Здравей Гост

Краят на нещата...

• 72 Отговора
  • 17411 Прегледи
Re: Краят на нещата...
« Отговор #20 -: Август 28, 2008, 05:17:23 pm »
Както се казва в един виц-"жив от този живот няма да изляза,кво да му мисля".А аз със Сатурн 8 дом водолей да не би да живея вечно? ;D ::)

*

Инти

• 2068
« Отговор #21 -: Август 28, 2008, 05:40:01 pm »
При мен Марс ми е в осми дом , който попада в знак Козирог, и е в квадрат със Сатурн, ако съдим по посочените по-горе критерии смъртта ми трябва да бъде неествена, пък и какво значение има, стига да не е убийство, отиваме на едно и също място.

Веднъж споделих с приятел, че ако има как бих желала да ме кремират, изобщо не искам душата ми да чака някакви си 40 дена докато напусне материалното си тяло, нали съм си Стрелец , ако може веднагически да ме вземат в царството небесно, обаче с този 8ми дом в Козирог може би ще си ме погребат.

Забравих да добавя, че не кой да е ами Черната Луна ми е на куспидата на осми дом!

Принцеса Даяна имаше Марс съвпад с Плутон и северен възел , както и Уран и Черна Луна в осми дом по натал, и умря при катастрофа ( 31 август 1997, Париж).

« Последна редакция: Август 28, 2008, 05:53:20 pm от Asaia »

« Отговор #22 -: Август 28, 2008, 06:42:55 pm »
Веднъж споделих с приятел, че ако има как бих желала да ме кремират, изобщо не искам душата ми да чака някакви си 40 дена докато напусне материалното си тяло,
Тук има по-компетентен от мен по въпроса, но не мисля, че при кремацията процедурата при възнасяне към небесата е експресна :P. 40 дни си чакаш и при погребение и при кремация - прах при прахта, пръст при пръстта.

Зъболекар, благодарско за деференцирания подход  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Август 28, 2008, 09:02:55 pm »

Склонност към самоубийство

Нептун в напрегнат аспект към Слънце
Нептун в напрегнат аспект към Луна
-Нептун в осми дом или на куспида му
-управителя на първи дом разположен в осми дом или на куспида му

Тъй както гледам, май ще се самоубивам.  :o :o :o :o :o  Слава богу, че въпросният Нептун - управител на Асцендента ми в Риби е в тригон с Юпитер (аспект на бохема). - ЖИВЕЕ МИ СЕ МАМО-О-О-О-О-О  :)
А и Сатурн ми е на вратата на Асцендента в тригон към Нептун - ТА ДА МЕ ВРАЗУМЯВА. :P :P :P :P
« Последна редакция: Август 28, 2008, 09:07:59 pm от Nebesna »

« Отговор #24 -: Август 29, 2008, 02:24:35 am »

Склонност към самоубийство

Нептун в напрегнат аспект към Слънце
Нептун в напрегнат аспект към Луна
-Нептун в осми дом или на куспида му
-управителя на първи дом разположен в осми дом или на куспида му

Тъй както гледам, май ще се самоубивам.  :o :o :o :o :o  Слава богу, че въпросният Нептун - управител на Асцендента ми в Риби е в тригон с Юпитер (аспект на бохема). - ЖИВЕЕ МИ СЕ МАМО-О-О-О-О-О  :)
А и Сатурн ми е на вратата на Асцендента в тригон към Нептун - ТА ДА МЕ ВРАЗУМЯВА. :P :P :P :P

Само едно не ми е ясно ,защо всеки си дялка картата на парче,когато прочете дадени аспекти ??? :P  ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 29, 2008, 10:09:25 am »
Само едно не ми е ясно ,защо всеки си дялка картата на парче,когато прочете дадени аспекти ??? :P  ?

Да, ама ти така ни ги представяш - всеки аспект на парче  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #26 -: Август 29, 2008, 10:28:38 am »

[/quote]

Не е "на парче". Аз потърсих компенсиращи аспекти в своята карта. Просто се изразих малко шеговито. В една такава "тежка" тема, хората търсят отдушник в хумора.  :)

« Отговор #27 -: Август 29, 2008, 01:01:47 pm »

Да, ама ти така ни ги представяш - всеки аспект на парче  :-[
Явно грешката е моя  :-[ :-X
Желанието ми да вкарам показателите  в схема за улеснение при получаването информация се получи като нож с две остриета.Надявам се че всеки ,който е тръгнал да си рови хороскопа е взел под внимание твоето обяснение преди да обърне внимание на парчетата ,които съм пуснал :( :( :(

Силно съм разкаян ! :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Август 29, 2008, 01:08:09 pm »
Не те критикувам  :)

Но представи си всеки, който влезе да чете, да открие по няколко от изброените от теб аспекти в наталната си карта. И си представи да ги изтълкува буквално.

