Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179841 Прегледи
Re: Показатели за брак
« Отговор #680 -: Май 24, 2013, 11:20:24 pm »
Карти на две известни дами с доста бракове и разводи зад гърба си.

Лана Търнър, актриса. Осем брака и осем развода, множество любовни връзки, опити за самоубийство и аборти.

http://www.astro.com/astro-databank/Turner,_Lana

Седмият дом се обитава от двоен (мутабелен) знак, макар и У7 Юпитер да попада във фиксиран. Юпитер не изглежда особено силно поставен, но поне е в знак на приятел (Слънцето), а е и ретрограден. Някои ведически астролози твърдят, че ретроградността прави планетите по-силно изявени. Значи може да мине за неслаб, ако не става баш за силен. Юпитер е аспектира от Кету, така че имаме и аспект на малефик върху У7.
Венера, сигнификатор на любовта, е екзалтирана и в ъглов дом. Връзка между Венера и Марс казват, че предразполага към любовни афери. Същото казват и за аспект на Раху върху Луната.

Лайза Минели - 4 брака и 4 развода.

http://www.astro.com/astro-databank/Minnelli,_Liza

У7 Венера в мутабелен знак. Венера е екзалтирана. В 7-ми дом стои Юпитер, който нали имал способността да умножава. Юпитер се намира в един и същи знак в раши и навамша - варготама, което го подсилва (а Юпитер е сигнификатор на брака в женска карта). Венера получава аспект от Сатурн, 7-мият дом е аспектиран от Раху. В навамша - същата картинка. Седмият дом попада в мутабелен знак, а управителят му Юпитер - в един знак с Раху и във взаимен аспект с Марс.
Интересно, че екзалтираната в раши Венера е дебилитирана в навамша. Венера в 12-ти в раши, като У7 може да показва загуба на брак и брачни партньори, разпадане на връзките или липса на взаимност в чувствата. Дванадесетият дом също така е домът на удоволствията в леглото (брачното ложе). Та, се чудя дали интимният живот на тази дама е (бил) щастлив заради екзалтираното положение на Венера в 12-ти в наталната карта, или точно обратното - заради дебилитацията ѝ в навамша в 4-тия дом на емоционалния комфорт. Предположението ми е, че тази Луна, макар и в накшатра на Юпитер и аспектирана от него, при толкова силно малефично влияние върху нея и като управител на 4-ти дом, плюс дебилитирана Венера в 4-ти в навамша (там У5 и У12), създава трудности пред дамата да се чувства удовлетворена от живота и в частност от любовта.
   Не мога да разбера защо първата дама има сто брака при положение,че У7 няма нито един апликиращ аспект с тежка планета.Съуправителя на 7-ми дом Сатурн също няма апликиращи аспекти.Не разбирам просто... :thinking:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #681 -: Май 24, 2013, 11:22:31 pm »
Моя приятел изказа теория,че ако на човек не му е дадено да се ожени,дори и да промени съдбата си и да го стори въпреки всичко-накрая ще се разведе! Защото не му е дадено да има брак така или иначе!
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #682 -: Май 24, 2013, 11:37:01 pm »
Не мога да разбера защо първата дама има сто брака при положение,че У7 няма нито един апликиращ аспект с тежка планета.Съуправителя на 7-ми дом Сатурн също няма апликиращи аспекти.Не разбирам просто... :thinking:

Разсъждавай в/у сигнификаторите/У7, Марс, Слънце че и Венера/ . Какво може да накара човек да има 8 брака и 8 пъти да се разведе  ;D .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #683 -: Май 24, 2013, 11:41:56 pm »
Има хора, които просто не са създадени за брак, но въпреки това имат по два-три (някои и повече).

Обикновено такива бракове се сключват или при по-специфични обстоятелства, или с по-различни мотиви.

