Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179724 Прегледи
Re: Показатели за брак
« Отговор #600 -: Май 18, 2013, 06:28:46 pm »
Може да не е непознат, а познат зад непознат ник. В социалните мрежи никога не знаеш кой откъде ще изскочи. Честито! Със здраве да го... каквото пожелаеш да правиш с него. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #601 -: Май 18, 2013, 06:30:19 pm »
Това не е бг мрежа, там не може да ме издири познат. :))

А и ще трябва да внимава с гугъл транслейт - понякога така забавно превежда. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #602 -: Май 18, 2013, 06:30:47 pm »
Дирекционното Слънце е в съвпад с Мидпойнта Слънце-Луна при мен :rolleyes:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #603 -: Май 20, 2013, 06:48:49 am »
Мухахаха... Ох, ще падна!  :haha:

Транзитния Марс в съвпад с мипдойнта Слънце/Луна на ДС ми донесе любовно обяснение и предложение за брак от непознат идиот в соц. мрежа.  :rolf:
Kакво съвпадение... Ама все пак аз не вярвам в съвпаденията и знам, че никоя случайност не е случайна. На мене също ми се появи внезапно тайнствен виртуален ухажор...Но мисля, че става дума за някаква измама... Профилът изглежда измислен...Да се представяш за някой на 25-30  и да разправяш на една 46 г жена колко е  хубава и как хваща окото ми се струва доста преувеличено...В момента съм и без това пълен пас по отнощение на всякакви нови любови и партньорства, защото Раху  и Сатурн ми транзитират в 7-ми дом... Да оставим, че там с постоянно местожителство са Кету и  Марс...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #604 -: Май 20, 2013, 07:23:58 am »
Да оставим, че там с постоянно местожителство са Кету и  Марс...

И при мен 7 дом в Д1 е постоянно обитаван от Кету, в марсов знак. И забелязах, че повечето ми по-сериозни партньори са с Манглик доша (аз нямам).

А с тая навамша брак - през крив макарон.  ;D

Но скоро сменям антардаша - от Венера влизам в Слънце (Слънце/Сатурн в 7 дом в Д9).

« Последна редакция: Май 20, 2013, 07:36:30 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #605 -: Май 20, 2013, 09:22:21 am »
Това не е бг мрежа, там не може да ме издири �ознат. :))

А и ще трябва да внимава с гугъл транслейт - понякога така забавно превежда. :)
Лили, и в чужда мрежа може да те издири познат. Преди време имах регистрация в един,два американски сайтове за запознанства,за да си упражнявам езика.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #606 -: Май 20, 2013, 09:26:47 am »
Махадаша на Кету плюс Саде-Сати. ;D Чудесен период за смирание, но смирението не е любимото ми занимание.

Манглик плюс неманглик нали не било добре.
Лили, У7 в навамша ти е екзалтиран все пак и в благоприятен дом. Сатурн в 7-ми и в самбандха с Марс може да е фактор за късен брак. У1 е екзалтиран и също в благоприятен дом. Венера аспектира 5-тия дом. А7 е заедно с Венера, диспозиторът на А7 Юпитер е в най-силната кендра. Ако показателите в раши не противоречат, откъм приятни любовни взаимоотношения не би трябвало да си ощетена. Казват, че Сатурн дава, като му дойде времето. Обикновено в първата половина на живота отнема ненужното, а дава във втората. Аз с това се успокоявам (шегувам се). Не съм експерт, просто нахвърлях няколко спонтанни мисли.
P.S. Не мога да свикна с южния стил на картите. Аз съм "oppa, northern style". ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #607 -: Май 20, 2013, 09:32:45 am »
Казват, че Сатурн дава, като му дойде времето. Обикновено в първата половина на живота отнема ненужното, а дава във втората. Аз с това се успокоявам (шегувам се).

И аз се успокоявам с това, че Сатурн уж узрява до 36-годишна възраст. И после каквото е взел - взел. Стига да даде нещо взамяна. :))

Цитат
P.S. Не мога да свикна с южния стил на картите. Аз съм "oppa, northern style". ;D

Със северния стил и аз започвах, по-лесно ми беше да броя домовете, но пък се обърквах със знаците, затова впоследствие се насочих към южния.

Цитат
Ако показателите в раши не противоречат, откъм приятни любовни взаимоотношения не би трябвало да си ощетена.

В раши У7 също е Марс, но Кету в 7 дом получава аспект от ретро Сатурн, раположен в 10 дом. Марс е в 5 дом, участва в конфигурация с Раху в Лагна и Луна в 9 дом (Луната и Марс са в накшатри на Раху).

В интерес на истината от сексуални връзки никога не съм била ощетена, но до по-дълбоки отношения се е стигало рядко, там все изникваха някакви пречки и външни обстоятелства.

« Последна редакция: Май 20, 2013, 09:38:06 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #608 -: Май 20, 2013, 10:18:06 am »
Извинявам се, че ще спамя темата, после ще изтрия коментара. Искам да помоля да ми препоръчате книги по ведическа астрология за начинаещи. Преведена литература не намерих. На анг. и руски език ми е трудно да схвана неща, които не разбирам дори на български, за това ми трябва нещо максимално опростено и ясно, като за начало. При мен проблемът е докато схвана основната логика  :blink:

« Отговор #609 -: Май 20, 2013, 11:29:53 am »
А мен ме интересува как ги строите тези странни карти с форма на диамант...

« Отговор #610 -: Май 20, 2013, 11:50:45 am »
Сатин, можеш да пробваш с книгата на Д. Фроули.
Нямам я на български. В темата за книги по ведическа астрология има линкове на руски и английски само. Мисля, че е добра като за начало. Леко смесва традиционната ведическа астрология със западната. Затова като преход от едната към другата ми се струва, че е подходяща.