Затова съм против да се изброяват хвърчащи аспекти и констелации без контекст.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #29 -: Август 29, 2008, 01:11:27 pm »

Не е "на парче". Аз потърсих компенсиращи аспекти в своята карта. Просто се изразих малко шеговито. В една такава "тежка" тема, хората търсят отдушник в хумора.  :)
[/quote]

Честно бях силно очуден ,защо се получава така  :-[
Аз обикновено ,чета цялата тема и след обяснението на Лили ,ме се видя нормално да пусна детайлите ,но не съм се замислял ,че някой може произволно да тръгне да черпи информация само от едно опростено обяснение  :D :-X

*

Nebesna

« Отговор #30 -: Август 29, 2008, 01:37:49 pm »
Тук всеки участник сподели накратко своите находки в картата си. И аз така. След твоето включване, довърших картината с подадената от теб информация. Разбира се, че всичко в темата се изкоментира на парче - защото всеки се включи с коментари по своята карта. Ако искаш и ти се занимава, качи някоя карта на известна личност, за която се знае, че се е самоубила или е умряла от насилствена смърт и нека да я разнищим от начало до край. Само така ще можем да коментираме цялостно. Недей да казваш от какво е умрял човека и на кого е картата. Сигурно ще се получи интересно. ;) ;) ;)

« Отговор #31 -: Август 29, 2008, 01:46:22 pm »
Тук всеки участник сподели накратко своите находки в картата си. И аз така. След твоето включване, довърших картината с подадената от теб информация. Разбира се, че всичко в темата се изкоментира на парче - защото всеки се включи с коментари по своята карта. Ако искаш и ти се занимава, качи някоя карта на известна личност, за която се знае, че се е самоубила или е умряла от насилствена смърт и нека да я разнищим от начало до край. Само така ще можем да коментираме цялостно. Недей да казваш от какво е умрял човека и на кого е картата. Сигурно ще се получи интересно. ;) ;) ;)
Интересно предложение ,което обещавам да реализирам при първа възможност. Съжалявам ,че почти не ми остава време за форума и като се появя гледам да изчета повечето от написаното и да се включа в някоя от темите ,която ме е впечатлила.

*

Инти

• 2068
« Отговор #32 -: Август 29, 2008, 03:46:29 pm »
 Повечето потребители тук не са толкова заблудени да си мислят, че ако има един от горе посочените критерии, то неминуемо ще го застигне Смъртта, и не приемат информацията буквално и изцяло за достоверна, естествено е всеки да търси застъпване в собственият си хороскоп, паралелно се търси потвърждение дали дадените фактори намират реални проявления и в други карти ( аз лично посичих за пример картата на Лейди Ди ). Не може да се твърди на 100 % че даден аспект ще изиграе ролята си непременно в тази насока, никога не се изхожда от един или два фактора, макар че ако в дадена индивидуална карта има достачно силна застъпеност, вероятността за отключване е по-голяма.

Мисля, че споделеното от повечето съфорумци е било на база констатиране на струпване на няколко аспекти в космограмата, което се  явява потенциален фактор, но тук се намесва фактора Съдба, в това число изборите на човека, нивото на съзнание, т.е. всяко по-еволюирало същество има и по-голяма защита от Космоса.

« Последна редакция: Август 29, 2008, 03:55:39 pm от Asaia »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #33 -: Август 29, 2008, 06:43:06 pm »
Само да ви светна( ;)),че съществуват личности,които са постигнали физическо безсмъртие чрез пълно проявление на божественото на всички планове на битието / което ще рече че придобиват и способността да трансформират тялото си в енергия и обратно /- в смисъл смъртта от гледна точка на божествено-духовният път е противоестествена (тази като резултат на стареенето на тялото),някои от пътищата (като Крия-Йога) изискват нейното преодоляване като минимален старт към разгръщането на съзнанието и потенциала.

