Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179744 Прегледи
Re: Показатели за брак
« Отговор #560 -: Май 10, 2013, 11:49:52 am »
Луната му е наранена от Плутон,Венера и Плутон са във взаимна рецепция,а Венерата му е в съвпад с У7. Как се държи той с жените? Да не би да ги обижда,наранява?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #561 -: Май 10, 2013, 12:24:48 pm »
Луната му е наранена от Плутон,Венера и Плутон са във взаимна рецепция,а Венерата му е в съвпад с У7. Как се държи той с жените? Да не би да ги обижда,наранява?
Не,не е агресивен,по-скоро студен,но в интимните отношения не знам как е

« Отговор #562 -: Май 10, 2013, 12:29:37 pm »
Айде и от мен една мъжка карта.Човекът няма брак,нито сериозна връзка,през годините няколко кратки връзки,които са неафиширани.Ще се ожени ли изобщо?

Аз имам наблюдения близки към един бивш/настоящ (още не знам какво да го правя) с АС везни и Плутон съвпад АС и скорпионски планети... по-различно е при него картата, но при твоя пример с този АС и Плутон на него и с толкова много скорпионски черти и рачешка Луна с квадрат Плутон и с ДС овен става хем сърби хем боли! Хем иска да се хареса на всички и да е всичко мирно и гладко и всички да са доволни, хем не може да си го позволи да е така, не му е интересно с Уран-Венера, има противоречие хем иска да е едно цяло, хем се задушава, ако е така и всичко върви кротко. Страшно чувствителен и обидчив, хич не обича да се разкрива, а в същото време постоянно го човърка нещо отвътре. Хем си търси жена, която да е с овенска жизненост, хем му пречи, ако е такава.
Мда,има нещо такова,доста е капризен

« Отговор #563 -: Май 10, 2013, 12:35:14 pm »
Айде и от мен една мъжка карта.Човекът няма брак,нито сериозна връзка,през годините няколко кратки връзки,които са неафиширани.Ще се ожени ли изобщо?

Ще се пробвам. Нямам опит и затова не съм уверена в "прогнозата" си. Втората половина на 2014-та, по-скоро края на лятото или есента, мисля, че ще има възможност за брак. Моля, не взимайте написаното от мен насериозно.

« Отговор #564 -: Май 10, 2013, 12:48:08 pm »
Би ли споделила с нас как го видя?

« Отговор #565 -: Май 10, 2013, 01:04:47 pm »
Да, ще напиша най-вероятно неверните си доводи. Сега трябва да ставам от компютъра. Накратко ще кажа само - транзитен Сатурн върху натален У7 Марс в западната карта. По западната система не съм гледала прогресии и дирекции, което е major пропуск.
Във ведическата карта по време на същия период транзитен Сатурн ще бъде върху естествения сигнификатор на любовта Венера във 2-ри дом, откъдето аспектира наталния У7 Юпитер. Транзитен Юпитер ще бъде върху натален Юпитер, откъдето аспектира 7-ми дом. Това е един от похватите, които се използват за прогноза за брак чрез транзити - едновременно влияние на Сатурн и Юпитер върху 7-мия дом и/или неговия управител. Текущият ведически период (Вимшотари даша) е на Сатурн (затова транзитите на Сатурн са от първостепенно значение в този период), който ако правилно съм огледала, е способен да даде брак в неговата карта. Това, което ме притеснява, е че Сатурн е способен и да даде раздяла с партньор, а дашата му ще продължи до средата на 2021г. Във ведическата си карта той има Кету в 7-ми дом, което положение се счита за неособено благоприятно за брак, защото можело да създава емоционална дистанцираност с партньорите. Обаче У12 Юпитер е силно поставен - в знака си на екзалтация Рак в 11-тия дом на печалбите и придобивките, откъдето аспектира 7-мия дом. Затова мисля, че при добро желание от негова страна не би трябвало да има пречки да се ожени. По картата ми изглежда със силен sex drive и sex appeal - Луна в Ардра (накшатра на Раху), Раху в 1-ви дом, Венера и Марс в един градус във 2-ри дом, Венера на трон.
« Последна редакция: Май 10, 2013, 07:19:58 pm от Mirabella »

« Отговор #566 -: Май 10, 2013, 01:22:50 pm »
Това за едновременната активация с Юпитер и Сатурн за брак ми звучи ми звучи много интересно! Има ли значение какъв е аспекта? Задължително ли трябва да е съвпад,секстил или тригон примерно? Ако е квадрат или опозиция?

