Здравей Гост

karmichnite vryzki

• 54 Отговора
  • 9866 Прегледи
*

lin

karmichnite vryzki
« -: Ноември 18, 2003, 09:30:54 am »
Имам въпрос (разбира се :P )!

Как астрологията определя с кого имаме кармични взаимоотношения, или
това се случва едва в ретроспекция, когато вече сме оценили тези отношения?

Ако само това е начинът обаче, ми се струва не особено надежден!
Възможно е не винаги да осъзнаваме когато конкретна среща с някого е съдбовна за нас..

*

Фиона

karmichnite vryzki
« Отговор #1 -: Ноември 18, 2003, 03:57:51 pm »
Лин, за астрологията ще ти отговори Ан. там нещата са доста нееднозначни ;) : ако сте с една и съща карма - кармично е, ако на някой кармата е огледална - кармично е, ако ти имаш сатурнови квадратури в радикса, то ще привлечеш някой с подобните квадратури - пак е кармично (и всичко това са цитати от самата АН :D , а да ги отрече сега :P ). Мисля,че кармичните връзки можем да ги усещаме без да поглеждаме радикса, като de javiu. Това би била идеална цел за една регресия: да видиш, кой е кой е бил за тебе в миналия живот! ;)  защо не вземем и да не изградим съвместно критериите за кармичната връзка? :)  

*

АН

karmichnite vryzki
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2003, 04:50:24 pm »
Лин,

аз бих казала, че всичките ни връзки в тоя живот, за които бихме си направили труда да попитаме, са кармични....

нещо повече - бих казала, че целия ни живот е подчинен на Кармата, в т.ч. и връзките...Някои от връзките ни са кармично предопределени от минали животи, а някои от връзките ще създават нова карма....

ако приемем тия постановки, то въпросът ти ще се трансформира до известна степен - няма да търсим детайлите /които цитира Фиона:) - не че не е така, а просто те са били отговор в конкретни случаи/, а за всяка наша връзка бихме могли да разсъждаваме каква част от кармата си отработваме с нейна помощ....

а ретроспекцията според мен е и надежден и желателен способ за оценка на една връзка...:)

*

lin

karmichnite vryzki
« Отговор #3 -: Ноември 18, 2003, 04:53:30 pm »
Знаеш ли всъщност кое повече ме вълнува...

Кога считаме, че сме приключили (разплатили или който както го нарече) своите взаимоотношения с някого и повече те няма да се случат в предсоящите ни съществувания.

Давам следния пример, за да стане съвсем ясно какво имам предвид.
Имала съм връзка с човек, с когото се разделихме по взаимно съгласие.
Сега имаме добро приятелство, работим заедно и си помагаме, когато има нужда.
Аз смятам, че връзката ни е кармична.
Интересува ме, дали това че съвсем осъзнато и доброволно сме преминали през тези трансформации и различни взаимоотношения, означава, че в следващ живот те вече няма да се повторят?
Или ще продължат да се развиват - но накъде?!? :blink:

Трябва да има някаква схема и в това, нали?! ;)  

*

Фиона

karmichnite vryzki
« Отговор #4 -: Ноември 18, 2003, 05:05:20 pm »
"всичките ни връзки в тоя живот, за които бихме си направили труда да попитаме, са кармични"....

Очаквах точно такъв отговор! :P  но май има и по-кармични връзки, ааа? :)

*

АН

karmichnite vryzki
« Отговор #5 -: Ноември 18, 2003, 05:11:26 pm »
щом връзката все още занимава мислите ти, то тя не е изчерпана:)

пък и животът ти не е приключил:)

ако не отработиш една връзка и не научиш всичко, което трябва от нея, то още в тоя живот ще се яви следваща такава:) - затова казвам, че ретроспекцията е полезна:)

тук бихме могли да си зададем въпроса за приятните раздели и за неприятните...или пък за доброволните и за наложените от външни обстоятелства....

*

АН

karmichnite vryzki
« Отговор #6 -: Ноември 18, 2003, 05:15:48 pm »
Фиона,

естествено че има :ph34r:

по кармичните са тия, от които няма мърдане.... :ph34r:  

*

lin

karmichnite vryzki
« Отговор #7 -: Ноември 18, 2003, 05:19:47 pm »
Ами тази връзка, за която споменах беше просто пример за онагледяване на мисълта ми ;)

Тук не търся да изследвам отношенията си с конкретен човек, а по-скоро механизмът чрез който достигаш до етапа, в който вече няма да имаш отношения с някого...

Друг интересен въпрос е, че ти можеш вече да си издължил всичко към някого, но за него това да не е така...
Значи ли това, че той въпреки всичко ще се намеси някак си в следващото ти съществувание?

*

lin

karmichnite vryzki
« Отговор #8 -: Ноември 18, 2003, 05:21:44 pm »
Отчитам фактът, че говоря за едно твърде далечно бъдеще...
Няма нужда да ми го споменавате!!! ;)  

*

АН

karmichnite vryzki
« Отговор #9 -: Ноември 18, 2003, 05:28:19 pm »
за следващото съществуване не съм категорична:)

но за това съществуване... - значи ти си си приключил с някого връзката, но той не е....

нали не изключваме следния начин на общуване - въпреки раздялата, някой продължава да мисли за нас и това му влияе....или пък ние мислим за някого, това ни влияе, и изобщо не е изключено той да не се сеща за нас....
Няма проблем - връзката ни съществува, дори когато физически не сме заедно....