В този контекст е интересно да се провери (трудната част е с разкриването на картите и особено на домовете) дали някои положения на планети във водните домове/като домове на края/,не определят именно потенциала на самообновлението и преодоляването на типичните граници на материята и времето  ??? ::)

Има и хора с постижения далеч отвъд обикновеното по отношение на тяло/съзнание,ето един съвременен пример (макар че няма пряко отношение към смъртта/безсмъртието ):

Часа на раждане е неизвестен.Мястото е Bodhavad ,Индия.Приемам Нептун в казини,отколкото изгорен ::)

"  Хира Ратам Манек от Южна Индия вече осма година се храни само и единствено със слънчева светлина. Това не е сензационна шега, а изследван от НАСА феномен, в който светът, макар и бавно, започва да вярва. Тялото няма необходимост от нищо повече, доказа Хира Манек, с лесни практики всеки един от нас е възможно да премине на слънчеви лъчи. Представете си какъв чист и светещ свят ще заблести от хора, които взимат директно, всичко което им е необходимо направо от източника.
    Ние живеем за сметка на вторичната слънчева енергия, която поемаме като се храним с растения и животни. Това, на което трябва да се научим е да поглъщаме тази енергия направо от слънцето. Индиецът Манек и сподвижниците му го правят от години и са  живи и здрави и се чувстват отлично.
Светът знае за Манек не от вчера. Още докато живее в щат Керала той започва експериментите през 1992 г. През 1995 г. отива на поклонение в Хималаите и когато се завръща, престава да се храни. Жена му Вилма казва, че всяка вечер той гледа в слънцето без да мига по един час. Поетата енергия е единствената му храна. Понякога пие чай, кафе или някаква течност.
НАСА го кани, за да провери и изследва тази способност на тялото, заради възможността астронавтите да преминат на слънчева диета. При дълги космически полети храната е огромен проблем, докато водата може да се регенерира и използва постоянно.
 Когато пристига в САЩ, научните екипи се убеждават, че индиецът наистина оцелява без храна. Изследванията се водят от д-р Патъл от Джеферсъновия университет. Резултатите доказват, че всички процеси в тялото на Манек са нормални.
Въпреки че не сме растения, които трансформират слънчевата енергия в храна, Манек доказа, че можем да го правим със същия резултат.
Манек е роден през 1937 г. и е инженер. Кариерата му е успешна. Но идва момента, в който му прекипява от ярема на експлоатацията, за да си изкарва хляба. През 1962 г. попада в ашрама на Шри Ауробиндо в Пондичери. Ученичка на Ауробиндо, продължаваща дейността му след неговата смърт му предава посланието: " Ти трябва да донесеш на земята слънчевата енергия, за да помогнеш на Висшия Разум да докосне всяко тяло". По-късно се среща с Учител, който го избира сред тълпата, за да му каже същото, което вече му е предала ученичката на Шри Ауробиндо.
Въпреки това Манек дълго не знае какво да прави. Той ходи бос по земята, стои на слънце и прави всичко, което би могло да помогне на намерението му. Неочаквано забелязва, че апетитът му видимо е изчезнал и че не се нуждае от храна, а енергията му се е повишила няколко пъти. Тогава идва откритието, че слънчевата енергия трябва да попадне в тялото. Как? През очите. Той започва стъпка по стъпка да приучава очите си да гледат право в слънцето.
Експериментът

Лекарите, към които се обръща за помощ са заинтересувани. Манек жертва година от живота си, когато започва да работи с научна група в Гуджарат. Решено е да гладува 365 дни, но експериментът продължава 411 дни. Това не е първото му гладуване. Вече го е правил за 211 дни, когато е загубил 41 кг от теглото си, но не губи мускулна маса. Сега, след гладуването от 411 дни, нивото на кръвната захар е в норма, както и всички останали физиологични показатели.

Неврологът д-р Судхир Шах, който ръководи уникалният експеримент следи постоянно Манек. Наблюдава го денонощно медицински екип, който не го оставя сам и за минута, денем и нощем. Манек е изолиран в отделно помещение, до което близките му нямат достъп.

Експериментът завършва на 14 февруари 2001 г. За изтеклото време Манек е пиел само гореща вода между 11 сутринта и 16 ч. следобед. На 401-я ден от гладуването си той изкачва планината Шатрунджа само за половин час.

Настъпва най-сложният за медиците момент - те трябва да намерят обяснение. Всичко това не се случва в Хималаите или в някой ашрам, а в съвременна клиника на голям град, пред очите на лекари, журналисти и учени.

