Здравей Гост

аспекти към лунните възли

• 151 Отговора
  • 41618 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:аспекти към лунните възли
« Отговор #60 -: Ноември 22, 2009, 09:40:22 pm »
собствено квадратиращи себе си и квадратирани ( наталните) от широко спряганите мале и бенефици
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Ноември 23, 2009, 05:35:46 am »
собствено квадратиращи себе си и квадратирани ( наталните) от широко спряганите мале и бенефици

да!начало на дива ,бясна ,бърза кармична любов :) , с край!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Ноември 23, 2009, 09:05:20 am »
А нима има некармична любов?  :P Именно любовта създава и поражда най-силна карма!
Изключение прави Безусловната Любов, която е трудно постижима тук, на Земята.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #63 -: Ноември 23, 2009, 09:13:58 am »
А нима има некармична любов?  :P
хмммммм, интресно питане, но мисля,че има- не тежи толкова, не е толкова забатачена и поради тази причина дълбочината й не наранява....а за безусловната любов- не вярвам в саможивата и самопорадена такава, която  няма нужда от обекта,за да съществува... има ли обект има и условия - граници, даване, искане; обожането е едно, безусловността друго,а любовта, която човек иска да усети и изживее изисква отговарящ обект и почват релациите
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Ноември 23, 2009, 12:53:26 pm »
Kaya, любовта - земната, т.е. във вида, в който ние я познаваме, сама по себе си поражда редица последствия, т.е. се подчинява на закона на кармата, причината и следствието. Единствено безусловната е извън този закон, защото не поражда зависимости. Поне от теоретична гледна точка.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #65 -: Ноември 23, 2009, 12:54:38 pm »
Kaya, любовта - земната, т.е. във вида, в който ние я познаваме, сама по себе си поражда редица последствия, т.е. се подчинява на закона на кармата, причината и следствието. Единствено безусловната е извън този закон, защото не поражда зависимости. Поне от теоретична гледна точка.  :)

Какво означава безусловна любов без карма? В какво се изразява тя?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Ноември 23, 2009, 12:57:48 pm »
По-горе обясних. Прочети последното изречение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Ноември 23, 2009, 04:30:29 pm »

Какво означава безусловна любов без карма? В какво се изразява тя?

дайте практика ,стига с тая философия :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Ноември 23, 2009, 04:43:54 pm »
Пуснете некоя карта и да видим какви са аспектите на безусловната любов.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #69 -: Ноември 23, 2009, 06:27:21 pm »
Ми тя нали не съществува  ;D

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

holanda

« Отговор #70 -: Юли 08, 2010, 04:59:15 pm »
а как тълкувате аспектите на някои от Възлите с астероиди,чувствителни точки и подобни.Случая-СЛВ в 5 дом/Водолей на 25'25'',които аспектира единствено Лилит в 1 дом/Везни чрез тригон? Това съм го оставила за по-нататък,тъй като все още незнам много за възлите,но виждам,че сте набрали скорост . :P.

« Отговор #71 -: Юли 30, 2010, 07:54:52 pm »
Съвпадите на възлите в синастрията с Плутон например
не съм много наясно с тях информация много
Аз имам с мъжа ми съвпад на моя северен възел с неговия Плутон
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #72 -: Юли 31, 2010, 08:30:19 am »
А нима има некармична любов?  :P Именно любовта създава и поражда най-силна карма!
Изключение прави Безусловната Любов, която е трудно постижима тук, на Земята.  :)

безусловната се проявява само при фосмажорни обстоятелства, крайности на живот и смърт
тогава усещаме дълбочината и силата й, някой да се жертва за теб за да те спаси...хората на дълга го правят ежедневно
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #73 -: Февруари 12, 2011, 03:35:56 am »
Ми тя нали не съществува  ;D

Съществува! Малцина я срещат и те са богоизбрани! ;D :wub:

*

Марая

• 28287
Re: аспекти към лунните възли
« Отговор #74 -: Февруари 18, 2011, 09:04:52 pm »
Ето какво намерих в един руски сайт; за бърз поглед върху транзитите на Лунните възли в домовете.