В брака те продължават да бъдат "моми" и "ергени", т.е. трудно се съобразяват с партньора, трудно приемат промяната в начина на живот като следствие на новопридобития семеен статус. Затова често се стремят да променят и моделират партньора вместо да си развалят рахатлъка, съответно половинката започва да роптае, всичко това в крайна сметка води до разочарование и отчуждение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #684 -: Май 25, 2013, 11:20:02 am »
В джойтиш картата на човек с три брака да ви кажа какво забелязах:
- силен Раху в Лагна (сид. Близнаци)
- Лагнеш (у1) в съвпад с Кету в 7 дом, в дуален знак
- много силно поставен у7 - в собствен знак (сид. Риби) и в ъглов дом от Лагна (10ти); у7 в дуален знак, аспектира у2
- Венера и Сатурн във Водолей, 9 дом
- силен у2 (Луна в Рак), разположен във 2 дом (получава аспект от у7); силен у11 (Марс) - екзалтирал, в директен аспект с у2

Забелязвам аспектна връзка между у2, у7, у11.
Разположението на Раху и Кету (съответно в 1-ви и 7-ми) говори за илюзия и нереалистини очаквания от брака и брачния патньор, които няма как да бъдат осъществени. Естествено, че  незадовлеността предизвиква проблеми и недоразумения в брачния живот. Често хората с такова разположение на Раху и Кету не са в състояние да създадат хармонична  брачна връзка. Дори да имат семейство то не им носи удовлетворение. Това е една предпоставка към многоженство, но не е в никакъв случай определящ фактор. Често водени от заблуждението, че "следващият път ще бъде по добре" се развеждат, женят се пак, и още и още... Има и такива, които си остават само с кроенето на планове или тюхкането ала "Ах що се не омъжих за Пища Куфнагел!". Виждала много карти на хора със споменатото разположение на Раху и Кету... Ами женени са  по един път и си карат някак си... кютат си по точно. В примера, който ти  сочиш Лили определяща роля играе Меркурий в 7-ми дом, който обикновето е индикация за многоженство. Особено ако е в подвижен, пък камо ли в дуален знак. Дуалният знак придава винаги множествено число на темата, по която се говори. Ако е  дом - те стават много домове, ако е дете - много деца и т. н. Виждала съм няколко карти с Меркурий в 7-ми дом... Повечето хора са женени по два, че и с извинение по пет пъти. Имам  и един познат, който за сега е женен само веднъж, но 7-ми дом е в неподвижен знак. Всъщност трябва да погледна пак,  никога не е късно да се навакса това дето е писано:)!
А, сега видях и продължението, че  първите две съпруги са оставили телата си преждевременно...Това се случваше май при куджа доша...
« Последна редакция: Май 25, 2013, 11:49:00 am от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #685 -: Май 25, 2013, 12:41:14 pm »
Виждала много карти на хора със споменатото разположение на Раху и Кету... Ами женени са  по един път и си карат някак си... кютат си по точно.

Аз и до един път не успях да го докарам, също съм с Кету в 7 дом. :))
Но при мен у7 (Марс) е във фиксиран знак, аспектират се взаимно с ретро Сатурн в раши и навамша (в Д1 - знаков аспект, в Д9 - рецепция). В навамша у7 е екзалтирал, намира се в един знак с Луната, има и връзка между 7 и 9 дом.

Влиянието на Раху и Венера преобладава при мен, свързани са и с Лагна. За сметка на това 7 дом остава някак в сянка. Венера е Лагнеш, атмакарака и варготама, но не е благоприятно поставена в Д1 - в 6 дом и ретроградна. С акцентиран 6 дом и Сатурн в 10ти (карма бхава) голяма част от живота ми мина в служене на другите и преодоляване на спънки и трудни обстоятелства, затова брачните въпроси останаха на заден план... просто не остана време. А и на рахувците ни е присъщо да се разпиляваме в различни посоки, трудно се концентрираме върху една-единствена цел, която упорито да следваме. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #686 -: Май 26, 2013, 09:49:11 am »
Виждала много карти на хора със споменатото разположение на Раху и Кету... Ами женени са  по един път и си карат някак си... кютат си по точно.

Аз и до един път не успях да го докарам, също съм с Кету в 7 дом. :))
Но при мен у7 (Марс) е във фиксиран знак, аспектират се взаимно с ретро Сатурн в раши и навамша (в Д1 - знаков аспект, в Д9 - рецепция). В навамша у7 е екзалтирал, намира се в един знак с Луната, има и връзка между 7 и 9 дом.

Влиянието на Раху и Венера преобладава при мен, свързани са и с Лагна. За сметка на това 7 дом остава някак в сянка. Венера е Лагнеш, атмакарака и варготама, но не е благоприятно поставена в Д1 - в 6 дом и ретроградна. С акцентиран 6 дом и Сатурн в 10ти (карма бхава) голяма част от живота ми мина в служене на другите и преодоляване на спънки и трудни обстоятелства, затова брачните въпроси останаха на заден план... просто не остана време. А и на рахувците ни е присъщо да се разпиляваме в различни посоки, трудно се концентрираме върху една-единствена цел, която упорито да следваме. :)
Не е проблем това, че Кету е в 7-ми дом според мен. Той не пречи да се обвържеш в брачни взаимоотношения. Нито пък Раху.  Раху дори дава положителни резултати, казват, особено в НАЧАЛОТО НА неговите планетни периоди или подпериоди. A, kогато транзитира през даден дом действа като катализатор и ускорява това, което трябва да се случи...
Венера в   6-ти дом потвърждава, че не е лесно да се  радваш и наслаждаваш на даровете на житието- битието...Но пък планетата е в Риби (може би екзалтирана, не виждам градусите), т.е достатъчно е силна да се справи с всичко и в крайна сметка да постигне своето. Локациите на Луната и Юпитер  сочат силно влечение към духовното, към езотеричното, окултното...Без съмнение широко отворени врати към спиритуалните аспекти на живота и достигане на  нива на познанието и развитието, които не са дадени на  обикновените простосмъртни. Двете планети дават като краен резултат талант  на просветител, на учител, на водач, на Гуру, на човек, който иска да сподели със света това което е научил и може да го направи по възможно най добрия начин.
8-ми дом, освен за дом на смъртта се счита за дома на мокшата, на стремежа към освобождаване  чреж духовен растеж. Управителят на 9-ти дом Меркурий дава прекрасни езикови и комуникационни умения, писателски талант, вродено любопитство, по скоро любознателност.
Луната в Аардра ли е? По накшатрата може да се определи планетния период, в който си родена и оттам кой период тече в момента. Ако си на около 30-40 г трябва да бъде на Сатурн. От тук естествено да има забавяне, аз  бих го нарекла устойчивост в партньорските взаимоотношения...(Като няма - няма...Като има - има!) Ретроградният Сатурн аспектира 7-ми дом...неотдавна попаднах на една статия, в която се твърдеше, че когато са ретроградни  вредителите действат като благодетели, а благодетелите като вредители. В зависимост  в какъв градус попадат в дома зависи и до колко ще се проявят. Ако са близо до стената на дома и се движат  в обратна посока възможно е хич и да не се усети присъствието им.. Но с твоя Сатурн не мисля, че така стоят нещата. Сатурн в 10-ти дом - дома на кариерата. В случая става дума за дейности, които изискват постоянство, себеотрицание, служение, последователност,  справяне с физичски несгоди  (т. нар. тапас), самоограничения, самодисциплина.
За Раху в 1-ви дом съм съгласна, че дава определена разпиляност, въпреки, че аз това  бих го нарекла  "апетит да се опита от много неща" и от тук  случаи на много  започнати и незавършени неща...
Твоят 7-ми дом попада в Овен, т. е под управлението на собственика Марс. По принцим брак трябва да настъпи, когато тече Марсов планетен период, но  в твоят случай той ще настъпи  някъде приблизително... като навършиш 90 и кусур (пак утонявам, ако Луната е в накшатрата Аардра)...не, че не се случват такива неща в живота. Аз обаче съм по-склонна да търся развръзка в марсовите подпериоди и то точно на дашата на Сатурн или евентуално на Кету...Не си права да  говориш за брака си като нещо, което  никога няма да се случи. Не е така. Освен, че когато човек много желае нещо, то задължително ще се случи или ще го получи по един или друг начин. Няма несбъднати мечти... Въпросът е във времето. Често, за да  се осъществи една мечта трябва много време. И често хората  нямат търпение и когато целта е постигната са толкова изтощени от чакането или борбата, че им е все едно. Не  могат дори да се зарадват...  Но то си има и причина за това. "Много хубаво не е на хубаво", казва нашият народ. Небето ни дава точно толкова и точно тогава щастие или нещастие, колкото и когато можем да понесем.  Мисля, че това което видях в Навамшата и прогнозата за след 2 години само се потвърждава от картинката в Раши картата...
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

*

Papy

• 4343
« Отговор #687 -: Май 26, 2013, 09:58:01 am »

Разположението на Раху и Кету (съответно в 1-ви и 7-ми) говори за илюзия и нереалистини очаквания от брака и брачния патньор, които няма как да бъдат осъществени. Естествено, че  незадовлеността предизвиква проблеми и недоразумения в брачния живот. Често хората с такова разположение на Раху и Кету не са в състояние да създадат хармонична  брачна връзка. Дори да имат семейство то не им носи удовлетворение. Това е една предпоставка към многоженство, но не е в никакъв случай определящ фактор. Често водени от заблуждението, че "следващият път ще бъде по добре" се развеждат, женят се пак, и още и още... преждевременно...

Така е, имам пред очите си няколко примера, направо им тежи като воденичен камък

« Отговор #688 -: Май 26, 2013, 10:08:11 am »
Добър анализ, Гаури! Чета те с интерес.
« Последна редакция: Май 26, 2013, 10:20:40 am от Mirabella »

*

Uran

• 6041
« Отговор #689 -: Май 26, 2013, 10:13:53 am »
Любимият е с Кету в 7 дом- скорпион и си е "бракуван".  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #690 -: Май 26, 2013, 11:31:22 am »
Gauri, много ти благодаря за подробния анализ, сега ще го чета!  :blink:

В Ардра ми е Луната и като цяло има подчертано рахувско влияние. У7 (Марс) също е в накшатра на Раху (Сатабхиша), Раху е в знака на Лагна и май участва в раджа йога с Луната и Марс (в западната карта имам голям воден тригон между Луната, Марс и Уран, в който Марс е ъглов, а Луната и Уран са във водни домове).

Хм, сега се сетих, че има още една рецепция - по накшатра, досега не я бях забелязала. Раху е в накшатра на Марс (Читра), Марс е в накшатра на Раху (Сатабхиша). Участват в конфигурация с Луната - освен Раджа йога, допускам да има и т.нар. Шакти йога - тя като цяло е разрушителна, но ако включва малефик, е по-добре. И общо взето целият ми живот така може да бъде описан - сякаш някаква сила помита и разрушава всичко, за да бъде съградено наново, по коренно различен начин и при други обстоятелства.

Влиянието на Раху съм наследила от майка ми - тя е с у1 (Сатурн) и у7 (Луна) в съвпад с Раху, в марсов знак (сид. Скорпион). За нея мога да кажа, че беше много деструктивен човек, но разликата с мен е, че тя обичаше да руши съграденото, докато при мен тази сила се проявява обикновено чрез външни или близки хора и форсмажорни обстоятелства, т.е. има рефлексия - съдбата ми силно резонира с външни сили и обстоятелства.

Така е, имам пред очите си няколко примера, направо им тежи като воденичен камък

Ние, рахувците, обичаме да ни е широко около врата.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #691 -: Май 26, 2013, 11:41:32 am »
Любимият е с Кету в 7 дом- скорпион и си е "бракуван".  ;D

А участва ли с желание в семейните дела?
Щото те и моите близки са бракувани, ама... :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #692 -: Май 26, 2013, 11:44:10 am »
За Кету в 7 дом имам наблюдения (лични и върху друг близък), че не гори от желание да се обременява с досадни битовизми. Раху в първи дом е по-загрижен за външни постижения. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #693 -: Май 26, 2013, 11:44:14 am »
Каква конфигурация е Шакти йога? Шаката йога се сещам - Юпитер в дустхана дом от Луната, без Юпитер да е в кендра от Лагна. Но Шакти не знам какво е. Потърсих в Google и я дават - Луна и Раху заедно в 5-ти или 9-ти дом или във връзка 5/9. А пък ми изглежда благотворно, не разрушително. А за Шаката йога съм чела, че може да резултира в материална нестабилност, чести смени на падения и възходи в банковата сметка.

Кету се чувства добре в Скорпион. Някои то огчитат като съуправител на този знак. Според Парашара Кету екзалтира в Скорпион.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #694 -: Май 26, 2013, 11:50:51 am »
Управителят на 9-ти дом Меркурий дава прекрасни езикови и комуникационни умения, писателски талант, вродено любопитство, по скоро любознателност.

Венера ми е в дълбока екзалтация - имам наследствени способности в някои венериански сфери.

И за Меркурий позна, нищо че е дебилитиран - като цяло съм хуманитарен тип, с литературни и езикови способности (не ме влекат точните науки), професията ми е лингвистична. Владея три славянски езика и два западни, а и по принцип всеки нов език лесно усвоявам.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #695 -: Май 26, 2013, 11:55:24 am »
Каква конфигурация е Шакти йога?

В Д1 Луната е в 9 дом и получава аспект от Раху в Лагна, в Д10 има съвпад Луна/Раху в 5 дом от Лагна.

В конфигурация с тях участва и Марс - аналогично на големия тригон в западната астрология (1-5-9).

Цитат
According to Sage Jaimini, it´s formed when
1. both Rahu and Moon are conjunct in the fifth or the ninth house.
2. One of them is placed in the fifth or ninth house and the other aspects the fifth or ninth house.
3. Both of them aspect the fifth or ninth house without being placed there.

The shakti yoga mostly under benefic influence can be the reasons of destructive events in the life and under malefic aspects the native gains the power to take away pains and miseries of the world.Thats the beauty of this yoga.

Just because one has shakti yoga in the chart does not means one will have tremendous potential to do good.The concept of shakti is more tantric in nature and going by the nature of Shakti yoga - the shakti is often volatile if not in union with shiva... Hence shakti yoga in a chart must be studied carefully.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #696 -: Май 26, 2013, 11:56:32 am »
Меркурий е ъглов от Луната и планетата, която екзалтира в знака на неговата дебилитация (Венера), е също ъглова от Луната. Това май беше нича бханга - неутрализация. Всъщност Меркурий е в един знак с екзалтирана планета. Дори и само заради това не би трябвало да е отслабен.
Имам същото въпросче към теб, Лили, което поставих и на Гаури. У5 Сатурн в накшатра на коя планета попада? За да проверя за образованието.

« Отговор #697 -: Май 26, 2013, 11:58:23 am »
Благодаря! Значи Шакти и Шаката се две различни работи, както и подозирах.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #698 -: Май 26, 2013, 11:59:18 am »
Имам същото въпросче към теб, Лили, което поставих и на Гаури. У5 Сатурн в накшатра на коя планета попада? За да проверя за образованието.

В Пушйа, добре че не е в Ашлеша - там влиянието е по-негативно.

А Пушйя, доколкото се сещам, се управлява от Луната и Сатурн.

Имам и Шаката йога - Юпитер в 12 дом от Луната.

И още една, която дава труден живот - Юпитер в 12 дом от Луна, Сатурн във 2ри (забравих как се казва). Виждала съм такава йога в картата на друга жена - цял живот скита, без дом и семейство, без работа, никога не се омъжи и няма деца. Но тя бе избрала друг път - на жена, която се продава.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #699 -: Май 26, 2013, 12:03:57 pm »
Пушия е сатурнова накшатра, да.
Значи работата не е толкова буквална, както на мен ми си иска. У4 и У5 Сатурн в собствена накшатра. Диспозиторът на У5, Луната, е в накшатра на Раху и получава аспект от него, както и 5-тият дом. В 5-ти е Марс. Щях инженер да те правя, ако не знаех. По-дълбоко трябва да гледам.