Дрийм, с програмата Jagannatha Hora - http://www.vedicastrologer.org/jh/.

*

satin_

« Отговор #611 -: Май 20, 2013, 12:08:23 pm »
Мерси Мирабела :blink:

« Отговор #612 -: Май 20, 2013, 02:08:44 pm »
Да оставим, че там с постоянно местожителство са Кету и  Марс...

И при мен 7 дом в Д1 е постоянно обитаван от Кету, в марсов знак. И забелязах, че повечето ми по-сериозни партньори са с Манглик доша (аз нямам).

А с тая навамша брак - през крив макарон.  ;D

Но скоро сменям антардаша - от Венера влизам в Слънце (Слънце/Сатурн в 7 дом в Д9).

Охо, каква интересна навамша.. Изобщо не мисля, че  Сатурн е толкова страшен в случая, даже напротив. В екзалтация... трябва да проявява само хубавите си качества - Партньорът  ще бъде аскетичен, склонен към себеотрицание, към служене на близкия човек, постоянен, дисциплиниран, упорит. Постоянство и  стабилност показва и асцендентът в Телец, въпреки, че от решаваща роля според индийската традиция за характера на  човека има положението на Луната. Джйотиша се нарича още популярно Лунна астрология, нали... А  Луната също е дом на Сатурн...  Екзалтираната Венера в 11 дом говори за човек есетет, заобиколен от жени-приятелки, които носят благоденствие, късмет, приходи без особени усилия. Раху и Кету са особено благоприятно разположени. Раху в 6-ти дом неутрализира неприятелите, Кету в 12-ти - освобождаване , изгаряне направо на всички  терзания на материалното и телесното битие. Зловредните планети са по-малко зловредни, когато се намират  в домовете дустани (6, 8 12).
 След около 2 години, когато Сатурн влезе в Скорпон можеш да очакваш  СРЕЩАТА И РАЗВИТИЕТО  на събитията, според мене.  Още повече, че тогава  ще  бъдеш  в период на Слънце. Слънцето е във 7-ми дом. Разбира се бих хвърлила поглед и на  Раши картата. Откровено казано за мене тя е най-важна, а останалите са само за доизясняване на подробностите... 
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #613 -: Май 20, 2013, 02:13:10 pm »
Някой ще се наеме ли да ми каже, дали има показатели за втори брак в тази карта? Човекът има вече зад гърба си един брак...Аз не съм много на "ти" с производните домове.

[/img]

Чувала съм мнение, че за втория се съди по 8-мия дом от 7-ми, т.е. анализира се 2-ри дом. 8-ми дом е  Домът на смъртта, 8-ми от 7-ми трябва да  се счита смъртта на първия брак и началото на Втория .  ;D Извинявам се ако нещо се повтарям...
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #614 -: Май 20, 2013, 02:34:27 pm »
Не знам, Гаури, но дотук от тази навамша нищо не съм видяла освен ограничения и аскетизъм. С тая карта все ми казват, че трябва да съм гуру.  ;D

И повече описва мен като начин на живот, отколкото партньорите. Но поне дава отговор на въпроса защо привличам марсово-сатурнови доминанти.

Дано позитивите, които изброяваш, проработят поне във втората половина на живота.

Раши ще ти я пратя довечера на лични, тук нямам програма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #615 -: Май 21, 2013, 02:22:05 pm »

Чувала съм мнение, че за втория се съди по 8-мия дом от 7-ми, т.е. анализира се 2-ри дом. 8-ми дом е  Домът на смъртта, 8-ми от 7-ми трябва да  се счита смъртта на първия брак и началото на Втория .  ;D Извинявам се ако нещо се повтарям...
Извинявай, ама би ли пояснила, какво всъщност да му се гледа на 2 дом ???? И би известил смъртта на първия ?
У2 ако транзитира в 7 дом ли ?
Само предполагам ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #616 -: Май 21, 2013, 02:54:33 pm »
В момента Сатурн ми транзитира през 2-ри дом. Когато за сефте влезна във втори дом,започнах да усещам как близо 4 годишната ми  връзка се разпада. Голям праз! Тогава срещнах сегашния си приятел,с който сме заедно вече 2 години...Сатурн ми е У5 в натала. Как не се бях сетила...

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #617 -: Май 21, 2013, 04:09:14 pm »
В момента Сатурн ми транзитира през 2-ри дом. Когато за сефте влезна във втори дом,започнах да усещам как близо 4 годишната ми  връзка се разпада. Голям праз! Тогава срещнах сегашния си приятел,с който сме заедно вече 2 години...Сатурн ми е У5 в натала. Как не се бях сетила...
И при мен положението е същото АСЦ  в Дева ли ти е?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #618 -: Май 21, 2013, 04:17:14 pm »
Да,Дева съм. И споко за всички! Сатурн премахва само ненужното!

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #619 -: Май 21, 2013, 04:20:28 pm »

Извинявай, ама би ли пояснила, какво всъщност да му се гледа на 2 дом ???? И би известил смъртта на първия ?
У2 ако транзитира в 7 дом ли ?
Само предполагам ...

Мисля, че имаше предвид, че за следваща връзка ще се гледа този дом, а не че по 2ри дом е "смъртта" на първата връзка  ;D
тоест, че се броят 8 дома след 7ми понеже , първата връзка трябва да "умре" за да се роди втората.. и аз съм чела нещо подобно .. не съм сигурна, че се изразих правилно. Дано не съм Ви объркала и подвела:)))

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!