« Отговор #567 -: Май 10, 2013, 03:18:14 pm »
Това за едновременната активация с Юпитер и Сатурн за брак ми звучи ми звучи много интересно! Има ли значение какъв е аспекта? Задължително ли трябва да е съвпад,секстил или тригон примерно? Ако е квадрат или опозиция?
Никой ли не знае?   :blink:

« Отговор #568 -: Май 10, 2013, 03:25:54 pm »
Мирабела,благодаря ти за подробното обяснение.Дано се окажеш права,а живи и здрави,ще дам обратна връзка при някаква промяна  :blink: И не се притеснявай да прогнозираш,в доста случай си права  ;)

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #569 -: Май 10, 2013, 05:31:40 pm »
Качвам карта на момиче,което все още не познава любовта и по-правилно да напиша споделена любов.

« Отговор #570 -: Май 10, 2013, 07:31:37 pm »
Никой ли не знае?   :blink:

Това го взех от книжка по ведическа астрология. Принципно идеята е същата и в западната. Кога се активира дадена сфера от живота ни? Когато по транзити, прогресии, дирекции (но мисля, че транзитите са основните двигатели) съответният дом, управител или естествен сигнификатор са активирани. В западната астрология има повече бавнодвижещи се планети, които да докосват натални положения чрез транзити.
Що се отнася до аспектите, ведическата астрология борави с по-различни аспекти, някои от които приличат на западните. Планетите, които са в един дом (знак), са в съединение, което е аналогично на аспекта съвпад. Колкото са по-близо една до друга планетите в знака, толкова по-силен е съвпадът им. Всяка планета може да аспектира 7-мия дом от дома, в който се намира, и планетите в него. Този аспект прилича на западната опозиция, но няма същата интерпретация като нея. Някои от планетите имат и допълнителни аспекти. Юпитер е известен като господар на тригоните в западната астрология. И във ведическата не е по-различно. Юпитер  аспектира освен 7-мия дом от себе си, също и 5-тия и 9-тия дом от позицията си, както и планетите в тези домове. Марс аспектира освен 7-мия дом, 4-тия и 8-мия. Сатурн - 3-тия и 10-тия дом от позицията си (освен 7-мия). Единият аспект на Марс прилича на квадратура, другият - на квинкокс. Сатурн пък може да прави секстил и квадратура, грубо казано. Лунните възли, Раху и Кету, приличат на Юпитер - аспектират 5-тия и 9-тия дом от себе си. Някои астролози им дават и аспект върху 2-рия и 12-тия дом от себе си.
Ето един линк с повече информация - http://petephoenix.wordpress.com/2012/07/02/planetary-aspects-in-vedic-astrology-how-they-work/.
« Последна редакция: Май 11, 2013, 08:08:02 am от Mirabella »

« Отговор #571 -: Май 11, 2013, 05:18:09 pm »
Качвам карта на момиче,което все още не познава любовта и по-правилно да напиша споделена любов.

Венера в знак на Сатурн и в твърд аспект с него. Венера в 12-тия дом. У5 също е в 12-тия дом. Познато ми е това положение. Не е от леките за щастие в любовта. Пожелавам ѝ да срещне споделеност!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #572 -: Май 11, 2013, 05:29:57 pm »

Венера в знак на Сатурн и в твърд аспект с него. Венера в 12-тия дом. У5 също е в 12-тия дом. Познато ми е това положение. Не е от леките за щастие в любовта. Пожелавам ѝ да срещне споделеност!

Също така Венера е ретроградна. У7 в квадрат с Марс и Юпитер, У5 пак съвпад Сатурн.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sindi

• *
  • 64
« Отговор #573 -: Май 13, 2013, 11:41:33 am »

Също така Венера е ретроградна. У7 в квадрат с Марс и Юпитер, У5 пак съвпад Сатурн.
Благодаря Ви момичета.Може би от Венера в Козирог идва  и интереса към предимно  по -възрастни мъже

Re:Показатели за брак
« Отговор #574 -: Май 17, 2013, 09:10:23 am »

Интересно защо с първия си съпруг години наред тя не можеше да има деца след неуспешна първа бременност, но впоследствие като се събират и двамата с друг партньор, се сдобиват с дете. Забелязах, че в синастрията с първия мъж имат труден аспект - нейният Марс е в съвпад с неговите Луна/Сатурн в Рак.

