Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179316 Прегледи
Re: Показатели за брак
« Отговор #640 -: Май 21, 2013, 11:02:15 pm »

Чувала съм мнение, че за втория се съди по 8-мия дом от 7-ми, т.е. анализира се 2-ри дом. 8-ми дом е  Домът на смъртта, 8-ми от 7-ми трябва да  се счита смъртта на първия брак и началото на Втория .  ;D Извинявам се ако нещо се повтарям...
Извинявай, ама би ли пояснила, какво всъщност да му се гледа на 2 дом ???? И би известил смъртта на първия ?

У2 ако транзитира в 7 дом ли ?
Само предполагам ...

Мисля, че имаше предвид, че за следваща връзка ще се гледа този дом, а не че по 2ри дом е "смъртта" на първата връзка  ;D
тоест, че се броят 8 дома след 7ми понеже , първата връзка трябва да "умре" за да се роди втората.. и аз съм чела нещо подобно .. не съм сигурна, че се изразих правилно. Дано не съм Ви объркала и подвела:)))

Точно така... Съвсем правилно и много хубаво си го формулирала...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Papy

• 4343
« Отговор #641 -: Май 21, 2013, 11:02:45 pm »
ако свекървата е по 10-ти, майката по кой е?
и ако е пак по 10-ти - как мога примерно да се разбирам с едната и не- с другата?

« Отговор #642 -: Май 21, 2013, 11:26:25 pm »
ако свекървата е по 10-ти, майката по кой е?
и ако е пак по 10-ти - как мога примерно да се разбирам с едната и не- с другата?
Майката е в 4-ти дом. 10-ти и 4-ти се аспектират един друг, освен, че са част от четворката домове на Лакшми (домовете на щастието и разцвета)  1-ви, 4-ти, 7-ми,10-ти. Логично е. Особено в традиционното патриархално семейство, където свекървата "поема" невестата от майка и, за да я донаучи как да  бъде  съпруга, майка, домакиня...Това е новата майка на младата жена... Щем или не щем.:). Не случайно в много езици, дори западни коренът "майка" си стои в думата  нпр. mother-in-low (EN), Schwiegermutter (DE). Но така или иначе  майката и свекървата не попадат в един дом. Напротив - в два срещуположно разположени домове. Интерпретацията  как си взимодействат или не си понасят- според случая.
« Последна редакция: Май 21, 2013, 11:32:41 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Papy

• 4343
« Отговор #643 -: Май 21, 2013, 11:30:40 pm »
аз по западни карти съм забелязала, че майката за момичетата често е в десети, но не споря  - има си логика и доводи и за 4-ти, даже повече

а относно представите...времената се менят, астрологията - не
шегувам се :)
те майките не успяват да научат на каквото трябва децата, пък какво остава за свекървите, днешните сме много своенравни булки :)

« Отговор #644 -: Май 21, 2013, 11:40:06 pm »
аз по западни карти съм забелязала, че майката за момичетата често е в десети, но не споря  - има си логика и доводи и за 4-ти, даже повече

а относно представите...времената се менят, астрологията - не
шегувам се :)
те майките не успяват да научат на каквото трябва децата, пък какво остава за свекървите, днешните сме много своенравни булки :)

В Джйотиша дома на майката  е ТОЧНО закован - 4-ти и няма абсолютно никакво пространство за спор. Това е още дома на Дома (логично, нали... За много хора и до днес "мама" значи "у дома") дома на  земеделската собственост, на превозните средства...За други значения не се сещам сега...
Платон

*

Papy

• 4343
« Отговор #645 -: Май 21, 2013, 11:43:45 pm »
може- от индийска нищо не разбирам
даже съм се чудила как  един слаб марс например- като се промени картата и става силен - и ако се спазва логиката - тълкуването трябва да е противоположно - виждат ми се взаимно изключващи се, но както казах - само лаишки

