да ги тласна в някаква посока с тълкуването си, без да искам. Имам един съвпад на Сатурн в Рак с южен лунен възел. Може да е от това.
Дано винаги ми остане само хоби.  ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #3 -: Август 06, 2008, 08:50:30 am »
Започнах да чета астрология, когато тр.Уран направи секстил с нат. ми Слънце, а тр. Сатурн - квадрат към Слънце.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #4 -: Август 06, 2008, 09:20:14 am »
Аз пък не знам кога почнах и коя планета къде ми беше, ма почнах 92-а май, като се появиха първите книжки и като исках да разбера как стоят нещата с едно гадже, та трябваше да диря подмолни, подземни и скрити методи, щото в прогнозата за времето не искаха да съобщят интересуващите ме данни.  :P

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Август 06, 2008, 10:54:52 am »
Интересът ми към астрологията се задълбочи малко преди началото на Сатурновото завръщане. Сатурн ми е в 9 дом и ако гледаме старите управители, отговаря и за 3 дом/Водолей. Иначе астрологията винаги ме е привличала, от малка чета за слънчевите знаци и наблюдавам хората. Да не говорим, че пристрастията ми към определени зодии, вече се бяха твърдо оформили, още преди да навляза подробно в науката.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Август 06, 2008, 11:26:53 am »
От астрология се интересувам от 14-годишна, тогава започнах да чета и преписвам в една тетрадка описания на слънчевите знаци и знаците от китайския зодиак.
Още на 17-18-годишна възраст, разполагайки само с една-единствена книжка на Люмиер, се мъчех да си изчисля Асцендента поне, но така и не успях. Очевидно още не бях "узряла" и моментът не е бил подходящ да започна.
С истинска астрология започнах да се занимавам по време на сатурнова квадратура, т.е. на 22-годишна възраст. Карах поредното марсово завръщане. Транз. Юпитер преминаваше през стелиума в Овен в 5 дом, в точен съвпад с Кету (Южния възел). Имах чувството, че не научавам нещо ново, а просто си го "спомням"  :)
Ако се гледа транзитната ситуация в индийската карта, тогава полчаваме транз. Юпитер и ретро Сатурн в мажорен аспект към наталната нодална ос (1/7 дом), включени в конфигурация с транз. възли отново в ъглови домове (10/4), транз. Раху в съвпад с нат. Сатурн в 10 дом (Сатурн е Раджа йога карака). Не съм проверявала в какъв планетен период (dasha) се е случило това, но изглежда, че е бил много важен...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #7 -: Август 06, 2008, 11:51:19 am »
Проявата на моите интереси към целия свят на окултизма,магията,езотериката и астрологията съвпадат с тези на Lillie-от около 14/15 годишна възраст,което при мен дойде напълно естествено и определено беше по-скоро нещо като припомняне отколкото като усвояване на нещо ново,пък и не беше само период на четене,а и на изразяване на вече отработени умения в доста области. Транзитно тогава Плутон ми е правил съвпад с Уран, а Уран и Нептун със Слънцето.Прогресивно Слънцето ми е правило съвпад точно с Южния възел във Водолей,Меркурий в точен квадрат с Уран от Водолей,прогресивната ми Луна е била в Стрелец в 4 дом след опозицията и на наталната Луна в 10.

Но в астрологията сериозно задълбах като наука някъде около 18 си година-тогава транзитния Уран е правил съвпади с Меркурий,Южен възел и Марс които управлява, а Сатурн ми транзитираше през 9 дом.Когато Сатурн мина през 10 дом вече работих като астролог  ::)

« Отговор #8 -: Август 06, 2008, 02:10:19 pm »
Нямам спомен кога за пръв път се запознах с астрологията ,защото сестра ми имаше литература още от комунистическо време (как успяваше да си я набави все още се чудя) ,но първите ми по -сериозни прочити се появиха към 19-20 годишна възраст. В този период, доста често водехме дискусии на тема вяра и астрология . Някъде около 25 годишнина от моя животец се сблъсках са астрологичните програми на сестрата и така малко по малко астрологията се появи в живота ми.
Никога не съм бил пристрастен към само към астрология , а по-скоро интересите към мистиката .

*

Dora

• 32
« Отговор #9 -: Август 06, 2008, 08:51:24 pm »
 Имам Слънце секстил с Уран, а интереса към астрологията се засили при транзита на Сатурн над Уран. Някъде съм чела че  Акрукс влияе, а  със Северния ми възел  е в точен съвпад в рожд ми карта. Дали наистина ми помага? А  Урановия транзит над слънцето ми не ме пуска от компютъра.

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Август 06, 2008, 09:53:12 pm »
Я гледай ти, на мен около 1992 Плутон ми се е мотал на асцендента, Уран и Нептун са се мотали връз Юпитер и Сатурн, а Сатурн се е мотал връз Венерата.

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 06, 2008, 11:41:05 pm »
Я гледай ти, на мен около 1992 Плутон ми се е мотал на асцендента, Уран и Нептун са се мотали връз Юпитер и Сатурн, а Сатурн се е мотал връз Венерата.

А кои знаци и домове управляват "засегнатите" планети от натала ти?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #12 -: Август 07, 2008, 09:02:10 am »

Kaily, как е с Плутон на асцендента?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #13 -: Август 07, 2008, 09:26:39 am »
За Плутон на Асц .. бррр.  :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Август 07, 2008, 10:00:08 am »
Що така бе, милички?  :o
На мен ми мина през АС, след като навлязох в пубертета. Общо взето беше интересен и наситен със събития период...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #15 -: Август 07, 2008, 10:58:23 am »
Зависи от статуса на Плутон в картата и на кои домове влияе и какъв е и техният статус- в случая при теб Lillie като Упр на Асц сигурно е бил доста силен,но и като такъв е подпомагащ личното ти развитие и водещ до важни лични изменения и вероятно промяна в някои обстоятелства в живота. :)

Имам предвид  следното-Упр на Асц по принцип главно ни помага когато съвпада с Асц без значение от това коя планета е,така или иначе тя е поддържаща личността,дори и да е с напрегнат статус в картата или слабо изявена като цяло.

*

kaily

• 5145
« Отговор #16 -: Август 07, 2008, 12:45:12 pm »
Kaily, как е с Плутон на асцендента?

При мен никак не се отрази, нищо трагично и драстично, друг път съм имала ехеее, какви по-големи проблеми.
Ма на мен Плутон си ми е любимец, асцендент скорпион, винаги съм харесвала и била привличана от магии, манипулации, смъртта, отвъдното и тайните.

Иначе Венера ми държи 7 и 11 дом, Юпитер и Сатурн ми държат втори.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Август 07, 2008, 12:55:25 pm »
Абе то и на мен ми управлява Асц, но ми е в квадрат с Венера. Иначе се намира в 11 дом в натала. Помня този период като доста тежък и изтощителен. Разтърсващ да не кажа. Направо се бях стопила и ходех като призрак, все в черни дрехи. Вероятно е разрушил, каквото си му трябва, то си е ясно ... и добро е донесъл. Но лично аз като чуя за Плутон на важни точки и настръхвам.   

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Август 07, 2008, 01:37:49 pm »
Между другото, на практика забелязах, че аспектите на управителя на изгряващия знак (мажорните и особено, ако са хард) често сочат една от най-важните теми в хороскопа и респ. в живота на родения...
По този начин става разбираемо защо в живота на двама души с еднакъв АС еднаквото положение на господаря на изгряващия знак по знак и дом се свързва с различни приоритетни теми и различни резултати.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #19 -: Август 07, 2008, 02:17:59 pm »
Благодаря ви за отговорите.