Досега се смяташе, че при дълго гладуване тялото изчерпва първо карбохидратите, после в урината се появяват кетони. Протеинът се изгаря. Организмът изяжда всичките си запаси, но още преди това човек става мрачен и раздразнителен, нарушени са логиката и мисленето му. Всички жизнени параметри намаляват и след 8-10 седмици е заплашен животът на тялото. Манек опровергава това. Той е с добро самочувствие, интелектът му е съхранен, не изпада в депресия.
Какви са обясненията? Религиозната мотивация е важна, но физиологията не й се подчинява винаги. Манек не е генетично различен от другите. Изводът: очевидно той успява да се храни със слънчева енергия.

При хроничната адаптация към гладуване - 16-30 денонощия метаболизмът силно се забавя. Клетките получават само кислород и вода. Центровете на глада в мозъка са потиснати и активират центровете на ситостта. Човек се приспособява и може да извършва нормална дейност, изразходвайки 500-600 калории.
В случая Манек получаваната през очите слънчева енергия захранва и изхранва цялото тяло. Като ретланслатор служи епифизата - жлезата при "третото око". Нейната активация дирижира цялата ендокринна система. Чрез мелатонина тя регулира биоритмите, циклите на сън и бодърствуване, забавя стареенето. Епифизата намалява растенето на тялото и забавя метастазирането на някои тумори. Чрез серотонина тя участва и в психическата дейност и е пряко отговорна за екстрасензорните възприятия. Тази крехка жлеза е с обичайни размери 6 на 8 мм. Но когато сканират Манек неговата епифиза е с размери 8 на 11 мм. При този 66-годишен мъж тя е голяма колкото при 20 - годишните.

Размерът сам по себе си не говори за хиперфункция, тя се установява чрез нивата на мелатонина и серотонина, които при Манек са в норма.
Кожата също събира енергия. Акупунктурните точки са антени, които се активират чрез акупунктура и акупресура, чрез въздействието на слънцето. Приемат я пръстта, водата, растенията, животните. Когато ходите боси вие събирате в себе си от тази енергия. Тя се натрупва неясно къде, но има хипотези, че се складира в продълговатия мозък.
Д-р Судхир Шах казва в интервю: "Това, с което се сблъскваме в този момент засега не е стопроцентов научен факт, а само разработка на хипотеза. Ние предполагаме, че празният стомах е нещо, с което може да се свикне напълно." При адаптирането към глада се активира мозъчен участък, който е отговорен за парапсихологическите способности. Проявява се шесто чувство и организмът започва да се саморегулира. Нито хипоталамуса, нито хипофизата или продълговатия мозък претърпяват някакви промени. Глада не прави човек по-глупав, а го превръща в свободна творческа личност.

“Ние не използваме дори 10 процента от възможностите на мозъка си. Когато му обезпечим енергийна храна, нашите способности ще нараснат силно. Всъщност разширеното и просветлено съзнание означават 100 процентно използване на мозъка ни."

Манек казва, че той е достигнал интуитивно до това знание, което както повечето важни за нас тайни, е забравено.

Вече над 25 000 човека по света се хранят само със слънчева енергия. "

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #34 -: Август 29, 2008, 06:50:01 pm »
През последните 2 - 3 дни се присетих точно за Манек, който определено ми привлече интереса. :)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #35 -: Август 29, 2008, 07:10:41 pm »
Сигурно хващаме някоя Водолейска вълна  ;)

Въпросът е на такива и други случаи да не се гледа като на изключение / имам предвид света/, тъй като това са постижения достъпни не само за 1 човек, в крайна сметка всички сме проявление на една и съща матрица и с малко повече усилия и подходящи условия , постиженията на един могат да бъда и постижения на други.Пък и началото трудно се проследява-някои съвременни изключителни постижения,проявления на човешкият потенциал,вероятно са проявени далеч в миналото на човечеството като вид.Важното е да си припомним забравеното и застиналото дълбоко в нас и да му дадем възможност да види светлина  :)

Друг пример за чудотворство е Сатия Сай Баба /една от многото му способности е да сътворява материя чрез мисълта си/,вероятно всички са чували за него:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sathya_Sai_Baba

Неизвестен час на раждане.