Лили,
Ведическата астрология дава един доста добър отговор на  този въпрос, а именно несъвместимост на Лунните накшатри по Нади Кута.
Накшатрите са разпределени в три групи според трите конституции/доши:
вата
Ашвини, Аардра, Пунарвасу, Уттра Пхалгуни, Хаста, Джйешхта, Мула, Шатабхишаа и Пурна Бхарападаа
пита
Бхарани, Пушия, Читра, Дхаништха, Мригашира,Пурва Палгуни, Анурадха, Утра Бхадрапада, Пурва Ашадха
кафа
Критика, Рохини, Ашлеша, Макха, Шравана, Ревати, Свати, Утара Ашадха, Вишакха.

Ако  Лунната накшатра и НА ДВАМАТА ПАРТНЬОРИ ПОПАДА В РАМКИТЕ НА ЕдНА И СЪЩА ДОША имането на съвместни деца може да  бъде проблематично или да е невъзможно. Някои автори стесняват тази  несъвместимост в рамките на една и съща  накшатра и дори на една и съща пада. От моите скромни наблюдения, а и от споделения опит на  други ведически астролози това правило действа почти 100 процента. Можете да го изпробвате с вашата база данни.
« Последна редакция: Май 17, 2013, 09:23:13 am от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #575 -: Май 17, 2013, 09:16:20 am »
Някои автори стесняват тази  несъвместимост в рамките на една и съща  накшатра и дори на една и съща пада. От моите скромни наблюдения, а и от споделения опит на  други ведически астролози това правило действа почти 100 процента. Можете да го изпробвате с вашата база данни.

Познавам една двойка - имат Луни в една и съща накшатра, но в различни пади най-вероятно.

По тропикал неговата Луна е в последния градус на Рак, а нейната в 3ия гр. Лъв, по сидерал това е Рак - Пушйа.

Имат две заченати деца - първото е абортирано (поради проблеми във връзката), второто скоро ще стане на 3 годинки. При тях не е имало проблем да се зачене, става от раз.

Друг е въпросът, че съвместното им съжителство е изключително конфликтно, във всичко имат неразбирателство и проблеми, което рефлектира и върху детето.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #576 -: Май 17, 2013, 09:36:21 am »

Друг е въпросът, че съвместното им съжителство е изключително конфликтно, във всичко имат неразбирателство и проблеми, което рефлектира и върху детето.

Може би имат несъвместимост по Куджа доша. Единият е с Марс в 1, 4 , 7 или 10...А другият не... Така или иначе Луната им е в една накшатра, което означава, че са сродни души... Имат много общо и са си много близки, но по-скоро като  брат е сестра...А братята и сестрите често много се драпат за глупости:)!!
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #577 -: Май 17, 2013, 09:41:10 am »
Може би имат несъвместимост по Куджа доша. Единият е с Марс в 1, 4 , 7 или 10...А другият не...

Хм...

Тя е със съвпад Марс/Сатурн в 8 дом в Раши (в интерсептиран знак в 7 дом в западната карта).
Той е със Слънце/Марс/Меркурий/Кету в 12 дом, Сатурн също му е в 8 дом - по сидерал (в западната карта - съвпад Юпитер/Сатурн в 7 дом, Сатурн в рецепция и квадрат с Венера; половинката също има квадрат Венера/Сатурн).

По принцип Сатурн в 7 дом в твърд аспект с Луна или Венера не е особено благоприятна позиция за връзките и брака. За пред хората обичат да демонстрират, че всичко в тази сфера им е пИрфектно, и колкото повече показност има, толкова е по-далеч от истината.

« Последна редакция: Май 17, 2013, 09:46:44 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #578 -: Май 17, 2013, 11:07:52 am »
Съвпад Марс/Сатурн го наричат още Агни-марута йога - съчетание между агни (огън) и марута (въздух). Предразполага към по-импулсивно и агресивно поведение. Като се съберат заедно огън и въздух, става пожар. В женска карта може да се отрази като желание на жената да доминира във взаимоотношенията. В 8-ми дом (плодовете от брака) може да вреди на брачната хармония. Но зависи и какво е състоянието на 7-мия дом и Упапада лагна.
Имам този съвпад в картата си - в 9-ти дом, откъдето аспектира 3-ти. Понякога, in the heat of an argument, казвам по-тежки думи, за които после съжалявам. В 9-ти казват, че разрушава късмета и може да ни съчетае с дързък брачен партньор.

« Отговор #579 -: Май 18, 2013, 12:39:02 pm »
Вие гледате ли Джуно когато се чудите какъв ще е бъдещия ви мъж? Моят Джуно е в Стрелец в 3-ти дом.Четох че в Стрелеца значи чужденец,такъв от друго населено място или такъв,който пътува до далечни дестинации. Но все пак Джуно попада в 3-ти дом-дома на разговорите и кратките пътувания. Как се интерпретира всичко това според вас?