« Отговор #646 -: Май 22, 2013, 07:46:39 am »
Домовете на богинята на късмета, богатството, просперитета Лакшми са трикона (кона) домовете - 1-ви, 5-ти и 9-ти. Кендрите (ъгловите домове), 1-ви, 4-ти, 7-ми и 10-ти, са домовете на бог Вишну. Първият дом е едновременно кендра и кона.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #647 -: Май 22, 2013, 08:29:02 pm »

Каквото се гледа на всеки дом...:). Лорда на дома най-вече и състоянието му (в кой дом  живее и дали е щастлив там), йоги, аспекти...Транзитите (т. нар гочара) не играят чак толкова съществена роля в джиотиша, както в западната астрология. Те са тъй да се каже една фина настройка...Иначе се гледа дашата (планетния период). По принцип СЪБИТИЕТО се случва в рамките на дашата на управителя на съответния дом или планетите разположени в него... Понякога обаче въпросният планетен период трае 18, 19 години - например.. Затова, за да прецизираме трябва да се анализират останалите фактори. Що се отнася до Гочарите при предсказание на брак или раждане на дете се гледа транзит на Юпитер и Сатурн (за онези, на които  тази планета е разположена добре в картата) през 5 или 7-ми . Някои автори прибавят към споменатите планети и Раху, който според тях действа като катализатор (в случая ускорител) на кармичната развръзка. Откровено казано аз повечко вярвам на Гуру (Юпитер). Първо, защото това е милостива и разумна планета. Второ, защото тя прави кръга си по наталната карта доста по-бързо от Сатурн и затова дава повече възможности за реализация на нашите очаквания, особено в сферата на партньорството и потомството.
Втори дом нe показва задължително смъртта на брачния партньор , а по скоро смъртта на  първия брак, защото 2-ри дом се пада, ако броим от 7-ми дом, 8-ми. В Джйотиша се използват много масово вторичните домове. Например дома на внуците  се пада 5-ти от 5-ти, т.е 9-ти, защото това са децата на децата...Домът на свекървата се пада 4-ти от 7-ми, т. е.  10-ти. Бабата по майчина линия 4-ти от 4-ти, бабата по бащина 4-ти от 9-ти...
Благодая ти за подробното обяснение.
Интересна работа е при мен случая със свекървата. И двете ми свекита са Козирог, но докато първата беше добричка и мила, втората е вампира Фера !!! Е, те това вече незнам по кай дом е  :72:
 И сега какво излИза, че ако искам друг брак, требва първо да видя дали майка му е Козирог
ХА ХА ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Uran

• 6041
« Отговор #648 -: Май 22, 2013, 08:31:24 pm »
9 от 9?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #649 -: Май 22, 2013, 08:37:21 pm »
Интересно, при мен у4 (майката) се намира в 10 дом (свекървата), но е ретрограден и в знака Рак (Луна/майка).

Но ретро Сатурн хвърля директен аспект към 4 дом и освен това е матрикарака (сигн. на майката), което говори по-скоро за дистанцирани и отчуждени отношения с майката. Луната, която също е сигнификатор на майката, получава аспект от Раху и се намира в накшатра на Раху - в картата на майка ми имаше силно влияние на Луна/Раху/Сатурн. В Д12 при мен майката също е представена от съвпад Луна/Раху - както казах, той присъства в нейната карта раши.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #650 -: Май 22, 2013, 08:38:20 pm »

Чувала съм мнение, че за втория се съди по 8-мия дом от 7-ми, т.е. анализира се 2-ри дом. 8-ми дом е  Домът на смъртта, 8-ми от 7-ми трябва да  се счита смъртта на първия брак и началото на Втория .  ;D Извинявам се ако нещо се повтарям...
Извинявай, ама би ли пояснила, какво всъщност да му се гледа на 2 дом ???? И би известил смъртта на първия ?

У2 ако транзитира в 7 дом ли ?
Само предполагам ...