Интересното е,че без с Манек нещо да ги свързва като опитност, сега виждам че и при двамата имаме Ретро Меркурий  ::) /най-малкото дава необикновено/неконвенционално мислене и умствени процеси, а всички знаем,че в основата на повечето неща лежи умът/, а и също така вероятно и при двамата има планета в казини (тук обаче е Венера ,която езотерично се свързва с формата)  ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Август 30, 2008, 12:18:45 pm »
Само да ви светна( ;)),че съществуват личности,които са постигнали физическо безсмъртие чрез пълно проявление на божественото на всички планове на битието {...}
В този контекст е интересно да се провери (трудната част е с разкриването на картите и особено на домовете) дали някои положения на планети във водните домове/като домове на края/,не определят именно потенциала на самообновлението и преодоляването на типичните граници на материята и времето  ??? ::)

Часа на раждане е неизвестен.

Само един въпрос, ако обичаш  :)
В карта без час на раждане къде търсим обяснение на нещата? Нали разбираш, че могат да се представят още хиляда карти с аналогични аспекти и техните притежатели ще са далеч от просветлението?  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #37 -: Август 30, 2008, 12:41:53 pm »
На мен това за просветлението ми е пределно ясно,една позиция която и да е тя със или без узнат дом,при различни индивидуалности може да се прояви на различно ниво без да се бяга от аналогиите на планетите т.е. не виждам къде е проблема , след като тука даваме примери за проявление в дадена карта,а не че всеки с дадена позиция или аспект стига да определено проявление/резултат/постижение.И това няма отношение към духовното,а по принцип:една позиция не е гаранция за нищо,нито само за едно възможно проявление,но когато то е на лице,определено намира своето обяснение в картата по недвусмислим начин!Така че мисля въпросът ти е излишен, колкото до този момент в астрологията,мисля вече в много други теми това беше обсъдено, а и не вярвам да има наивници,които да мислят че определени позиции и аспекти имат ултимативно проявление само в една посока.В смисъл астрологията си работи и паралелно със свободната воля на човека и с нивото му на съзнание и с целите които си поставя-някои с аспект Слънце/Нептун могат да имат потенциал за поезия и артистичност,други за измамници,трети за духовни постижения (вкл "чудеса"),ролите могат да са всякакви,но ще са в рамките на възможностите на аспекта като принципен потенциал.

Домовете не са задължителни за извличане на голяма част от информацията в картата и особено когато става въпрос за способности и качества ( а не преживявания и събитийност),посоки и изяви планетите в знаците и аспектите помежду им съдържат именно тези данни.Правени са хороскопи на много известни личности в миналото и без час на раждане и ректификация,което не пречи на хороскопа без домовете да съответства на живота на родения и на неговите водещи качества и линии на съдбата. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Август 30, 2008, 01:35:26 pm »
Synihe,
В астрологията има едно важно правило, което не бива да се подценява.
Всяка планета, аспект, конфигурация се манифестира в определен контекст, т.е. според кръста на хороскопа. Разбира се, при неизвестен час на раждане можем да изхождаме от слънчева и мунданна домификация, но тук индивидуалният подход е ограничен в рамките на планетните аналогии и техните аспекти. С други думи имаме "как", но не ни е известно "къде"  :)

Неслучайно Асцендентът символизира физическото тяло и, както казва една моя позната, занимаваща се с индийска астрология, Лагна (изгряващият знак) в буквален превод от санскрит означава нашето ограничение в материята, т.е. от определени обстоятелства, дадености и предпоставки. И респективно всяка даденост, всеки талант може да се проявят само в контекста на хороскопа, т.е. на нашите ограничения в материята (приемам, че може да има и изключения, но са малко). Тук не считам за уместно да обсъждаме дали някой може да си надскочи хороскопа.

Така например, мога да ти кажа, че в първата карта, която ни представяш без час на раждане, има показатели за насоченост към светското, материалното, а не към духовното. Поне такъв е символизмът на съвпада Луна/Марс/Раху, ако не вземем предвид в кой дом се намира и кои домове управляват съответните планети, което наистина е невъзможно при неизвестен час на раждане. Още повече, Сатурн е в кендра /ъглова позиция/ спрямо Луната. Ако правилно се сещам, в индийската астрология тази констелация се разглежда като една от по-особените (така да кажем) "йоги" /комбинации от планети/ и, в буквален превод, може да означава обсебване от духове - онези от по-низшите йерархии.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Август 30, 2008, 01:44:19 pm »
Интересно е да се отбележи, че и в двата случая Луната е в съвпад с Раху.
Имам близка с такъв съвпад и при нея също има леки отклонения от реалността.
Луната символизира "манас" - ума, съзнанието на човека. При Луна в съвпад с възлите психиката става по-чувствителна към някои влияния, някои от които остават незабележими за "средностатистическия" човек...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.