*

Фиона

karmichnite vryzki
« Отговор #10 -: Ноември 18, 2003, 07:29:20 pm »
Остават се открити въпроси: може ли кармичната връзка да бъде отработена само от една страна? Или може ли тя да бъде по-кармична за единия, отколкото за другия? :huh:  

*

АН

karmichnite vryzki
« Отговор #11 -: Ноември 19, 2003, 04:20:31 pm »
може да е по-кармична за единия :ph34r:

не мислиш ли? :ph34r:  

*

Фиона

karmichnite vryzki
« Отговор #12 -: Ноември 19, 2003, 06:05:36 pm »
Btw, Ан, още съм болничка ;)  

*

АН

karmichnite vryzki
« Отговор #13 -: Ноември 19, 2003, 06:15:33 pm »
така е то :ph34r:

колко му е да се разболее човек при съвпада на тр.Сатурн и Марс:)

обаче ако не се разболееш, ти се дават разни възможности за самореализация :ph34r:  

*

malina

Re:karmichnite vryzki
« Отговор #14 -: Юли 10, 2009, 11:01:04 am »
.. може ли кармичната връзка да бъде отработена само от една страна?

Това е хубав въпрос, жалко че е останал без отговор..  :-[

« Отговор #15 -: Юли 10, 2009, 01:03:56 pm »
според мен - не ,
ако съдя по себе си,

или двете или никоя, остава си да те мъчи до последно..
ама все пак, то всеки трябва по-различен начин да се " развие ",
трудно е да се определи кой какво трябва да научи и дали го е постигнал

« Отговор #16 -: Юли 10, 2009, 01:28:14 pm »
     Зависи от преработката на кармичните аспекти, всъщност на самата връзка. Осъзнаването на ролята на настоящия човек в живота ти, уроците и духовното израстване чрез този човек...Ако след приключване на връзката в живота ти по отношение на него има мир и спокойствие и нищо не гложди мисълта ти и всеки си тръгва по своя път омиротворен, тогава се счита че е отработена от двете страни. Без значение кой го съзнава и кой не. Но когато единия не е удовлетворен и се връща назад в миналото, търсейки отново връзка, без значение - мисловна или физична, значи кармата не е отработена, не си е взел урока, тогава му се дава втори шанс, от  който ако не се възползва, вече се пренася напред някъде в бъдещето /следващия живот/...По тази логика излиза, че не може да се отработи само от една страна....След отработена такава връзка всеки си тръгва по пътя в мир и спокойствие. Защото дълбоко осъзнава, че за обичта, любовта няма време и няма граници, че тя се носи във времето и пространството...и това осъзнаване и усещане ти дава сила да вървиш напред....Така мисля аз....

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #17 -: Юли 11, 2009, 04:12:14 pm »
az ot mnogo vreme se opitvam da otrabotq edna karmichna vruzka , no neshto ne mi se poluchava - moje bi ot drugata strana nqma opiti  :-\  a shtom ednostranno ne moje  :(   predi  chetqh poveche ezotrika, purviq mi sblusuk `diagnostika na karmata` na lazarev, ottam dosta neshta mi se izqsniha, makar che smqtam che ne vsichko v sistemata mu e perfektno obqsneno i izmisleno ... posle pochnah da cheta i tova-onova po astrologiq... opitah se s nqkakvi metodi za prerabotka na karmata, ama qvno ne s epoluchava, trqbva oshte za po-dobro budeshte  :)  nai-loshoto e che tukmo mislq che sum uspqla i obstoqtelstvata taka se `najrejdat` protiv men ....
Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation. Oscar Wilde

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Юли 11, 2009, 07:03:55 pm »
Тук погрешно се смята, че и двете страни трябва да са отработили кармичните въпроси, за да бъде прекъсната връзката. Напротив, връзката се прекъсва за този, който отработи кармичните си уроци. А другият ще трябва да приеме този факт. Също така не споделям мнението, че ако двама души се намират в кармични взаимоотношения и те не бъдат прекъснати в този живот, то непременно същите хора ще продължат отношенията си и в следващия живот, т.е. "умиране има, отърване няма". Кармичните уроци остават, доколкото са "закодирани" в кармата на индивида, но в следващия си живот, той може да привлече сходен тип взаимоотношения със съвършено различни хора, в зависимост от времето и мястото, където се е преродил. Също така допускам, че кармата може да бъде отработена и хората да продължат да бъдат заедно, но отношенията им да бъдат поставени на съвсем различна основа, да придобият съвсем нови измерения.

*

Flora

• *
  • 140
« Отговор #19 -: Юли 11, 2009, 08:26:22 pm »
и аз така смятам , че е по-логично всяка страна да отработва за себе си, но кога знаем че е отработена връзката? ние може да си мислим, че вече всичко е тип-топ, а всъщност да не е така и обстоятекствата да налагат друго .... и защо понякога на единия от  участниците му се дава шанс светкавично и бързо, а на другия не? май това е свързано с индивидуалната карма и както казва лазарев, някои хора просто ни помагат да изчистим кармата си, макар и да мислим това за мъчение
Most people are other people. Their thoughts are someone else's opinions, their lives a mimicry, their passions a quotation. Oscar Wilde