ТРАНЗИТИ НА ВЪЗЛИТЕ В ДОМОВЕТЕ НА ХОРОСКОПА

СЛВ в първи дом, ЮЛВ в седми дом

По натал: Човек с такова разположение на възлите по принцип късно се жени. Бракове в предишния живот такива хора са имали предостатъчно и през този живот е необходимо да си отдъхнат. Ако все пак направят тази крачка, за тях са подходящи свободните бракове. 

Транзит: Ергенски живот, отказ от брак, от стремежа към партньорство. Трябва да  се занимавате само със себе си, с индивидуалното си развитие и усъвършенстване. Охлаждане на взаимотношенията с партньора, затормозване на съдебни дела съвместни дела, на юридическите въпроси. Засилва се ролята на личността. Човекът трябва да решава собствените си проблеми.  Най-добрият партньор за себе си, през този етап от живота, сте си вие самият. 

Някой с опит има ли да сподели за въпросния транзит? :rolleyes:

*

koral

• *
  • 103
« Отговор #75 -: Февруари 18, 2011, 09:54:37 pm »
Хм , интересно. Аз имам по натал СЛВ на 7* от ДС -откъм шести дом. Сега транз. СЛВ влиза в 7-мия ми дом, напуска осмия. Явно ще се занимавам с всякакви партньорства. Но искам да споделя, че едни от най - щастливите ми времена са били, когато съм била сама, не в двойка.
И разбира се, винаги тогава е идвала и любовта, не ми е писано да съм сама ;D. В двойка също съм щастлива, но то си има причини и за това. :blink:
Сегашният период ми е значим откъм вътрешни и външни причини - интересното е, че транз. СЛВ ми беше съвпад с нат. луна в 1* козирог, а прогрес. слънце ми е съвпад с нат. СЛВ в скорпион. В интересно, вълнуващо време си живея - както го изисквал СЛВ в скорпион... Някой имал ли е такива едновременни аспекти с възлите?

*

Stella

• 7765
« Отговор #76 -: Февруари 22, 2011, 06:19:23 pm »
Получих въпрос как тълкувам ссинастричен съвпад на Луна със СЛВ.
Понеже капацитетът за съобщения на човека, който ми прати въпроса, бел изчерпан, така и не успях да изпратя отговора, затова отговарям в тази тема.

Не съм срещала конкретна интерпретация на съвпадите на планети на единия с възлите на другия.

Аз съм имала такъв синастричен съвпад - моя Луна в съвпад със СЛВ на човека. Първо, това е кармична връзка. Всяка връзка, при която са замесени възлите е кармична. Човекът със СЛВ много бързо може да израстне за сметка на човека с Луна, опирайки се на неговите качества и учейки се от него. С една дума - може да го използва като "ракетоносител", за да трупа опитности. В коя област от живота - ще покаже домовата позиция в която се проектира съвпада в картите на двамата. Човекът с луна може да се чувства длъжен да се "грижи" за личното усъвършенстване на човека с възела, но не трябва да забравя, че това не е неговата кармична задача. Неговата кармична задача е показана от неговия СЛВ. Въобще при съвпади на планети с възлите на другия, аз си мисля, че се крадат наготово опитности, т.е. "взема се пример" от някого и така единият се превръща в учител на другия.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #77 -: Февруари 22, 2011, 06:28:27 pm »
Стела, при тълкуване, само съвпадите на възлите с лични планети ли отчиташ или и други точни аспекти?

*

Stella

• 7765
« Отговор #78 -: Февруари 22, 2011, 06:39:11 pm »
Стела, при тълкуване, само съвпадите на възлите с лични планети ли отчиташ или и други точни аспекти?

Всичко отчитам. Планетите в тригон/секстил са най-безпроблемни, но за да са действащи орбисата е от 1 градус.
Квадратурите са отклоняващи човека от неговото развитие. Ако са негови лични квадратури - това е необходим опит. Ако квадратът се формира от партньорска планета са трудности във взаимоотношенията. Съвпадът на планета със СЛВ е стимулиращ до стресиращ, а съвпадът на планета с ЮЛВ дава склонност към паразитиране. При луната в съвпад с някои от възлите може да има и "емоционален" вампиризъм, без двамата да си дават сметка за това.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #79 -: Февруари 22, 2011, 07:09:21 pm »
Имам точен квадрат на СЛВ с венера :'(Колко опит трябва да натрупам.... :o