Преди да изследвам астероидите на теория и практика също не бях сигурен влияят ли и в каква степен,в последствие вече знам,че са важни второстепенни фактори след планетите или ако речем след първичните архетипове (по-общите) има и вторични (по-тесни,по-специфични),чак дотам че в определени случаи определен астероид ( в съвпад с Асц или вътрешните планети) може да бъде генерален фактор в една карта и да е показател за нещо много специфично и водещо в индивидуалността и начина на живот на един човек,че нищо друго в хороскопа му да не може да го обясни изцяло или въобще.
Ако съответната учителка ми направи хороскоп без да отчете моята Веста на Асцендента само ще си загуби времето-няма да стигне нито до сърцевината на същтността ми, нито ще може да определи начина ми и посоката ми на живот.Познавам и хора с точни съвпади на астероиди с Южните възли,което влияние надмогва цялата останала карта в много отношения.Но за да се види това /реалното влияние,а не просто позицията,която всеки с нивото си би проявил индивидуално/ се иска много опит и обективност.
"Логично е по-малките и отдалечени тела да имат по-слабо и не толкова значително влияние, в противен случай може би трябва да включваме отдалечени галактики?"Такава "логика" е изцяло чужда мисъл възприета от някой си и предъвкана от мнозина- въпросът ми е кога с предъвкането на тази или онази ще се научите сами да разкривате как работи самата астрология?

Залагайте на индивидуалния изследователски подход и не звучете тъпо,с толкова реакционен модел на отсъждане.
Космическото пространството е едно,астрологията друго-излишно е дори да обяснявам такива смешни моменти като големина и отдалеченост на едно тяло,важното е в случая какво Твореца е вложил в него като символизъм и дали съответсва на някакъв водещ архетип.С тази логика Луната която не е планета, а спътник трябва да се изхвърли от хороскопа
"...планетите след Сатурн, които влияят на цели поколения и се проявяват лично само по дом и аспект, носят неперсонални енергии, поради което не са управители на знаци." Тая пък глупост като я чуя и направо онемявам как може още някой да и отдава значение.
Първо планетите отвъд Сатурн са условно наречени трансперсонални от определен клон в астрологията за улеснение,но не и в цялата този подход се приема/зачита-или поне като говорим за
естеството на нещата.Поради простата причина,че всичко е лично е просто знак/отпечатък в човешкото съзнание и неговата структура.Уран,Нептун и Плутон не влияят само на поколенията,а и същевременно индивидуално,няма какво да говоря,че дори се срещат чисти "типове" като Уранианци и т.н.,а транзита на една такава планета влияе на
нашия живот,често в пъти по-силно от някоя друга( и това няма отношение към поколения или масата около нас -т.е. не се активира само при стачки,терористични атаки и прочие).Само по дом и аспект и не управители на знаци-ха ха добре,че не се взима знака и не управляват знаци,голям филм ще стане

явно на някои им харесват така знам ли?

/което никога не е пречело на
самата астрология разбира се /
"За да бъде наука астрологията, мисля, че тя не трябва да се усланя само на философия."Съгласен съм

Но философстването по външните планети,мина преди хм доста години ...
И астрологията хич не се е задоволила само с такова

Засега и аз не отдавам почитта на неподвижните звезди в такъв вид какъвто това е било преди много време,нещата се видоизменят,а и сами по себе си звездите не са свързани с човешките архетипове и съзнание,колкото са специфичен източник на влияние с които индивидуалното съзнание може да е в резонанс,може и да не е.
И последно за астероидите като насока защо са толкова важни-ами освен всичко друго чисто астро физически те са част от
планета,което може да означава,че един силен и основен архетип се е разделил на части ...