Мисля, че имаше предвид, че за следваща връзка ще се гледа този дом, а не че по 2ри дом е "смъртта" на първата връзка  ;D
тоест, че се броят 8 дома след 7ми понеже , първата връзка трябва да "умре" за да се роди втората.. и аз съм чела нещо подобно .. не съм сигурна, че се изразих правилно. Дано не съм Ви объркала и подвела:)))

Точно така... Съвсем правилно и много хубаво си го формулирала...

Аха, разбрах... ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #651 -: Май 22, 2013, 08:47:35 pm »
9 от 9?

Уран, ти за кое питаш ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #652 -: Май 22, 2013, 08:51:41 pm »
Ето ви един чудесен сайт!
http://www.astrologykrs.com/Article.html

На страницата ,която ви пращам е описано ,как да предскажем брак-а.

Не съм виждала по-красив индиец,а камо ли астролог :-[

http://www.astrologykrs.com/timing-of-marriage.html

Той също казва,че за брак се гледат домовете  втори,седми и единадесети. :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #653 -: Май 22, 2013, 08:54:29 pm »
Знам го този, но хич не го намирам за красив. Предпочитания разни.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #654 -: Май 22, 2013, 08:54:58 pm »
Чаровно е момчето :-[

*

elfidka

• 3129
« Отговор #655 -: Май 22, 2013, 09:06:33 pm »
Чаровно е момчето :-[

Това не е ли артиста от ,,Моето име е Каан „ ?

Прочетох втория линк и там се говори за У2, У7 и У11
При мен май това не работи, защото трябва да гледам Мерк и Уран. При мен Мерка е У2 и У11, а Урана е У7
По натал са в съвпад почти на К3 и ся какво ? Чакайте да видя кога какво е транзитирало ...
Ама, то какво да гледам бе хора, то по тази логика не би трябвало да имам брак въобще, защото той  Мерка не може да тразнитира в два дома едновременно 

:72: :72: :72:
« Последна редакция: Май 22, 2013, 09:12:42 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Kaya

• 2893
« Отговор #656 -: Май 23, 2013, 04:18:01 pm »
2-7-11  е за изпълнение на желанията
2-5-7 е за брак
:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #657 -: Май 23, 2013, 07:15:55 pm »
В KP астрологията ги дават точно тези - 2-ри, 7-ми и 11-ти за брак. Седми като основен дом за отношения с други хора, 2-ри като дома на увеличаване на членовете на семейството (като 11-ти от 4-ти - семейство) и 11-ти като дома на сбъднатите желания и придобивките. А 12-тите домове от тези три дома, съответно 1-ри, 6-ти и 10-ти, са домовете, свързани с развода и  безбрачието. Давам линк - http://kpastrology.astrosage.com/Home/house-grouping.
Петият дом е 11-ти от 7-ми - буквално придобиване на партньор, така че по тази логика и той би трябвало да е свързан с брака.
Единадесетият дом показва придобивките, печалбите, а вторият - състоянието, спестяванията ни. Някои казват, че при висока аштакаварга на 11-ти дом и ниска на 2-ри индивидът получава (печели) много, но парите му се изплъзва през пръстите на ръцете.
Осмият дом е 2-ри от 7-ми - буквално запазване на брака, плодовете от брака и затова състоянито му е важно за трайността на брака.
« Последна редакция: Май 23, 2013, 07:20:33 pm от Mirabella »

*

Uran

• 6041
« Отговор #658 -: Май 23, 2013, 07:27:41 pm »

Той също казва,че за брак се гледат домовете  втори,седми и единадесети. :blink:
На мен не ми звучат много джойтиш описанията.
Впрочем гледам ги както са в западната система и абсолютно пасвт на нативите. :unsure:

« Отговор #659 -: Май 24, 2013, 08:19:57 am »

На мен не ми звучат много джойтиш описанията.
Впрочем гледам ги както са в западната система и абсолютно пасвт на нативите. :unsure:
Аз пък съм чувала,че за брак трябвало да има активация по 3-ти,5-ти,7-ми и 11-ти дом в солара
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд