Здравей Гост

Показатели за брак

• 981 Отговора
  • 179493 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Показатели за брак
« Отговор #220 -: Февруари 25, 2010, 02:16:23 pm »
Това е рядко срещана комбинация.  ;D

След дълъг размисъл стигнах до извода, че при мен Навамша показва защо привличам повтарящи се модели в отношенията и определен тип партньори. Както споменах, в 7 дом имам Слънце/Сатурн в Скорпион, а в 9ти - Луна/Марс в Козирог. Налице е мощна Паривартана йога (рецепция между Марс и Сатурн), а аспектът на Сатурн към Марс я прави още по-силна. При това Марс и Сатурн управляват кендра и трикона домове в картата, т.е. има и Раджа йога. Но в същността си те остават да бъдат малефици. Марс участва в Ручака йога, намира се в знак на екзалтация. Ручака йога е имало и в картата на Хитлер.  ;D След като отчетем рецепцията, Марс отива на мястото на Сатурн в съвпад със Слънцето в Скорпион в 7 дом, а Сатурн отива на мястото на Марс в съвпад с Луната в Козирог в 9 дом. И седми, и девети дом в навамша се свързват с партньора, т.е. пътят, който трябва да се извърви с него. Урокът, който трябва да науча чрез партньори и партньорство е преодоляване на егоизма. И затова често се случва да привличам егоистични и себецентрирани партньори. Така човек преодолява егоизма в себе си, пречупва си егото и се научава да бъде смирен, обръща се към духовното.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #221 -: Февруари 25, 2010, 02:27:29 pm »
Lillie, доколкото си спомням юпи е естетствен сигнификатор на партньора за дамите- при теб е акцентиран.. от това, което е в твоето обяснение оставам с впечатление, че връзката "земя-небе" е затруднена в навамша независимо от акцента - чувстваш ли се обезверена?
има не толкова егоизъм, колкото самоцентриране в отношенията по 7 дом :rolleyes:

тази взаимна рецепция  на марс и сатурн ти дава прекалено много самообвинения и претенции за грижа..си мисля

Uran -"битово разложение" - хихи

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #222 -: Февруари 25, 2010, 02:36:34 pm »
Възможно и да е така, не съм се замисляла.
Между другото, все се чудех защо постоянно привличам партньори с Манглик доша при условие, че аз самата такава нямам. Повечето ми близки също имат такава. И когато разгледах позициите в навамша, намерих и отговор на въпроса. Марс е много силно поставен и се намира в съвпад с Луната в накшатра Шравана. Да не говорим колко много близки и приятели имам с АС или Слънце в Шравана.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #223 -: Февруари 25, 2010, 02:39:28 pm »

това беше тази куджа доша ? значи и с мен можеш да се хванеш- моята е неутрализирана такава ;D и се чудех дали не работи

някакъв сайт да имаш със значението на накшатрите?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #224 -: Февруари 25, 2010, 02:50:42 pm »
Да, същата.
Сайтове с интерпретация на накшатрите има доста, диря ги в гугъла като напиша "nakshatras".

http://www.astrojyoti.com/nakshatrachart.htm
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #225 -: Февруари 26, 2010, 10:56:17 am »
И аз съм в отбора на тези, дето са учили, работили и са гледали сами деца (в моя случай 2), много моля не се разделяйте на поколения, щото и сега има всякакви екзампляри  :blink:.

Понеже съм със Сатурн в 7-ми, в квадрат с Венера, т.е. имам забрана за ранен брак, а съм се омъжила на 23, просто нямаше кой да ми помага, но от друга страна това беше големия ми шанс да се науча да се справям сама с различни ситуации. Имам още един голям бонус от този период-трудностите сплотиха семейството ми.

Съпругът ми не е прочел нито една духовна или езотерична книга, нещо повече-преди гледаше много лошо на моите занимания, но той има основания за това отношение и аз добре ги разбирам, затова никога не съм му натрапвала начин на мислене или интереси. Понякога ми задава въпроси, чете във форума, когато не съм наоколо, но всичко това се прави по характерния за него начин-много прикрито. Никога не съм смятала липсата на явен интерес към духовното за негов недостатък.

За сметка на това "духовно развити" индивиди успяха да ме разочароват. Преди малко повече от година се запознах с известен наш практикуващ астролог. В сайта се е случвало да се коментира името и работата му, затова няма да го споменавам. Контактите ни бяха епизодични и професионални, не знаех, че е астролог, но забелязах, че се интересува от духовното. Та това е едно от най-егоистичните и надменни същества, които познавам. По-късно, когато прочетох името му тук и се убедих, че става въпрос за един и същ човек, ми беше много трудно да проумея, че това е възможно.

Еее, най-накрая и аз да се отплесна   ;D. Отдавна исках да ви кажа, да не съдите за хората просто по наличието или липсата на духовно образоване.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #226 -: Февруари 26, 2010, 11:13:38 am »
Та това е едно от най-егоистичните и надменни същества, които познавам.

Така е, интересът към езотериката, към духовните учения все още не предполага развита и интегрирана духовност. Фалшът не е подминал и астролозите. А още по-страшно е, ако решат да използват астрологията за не много почтени цели в свой интерес. Може да са към изключенията, но се срещат и такива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #227 -: Февруари 26, 2010, 02:29:22 pm »

Така е, интересът към езотериката, към духовните учения все още не предполага развита и интегрирана духовност. Фалшът не е подминал и астролозите.

За съжаление, Лили. Преди няколко дни и аз изпитах подобно отвращение от колега. Но кой каквото си направи сам, друг не може.  :-X  Аз пък за разлика от другите изобщо не се опитвам да стигам някакви духовни нива или поне не търча стремглаво натам. Нищо човешко не ми е чуждо и се старая да следвам само мотото си: "Не прави никому онова, което не искаш да бъде направено на теб". Останалото оставям в ръцете на живота.  :blink:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #228 -: Февруари 26, 2010, 03:43:39 pm »
  не съм наясно с астрологическата гилдия, но смятам, че е удачно да се споменават имена,защото ако дадената персона чете може да се поправи или да бъде пенебрегната от желаещи да си сверят хороскопите

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #229 -: Февруари 26, 2010, 05:46:21 pm »
  не съм наясно с астрологическата гилдия, но смятам, че е удачно да се споменават имена,защото ако дадената персона чете може да се поправи или да бъде пенебрегната от желаещи да си сверят хороскопите

Дадената персона вече доста се е компроментирала. А за поправяне можем само да мечтаем. Нямам намерение да влизам във войни, а и да вляза, ще изляза и аз цялата офърляна в лайна. Мръсотията е пълна, простащината - също. Вече остарявам и имам нужда от спокойствие.  :blink:

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #230 -: Април 09, 2010, 07:33:56 pm »
Привет, на всички четящи толкова добре по звездите....реших да я изкарам тая тема пак напред, и си казах, що не пуснеш твоите данни, да видим какво ще се окаже...имам един брак вече зад гърба си, имам ли шансове за втори, разбира се, по-щастлив.... :P
Родена съм на 25.12.1977 г. в Пловдив, 01.20 през нощта...
Като гледам как е тръгнало, по-скоро в манастир ще ида ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #231 -: Април 09, 2010, 07:42:27 pm »
Искаш да знаеш какъв типаж ще е вторият партньор, кога евентуално може да дойде в живота ти, по какво ще го разпознаеш или конкретно сключването на брак те интересува?  :blink:
В поредицата на Марч и Макевърс не пишеше ли, че се гледат аспектите на Луната, пардон, на Слънцето в женска карта за определяне на броя възможни бракове?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #232 -: Април 09, 2010, 07:46:53 pm »
Привет, на всички четящи толкова добре по звездите....реших да я изкарам тая тема пак напред, и си казах, що не пуснеш твоите данни, да видим какво ще се окаже...имам един брак вече зад гърба си, имам ли шансове за втори, разбира се, по-щастлив.... :P

С тези Близнаци на върха на 9-ти дом и напрежението между стелиумите в 3 и 9-ти, ще трябват много компромиси, дори и да го срещнеш. Даже и съжителтсвото на семейни начала ще бъде трудно за теб, поради факта, че са замесени светилата в опозиция помежду си.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #233 -: Април 09, 2010, 07:50:30 pm »
Странно, но ми се струва, че тази карта вече е била поствана тук.
Наведе ме на същата мисъл и картата на "полуделия" мъж /оня с магиите  ;D/, чудех се откъде може да ми е позната... Имам добра зрителна памет. Мисля, че и двете карти вече са били разглеждани във форума, не помня в коя тема обаче.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #234 -: Април 09, 2010, 08:12:35 pm »
Това вече ми е адски странно, защото аз сега за първи път си давам данните... :o

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #235 -: Април 09, 2010, 08:13:45 pm »

С тези Близнаци на върха на 9-ти дом и напрежението между стелиумите в 3 и 9-ти, ще трябват много компромиси, дори и да го срещнеш. Даже и съжителтсвото на семейни начала ще бъде трудно за теб, поради факта, че са замесени светилата в опозиция помежду си.

Така си и знаех...сама ще си остана... :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #236 -: Април 09, 2010, 08:14:06 pm »
Да не се окаже, че с половинката ти имате астрални близнаци във форума?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #237 -: Април 09, 2010, 08:15:34 pm »
Лили, на идея си нямам, освен това аз за половинка не съм писала, щото нямам такава.... :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #238 -: Април 09, 2010, 08:17:26 pm »
Сигурно съм се объркала, случва се.  ;D Помислих си, че оня мъж е бившата ти половинка. Оня, дето му хвърляли гробищна пръст на гърба за здраве.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #239 -: Април 09, 2010, 08:21:19 pm »
А не, ...бившия ми е Козирог като мен-11.01.1972, 03.30 ч. в Ямбол...Лили, и ти ли смяташ, че няма да стигна до втори брак, че даже и на съвместно съжителство да не се надявам.... :(
« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 11:51:52 pm от ger4o »